Sport Mindenkinek - Items filtered by date: március 2019
vasárnap, 24 március 2019 14:51

68 magyar érem a nyári világjátékokon

Kiváló szereplés után hazaérkezett a speciális olimpiai csapatunk, az Abu Dhabiban és Dubajban rendezett világjátékokról.
Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók világeseményén 190 ország vett részt. Az esemény 6 napon keresztül zajlott.
A 62 sportolóból álló magyar csapat figyelemreméltó teljesítményeket bemutatva 32 arany-, 26 ezüst-, 10 bronzérmet szerzett, emellett számos értékes helyezéssel gazdagodott. Speciális sportolóink tizenkettő 4., hat 5. helyezést és egy 6. helyezést is elértek!
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.
Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes és 3500 VIP-vendég vett részt.
A speciális sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver alapította meg. Magyarország 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.
A következő téli világjátékoknak 2021-ben Svédország, a négy év múlva esedékes nyári világjátékoknak pedig Berlin ad majd otthont.

Published in Speciális Sport

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek