Sport Mindenkinek - Items filtered by date: szeptember 2019
vasárnap, 08 szeptember 2019 21:48

Címvédés a női röplabda Eb-n

Fantasztikus, végletekig kiélezett mérkőzésen Szerbia legyőzte a házigazda török csapatot és megvédte címét a női röplabda Európa-bajnokságon.
Tizenháromezer néző gyűlt össze az Ankara Sport Hallban, hogy a 2003-ban elveszített Eb-döntő után ezúttal török győzelmet lásson.
A házigazda szempontjából jól is indult az összecsapás, hiszen az első szettet megnyerte a török válogatott.
A második játszmában Szerbia gyakorlatilag végig vezetett, és bár a szett végén zárkózott a török együttes, Szerbiának sikerült az egyenlítés.
A harmadik felvonás végén szintén déli szomszédaink örülhetettek, majd a negyedikben hiába vezetett 21-19-re a szerb csapat, a törökök fordítottak és kiharcolták a döntő játszmát.
A záró szettben a törökök három ponttal is vezettek, mikor a szerbek kapitánya időkéréssel és cserékkel rendezte a sorokat és óriási csata után egy hálóérintésnek köszönhetően megszerezték a tizenötödik pontot, mellyel történetük során harmadszor is megnyerték a kontinensviadalt.
A bronzmérkőzést Olaszország nyerte meg Lengyelország ellen.
Egy Európa-bajnoksághoz méltó, fantasztikus meccsel ért véget az idei torna, melynek Törökország, Lengyelország és Szlovákia mellett Magyarország is társházigazdája volt.
Sajnos számunkra nem hozott sok örömöt a Papp László Budapest Sportarénában lejátszott öt csoportmérkőzés, melyek során csapatunk mindössze egy győzelmet szerzett Észtország ellen és végül a 20. helyen zárt.
Hogy valójában hol a helyünk a női röplabdában, volt-e több ebben a csapatban és, hogy jó ötlet-e a kettőnél több ország által rendezett Európa-bajnokság, Eb-visszatekintő írásunkban fogunk választ adni.

A 3. helyért:
Olaszország-Lengyelország 3:0 (23, 20, 24)

Döntő:
Szerbia-Törökország 3:2 (-21, 21, 21, -22, 13)

Published in Kiemelt Események
szombat, 07 szeptember 2019 23:53

Török-szerb döntő lesz az Eb-n

A mai elődöntők után eldőlt, hogy vasárnap este Törökország Szerbiával mérkőzik az Eb-címért a női röplabda Európa-bajnokságon.
Szombaton az elődöntőkkel folytatódott a kontinensviadal, immáron egy helyszínen, Ankarában.
Az első összecsapást joggal nevezhettük egyfajta előrehozott döntőnek, hiszen a szerb-olasz találkozó igazi csemegét ígért a röplabda rajongóinak. Nos nem kellett csalatkoznunk, színvonalas mérkőzésen a szerbek gigászi csatában győzték le Olaszországot.
Az esti felvonáson ismét telt ház várta a házigazda török válogatottat, mely Lengyelország ellen két játszmán keresztül gyakorlatilag oktatta ellenfelét, majd a lengyelek a harmadik játszmában kissé megrázták magukat és megnyerték a szettet. A negyedik felvonás ismét a házigazdáké volt, így bejutottak a vasárnap esti fináléba.
A világ és Európa-bajnok Szerbia és a házigazda Törökország összecsapására helyi idő szerint vasárnap 19 óra 30 perckor kerül sor az Ankara Sport Hallban tizenkétezer fanatikus előtt.

ELŐDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Olaszország 3:1 (22, 21, -21, 20)
Törökország–Lengyelország 3:1 (17, 16, -14, 18)

A 3. helyért:
09.08. 17:00 (magyar idő szerint 16:00) Olaszország-Lengyelország

Döntő:
09.08. 19:30 (18:30) Szerbia-Törökország

Published in Kiemelt Események

Szerdán a negyeddöntőket rendezték a női röplabda Európa-bajnokságon.
Törökországban, az Ankara Sport Hallban tizenkétezer fanatikus előtt az eddig szettet sem vesztő hollandok három játszmában maradtak alul a házigazdákkal szemben, míg Szerbia szintén három játszmában győzte le Bulgáriát.
Lódzban a kilenc és fél ezer szurkoló szintén győzelembe hajtotta csapatát, így Lengyelország is készülhet az elődöntőre. A fehér-pirosak maratoni csatában verték meg a németeket, míg az olasz válogatott roppant szoros szettek után diadalmaskodott Olaszország felett.
Az elődöntőkre, immáron már csak egy helyszínen, Ankarában kerül sor szombaton.

NEGYEDDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Bulgária 3:0 (19, 18, 26)
Törökország–Hollandia 3:0 (20, 22, 20)

Lódz:
Olaszország-Oroszország 3:1 (-25, 22, 25, 21)
Lengyelország–Németország 3:2 (-22, 16, 19, -17, 11)


Az elődöntő párosítása:
09.07. 17:00 Szerbia-Olaszország
09.07. 19:30 Törökország-Lengyelország

Published in Kiemelt Események

Vasárnap a nyolcaddöntőkkel folytatódott a női röplabda Európa-bajnokság, mely egyben a budapesti helyszín búcsúját is jelentette. A negyeddöntők összecsapásaira már csupán két helyszínen Ankarában és Lódzban kerül sor.
Mintegy ezer néző látogatott ki vasárnap a Papp László Budapest Sportarénába, hogy még egyszer, utoljára átélje a magyar röplabdázás történetének legnagyobb hazai eseményének történéseit.
A nap első találkozóján a C csoport első helyezett együttese, a holland válogatott az A csoport negyedikjével, Görögországgal mérkőzött.
Az első játszmában sokáig tartotta magát a görög együttes, sőt 12-10-nél és 14-12-nél is kétpontos előnyhöz jutott, melynek hatására táncra is perdültek a görög lányok, akik szemmel láthatóan élvezték a mérkőzést. A hollandok amerikai mestere, Jamie Morrison cserékkel próbált kombinálni, majd egy megnyert challenge után már előnyben is voltak a tulipánosok, sőt pontról pontra növelték előnyüket. A görögök kapitánya rövid időn belül kétszer is kénytelen volt magához rendelni az övéit, de ekkor már 18-23 volt az állás. A sorokat sikerült oly módon rendezni, hogy két pontra megközelítsék az ellenfelet (21-23), de Hollandia végül 25-21-re megnyerte az első játszmát.
A második felvonásban 11-7-es görög előnynél a hollandok szakvezetőjének kellett ismét "a meccsbe nyúlni", időkérése után sikerült előbb egyenlíteni, majd a vezetést is átvenni. 16-14-es holland előnynél Naranjo Hernandez mester már második idejét kérte ki, ám érdemi újítás nem jött a görögök játékába. 24-19-nél öt meccslabdája volt a hollandoknak, de ebből négyet is hárítottak a görögök, ám végül mégis sikerült lezárni ezt a játszmát is. (25-23)
A harmadik felvonásra elfogyott a görögök ereje és már csak a hollandok akarata érvényesült. 16-8-nál második idejét is kénytelen volt kikérnie a görögök mestere, de a hollandok ezután is tetszés szerint alakították ki pontjaikat, végül pedig 25-12-re megnyerték az utolsó játszmát.

HOLLANDIA - GÖRÖGORSZÁG 3:0 (21, 23, 12)


A nap második, egyben a budapesti helyszín utolsó összecsapásán a bolgár válogatott a vártnál talán könnyebben verte meg az előző Európa-bajnokság negyedikjét, Azerbajdzsánt.
Az első felvonásban csupán 10-11-ig tudta tartani a lépést Azerbajdzsán válogatottja, innentől kezdve már igazi bolgár erődemonstrációt láthattunk. Hiába az időkérések, a cserék, ezután mindössze két pontra futotta az azerieknek. (12-25)
A második játszmára sem tudott úgy felpörögni az azeri csapat, melyet a tét megkívánt volna. A mezőny egyik legmagasabbját, a 198 centis Polina Rahimovát is sikerült többször pontot érően blokkolni, illetve a román mérkőzés közepéig minden percet a pályán töltő Yelyzaveta Samadova mozgása is igen fáradtnak látszott ma este. Persze utóbbi így is hozott 9 pontot, Rahimova pedig 12 pontjával csapata legeredményesebbje lett, de hol van ez mondjuk az ellenünk szerzett 22 ponthoz képest. A történeti hűség kedvéért megjegyzendő, hogy az azeriek a megengedett 14 helyett, mindössze 12 játékost neveztek az Eb-re, így nem csoda, hogy egy kicsit elfogytak a végére. Végül ezt a szettet is magabiztosan nyerték a bolgárok. (16-25)
A harmadik felvonásra nagyon összeszedte magát az azeri csapat és egy roppant izgalmas szettben, csupán a végjátékban maradt alul. (23-25)

AZERBAJDZSÁN - BULGÁRIA 0:3 (-12, -16, -23)


Ankarában a csoportunkból továbbjutó Horvátország csaknem a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozta. 8000 néző előtt végletekig kiélezett csatában, 2 óra 13 perces összecsapáson minimális különbséggel maradt csupán alul a házigazda török együttessel szemben.
Szerbia három játszmában verte meg Romániát.
Lódzban a lengyelek Spanyolországot, a németek pedig Szlovéniát győzték le 3:0 arányban.
Pozsonyban az olasz válogatott papírforma győzelmet aratott a házigazdák ellen, Oroszország pedig négyjátszmás mérkőzésen búcsúztatta Belgiumot.
Ahogy arról szó volt korábban, Budapest búcsúzik, nem lesz több Eb-meccs a Papp László Budapest Sportarénában, de a kontinensviadal szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik, immáron csupán két helyszínen. Törökországban, Ankarában és Lengyelországban, Lódzban is két-két mérkőzést rendeznek, hogy aztán kialakuljon a legjobb négy mezőnye és szombattól már csak Törökországra figyeljünk.


NYOLCADDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Románia 3:0 (20, 17, 23)
Törökország–Horvátország 3:2 (24, –18, –31, 22, 14)

Lódz:
Németország–Szlovénia 3:0 (21, 15, 20)
Lengyelország–Spanyolország 3:0 (20, 20, 19)

Budapest:
Hollandia–Görögország 3:0 (21, 23, 12)
Azerbajdzsán-Bulgária 0:3 (-12, -16, -23)

Pozsony:
Oroszország–Belgium 3:1 (22, 15, –21, 22)
Olaszország–Szlovákia 3:0 (20, 23, 20)


A negyeddöntő párosítása:
Ankara:
Szerbia–Bulgária
Törökország–Hollandia
Lódz:
Olaszország-Oroszország
Lengyelország-Németország

Published in Kiemelt Események

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek