Sporttörténelmet írtak junior lány curlingeseink Featured

Sporttörténelmet írtak junior lány curlingeseink Fotó: WCF / Juha Pääjärvi & Janne Ojanperä

Bronzérmet szerzett a Finnországban megrendezett B csoportos világbajnokságon junior lány válogatottunk, ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a márciusi, törökországi világbajnokságon. A kvalifikációval a csapat sporttörténelmet írt, ugyanis eddig sosem szerepelt még magyar junior válogatott világbajnokságon.
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kétszeres felnőtt világbajnok Palancsa Dorottya vezette csapat a hétcsapatos csoportban mind a hat mérkőzését megnyerte, így csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. Ott a kínai válogatottat verte simán, 8-2-re, és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben 5-3-as vereséget szenvedett Japántól, így a bronzéremért küzdhetett. A 21 csapatos torna első három helyezettje szerzett indulási jogot a világbajnokságra, így különösen nagy tétje volt a bronzmérkőzésnek. Palancsa Zoltán tanítványai nagyon magabiztos játékkal, 9-2-re verték meg az észt csapatot, így megszerezték a bronzérmet és a világbajnoki indulás jogát.
Palancsa Dorottya (skip) így értékelt a tornát követően: "Az elődöntőben a japánok sokkal precízebben játszottak, mint mi. Sajnos nem voltunk olyan pontosak, mint a kínaiak elleni negyeddöntőben. Nem játszottunk rosszul, az eredmény szoros volt, de sajnos ők egy kicsivel jobbak voltak. A bronzmeccsről tudtuk, hogy az az utolsó esélyünk arra, hogy kvalifikáljunk a vb-re, így nagyon összekaptuk magunkat. Mi minden követ szépen megdobtunk, az észtek viszont nem játszottak igazán jól, mi pedig kihasználtuk a hibáikat.
Nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Bíztunk benne, hogy sikerül kijutni a vb-re, ez volt a célkitűzés. Nagyon örülünk, hogy ezt sikerült teljesíteni."
A magyar junior lány válogatott tagjai: Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Bíró Bernadett, Joó Linda. Edző: Palancsa Zoltán
A tornát Oroszország nyerte, miután a döntőben 6-3-ra legyőzte Japánt.
Ugyanitt a magyar junior fiú válogatott hét csoportmérkőzéséből egyet megnyert, míg hatot elveszített, így nem jutott tovább csoportjából.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek