Az első mikulás futás Budapesten

Az első mikulás futás Budapesten Fotó: www.sepsi-top.info

A Budapest Sportiroda jóvoltából idén a Mikulások is kaptak ajándékot.
Dobor Dezső beszámolója

A Budapest Sportiroda gondoskodott róla, hogy idén maguk a Mikulások is kapjanak ajándékot. Már legalábbis azok, akik nem csak úgy hagyományosan a szánon terpeszkednek, hanem futni is szeretnek. A világ több városának mintáját követve idén először Budapesten is megrendezték a Rossmann Mikulás futást. Tekintettel arra, hogy a Mikulásoknak egyébként is rengeteg lótni-futni valójuk akad mostanában, a táv nem volt igazán megerőltető, csupán 2,7 km-t teljesítettek a fehérszakállúak. Szép számban néztek szembe a "kihívással", 2500 Mikulás ruhát, sapkát és szakállat öltő futó vágott neki a távnak a Corvinus egyetemtől indulva végig az ünnepi fényekben pompázó Váci után, majd vissza az alsó rakparton át az egyetemnél felállított célig. A rengeteg apróság mellett sok női Mikulás is futott, sutba vágva azt a megcsontosodott tételt, hogy már pedig ez egy tipikusan férfi szakma.

{source}
<iframe width="500" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ocXyoGV6k4I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

A jó kedvet csak növelte, hogy bár a városban többnyire esőre hajló volt az idő, a rajtot elérte egy kisebb fajta hógörgeteg, derekasan hullott a hó, köszönhetően a találékony szervezők műhó ágyújának. A hat perc alatt, míg az utolsó piros ruhás is elindulhatott a célból, ha nem is szakadt, de végig esett a hó. A leggyorsabb, a munkahelyi okokból a neve elhallgatását kérő Mikulás (a főnöke tudta nélkül indult) 9 perc nyargalt végig a zsúfolt belvároson a karácsonyi forgatagban, a ráérősebbek is alig több mint 35 perc alatt célba értek.
Egy Mikulás futás nem lenne az igazi jótékonyság nélkül,így aztán puttyonyszámra hozták is a futók a sok-sok játékot, iskolaszert és írószert, amit a szervezők a rászoruló gyerekekhez juttatnak el. Szóval a csomagcipelő krampuszok sem unatkoztak, volt dolguk elég, míg végül mindent a teherautóra pakoltak.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma