Futással "fertőzött" színházi világ Featured

Fotó: faninfo.hu Fotó: faninfo.hu

A 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház" programjában már 25 színházi csapat indult.
Dobor Dezső beszámolója

A 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház" programjában már 25 színházi csapat indult, ami ebben a kategóriában több mint a háromszorosa a négy évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt mezőnyhöz képest.
Az ünnepélyes díjkiosztón a Vígszínházban Eszenyi Enikő adta át a kupákat a férfiváltók tagjainak, köztük természetesen a sajátjainak is, a bajnoki címét védő Vígszínház stafétájának (Friedrich Gergely, Hamp Gábor, Józan László, Csöre Gábor).
'A társulat minden tagja büszke rájuk, hiszen az abszolút sorrendben is óriási a 22. helyük a versenyen indult 1250 staféta között. A próbák és előadások közötti időben edzettek, le a kalappal előttük. Nagyon szerencsésen alakult a nap, az elsőként futó Józan László a verseny után odaért a főpróbájára, a negyedikként indult Csőre Gábor pedig A Mester és Margarita főpróbájáról (jelmeze alatt a futószerelésben próbált, hogy a sok öltözéssel ne húzza az időt a próba után, a versenyre rohanva) időben érkezett a váltópontra, így sehol sem veszítettek egy percet sem- tette hozzá az igazgatónő. A Víg váltója végül 1 perc 20 másodperces előnnyel ért be a célba a Magyar Állami Operaház statisztáiból összeállt kvartett előtt.

A váltótagként sokak mellett ott futott Tóth Auguszta, Deutsch Anita, Puskás Tamás is. A vegyes váltókban az elsőséget a Barátok közt Tv sorozat csapata (Seprényi László, Kiss Péter Balázs, Deutsch Anita, Domokos László) vívta ki, szinte szó szerint, mivel csak 23 másodperccel (!) előzték meg a Kolibri Színház művészeit.
A maratoni távot egyéniben életében először futotta le Rippel Ferenc artistaművész, másodszor, a tavalyi idején 20 percet(!) javító Megyes Melinda (Kolibri Színház), nyolcadszor Bérczes László (Kaposvári Csiky Gergely Színház).
Máth István a BSI ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy a társadalomnak ma már nincs olyan rétege, amelyik ne ismerte volna fel a mozgás fontosságát, mint az egészségmegőrzés kulcsát.
A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a színházi csapatok nevezési díjait jótékonysági céllal a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel. Az összegyűlt 315000 Ft-os összegről szóló csekket Máth István adta át Szabó Attilának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató helyettesének.

Rate this item
(0 votes)
Illés Zoltán

Mindenki úgy tekint a számítógépre, mint egy eszközre, holott az nem egy eszköz, hanem egy kapu. Kapu egy másik világra, egy olyan világra, melynek peremvidékeit csak most kezdjük felfedezni.

Website: sportmindenkinek.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma