2015. a BSI legerőteljesebb éve volt Featured

A Budapest Sportiroda (BSI) nyilvánosságra hozta az idei 21 eseményére vonatkozó összesített részvételi adatot. A futás jubileumi, 30. évének összesítésében rekordszám jelent meg, 2015-ben 131000 nevezést regisztrált a BSI, ami 79 ezer főnek köszönhető! Ezeket a rekord számokat a BSI úgy érte el, hogy soha nem volt előtte senki más, akinek az útját járhatta, vagy akár csak a példáját követhette volna. Ezek után már nem meglepő az sem, hogy az ország legismertebb szabadidősport eseményeit rendező Budapest Sportiroda facebook oldala 130000 követővel rendelkezik.
A 2010, a válság éve óta a futás körül fantasztikus fellendülés figyelhető meg Magyarországon, azóta mi nden BSI versenyen megduplázódott a nevezési létszám. (Az öt vezető sportág idén: futás 113000, fitnesz 5700, kerékpár 3000, gyaloglás 3000, úszás 1000 fő). A jelzett öt év alatt a családi futások számaránya az egészben változatlan, azaz nem általuk ugrott meg a jelentkezési kedv, hanem a "beérett", versenyképes futók csoportjai fejlődtek és erősödtek ilyen jelentős mértékben. Külön büszkeséget jelent, hogy a jelzett időszakban a külföldiek száma is megkétszereződött.
A BSI piacvezető szerepét őrzi, pozíciója megkérdőjelezhetetlen. Legismertebb eseménye, a SPAR Budapest Maraton Fesztivál ismertsége 43 százalékos a lakosság körében, azaz minden 100 ember közül 43 tudja, hogy mit is takar az idén már két naposra bővült rendezvény. Példaként, ennek az egy eseménynek a nevezői köre 2010-ben 13800 fő volt, idén 27860 fő, az eddigi leghatalmasabb szám Magyarországon!
Az örvendetes létszámnöv ekedés kihívásokat is jelent. A BSI-nél jól tudják, hogy a növekedés nem lehet végtelen. A 2016-os évre kibővített versenynaptárt jelentettek be, egy új versennyel indítják az esztendőt, január 17-én rendezik a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek