A futóknak a tél sem jelent akadályt Featured

A futóknak a tél sem jelent akadályt Fotó: futanet.hu

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) életében soha ilyen korán nem kezdődött a futószezon, mint idén. Január 17-én első alkalommal rendezték a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált a Kincsem Park lóversenypályáján és a Hungexpo területén.
A különféle távok 7 km-es körökből álltak össze (7km, 14 km, 21 km). Nem akármilyen körülmények közt rajtoltak a futók, hiszen az első rajtnál fél 10-kor a Hungexpo G csarnokában pont 20 fokkal volt melegebb, mint a csarnokon kívül, ahol -3 fokban folytatódott a futás. De nem csak az időjárás, a talaj is próbára tette az indulókat, hisz hol a fagyos föld, a síkos fű, hol a beton, hol meg a kavicsos-köves talaj nehezítette a dolgukat. A négy távra 2454 fő nevezett. A hírességek közül indult Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok, dr. Zacher Gábor toxikológus és Magyar Bálint a Madách Színház művésze.
A fő számban, a félmaratonon - hetekkel korábban feltöltve a létszámkeretet -1650 fő nevezett, a rajtjuk három és fél percen át tartott.

A férfi győztes, Balázs Levente:
-Tudtam, hogy Varga Pista barátom is indul ezen a versenyen, gondoltam, megkergetem a hidegben, és ezúttal én jöttem ki ebből a párharcból győztesen. Az első körben óvatosan mentünk, hogy kitapasztaljuk hogyan érdemes venni a kanyarokat, és ami a legfontosabb, tudjuk, hol csúszik a pálya. A második kör közepén sikerült leszakítanom ellenfelemet. Rendkívül nagy segítség volt, hogy biciklisek terelték le előlem a futókat, ezúton is köszönöm a szervezőknek a figyelmességet. A pályavezetés igazán érdekes volt, lóversenypályán még sosem futottam. A hét elején beígért hóeséshez képest gyönyörű időben futhattunk. Nagyon örülök a győzelemnek, lökést adhat ez egész idényre!

A női győztes, Staicu Simona:
-Vizsgáim ellenére sem akartam lemondani a idénynyitót, mert fontosnak tartottam, hogy felmérjem, hol is tartok a felkészülésben. Nem volt ideális az elmúlt néhány hét, röpke alvások mellett kellett időt szakítanom az edzésekre. Az eredmény számomra is kellemes meglepetés volt: végig egyenletesen tudtam tartani a tempómat. Elsősorban a fiúk segítségére számíthattam, az utolsó körben volt egy srác, aki szinte végig diktálta az iramot. Rajt előtt kicsit tartottam attól, hogy a cipőm nem lesz tökéletes erre a talajra, de szerencsére nem volt probléma. A versenynaptáram még üres, a mai futásom alapján akartam összeállítani az első hónapok megmérettetéseit.

EREDMÉNYEK

Zúzmara Félmaraton:

Férfiak:
1. Balázs Levente (Budaörsi DSE) 1:13:02
2. Varga István (Sashegyi Gepárdok) 1:14:26
3. Török Bence (Vértesszőlős) 1:18:22

Nők:
1. Staicu Szimona (Dunakeszi VSE) 1:25:56
2. Bor Katalin Diána (Tiszakécske VSE) 1:29:36
3. Tinta Tamara (MVSI) 1:30:19


Zúzmara Harmadmaraton (14 km):

Férfiak:
1. Makár László (MAC-NS) 0:49:55
2. Csikós Csaba (Tiszakécske) VSE 0:50:52
3. Beda Szabolcs ELTE ADSK 0:51:32

Nők:
1. Bíróné Molnár Valéria (BEAC) 0:56:46
2. Mihály Réka (Békéscsaba) 1:00:54
3. Szentpéteri Diána (DSC-SI) 1:02:10

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek