Holnaptól jégkorong Olimpiai Reménységek Versenye Featured

A fiú U18-as jégkorong-válogatott edzői stábja kijelölte 20+2 fős játékoskeretét az augusztus 25-28. között, Budapesten, a Tüskecsarnokban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyére.
A tornán olyan rangos ellenfeleket fogadunk, mint Lengyelország, Fehéroroszország és Szlovákia korosztályos válogatottja.
Az U20-as válogatott eközben Svédországban érdekelt a hatcsapatos Super Challenge tornán. Az U18-as fiúk másik fele Zólyomban, Szlovákiában játszik két edzőmeccset.
Az Olimpiai Reménységek Versenyének mérkőzéseire a belépés ingyenes!
A közönség számára a Magyar tudósok körútja felőli főbejárat lesz nyitva. Helyet foglalni az L, M és N szektorban lehet majd, amely mögött üzemel a büfé is.
Fodor Szabolcs, szövetségi edző:
„A szakmai stábbal úgy döntöttünk, nem a születési éveik szerint osztjuk el a bő keretet, hanem két vegyes csapatot alakítunk ki, vagyis negyvennégy hokist vethetünk be ezen a héten. Ismételten azt tudom mondani, nagyon nagy szó, ebből látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar jégkorong, hiszen két nagyon-nagyon erős keretet tudtunk kiállítani. Ha még azt is belevesszük, hogy sokan sajnos sérültek és hat-hét ifjúsági korú a junior válogatottal van, akkor el lehet mondani, hogy ez egy igen jó korosztály. Ilyen sok jó játékosból nekünk, edzőknek nehéz feladat válogatni, de mi ennek csak örülünk.”

A JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Galló Olivér (Vallentuna, SWE), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Tóth Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT);
Védők: Balajthy Dániel, Fekete Botond (Ifj.Ocskay Gábor JA), Blazsej Krisztián, Molnár András, Pokornyi Dávid (UTE), Druja Benjámin, Seregély Máté (MAC Budapest), Kiss Tamás (Debreceni HK);
Csatárok: Dézsi Bence, Madácsi Benedek, Vértes Nátán (Ifj. Ocskay Gábor JA), Galántai Richárd, Lőczi Árpád, Tóth András (MAC Budapest), Horváth Ákos, Kovács Sebestyén, Szalma Zsolt (UTE), Makovics Bence (Rosenheim, GER), Pákozdi Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), Rácz Kristóf (Debreceni HK).

A STÁB
Szövetségi kapitány: Glen Williamson
Edző: Fodor Szabolcs
Felszerelés menedzser: Magyar Péter
Gyúró: Berkes Brigitta
Csapatvezető: Mercz Orsolya

A PROGRAM
OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest, Tüskecsarnok
Augusztus 25., csütörtök
16:00 Fehéroroszország – Szlovákia
19:15 MAGYARORSZÁG – Lengyelország
Augusztus 26., péntek
16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország
Augusztus 27., szombat
12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG

U18 – ZÓLYOM,SZLOVÁKIA
Szerda reggel indul Szlovákiába az U18-as válogatott másik fele, ahol délután már egyórás jeges edzésen vesz részt. Csütörtökön 14:45-től Zólyom U20-as csapatával mérkőznek meg fiataljaink, míg pénteken a helyiek U18-asai ellen lép jégre válogatottunk.
Horváth András, szövetségi edző:
„Nagyságrendileg hét-nyolc hónapunk van a világbajnokságig, ahol tudjuk, hogy egy jóval magasabb szintre sikerült tavaly fellépni, így nagyon komoly tempóra és ellenfelekre számíthatunk. Ez alapján úgy gondoljuk, az a jó út, ha a lehető legtöbb embert megnézzük, hogy áprilisban ki tudjuk választani a megfelelő 22 főt tudjuk kiválasztani, aki majd sikerre tud minket juttatni. Célunk az, hogy jövőre is a divízió I/A-ban tudjunk játszani. Ez a két torna nagyon jó képet fog nekünk arról adni, hogy ha egy-egy pozícióra szeretnénk majd játékost keresni a világbajnokságra, akkor ki lesz oda a legalkalmasabb.”

A JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Farkas Gergely (Vasas SC), Sági Máté (MAC Budapest)
Védők: Egyedi Zsolt, Horváth Olivér, Szabó Zsolt (UTE), Futó Máté (DVTK Jegesmedvék), Halasi Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kruppa Nándor, Türmer Gábor (MAC Budapest), Tóth Krisztián (KMH Budapest)
Csatárok: Gáspár Soma, Páterka Bence, Selmeczi András (UTE), Horváth László (Győri NEMAK ETOHC), Kedves Richárd, Korchma Bence (MAC Budapest), Pós Bertalan, R. Szabó András (DVTK Jegesmedvék), Szeghalmi Kevin, Takács Noel (Vasas SC), Szigeti Máté (Debreceni HK), Varga Balázs (Pesterzsébeti HC)

A STÁB
Vezetőedző: Horváth András
Edző: Peterdi Imre
Felszerelés menedzser: Speier Kálmán

U20 SUPER CHALLENGE - Karlstad, Svédország

A ma reggeli egyórás edzését követően rögtön elutazott Svédországba juniorválogatottunk, ahol holnap kezdi meg szereplését az U20 Super Chanllenge tornán.
Rich Chernomaz, szövetségi kapitány:
„Magasabban jegyzett csapatokkal játszunk majd, nem az eredmények lesznek a legfontosabbak, hanem az, ahogyan
a játékosaink és különösen a fiatalok alkalmazkodnak majd a sportág ezen szintjéhez mérkőzésről mérkőzésre. Ez azért fontos, mert erősen hiszem, ha egy adott szinten készülsz helytállni -esetünkben a divízió 1B junior világbajnokságon–, akkor
kulcsszerepet játszik a felkészülésben az, hogy mennyit tudsz ennél magasabb szintű ellenfelekkel készülni. Ilyenkor jóval gyorsabban kell meghozni a döntéseket a pályán, így ha ehhez szoknak a játékosaink, az éles tornán –ahol esetleg érmet akarunk szerezni– már könnyebbé válik a játék, mert a szokottnál lassabb és több idő van jó döntéseket hozni. Ez része a
Glen Williamson-nal közös filozófiánknak, hogy a lehető legtöbbet játsszunk erősebb csapatokkal, mert így sok olyan dolog megmutatkozik, ami az egymás, vagy a velünk azonos szintűek elleni játékoknál nem.”

Az U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései
2016. augusztus 24., szerda
19:15 MAGYARORSZÁG – Norvégia
2016. augusztus 25., csütörtök
15:30 MAGYARORSZÁG – Riga
2016. augusztus 26., péntek
15:30 MAGYARORSZÁG – Biel
2016. augusztus 27., szombat
15:30 MAGYARORSZÁG – Ausztria
2016. augusztus 28., vasárnap
14:30 MAGYARORSZÁG – FBK
A torna menetrendje, csapatok, statisztikák és online stream
itt elérhető.

AZ U20 JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Nagy Péter (Debreceni HK), Bors Gergely (Fehérvár AV19), Dobos Kristóf (MAC Budapest)
Hátvédek: Bukor Rajmund, Oroszi Álmos (Vasas SC), Erdély Botond, Imre Patrik, Szabó Dávid, Takács Bence, Vas Márk Dániel (Fehérvár AV19), Fejes Nándor, Tóth Gergely (MAC Budapest), Villás Bálint (Ogden Mustangs, WSHL)
Csatárok: Jancsó Dávid Zsolt, Molnár Dávid (Debreceni HK), Erdei Zoltán, Gyurgyev Miklós, Kiss Patrik, Nagy Ákos, Tóth Renátó, Vizi Dániel (Fehérvári AV19), Nagy Zoltán (KeuPA, FIN), Kreisz Brúnó, Majoross Barnabás, Szigeti Ákos (MAC Budapest), Sági Martin(DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (Rögle, SWE), Szabad Kevin (Vienna Capitals, AUT)

A STÁB
Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edzők: Svasznek Bence, Kiss Dávid
Fizioterapeuta: Bagonya Imre
Felszerelés menedzser: Tornyi Gábor
Csapatvezető: Nagy Attila

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek