A felnőttek sikere után, most a fiatalok bizonyíthatnak Featured

A felnőttek sikere után, most a fiatalok bizonyíthatnak Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Hétvégén Jászberényben rendezik az U18-as női röplabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű selejtezőcsoportjának mérkőzéseit. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatót kedden délelőtt tartották a jászsági városban. A magyar válogatott sorrendben Dániával, Spanyolországgal, és Németországgal mérkőzik. A csoportgyőztes automatikusan kijut az áprilisi, hollandiai Eb-re. A csoportmásodik is reménykedhet, ugyanis a nyolc selejtezőcsoportból a három legjobb második is tagja lesz a döntő a mezőnyének.
A jászberényi selejtezőtorna sajtótájékoztatóján Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára elmondta: azért is esett Jászberényre a választás, mert ezzel is szerették volna elismerni a város és a klub sportágért tett erőfeszítéseit.
Szabó Tamás polgármester hangsúlyozta, nagyon örülnek, hogy egy ilyen eseménynek lehetnek a házigazdái, egyúttal kijelentette: az önkormányzat elkötelezte magát a sportág mellett. A torna vendéglátójaként bízik benne, hogy minden csapat és minden játékos jól érzi majd magát a hétvégén, de reméli, hogy a legjobban a magyarok fognak örülni, mégpedig a továbbjutásnak.
A társrendező Jászberényi RK elnöke, Molnár László úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetés, hogy egy három évvel ezelőtt gyakorlatilag újjáalakult klub ilyen rangos eseményt szervezhet. Mint mondta, azért is fontos számukra ez a torna, mert szeretnék felhívni az utánpótlás figyelmét a sportágra, de örömmel számolt be arról is, hogy a drukkerek érdeklődését is kiváltotta már a válogatott, s remélhetőleg szép számú szurkológárda biztatja majd a lányokat.
Szabados István, a szövetség utánpótlás igazgatója kifejtette, bizakodva várják a selejtezőtornát, amelyen a német csapat tűnik a legnehezebb ellenfélnek, de a dán és a spanyol együttes is komoly játékerőt képvisel. Hozzátette: mivel a nyolc selejtezőcsoportból a győztesek mellett a három legjobb csoportmásodik is kijut az áprilisi, hollandiai kontinensviadalra, egy esetleges vereséggel is sikerülhet kiharcolni az Eb-szereplést.
Kotormán Réka, a válogatott csapatkapitánya elmondta: január 2-a óta napi két edzéssel készülnek a selejtezőre, s minden feltétel adott a sikerhez. Hozzátette: fantasztikus érzés számukra, hogy Magyarországon rendezik ezt a tornát, hiszen ennek a korosztálynak gyakorlatilag ez az első nagy eseménye, az pedig minden játékos számára óriási megtiszteltetés, hogy magukra ölthetik a címeres mezt.
A magyar lányok pénteken a dánok, szombaton a spanyolok, vasárnap pedig a németek ellen játszanak egyformán 17 órai kezdéssel, a nap másik mérkőzésére 19:30-tól kerül sor. A mérkőzéseket napi jeggyel tekinthetik meg az érdeklődők, amelynek ára 1500, a diákoknak és a nyugdíjasoknak pedig 1000 forint, míg 12 év alattiak ingyen látogathatják a mérkőzéseket.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek