4. hely a világelitben Featured

4. hely a világelitben Fotó: Richard Gray/WCF

A magyar junior női curling válogatott minden várakozást felülmúlva a 4. helyen végzett az "A" csoportos -azaz a világelitet jelentő- junior világbajnokságon. Az eredmény értékét növeli, hogy a lányok első alkalommal jutottak be a 10 csapatos világbajnokság mezőnyébe, s 4. helyükkel a legjobb európai válogatottként végeztek.
A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Biró Bernadett összetételű csapat a csoportküzdelmek során öt győzelmet aratva a 4-5. helyen végeztek, majd a továbbjutásért vívott sorsdöntő mérkőzésen a svéd csapat ellen 10-4 arányban diadalmaskodtak a magyar lányok. A legjobb négy között azzal a koreai válogatottal találkoztak, amelytől a csoportküzdelmek során kikaptak. Egy rendkívül fordulatos, izgalmas mérkőzésen végül 12-11 arányban jobbnak bizonyultak az ázsiaiaknál, így lehetőség nyílt a döntőben való részvétel kiharcolására a kanadai válogatott ellen. A mérkőzés a tengerentúliak győzelmével zárult: Magyarország-Kanada 4-9.
A bronzmérkőzésen csapatunk ismét a koreaiakkal nézett szembe. Sajnos nem sikerült megismételni a szombati bravúrt, a 8-4 arányú vereség a 4. hely megszerzését jelenti a magyar lányoknak Kanada, USA és Dél-Korea mögött.
A junior lány válogatott a 2015-ben Európa-bajnoki "A" csoportos szereplést kiharcoló felnőtt válogatott gerincét adja, irányítója a kétszeres vegyespáros világbajnok, Palancsa Dorottya. Ő így értékelt a bronzmérkőzés után:
"Sajnos a vb végére már nem tudtuk azt a formát hozni, amit az elején, a szombati három nehéz mérkőzés után így alakult a bronzmeccs is. Kicsit csalódottak vagyunk, mert nagyon szuper lett volna egy érmet hazavinni, de most sajnos ez nem sikerült."
A női szakág a vegyespáros világbajnoki érmek után a magyar curling sport legnagyobb sikerét aratta.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek