Döntetlent játszott Olaszország ellen U21-es válogatottunk Featured

Döntetlent játszott Olaszország ellen U21-es válogatottunk Fotó: Róth Tamás, spormindenkinek.hu

A szeptemberi Eb-selejtező sorozatra készülő U21-es férfi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott Olaszország korosztályos csapata ellen.
Hiába a 21 órás kezdés, tikkasztó hőség és szép számú közönség várta a pályára lépő csapatokat Telkiben. A sporteseményt a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.
Agresszíven, bátran kezdett a magyar válogatott, már az ellenfél térfelén letámadta ellenfelét. A félidő közepéig mezőnyfölényben játszott együttesünk, ám az olaszok jól szervezett védekezése miatt helyzetig nem sikerült eljutnia. A játékrész közepétől az olaszok is egyre többször tudtak támadásba lendülni, de ezekben a próbálkozásokban sem rejlett sok veszély. A lefújás előtt Mervó Bence eresztett meg egy lövést 17-18 méterről, azonban Cragno kapus hárítani tudott.
A szünetben mindkét szövetségi edző több helyen változtatott. Robert Kilin öt új játékost küldött a pályára, míg az olaszokkal 2000-ben Eb-ezüstérmes Luigi di Biagio négyet cserélt.
A 49. percben Kalmár Zsolt remek ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a felső kapufát találta telibe, csakúgy, mint a 65. percben a magyar védelem megingását kihasználó Marco Benassi. Az idő előrehaladtával mindkét együttes nyíltabban támadott, ám a védelmek stabilnak bizonyultak. A mérkőzés végén Kalmár Zsolt cselezgetett, majd lövésre szánta el magát, ám az olaszok kapusa hatástalanította azt.
A hátralévő időben több veszélyes szituáció már egyik kapu előtt sem alakult ki, mérkőzés képe alapján megérdemelt döntetlen született.
A találkozó után Robert Kilin így értékelt:
"Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon.

MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG     0 - 0
Csapatunk a Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) - Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) - Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid (Haris Attila, 81.) - Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence (Novák Csanád, 60.) összeállításban szerepelt.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek