Világrekorder a Nemzeti Bor Maraton Featured

2573km, 11 nap, 103 rajt és cél, közel 390 érintett település. Ezek a számok amellett, hogy extrém teljesítményt rejtenek, a Nemzeti Bor Maraton külön világrekord kísérletét is jelentik. Ami abból áll, hogy megszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették az indulók a Magyarország mind a 22 borvidékét átívelő távokat.
A leghosszabb maraton váltó világrekordját 257 óra és 5 perc alatt sikerült felállítani június 3-án éjjel 01:05-kor, amikor az utolsó futók is megérkeztek Hajósra.
A 11. nap során Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, a kiemelt helyszín Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével ért vissza a Nemzeti Bor Maraton május 23-i rajthelyszínére.
Szegeden közel 500 fő várta a mezőnyt a Napfény Park parkolójában, majd ők indultak tovább, előtte bemelegítettek a világbajnok fitneszversenyzővel Bán Renátával. A késő délutáni órákban Zséda lépett fel, majd FankaDeli zárta a programot.
A 103 településen közel 10.000 ember vett részt abban, hogy a teljes szakaszokon, vagy a településen belül kísérőként legyen részese a futásnak, így segítve a világrekord kísérlet sikerét.
A sportesemény további részleteiről a www.nemzetibormaraton.hu oldalon olvashattok.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma