2018 perc a röplabda szerelmeseivel Featured

2018 perc a röplabda szerelmeseivel Fotó: Delta RSE Érd

2009-ben Dömötör Lászlónak a Delta RSE elnökének kezdeményezésére indult el az a röplabdatorna, melyen a sportág szerelmesei az év első hétvégéjén annyi időn keresztül játszhatják kedvenc játékukat, amely évet éppen írjuk.
Ezúttal 2018 percen keresztül pattogott a labda Érden a Batthyány suliban.
Az eseményt -és már ez is hagyománynak számít- pontban péntek éjfélkor T. Mészáros András Érd polgármestere nyitotta meg, majd az első mérkőzéseké lett a főszerep.
A tornára 18 vegyes csapatból álló együttes nevezett, a szabályok pedig azt is kikötötték, hogy a meccseken kötelezően egyszerre legalább 3 női/leány játékosának pályán kellett lennie.
Már az első összecsapásokon láthattuk, hogy a csapatok ádáz küzdelmet vívnak a pontokért, s képet kaptunk arról is, mely együttesek érkeztek azzal a céllal, hogy hazavigyék a győztesnek járó kupát.
Indult a tavalyi bajnok Ádi és a Mókusok, a második GAME-kapocs, illetve a negyedik Torrente is.
Vasárnap kora reggelre már kissé fáradt arcokkal találkozhattunk, ám így is minden játékos elejtett egy-egy mosolyt, vagy jó szót a másik felé.
Az összecsapások két játszmásak voltak és 25 pontig tartottak, döntetlen esetén pedig a pontarány döntött, egészen az utolsó derbiig, mely pontban 9 óra 38 perckor ért véget.
Végül a Torrente nevű alakulat harcolta ki a végső győzelmet, megelőzve a Tobagói Pingvineket és a tavalyi győztes Ádi és a Mókusok csapatát.
A tárgynyereményeken kívül, mint minden évben, az első helyezettnek idén is egy plusz mérkőzés volt az extra jutalma, melyet a női és férfi senior válogatott ellen vívhatott. Csak a rend kedvéért írom le, itt is a Torrente diadalmaskodott. Természetesen itt már valóban nem az eredmény volt a fontos, hanem maga a játék.
Az ünnepélyes díjátadón dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, minden idők legjobb magyar röplabda edzője; Buzek László, 266-szoros válogatott játékos; dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a torna fővédnöke; Simó Károly Érd alpolgármestere; Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár; Varga Balázs a Pénzügyőr SE ügyvezető igazgatója ismerte el a résztvevők teljesítményét.
Összességében nagyon jó hangulatú tornát láthattunk, több, mint 150 résztvevővel, ez pedig méltóképpen népszerűsíti a röplabdasportot. Dömötör László, az eseményt lezáró beszédében kijelentette, a hagyomány 2019-ben is folytatódik, ám akkor már újabb egy perccel tovább küzdenek a csapatok.

VÉGEREDMÉNY:
1. Torrente
2. Tobagói Pingvinek
3. Ádi és a mókosuk
4. GAME-kapocs
5. First Time
6. Dundi krumpli

KÜLÖNDÍJAK:
Legjobb női játékos: Ördög Rita (Ádi és a mókusok);
Legjobb férfi játékos: Tumpech Ádám (Tobagói Pingvinek)
A legjobb érdi női játékos: Laub Regina;
A legjobb érdi férfi játékos: Selmeczi Manó.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek