A Magyar Jégkorong Szövetség hagyományteremtő szándékkal rendezi meg január 23-án, első ízben a Magyar Hoki Napja szabadtéri eseményt.
Az ötlet Svájcból ered, ahol már több éve sikerrel hívják életre az örömhokinak is beillő rendezvényt és nagy sikerrel zajlik az USA Hockey és az NHL berekin belül is Hockey Weekend néven.
A Városligeti Műjégpályán 18 kis méretű pálya kerül leválasztásra, ahová meghívást kapott az ország
összes szupermini csapata, valamint a mini korosztály B és C csapatai. A pályákon egy időben, két turnusban zajlanak
majd a mérkőzések.
A jelentkezések alapján, 78 csapat képviselteti magát, így
közel 800 gyerek léphet pályára a délután folyamán.
A nap célja, hogy a sportág népszerűsítése mellett felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára és
lehetőséget teremtsen a jégkorong megismerésére az érdeklődők számára.
Mindemellett a szövetség január 23-a éjszakájára rendezi meg országszerte a Jégpályák Éjszakája eseménysorozat első alkalmát, amely –hasonlóképpen a múzeumok vagy
fürdők éjszakájához– a rendes nyitvatartási időn túl várja a vendégeket ingyenesen, vagy jelentős kedvezményekkel és helyenként külön programokkal.
A Magyar Jégkorong Szövetség abban a reményben indította útjára a kezdeményezést, hogy –a Magyar Hoki Napjával egyetemben– évről évre visszatérő program legyen a kalendáriumban.
Az MJSZ büszke arra, hogy első alkalommal máris 43 pálya regisztrált és várja a korcsolyázni szeretőket a csillagos ég, vagy az éjszakai világítás alatt, és bízik abban, hogy egy sikeres fogadtatás egyre több pályaüzemeltetőt csatlakoztat a rendezvénysorozathoz!

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek