Új győztes 2017 perc után Fotó: Boros Sándor

Honlapunk életében lassan hagyománnyá válik, hogy az új esztendőt a röplabdázás ünnepével kezdjük. Dömötör László és a Delta RSE szervezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az a maratoni röplabdatorna, mely pontosan annyi percig tart, amelyik évet írjuk.
Ezúttal régi helyszínére, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Sportcsarnokába tért vissza a rendezvény, ahol a péntek éjféli kezdés előtt egy órával már javában gyülekeztek a sportolók.
A nyitó labdamenetet megelőzően Dömötör László, főszervező köszöntötte a tornán résztvevő 10 csapat több, mint 100 játékosát, majd T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere hivatalosan is megnyitotta a 2017. perc röplabda elnevezésű sporteseményt.
A mezőnyben megtalálhattunk amatőr- és élvonalbeli játékosokat ugyanúgy, mint a strandröplabda jelenlegi ranglista-vezetőjét.
A lebonyolítás szerint a 10 (fiúkból és lányokból álló) vegyes csapat körmérkőzéses formában mérte össze tudását. Egy találkozó 45 percig tartott, egy játszma pedig a teremröplabda hivatalos szabályai szerint az egyik csapat 25. nyert pontjáig, illetve ezen túl addig, míg egyik fél nem szerez 2 ponttal többet ellenfelénél.
A játékidőbe két játszma fért bele, 2:0-ás játszmaarány esetén a győztes 3, a vesztes 0 pontot kapott, míg, ha 1:1-re végződött a találkozó, akkor a több szerzett pont számított. Ekkor a győztes 2, a vesztes pedig 1 ponttal gazdagodott.
Ezek alapján a legtöbb pontot szerző csapat, így a 2017. perc röplabda győztese, a tavalyi 5. helyezett Ádi és a mókusok névre hallgató alakulat lett, kiknek mi is ezúton gratulálunk.
A Delta RSE évnyitó rendezvényén hagyomány az is, hogy a tornagyőztes a serleg, oklevél, érem, illetve a Magyar Röplabda Szövetség által felajánlott díján kívül, egy extrém "ajándékkal" is gazdagodik, mely nem más, mint egy újabb mérkőzés a szervezők által meghívott együttes ellen.
A házigazdáknak rendre sikerül olyan nívós vendégeket meghívni, akik egyrészt örömmel tesznek eleget az invitálásnak, másrészt pedig a bajnokcsapat tagjai (ezúttal Csepregi Ádám, Kovács Adina, Németh Judit, Nonn Szabolcs, Ördög Rita, Pető Levente, Teréki Balázs, Tóth Csenge) az ellenük lejátszott meccsel életre szóló sportélményt szereznek. A meghívott vendég ebben az évben a női és férfi senior-válogatott tagjai voltak, akik szemmel láthatóan élvezték, hogy ismét a pályán lehetnek. Az együttest Nyári Virág (145-szörös válogatott), Szél Márta (56), Lengyel Gabriella (45), Grózer Anna (43), Dömötör-Mátrai Beáta (15), Tomanóczky Tibor (152), Botyánszky János (106), Schildkraut Krisztián (96), Király Zsolt (76), Gulyás Ferenc (9) és Botyánszky László (2) alkották. A ráadás összecsapás végeredménye -csak a rend kedvéért- 1:1 lett, azonban itt már nem számít, hogy egyik csapat le tudja-e győzni a másikat, hiszen itt mindenki győztesként hagyja el a játékteret.
Az is hagyomány a röplabdázás ünnepén, hogy az esemény lezárásaként évről-évre olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok sportolók teszik tiszteletüket és ez alól a 2017. év sem volt kivétel.
A legjobbaknak járó díjakat minden idők legsikeresebb magyar női röplabda szövetségi kapitánya, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívó, Imre Géza, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.
Dömötör László főszervező elmondta, örül, hogy immár kilencedik alkalommal sikerült megrendezni a tornát, mely évről évre egyre népszerűbb. Nem kellett két nap ahhoz, hogy beteljen a nevezési lista. Elárulta azt is, hogy a jövő évi jubileumi tornát szeretnék minél különlegesebbé tenni, melyről természetesen mi is tudósítunk majd.
Beszámolónkat azzal zárhatnánk, hogy jövőre veletek, ugyanitt, azonban -és ez örömteli- a X. torna helyszíne már minden valószínűség szerint újra a Batthyány János Általános Iskola Tornacsarnoka lesz, ahol még több csapat vehet majd részt a 2018 percen át tartó viadalon.
Mi biztosan ott leszünk.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

1. Ádi és a mókusok
2. GAME-kapocs
3. Nekem mindegy
4. Torrente
5. Strand ma nem jó
6. First Time
7. Duna Delta
8. Túr-mix
9. Általános Elektromos
10. Egyveleg


KÜLÖNDÍJAK:

A torna legjobb női játékosa:
Császár Norina (Nekem mindegy)

A torna legjobb férfi játékosa:
Pető Levente (Ádi és a Mókusok)

A torna legjobb érdi női játékosa:
Tombor Bori (Túr-mix)

A torna legjobb érdi férfi játékosa:
Mészáros József (First Time)

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek