Sport Mindenkinek - Items filtered by date: április 2018

Február közepe óta készül együtt a négyszeres strandröplabda bajnok Lutter Eszter és a kétszeres ob-győztes Szombathelyi Szandra.
Mindketten háromszor lettek idehaza az év strandröplabdázói (Eszti 2015, 2016, 2017, Szandi 2011, 2012, 2014), 2014-ben Portugáliában pedig bronzéremig jutottak a Continental Cupon.
A páros nem akárhol fog debütálni: sikerült bejutniuk két háromcsillagos World Tour-verseny mezőnyébe is májusban – adták hírül a versenyzők facebook-oldalukon.
Ilyen rangos és erős versenyen emberemlékezet óta nem indulhatott magyar női strandröplabdázó, Lutter és Szombathelyi azonban mindjárt kettőn is a mezőny tagja lehet: előbb a május 2-án, a törökországi Mersinben próbálhatnak szerencsét, ahol a selejtezőben a 19. kiemelési helyet kapták meg, míg egy héttel később, május 8-án a svájci Luzernben is indulhatnak, ahol várhatóan a 24. kiemeltek lesznek a selejtezőben.
Ha utóbbi versenyen nem sikerül kiharcolniuk a főtáblára kerülést, akkor átteszik székhelyüket az olaszországi Bibiónéba, ahol éppen azon a hétvégén kerül megrendezésre a világ egyik legrangosabb nem ranglistapontszerző versenye, a hagyományos Beach Volley Marathon, ahol minden évben több száz páros méri össze tudását.
Tavaly ősszel itt Lutter Eszter, akkor még Lakatos Enikővel bronzérmet szerzett, ami minden idők legjobb magyar páros helyezése volt, a honi strandröplabdázók által is nagyon kedvelt tornán. Gubik János tanítványai szeretnék megismételni a tavalyi szereplést.
A páros eredményeiről folyamatosan beszámol majd a Sportmindenkinek.hu is.

Published in Kiemelt Események
vasárnap, 29 április 2018 18:45

A magyar kempósok a világ tetején

Magyarország nyerte a 15. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa összetett csapatversenyét. A Magyar Kempó Szövetség beszámolója szerint a technikai divízióban harmadik helyen, a küzdelmi kategóriában pedig szintén első helyen zárt a piros-fehér-zöld csapat.
Minden idők legnépesebb mezőnye, több mint hatszáz versenyző mérte össze tudását a csütörtöktől szombatig tartó budapesti világversenyen. A MOM Sportban elhelyezett négy tatamin kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem, submission, semi kempo, knock down, kempo kumite, full kempo és kempo MMA szabályrendszerekben versengtek egymással a résztvevő öt kontinens legjobbjai.
A közel száznegyven fős hazai válogatott mindhárom napon felkészülten, színvonalas bemutatókat, illetve küzdelmeket produkálva képviselte a magyar nemzeti színeket. A kiemelkedő teljesítménynek meglett az eredménye, hiszen a technikai és a küzdelmi divízióban is dobogón végeztek a kempósok, utóbbit ráadásul meg is nyerték. A mindkét vonalon elért jó helyezésnek köszönhetően pedig összetettben is győzött hazánk, először az IKF égisze alatt rendezett világbajnokságok történetében.
Ami az egyéni eredményeket illeti, sportolóink 62 arany-, 77 ezüst- és 82 bronzérmet zsebeltek be.

Összetett csapatvégeredmény:
1. Magyarország
2. Románia
3. Argentína
4. Oroszország
5. Hollandia
6. Algéria

Küzdelmi divízió:
1. Magyarország
2. Románia
3. Oroszország
4. Algéria
5. Kazahsztán
6. Argentína

Technikai divízió:
1. Argentína
2. Románia
3. Magyarország
4. Spanyolország
5. Hollandia
6. India

A torna második napján döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) elnöksége a 2019. évi vb helyszínéről, amely a spanyolországi Guadalajara településen lesz jövő áprilisban. Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség elnöke 5. dan fokozatot adományozott Lacza Ádám Illésnek, a hazai sportszervezet elnökének a kempóért tett kiemelkedő munkájának elismeréseképpen.

Published in Kiemelt Események

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek