Sport Mindenkinek - Items filtered by date: szeptember 2017
szerda, 27 szeptember 2017 19:52

Ünnepeltek az érdi röplabdázók

Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.
A rendezvényen Dömötör László klubelnök kezdte a nosztalgiázást, aki beszédében visszatekintett az elmúlt egy évtized emlékezetes pillanataira, és a jövőre nézve kijelentette, 2019-re szeretné, ha NB I-es női röplabdacsapata lenne Érdnek. A sportvezető köszönetet mondott a támogatók mellett a szakmai stábnak, a szülőknek és mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a sportegyesület életét 2007 óta.
Ezt követően Simó Károly, Érd alpolgármestere gratulált az egyesület vezetőinek az elmúlt esztendők során végzett nagyszerű szakmai munkához, egyúttal sok sikert kívánt a jövőbeni tervek megvalósításához.
A program folytatásaként Pecsuvácz Péter sajtófőnök bemutatta a története első NB II-es felnőtt bajnokságára készülő csapat tagjait, akik között ott volt az a Csörgi Evelin is, aki a klub legrégebbi játékosa. Az utánpótlás korosztályokban magyar bajnoki címmel is büszkélkedő röplabdázó immáron kilenc esztendeje mondhatja magát Érdi Tigrisnek.
Ezután Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző is beszédet mondott. A korábbi magyar válogatott röplabdázó büszkén osztotta meg az egybegyűltekkel, hogy a klub játékosainak több mint nyolcvan százaléka saját nevelés. A szakvezető hozzátette, hogy bízik a csapat képességeiben és szerinte tisztességgel helyt állnak majd az első NB II-es szezonjukban.
A rendezvény zárásaként Simó Károly alpolgármester a város nevében hivatalos klubzászlót adományozott a jubiláló röplabdaklubnak.

vasárnap, 24 szeptember 2017 23:30

Eb-búcsú emelt fővel

A magyar válogatott szívós játékkal szettet rabolt ugyan a jóval esélyesebbnek vélt Németországtól, ám négyjátszmás vereségével -a holnapi Azerbajdzsán-Németország mérkőzés eredményétől függetlenül- búcsúzott a 2017-es női röplabda Európa-bajnokságtól.
A vereség és a kiesés ellenére büszkék lehetünk a játékosokra, hiszen a jelenlévők mindent megtettek, hogy legjobbjukat nyújtsák és örömet szerezzenek a 2500 kilométert utazó szépszámú magyar szurkolónak.
A német válogatottal két éve a sikerrel megvívott csoportmérkőzések után találkoztunk, ám akkor 3:0-s vereséget szenvedtünk és nem jutottunk a legjobb nyolc közé.
A mostani összecsapás előtt mindkét csapat nyeretlenként érkezett a National Gymnastics Arénába, ám míg a németek mögött csupán egy mérkőzés volt (Lengyelország ellen 2:3), addig a magyar csapat pénteken Azerbajdzsán és szombaton Lengyelország ellen is vesztesen hagyta el a pályát.
Együttesünk egy esetleges győzelemmel még izgalommal várhatta volna a hétfői azeri-német összecsapást, ám amúgy sem kevés gondunkat (ezekről egy későbbi cikkünkben fogunk beszámolni) szaporította, hogy Tálas Zsuzsanna a tegnapi sérülése után nem tudta vállalni a játékot, ráadásul Liliom Rita sem lett egészségesebb, ám fájdalomcsillapítókkal ugyan, ő legalább pályára tudott lépni.
Tálas Zsuzsanna helyett Bleicher Réka szerepelt feladó poszton, aki kiválóan helytállt a találkozón.
A mérkőzés Nagy Eszter pontjával kezdődött, de a németek mozgásán ezt követően is látszódott, hogy valami még nem állt össze, nincs még készen az elmúlt Eb ötödik helyezettje. Noha az elején felváltva születtek a pontok, Liliom Rita pontjával és egy szélesre ütött labda után az első technikai szünetben 8-5-re vezettek a mieink, majd a rövid pihenő után ismét egy szélesre ütött labda után már plusz négy volt az állás. Ekkor kicsit összekapta magát az ellenfél, elsősorban Denise Hanke keserítette meg a dolgunkat, aki sorozatban ászokat nyitott, mellette pedig a német blokk is jól muzsikált, így hiába kért időt Salomoni mester, csak felzárkóznia sikerült lányainknak. A végén a második játszmalabdát értékesítették a fehér mezesek. (21-25)
A második felvonásban sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést és az első technikai szünetre már négypontos előnnyel mehettünk. A németeknek tett jót a szünet, fokozatosan felzárkóztak és hiába kért időt a magyar kapitány, ebben a játszmában is kiegyenlítettek. Némileg meglepő módon ezután kissé szétesett a németek csapatjátéka, mely miatt most Felix Koslowski kért időt, azonban nem tudott hatással lenni az övéire, így a második technikai szünetben már öttel vezettek a magyar lányok. Az elmúlt két meccsett figyelembe véve ezúttal nem dörzsöltük a tenyerünket, de látva a játékosainkon az akaratot, illetve a már-már megszámlálhatatlan német hibát, úgy éreztük, ezúttal sikerül megtartani az előnyt. Szakmáry pontjaival már nyolcpontos volt a fór. Noha 22-18-ig még felkapaszkodtak a németek, fordítani nem tudtak, így megnyertük a játszmát. (25-19)
A harmadik szettben hamar elhúzott az ellenfél 3-0-ra, de nem hagytuk őket ellépni, Dobi Edina bombaerős ütésével pedig már nálunk volt az előny. A technikai szünetben 8-5 volt a javunkra, ám ezt követően ismét összeállt a német blokk, ami ellen nem tudtak hatékonyak lenni ütőink, a második technikai szünetben pedig már újra német vezetésnél hallgatták a lányok Salomoni tanácsait. A játszma hátralévő részében már csak kapaszkodott a magyar csapat, egyenlíteni már nem sikerült. (21-25)
A 4. játszmában az első technikai szünetig tartottuk a lépést, ekkor 8-5 volt Németország javára, de ezt követően a németek nagyon belelendültek, míg a magyar lányok talán kissé el is fáradtak, ennek következtében pedig fokozatosan nőtt a két együttes közti különbség. A második technikai szünetben már 16-10 volt oda, és bár ezen még sikerült csiszolnia lányinknak, a végén újra kialakult ez a különbség és hat mérkőzéslabdája is volt ellenfelünknek, amiből rögtön az elsőt ki is használták.
A magyar válogatott ezzel a vereséggel a holnapi Azerbajdzsán-Németország találkozó eredményétől függetlenül már biztosan búcsúzik Bakutól és az Európa-bajnokságtól. Fájó ez azért, hiszen a két évvel ezelőtti bravúros továbbjutás után azt remélte minden, a röplabdasportot szerető ember, hogy játékosok, vezetők, klubok és a szövetség számára is egy cél van, mégpedig, hogy azt az eredményt idén is legalább megismételje a magyar női röplabda-válogatott, ám ez, mint -egyébként már az Európa-bajnokság előtt kiderült- eleve hamvába hullt remény volt.
Hogy konkréten miről is van szó, azt a napokban megjelenő összefoglaló cikkünkben lehet majd olvasni.
Mindezek ellenére a jelenlévő játékosok mindegyikének -még akkor is, ha egy percet sem voltak a pályán- jár a dicséret, ők teljesítették azt, amit elvárhattunk, becsületesen küzdöttek, szívüket-lelküket adták, hogy helytálljanak, s úgy érzem a házigazda elleni mérkőzés második és harmadik szettjét leszámítva ez sikerült is, ami miatt mindenképpen gratuláció illeti a lányokat.
Együttesünk a 15. helyen zárta az azeri-grúz közös rendezésű Európa-bajnokságot.

MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK:

Alberto Salomoni: "Jó meccset játszottunk, a lányok mindent megtettek a győzelemért. Ha összességében értékelek, az azeriek nagyon erősek, szóval nem mi játszottunk rosszul ellenük, hanem ők voltak jók. A lengyelek és németek ellen voltak esélyeink, hogy megváltoztassuk a játékot. Az ilyen meccseken azonban tizennégy tapasztalt játékosra van szükség."

Szakmáry Gréta: "Egy nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos nem sikerült a győzelem, úgy érzem mindent megtettünk, de ma egy fokkal jobb volt nálunk ez a német csapat. Sajnos ez nekünk azt jelenti, hogy be kell fejeznünk az Európa-bajnokságot, de minden tekintetben pozitívan tesszük ezt meg, mert mindent kiadtunk magunkból."


NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 3:1 (21, -19, 21, 18)
Baku, 500 néző. V: Krticka (cseh), Sodja (osztrák).
Németország: Geerties 8, Schölzel 8, Lippmann 19, Fromm 5, Pettke 6, Hanke 13. Csere: Dürr (liberó), Poll 6, Kemmsies, Stigrot 2, Grosser, Gründing 3. Szövetségi kapitány: Felix Koslowski.
Magyarország: Nagy E. 4, Bokorné Liliom 6, Szakmáry 25, Dobi 9, Bleicher, Dékány 19. Csere: Szpin (liberó), Török, Soós 2, Villám. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Published in Kiemelt Események
szombat, 23 szeptember 2017 22:20

Becsületes harcban maradtunk alul

Második mérkőzését is elvesztette a magyar női röplabda-válogatott az azeri-grúz közös rendezésű röplabda Európa-bajnokságon, ám szégyenkezni a legkevésbé sincs oka, hiszen az akarat mellett helyenként a játéka is élvezetes volt.
A tegnapi fájó vereség után közel sem várt egyszerű feladat lányainkra, hiszen -amint arról beszámoltunk- együttesünk három játszmában alulmaradt a társrendező házigazdákkal szemben, míg a lengyelek maratoni csatában ötjátszmás győzelmet arattak Németország felett. Amiben némileg bízhattunk, hogy a tegnapi elhúzódó program miatt a lengyelek elég későn, 23 óra után fejezték be a meccset, így elég kevés idejük volt regenerálódni.
Az első játszma elején ez meg is látszott, együttesünk sorra szerezte a pontokat a kissé fásultnak tűnő kék mezesek ellen. Nagy Eszter ásszal indított, majd 4-0-ig meg sem állt a magyar csapat. A lengyel kapitány, érezvén a veszélyt, rögtön időt is kért, ám a különbség nem csökkent, sőt az első technikai szünetben már 8-3 volt ide. A pihenő alatt Nawrocki kapitány kissé helyretette az övéit, akik lassan fel is zárkóztak együttesünkre, ám Dékány Berni jelezte: ne tovább, majd Szakmáry Gréta pontja után már ismét négy volt közte, ám kis megingás után 13-13-nál mégis sikerült egyenlítenie ellenfelünknek. Ekkor a magyar kapitány volt kénytelen magához rendelni a játékosokat, de hiába a biztató szavak, sajnos a nyitásfogadásokkal is komoly problémáink adódtak, így a lengyelek könnyed pontokat szerezve néggyel elhúztak. A magyar csapat nem omlott össze, Török Kata is beszállt nyitni, rögtön egy ásszal, majd Nagy Eszter percei következtek. Mínusz egyre zárkóztunk, ám 22-24-nél játszmalabdához jutott ellenfelünk, amit ki is használt.
Kissé féltettük a lányokat, hiszen pénteken hasonló módon vesztettük el az első játszmát és bizony utána össze is zuhantunk, ázonban ezúttal másképp írta meg az élet a forgatókönyvet. Remek teljesítményt nyújtva, kiváló védekezéssel fokozatosan ellépett együttesünk a lengyelektől, Tálas Zsuzsi blokkja után már 7-3 volt az állás, majd ugyanennyi volt a különbség az első technikai szünetben is. Tálas továbbra is remekül adogatta a labdákat, Szakmáry, Liliom és Nagy Eszter pedig pontosan fejezte be az akciókat, így a második technikaira tovább növelték előnyüket lányaink (16-9), majd 22-12-nél a közte tízet is elérték. A biztos vezetés tudatában kissé alábbhagyott a koncentráció, vérszemet is kaptak a lengyelek, ám csak három pontra tudtak feljönni. Dékány pontja után hiába kértek időt a lengyelek, játszmalabdához jutottak a mieink, amit Dékány Bernadett elsőre ki is használt, így az Európa-bajnokságon megnyertük az első játszmát.
A harmadik felvonást is jól kezdtük, azonban kétpontos előnyünk hamar elolvadt és az első technikai szünetben már a lengyelek vezettek kettővel, majd játékuk is egyre magabiztosabbá vált. A második technikai szünetre ugyan még csak mínusz hárommal mentünk, a bombaerős ütéseket viszont nem tudtuk hatástalanítani, így rövid időn belül behozhatatlan előnyre tettek szert a lengyelek, végül 25-17-re húzták be a játszmát.
A negyedik szettben új erőre kapva hamar négypontos előnybe kerültek a mieink, de hiába vezettünk már 13-7-re is ellenfelünknek az időkérés után nagyot javult a támadójátéka, mellyel egy pontra felzárkóztak. 17-17-nél értek utol bennünket, ezután pedig hiába küzdöttünk becsülettel, első mérkőzéslabdájukat Efimenko beütötte, így a lengyel válogatott a tegnapi után újabb győzelmet aratott, ezzel bebiztosítva továbbjutását.
Ami a mieinket illeti, a küzdés miatt mindenképpen dicséretet érdemelnek, ha nagyon tárgyszerűek akarunk lenni, akkor fontos megjegyezni, hogy matematikai esélyünk még van a továbbjutásra, ám ehhez holnap le kell győzni a ma pihenő német válogatottat, ami valljuk meg nem könnyű feladat. Amit remélünk, hogy Liliom Rita és Tálas Zsuzsanna is összeszedett egy kisebb sérülést, így elsősorban abban reménykedünk, hogy holnapra meggyógyulnak és ismét bevethetők lesznek.

MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK:

Alberto Salomoni: "A csapat dicséretet érdemel, mert az azeriek elleni meccshez képest javultunk, lelkesedésben, szervezettségben, blokk-védekezésben nagyon jók voltunk. Az okosságot hiányoltam kicsit a végéről, például a második szettben felzárkózott az ellenfél. Zsuzsi sérülése a végén a legrosszabbkor jött, nem maradt cserém. Most a legjobbunkat adtuk, egy szavam nem lehet a csapatra. Ez az út, hogy az európai élvonalhoz közelítsünk: okosnak lenni, s egyszerre elhinni, hogy képesek vagyunk nyerni."

Tálas Zsuzsanna: "Úgy gondolom lényegesen jobban teljesítettünk ma, mint tegnap, talán jobban is feküdt nekünk a lengyelek játéka, akik nem játszottak ma olyan jól, persze valószínű ők sem ránk időzítettek, hiszen számukra ez egy kötelező győzelem kellett, hogy legyen, de azért elcsíphettük volna őket. A negyedik szett alakulhatott volna kicsit másképp is, ám ugyanúgy kiengedtük az előnyt a kezünkből, mint tegnap az azeriek ellen. Szeretnénk az Európa-bajnokságot tisztességesen befejezni, jelentsen ez pontokat, szettet, győzelmet. Kívánom, hogy olyan játékot nyújtsunk holnap, ami méltó a magyar röplabdasporthoz."

LENGYELORSZÁG - MAGYARORSZÁG 3:1 (22, -19, 17, 18)
Baku, 1000 néző. V: Harald Sodja (osztrák), Yury Bakunovich (fehérorosz).
Lengyelország: Efimenko 8, Wolosz 2, Polak 8, Kakolewska 14, Smarzek 25, Grajber 8. Csere: Witkowska, Krzos (liberók), Murek 5, Brzoska 5, Plesnierowicz, Tokarska, Bociek, Twardowska 1. Szövetségi kapitány: Jacek Nawrocki.
Magyarország: Nagy E. 6, Bokorné Liliom 8, Szakmáry 18, Dobi 8, Tálas 4, Dékány 15. Csere: Szpin (liberó), Török 1, Bleicher, Villám, Soós. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Published in Kiemelt Események
péntek, 22 szeptember 2017 18:59

Fájó vereség a házigazdáktól

Vereséggel mutatkozott be női válogatottunk Bakuban a ma megkezdődött azeri-grúz közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokságon. Noha csapatunk előtt az első játszmában komoly esély adódott -legalábbis a szett megnyerésére-, élni mégsem tudott vele. No, de nézzük a részleteket.
Két éve Antwerpenben a magyar válogatott fantasztikus játékkal legyőzte Azerbajdzsánt és ezzel továbbjutott Európa legjobb 12 csapata közé. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a mieinknél különböző okok miatt mindössze négy játékos maradt meg hírmondónak, míg az ellenfélnél csupán néhány változás történt az akkori kerethez képest, ráadásul a hazai pálya is mellettük szólt.
A helyi idő szerint 18 órára kiírt Magyarország-Azerbajdzsán összecsapás a C csoportban lejátszott orosz-ukrán -némi meglepetésre- ötjátszmásra nyúló párharca miatt kerek egy órával később kezdődött, emellett a nyitóünnepélyt is le kellett rövidíteni.
A mieink a National Gymnastics Arena kisebb méretű edzőcsarnokban melegítettek, majd Yagub Eyyubov azeri miniszterelnök-helyettes beszédét a házigazdák válogatottjával együtt már a nyolcezres sportcsarnokban hallgatták.
A ceremónia után újra melegíteni kezdtek a csapatok, majd 19 órakor Nagy Eszter nyitásával megkezdődött az összecsapás.
A szett elején a légkört, illetve a 4300 szurkoló buzdítását kellett szoknia csapatunknak, majd 6-6-nál előbb egyenlíteni tudtunk és miután egy azeri labda a hálóban kötött ki, a meccs folyamán először vezetéshez jutottunk.
Az első technikai szünetben 8-6-ot mutatott az eredményjelző a javunkra, majd Bayramova szélesre ütött labdája és egyik játékosuk hálóba érése után már ötpontos volt a magyar előny. 17-12-nél Rahimova is megmutatta, hogy tud ő is nyitást rontani, majd Bayramova ütését blokkoltuk. Dörzsölni kezdtük a tenyerünket, ám 19-13-nál Poznyak került a nyitóhelyre. Ekkor valami megtört a mieinknél, sorra rontottuk a támadásokat, melyeket többnyire Szakmáryra játszottunk, ennek köszönhetően pedig egy pontra feljöttek az azeriek. Nem omlottunk össze, Török Kata állt be nyitni, majd Liliom Rita ütése után már újra három pont, 22-19-re vezettünk. Hiába az előny, a magyar lányok keze újra megremegett, s noha Dobi Edina még hárított egy szettlabdát, az azeriek újabb pontja a játszma megnyerését jelentette számukra.
A második felvonást hamar lerendezték vendéglátóink. Nem igen használtunk támadási variációkat, Szakmárynak pedig nagy falat volt, hogy egymaga versenyben tartsa a válogatottat. Az azeriek remekül védekeztek, akcióikra pedig -elsősorban Rahimova villogot- nem volt ellenszerünk. A szett elején még némileg látóhatáron belül tudtuk tartani ellenfelünket, de 3-4 után zsinórban hat pontot gyűjtöttek az azeriek. 3-10-nél már a második idejét kellett kikérnie Salomoni mesternek, hátha sikerül az utolsó szalmaszálba megkapaszkodnia tanítványainak, ám négy pontnál közelebb nem sikerült zárkóznunk, hiába hozott a teniszből már jól ismert, de egy ideje a röplabdában is alkalmazott "sólyomszem" is pontot számunkra, a szett vége nagyon sima -14-25- lett.
Személy szerint úgy gondoltam, ember legyen a talpán, aki most lelket tud verni a lányokba. Az eleje ismét az azerieké volt, elmentek hárommal, de küzdöttünk becsülettel és csakúgy, mint az első felvonásban, 6-6-nál utolértük az ellenfelet. Próbáltunk cserélni, Soós is pályára lépett, ám a technikai szünet után ismét elléptek a hazaiak és a második szünetben már mínusz öt volt a mi szempontunkból. Innen már nem volt visszaút, Soós szélesre ütött labdája és Bleicher Réka hibája után mérkőzéslabdához jutott Azerbajdzsán, Poznyak pedig be is fejezte az összecsapást.
Sokan úgy véltük, a házigazda elleni párharc lesz a döntő a magyarok továbbjutása szempontjából, ám egyelőre ez a mai játékot nézve -leszámítva az első felvonást- jelenleg elég távolinak tűnik.
Holnap 18 órakor Lengyelország ellen javíthatunk, ami közel sem tekinthető könnyű összecsapásnak, annak tudatában pedig pláne nem, hogy a fehér-pirosak ma 3:2 arányban legyőzték Németországot.
A beszámolóból nem maradhatnak ki a magyar szurkolók sem, akik a piros-fehér-zöld zászlókat lobogtatva végig buzdították lányainkat. A családtagok mellett jöttek Vasas, Újpest, Békéscsaba, Jászberény szurkolók, de érkeztek drukkerek még Londonból is. Annyi bizonyos, hogy szurkolásból holnap sem lesz hiány részükről.

MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK:

Alberto Salomoni: "Azt hiszem, mindenki láthatta, hogy az első szett volt a döntő, amikor gyilkolhattunk volna, de nem tettük. Másként alakult volna a mérkőzés, ha megnyerjük az első szettet. Az első játszma után megkönnyebbültek az azeriek, és utána elkezdtek jobban röplabdázni, mi pedig elveszítettük a magabiztosságunkat. Képesnek kell lennünk jobban játékban maradni, mert mindhárom ellenfelünk nagyon magas színvonalon játszik, és nem elég egy vagy két játszmában jól teljesíteni ellenük. Ha kicsit felzárkóztunk, magasabb fokozatra kapcsoltak. Talán nem hittük el, hogy legyőzhetjük őket."

Nagy Eszter: "Nagyon jó hangulatban készültünk a mérkőzésre, az elején nagy lökést adott nekünk a rengeteg szurkoló, míg, ha a többség nem is nekünk drukkolt, ám ezt az energiát valahol elvesztettük, de így is büszke vagyok a csapatra. Nem számítottunk az első játszma után, hogy az utána következő két szettben simán alulmaradunk, de, hogy miért történt ez így, ki kell elemezni. Előre kell néznünk, úgy kell a következő meccsnek nekimenni, hogy már nincs vesztenivalónk."

Szakmáry Gréta: "Nagy meccsen vagyunk túl, egy erős ellenféllel szemben, akiknél világsztárok játszanak. Szerettem volna többet vállalni és segíteni a csapatot, de nagy fallal találtam szemben magamat. Az elején jól mentek a nyitások, jól is mezőnyöztünk, végrehajtottuk azokat a technikai elemeket, amiket szerettünk volna, talán kicsit le is néztek minket az azeriek. Nagyon sajnálom a vereséget, de az Eb-nek még nincs vége. A lengyelek ellen 120%-ot várok mindenkitől, úgy érzem ez bennünk is van, és a mai vereség ellenére úgy érzem, holnap jobbak leszünk."

AZERBAJDZSÁN – MAGYARORSZÁG 3:0 (23, 14, 16)
Baku, 4300 néző. V: Krticka (cseh), Nederhoed (holland).
Azerbajdzsán: Poznyak 8, Jagubova 3, Natalya Mammadova 11, Hasanova 5, Rahimova 23, Bajramova 5. Csere: Valeriya Mammadova (liberó), Samadova 8, Habibova. Szövetségi kapitány: Faig Garajev.
Magyarország: Nagy E. 1, Bokorné Liliom 11, Szakmáry 15, Dobi 4, Tálas, Dékány 3. Csere: Szpin (liberó), Török, Bleicher, Soós 2. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Published in Kiemelt Események
vasárnap, 03 szeptember 2017 23:43

Helyezetlenül zártuk a csapatversenyt

A legjobb tizenhat között búcsúzott a magyar együttes a Suzuki Judo Világbajnokság vegyes csapatversenyében.
Kezdésként Kazahsztán ellen elsöprő judóval 6:0 arányban győzött a magyar csapat.
Az alaphangot Karakas Hedvig adta meg, aki 57 kg-ban mindössze tizenhat másodperc alatt rendezte le ellenfelét, majd 73 kg-ban Szabó Frigyes vazarival győzött. Következtek a 70 kilósok, ahol Gercsák Szabina két vazari után szintén ippont érő akcióval rukkolt elő, majd a 90 kilogrammos Tóth Krisztián ellenfelét háromszor is megintették, az így kialakult 4:0 pedig azt jelentette, hogy együttesünk már biztosan a nyolcaddöntőbe jutott. Azért a hátralévő két mérkőzést is lejátszották a felek, +70 kilóban Erdélyi-Joó Abigél szintén ellenfele háromszori intése után győzött, míg +90 kg-ban Cirjenics Miklós egy vazarival hátrányba került ugyan, de fordítani tudott, így a mieink 6:0-ra nyerték az összecsapást.
Következtek a franciák, akik előzetesen semmiképpen nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek. Nos, ez a gyakorlatban sajnos be is igazolódott.
57 kg-ban Karakas Hedvig két vazaris előnyre tett szert, ám Helene Receveaux egy karfeszítés után ipponnal megnyerte a meccset.
73 kilóban ezúttal Ungvári Miklós szerepelt és egy földharc után ipponnal legyőzte Axust.
70 kg-ban érkezett Gercsák Szabina és Agbegnenou, azonban a világbajnok francia hamar lezárta az összecsapást.
Újra sikerült egyenlíteni, a 90 kilósoknál Tóth Krisztián hosszabbításban győzte le Pietrit, visszahozva ezzel továbbjutási reményeinket.
+70 kilóban ezen a találkozón Szigetvári Mercédesz kapott lehetőséget, de nem bírt az ifjúsági Európa-bajnok Dickóval.
A +90 kg-os súlycsoportban Cirjenics Miklósnak mindenképpen ipponnal kellett volna győznie ahhoz, hogy legyen esélyünk a legjobb nyolc közé jutni, ám az olimpiai bronzérmes Cyrille Maret ebben nem volt partner és végül megnyerte meccset 4:2-re alakítva a találkozó végeredményét.
Noha a magyar csapat helyezetlenül zárta a világbajnokságot, a Papp László Budapest Sportaréna közönsége így is rendkívül hálás volt és vastapssal köszöntötte a levonuló judósokat.
A világbajnokságot összességében nézve, talán annyi hiányérzetünk lehet, hogy nem sikerült érmet szereznünk, pedig több sportolónk is közel állt ehhez, ám három értékes pontszerző helyet sikerült elérni, ami a továbbiakra nézve bizakodásra adhat okot.

VÉGEREDMÉNY:

Vegyes csapatverseny:
1. Japán
2. Brazília
3. Dél-Korea
3. Franciaország
5. Oroszország
5. Kanada
7. Németország
7. Grúzia
...
Magyarország helyezetlen

Published in Kiemelt Események
szombat, 02 szeptember 2017 23:24

Érem nélkül zártuk az egyéni versenyeket

Pénteken és szombaton sem sikerült judósainknak dobogóra állniuk a Papp László Budapest Sportarénában, ez pedig azt jelenti, hogy magyar érem nélkül zárult a Suzuki Judo Világbajnokság egyéni versenye.
A pénteki napon női 70 kg-ban Gercsák Szabina első mérkőzésén 4 vazari értékű akcióval legyőzte a kazah Zere Bektaskyzy-t, ám ennek ellenére néhány mozdulata sérülést sejtetett. A látszat sajnos nem is csalt, a következő körben pedig az idei Eb-bronzérmes francia Marie Eve Gahie pedig így már túl nagy falatnak bizonyult. A miskolciak üdvöskéje helyezetlenül zárt.
78 kg-ban nagyon reménykedtünk abban, hogy Erdélyi-Joó Abigél villant, de a portugál Yahima Ramirez legyőzése után a kubai Kaliema Antomarchi hosszabbítás után megállította, így kétszeres Európa-bajnokunk is helyezetlen lett.
A súlycsoport másik magyarja, Salánki Evelin első mérkőzésén ipponnal szenvedett vereséget a kanadai Ana Laura Portuondo Isasitól, így szintén helyezetlenül fejezte be a vb-t.
A férfi 90 kilósoknál Tóth Krisztián egészen az elődöntőig menetelt. A KSI versenyzője a Dominikai Köztársaságból érkező Robert Florentino, a tadzsik Komronshokh Ustopiriyon, az amerikai Matthew Koch, az üzbég Yakhyo Imamov és az azeri Mammadali Mehdiyev ellen is egyaránt egy vazarival győzött, és szintén vazari döntött az elődöntőben a tavalyi junior Európa-bajnok Nemanja Majdov elleni meccsén is, ám sajnos a szerb javára.
Az elődöntő veszteseként a bronzéremért mérkőzött Tóth Krisztián, de a 2015-ös világbajnok koreai Gwak Donghan fél perccel a vége előtt végrehajtott egy vazarit érő akciót, így Krisztián az 5. helyen fejezte be a budapesti világbajnokságot.
Ugyanebben a súlycsoportban Vér Gábor, akinek nem volt szerencsés a sorsolása, rögtön első meccsén aranyponttal kikapott a kubai Ivan Felipe Silva Moralestől.
Szombaton újabb 5. helyezésnek örülhettünk. Bor Barna a +100 kg-os küzdelmek után ért el pontszerző helyezést.
Vb-ezüstérmesünk első ellenfelét, a Puerto Ricó-i Rafael Ferrert leléptették, majd a román Mircea Croitorut ellen előbb egy vazarit ért el, másfél perc elteltével pedig ipponnal diadalmaskodott. Az idei Eb-ezüstérmes grúz Adam
Okruashvili ellen valósággal parádézott a paksiak kiválósága, 3 vazarit érő akciója után, 1 másodperccel a négy perces küzdőidő letelte előtt ippont ért el, így bejutott az elődöntőbe. A legjobb négy között aztán véget ért a varázslat, David Moura 2 perc 20 másodperc alatt törte össze döntős álmainkat, majd a súlycsoport másik brazilja, Rafael Silva aranyponttal a dobogóról is letaszította klasszisunkat.
A 100 kilósoknál Ohát Zalán két mérkőzést tudott nyerni, az ausztrál David Russel ellen ipponnal győzött, majd a második meccsén a tadzsik Shakarmamad Mirmamadov is kénytelen volt fejet hajtani. A legjobb 16 között a 2015-ben vb-második orosz Kirill Denisov nem sok esélyt adott a ceglédi judósnak, végül ipponnal győzött.
A súlycsoport másik magyarja, Cirjenics Miklós egy vazarival ugyan előnybe került a későbbi világbajnok japán Wolf Aaron ellen, de, ahogy telt az idő, úgy lett egyre fáradtabb, a japán pedig előbb egyenlített, majd a hosszabbításban legyőzte a magyar judóst.
A nők +78 kg-os súlycsoportjában Szigetvári Mercédesz a 2015-ös világbajnok Yu Song ellen kezdett, ám hiába tartotta jól magát, 2 perc 39 másodpercnél megkapta harmadik intését is, így kiesett.
Kárpáti Emese az első meccsén legyőzte a litván Sandra Jablonskytet, de a következő körben a holland Tessie Savelkouls ellen őt is háromszor intették, így Szigetvárihoz hasonlóan ő is helyezetlenül zárta a budapesti világbajnokságot.
Vasárnap a vegyes csapatverseny küzdelmeivel zárul a világbajnokság, ahol válogatottunk Kazahsztán ellen kezd.

VÉGEREDMÉNY:

Női 70 kg:
1. Arai Chizuru (japán)
2. Maria Perez (Puerto Ricó-i)
3. Yuri Alvear (kolumbiai)
3. Maria Bernabeu (spanyol)
5. Marie Eve Gahie (francia)
5. Assmaa Niang (marokkói)
7. Kwon Sun Yong (észak-koreai)
7. Maria Portela (brazil)
...
Gercsák Szabina helyezetlen

Női 78 kg:
1. Mayra Aguiar (brazil)
2. Umeki Mami (japán)
3. Natalie Powell (brit)
3. Kaliema Antomarchi (kubai)
5. Sato Ruika (japán)
5. Marhinde Verkerk (holland)
7. Audrey Tcheumeo (francia)
7. Assunta Galeone (olasz)
...
Erdélyi-Joó Abigél helyezetlen
Salánki Evelin helyezetlen

Női +78 kg:
1. Yu Song (kínai)
2. Asahina Sarah (japán)
3. Iryna Kindzerska (azeri)
3. Kim Minjeong (dél-koreai)
5. Tessie Savelkouls (holland)
5. Kayra Sayit (török)
7. Emilie Andeol (francia)
7. Larisa Ceric (bosnyák)
...
Kárpáti Emese helyezetlen
Szigetvári Mercédesz helyezetlen

Férfi 90 kg:
1. Nemanja Majdov (szerb)
2. Mihael Zgank (szlovén)
3. Usangi Margiani (grúz)
3. Gwak Donghan (dél-koreai)
5. Tóth Krisztián (magyar)
5. Aleksandar Kukolj (szerb)
7. Mammadali Mehdiyev (azeri)
7. Altanbagana Gantulga (mongol)
...
Vér Gábor helyezetlen

Férfi 100 kg:
1. Wolf Aaron (japán)
2. Varlam Liparteliani (grúz)
3. Kirill Denisov (orosz)
3. Elmar Gasimov (azeri)
5. Michael Korrel (holland)
5. Elkhan Mammadov (azeri)
7. Toma Nikiforov (belga)
7. Kazbek Zankishiev (orosz)
...
Ohát Zalán helyezetlen
Cirjenics Miklós helyezetlen

Férfi +100 kg:
1. Teddy Riner (francia)
2. David Moura (brazil)
3. Rafael Silva (brazil)
3. Naidan Tuvshinbayar (mongol)
5. Bor Barna (magyar)
5. Guram Tushishvili (grúz)
7. Daniel Allerstorfer (osztrák)
7. Adam Okruashvili (grúz)

Published in Kiemelt Események

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma