Mikulást látok futni - Álmodom?

Nem álmodsz, valóság, amikor 2500 Mikulást látsz futni a Váci utcában!
Dobor Dezső beszámolója

Évről évre sok-sok minden ismétlődik az életünkben. Így van ez a húsvéti sonkától a karácsonyfán keresztül a Mikulásig. Megunni egyiket sem tudjuk, de azért valamit változtatni rajtuk, azt talán lehet. Legalábbis így gondolták a BSI újításokra mindig kész munkatársai. Nos ebben az évben az az ötlet pattant ki a fejükből, hogy Mikulás ruhába öltöztetnek mindenkit, akinek csak kedve szottyan 2,7 km-en át futva viselni a piros sipkát és köntöst, s a hozzá járó fehér szakállat is. Itthon most lesz ilyen először! A Mikulás-szerelést a rendező Budapest Sportiroda (BSI) biztosítja minden indulónak. Fuss együtt annyi Mikulással, amennyiről még álmodni se mernél! (Már csak azt kell kitalálni, hogy magyarázod meg a gyerekednek, azt, hogy ma már a Mikulás sem csak egy.)
Országos Mikulás csúcstalálkozó készül a IX. kerületben a Corvinus Egyetem körül (a rajt december 6.-án 15 órakor, s csak egy futam lesz!). A futóverseny miatt azonban ezúttal nem elkerülni ajánlott a Fővám teret és a környéket, ellenkezőleg, érdemes lesz oda seregleni, hogy minél többen élhessék át a Rossmann Mikulás futás, a közös futás és szurkolás mámorító örömét. Hagyományainak megfelelően a helyszínen a BSI jótékonysági gyűjtést is szervez (játék, iskolaszer, irószer), amiről a futanet.hu oldalon ad játékoztatást. Egy vidám esemény Budapesten, ahol több ezer Mikulás teremt új hagyományt. ((Krampuszok kíméljenek!) Talán kár lenne elmulasztani, nem?

Rate this item
(0 votes)
Illés Zoltán

Mindenki úgy tekint a számítógépre, mint egy eszközre, holott az nem egy eszköz, hanem egy kapu. Kapu egy másik világra, egy olyan világra, melynek peremvidékeit csak most kezdjük felfedezni.

Website: sportmindenkinek.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek