Sport Mindenkinek - Items filtered by date: május 2018
vasárnap, 13 május 2018 21:55

9. hely Bibionéban

Csodás teljesítményt nyújtva a 9. helyet szerezte meg a Lutter Eszter-Szombathelyi Szandra strandröplabda páros Bibionéban a Beach Volley Marathonon.
A lányok két 3 csillagos versennyel melegítettek az olaszországi megmérettetésre. Mersinben a Hjortland-Kjolberg norvég páros ellen 0:2-es vereséget szenvedtek,
majd Luzernben szintén 0:2-re végződött a találkozó, ám a magyar duó, az Arnholdt-Welsch német páros ellen már jóval szorosabb összecsapást vívott (18:21, 22:24).
A "bemelegítő" versenyek után Bibionéba, a Beach Volley Marathonra vezetett a lányok útja, ahol a 288 páros közül elért 9. helyük mindenképp bravúrnak számít.
A nőknél 9 táblára osztották be a párosokat, ahonnan az első három, illetve az öt legjobb negyedik jutott a szombati főtáblára. A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint a magas létszám és meccsszám miatt csak egy nyert szettig tartottak a találkozók.
A lányoknál az őszi bronzérmes Lutter Eszter és a korábbi kétszeres országos bajnok Szombathelyi Szandra útja nem mondható könnyűnek. Kezdésként egy olasz párossal játszottak, akiket a végjátékban múltak felül, majd egy könnyebb német páros következett, harmadikra pedig a Kolada Judit és a TFSE amerikai centerének, Halli Lynn Amarónak kettősét győzték le.
A legkomolyabb megmérettetés a negyedik körben következett, ahol a Trosina, Seglova orosz duóval vívtak igazi ki-ki mérkőzést, s győztek végül nagyon szoros meccsen 21:19-re. A mieink az utolsó körben valamivel könnyebben győztek egy szintén olasz kettőssel szemben.
A második napon nagy csatában 21:19-re nyertek egy amerikai-lengyel duó ellen, a második fordulóban azonban kifogott rajtuk egy svéd páros, így Eszti és Szandi a vigaszágon folytathatta.
Ott magabiztosan nyerték az első meccsüket egy helyi páros ellen, majd a szlovák Jurenková, Poszmiková kettőst is felülmúlták. Az aznapi ötödik meccsükre azonban elfáradtak, így végül kikaptak egy a főágról érkező, pihentebb olasz párostól, így a rangos sporteseményen a kilencedik helyen végeztek, melyre méltán lehetnek büszkék.

vasárnap, 13 május 2018 18:06

Kihirdette bő keretét Jan De Brandt

Kihirdette 23 fős bő keretét a soron következő Európa Liga-mérkőzésekre Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
A magyar csapatot a selejtezők során május 20-án Franciaország, 23-án Horvátország, június 6-án pedig Finnország ellen láthatja a hazai közönség, majd a Négyes Döntőben a Papp László Budapest Sportarénában szurkolhat a hazai publikum.

A magyar válogatott bő kerete:
Bagyinka Fanni (Hungast-Haladás, feladó), Bleicher Réka (feladó, UTE), Bodnár Dorottya (center, Linamar-BRSE), Dékány Bernadett (ütő, Trentino Rosa), Dobi Edina (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Glembóczki Zóra (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Kovács Lilla (center, MTK), Kötél Dóra (liberó, UTE), Lékó Lilla (liberó, Jászberény VT), Molcsányi Rita (liberó, Linamar-Békéscsabai RSE), Nagy Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Németh Anett (ütő, Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Petrenkó Brigitta (feladó, Linamar-Békéscsabai RSE), Pintér Andrea (center, Jászberény VT), Sándor Renáta (ütő, Allianz MTV Stuttgart), Szakmáry Gréta (ütő, SSC Palmberg Schwerin), Szedmák Réka (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Szűcs Kinga (ütő, UTE), Tálas Zsuzsanna (feladó, Trefl Proxima Kraków), Tóth Fruzsina (liberó, Fatum-Nyíregyháza), Török Kata (ütő, Vasas Óbuda), Villám Lilla (ütő, Fatum-Nyíregyháza)

Arany Európa Liga:
05.20. 18:30 Magyarország–Franciaország, Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
05.23. 18:30 Magyarország–Horvátország, Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
05.26. 16:00 Finnország–Magyarország, Tampere
05.30. 20:00 Franciaország–Magyarország, Nancy
06.02. 17:00 Horvátország–Magyarország, Split
06.06. 18:30 Magyarország–Finnország, Érd
06.14-15. Négyes döntő, Budapest, Papp László Sportaréna

Published in Kiemelt Események

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek