Nem sikerült a jövő évi világbajnokságra való kvalifikáció női röplabda-válogatottunknak, mely az eszéki vb-selejtezőn a 3. helyen végzett.
Az elmúlt időszakban jelentős változásokon ment keresztül női válogatottunk, melyek közül a legfőbb, hogy tél végén Alberto Salomoni személyében új szövetségi kapitányt neveztek ki a csapat élére.
Az olasz tréner 2016. nyarán került Magyarországra, az elmúlt évben az MTK szakmai munkáját irányította, majd ősztől klubszinten a Békéscsaba trénere lesz, emellett próbálja a válogatottal a legjobb eredményeket elérni. Ennek első állomása volt az eszéki megmérettetés.
A hangulatos Dráva-parti város ahol mára már nem igazán találkozunk magyar szavakkal (a lakosság mindössze 1%-a magyar) egy-egy épületen még nyomokban rejti magában a közel 30 évvel ezelőtti délszláv borzalmakat. Azóta azonban felnőtt egy generáció, rengeteg fiatalt látni az utcákon, az emberek mosolygósak, a boltokban segítőkészek, azonban azt mindenképp el lehet mondani, hogy a röplabda, illetve ez az esemény nem mozgatta meg a helyi lakosságot. Eredetileg Zágráb lett volna a helyszín, ám végül a Dvorana Gradski sportcsarnok adott otthont a tornának, igen csekély szurkoló előtt. Persze Magyarországról ezúttal is érkeztek drukkerek, így a magyar válogatott meccsei rendre hazai hangulatban zajlottak.
A magyar csapat ezúttal jó néhány (ha szabad így fogalmazni) alapember nélkül állt fel a selejtezőtornán, ám ha válogatottról van szó, akkor mindig az az igazi, az a teljes csapat, aki éppen jelen van és ezek a lányok -noha a kellő rutint nyilvánvalóan meg kell még szerezni- bizony nem is vallottak szégyent. Írhatnánk aképpen is, hogy a szív az a női röplabda-válogatottól megszokott módon ezúttal is a helyén volt és ez akkor is így van, hogy már a második nap után tudtuk, a kitűzött célt, a csoport második, egyben pótselejtezős helyét nem sikerül megszerezni.
Bizonyos volt, hogy a regnáló Európa-bajnok Oroszország kimagaslik a csoportból, így ők egyenes ágon kvalifikálnak a 2018-ban Japánban rendezendő világbajnokságra, ezért a házigazda horvát és a görög válogatott elleni mérkőzéseket tartottuk a mi szempontunkból sorsdöntőnek.
Utóbbival rögtön első nap összehozott a sors. A rendkívül meleg csarnokban a mérkőzéseket végignézni is kihívás volt, nem még játszani benne, de ezen hamar túl kellett tennie magukat játékosainknak annál is inkább, mert ez bizony egyik csapat számára sem volt kedvező.
Az első játszmát elég hamar lerendezték a görögök, mindössze 24 perc alatt 18-ra nyerték a szettet, hogy aztán ez kijózanítsa a mieinket és egymás után két játszmát is 25-20-ra megnyerve fordítsanak. A negyedik játszmában jobbára csak kapaszkodtunk, ez pedig el is vitte az energiánkat, így pedig következhetett a döntő szett. A mieink 5-3-ra, 10-8-ra, sőt még 12-10-re is vezettek a 15 nyert pontig tartó mindent eldöntő játszmában, ám a görögök fordítani tudtak és megnyerték a találkozót. Sebaj mondtuk, hiszen egy esetleges görög-magyar-horvát körbeveréssel még simán jók lehetünk a végén, ám jött a második nap és vele együtt a rémálom. Ausztria ellen előre elkönyveltük a 3 pontot, ám a sógorok, avagy jelen esetben sógornők ezt nem nézték jó szemmel és egy rendkívül rapszodikus összecsapáson fölénk tudtak kerekedni. Az első játszma kiélezett küzdelmet hozott, de végül 36 perc alatt sikerült 29-27-re megnyernünk, majd a másodikban 16-6-nál elhittük, hogy helyreáll a világ rendje, de aztán szembe kellett nézni azzal a ténnyel, hogy most borul fel csak igazán. 21-13-ra ugyan még mindig vezettünk, ám ekkor beragadtunk, nem sikerült pontot szerezni és elforgatni az osztrákokat, így ők sorra ütötték a pontjaikat, illetve használták ki hibáinkat és a 12-1-es szériával meg is nyerték a szettet. Ez olyannyira sokkolta a mieinket, hogy a harmadik játszmát hamar el is engedtük (18-25), majd a negyedikben esélyt sem adva ellenfelünknek mi nyertünk 25-11-re, így az előző naphoz hasonlóan ismét következhetett az ötödik játszma, ahol hiába vezettünk megint 5-0-ra és 10-7-re, megint felálltak nyugati szomszédaink és a 15-12 után ők járhattak örömtáncot. Mi a két 3:2-es vereség után a megszerzett 2 pontunkkal már nem igen reménykedhettünk a továbbjutás megszerzésében, ám pont ez jelentette az igazi kihívást a harmadik napra, a házigazdák elleni találkozóra, mert ezután már csak saját magáért küzdött a csapat, illetve maguk becsületéért játszottak a játékosok.
A két vereség után nagyon össze kellett rázni a társaságot, hiszen amellett, hogy lelkileg és fizikálisan is igen megerőltető mérkőzések voltak csapatunk háta mögött, a sérülések sem kerülték el az együttest. Az első nap Szakmáry Grétát kellett lecserélni, aki szerencsére a második napon már, ha nem is teljes értékűen, de tudta folytatni a küzdelmeket, az osztrákok ellen pedig Soós Nikolett szenvedett bokasérülést, rá a későbbiekben nem is számíthatott Salomoni kapitány.
Leszögezhetjük tehát, hogy finoman szólva sem a legjobb előjelekkel várhattuk a házigazdák elleni találkozót, melyre már több szurkoló látogatott ki, mint a selejtezőtorna eddigi mérkőzéseire.
A mieink nagyot küzdöttek ezen az estén, és bár az első játszmát 25-19-re, a másodikat 32-30-re elvesztették, ráadásul utóbbit úgy, hogy hat szettlabdát is hárítottak déli szomszédaink, a harmadik szettben már szinte gáláztak a magyar lányok és 25-15-el előbb szépítettünk, majd ki is egyenlítettünk (25-21), így a harmadik mérkőzésen is ötödik játszmára készülhettünk, amit ezúttal sikerült is megnyerni, melynek következtében új célként a csoport harmadik helyének megszerzését tűzték ki a mieink.
Ez végül megvalósult miután a szombati és vasárnapi játéknapok eredményei papírforma szerint alakultak. Ami a mieinket illeti Oroszország ellen 3:0 arányú vereséget, míg az utolsó mérkőzésen, amelyre az addig a helyszínen szurkoló családtagok, barátok mellé megérkezett a Vasas állandó szurkolótábora is biztatni a lányokat, Grúzia ellen ugyanilyen arányú győzelmet könyvelhettek el. Mindent egybevetve a fő célt ugyan nem sikerült elérni, azonban szomorkodásra nincs okunk, hiszen a jelenlévő játékosok (Bleicher Réka, Dékány Bernadett, Dobi Edina, Kalotai Zsófia, Kötél Dóra (liberó), Kötél Zsanett, Leidgeb Noémi, Liliom Rita, Nagy Eszter, Pallag Ágnes, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Szpin Renáta (liberó), Villám Lilla) bizonyították, hogy bármikor számíthat rájuk Salomoni mester. A válogatott programja a továbbiakban is sűrű lesz, hiszen július 7-én már a World Grand Prix keretén belül mérkőzünk Trinidad és Tobago nemzeti csapatával Mexikó közepén, Aguascalientesben.

EREDMÉNYEK:

MAGYARORSZÁG  -  GÖRÖGORSZÁG 2 : 3
MAGYARORSZÁG -  AUSZTRIA 2 : 3
MAGYARORSZÁG -  HORVÁTORSZÁG    3 : 2
MAGYARORSZÁG -  OROSZORSZÁG 0 : 3
MAGYARORSZÁG -  GRÚZIA 3 : 0VÉGEREDMÉNY:

1.  Oroszország 15
2. Görögország    11
3. Magyarország 7
4. Horvátország 7
5. Ausztria 5
6. Grúzia 0

Ma megkezdődik a 80. jégkorong világbajnokság, melynek 2009. után ismét tagja hazánk válogatottja.
Oroszországban két helyszínen (Moszkva, Szentpétervár) vív 16 ország válogatottja ádáz küzdelmet azért, hogy május 22-én felüljön a világ trónjára.
A magyar csapat számára, mely a szentpétervári, 6000 fő befogadására alkalmas Yubileiny jégcsarnokban játssza majd mérkőzéseit, a világelitben maradás a tét.
Külön pech, hogy a jövő évi vb mindkét házigazdájával egy csoportba került a magyar együttes, így egyikük legyőzése még nem jelent automatikus részvételt a sportág 2017-es világbajnokságára.
Rich Chernomaz legénysége akkor lesz tagja jövőre is a legjobbaknak, ha
- a csoportban a 6., vagy annál jobb helyen végez;
- a csoportban a 7. helyen végez, de nem Németország, vagy Franciaország lesz a 8.;
- a csoportban a 7. helyen végez, Németország, vagy Franciaország lesz a 8., de csapatunk eredménye jobb lesz, mint a másik csoport utolsójáé.

VÁLOGATOTTUNK MÉRKŐZÉSEI (magyar idő szerint):

Május 7. szombat, 11.15:
Szlovákia – Magyarország

Május 8. vasárnap, 11.15:
Magyarország – Kanada

Május 10. kedd, 19.15:
Magyarország – Franciaország

Május 11. szerda, 19.15:
Finnország – Magyarország

Május 13., péntek, 15.15:
Egyesült Államok – Magyarország

Május 14. szombat, 15.15:
Magyarország – Fehéroroszország

Május 16. hétfő, 19.15:
Németország – Magyarország


A 25-ös VÁLOGATOTT KERET:

Kapusok:
Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Debreceni HK)
Bekkek:
Dudás Jesse (DVTK), Sagert Kalvin (DVTK),
Garát Zsombor (MAC), Mestyán István (MAC), Stipsicz Bence (MAC), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Wehrs Kevin (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa,olasz)
Csatárok:
Banham Frank (Fehérvár AV19), Bartalis István (Fehérvár AV19), Benk András (Fehérvár AV19), Kovács Csaba (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19),
Erdély Csanád (Sioux Falls, amerikai), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián (MAC), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt, osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh)

A SZAKMAI STÁB:
Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edző: Majoross Gergely, Diego Scandella, Sille Tamás, Tokaji Viktor
Kapusedző: Gary Clark
Erőnléti edző: Puskás Sándor
GM: Nagy Attila
Csapatvezető: Imre Lajos
Orvos: Majzik Ernő
Fizioterapeuta: Bagonya Imre, Sashalmi Tamás
Felszerelés-menedzser: Nagy József, Tornyi Gábor

Bronzérmet szerzett a Finnországban megrendezett B csoportos világbajnokságon junior lány válogatottunk, ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a márciusi, törökországi világbajnokságon. A kvalifikációval a csapat sporttörténelmet írt, ugyanis eddig sosem szerepelt még magyar junior válogatott világbajnokságon.
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kétszeres felnőtt világbajnok Palancsa Dorottya vezette csapat a hétcsapatos csoportban mind a hat mérkőzését megnyerte, így csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. Ott a kínai válogatottat verte simán, 8-2-re, és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben 5-3-as vereséget szenvedett Japántól, így a bronzéremért küzdhetett. A 21 csapatos torna első három helyezettje szerzett indulási jogot a világbajnokságra, így különösen nagy tétje volt a bronzmérkőzésnek. Palancsa Zoltán tanítványai nagyon magabiztos játékkal, 9-2-re verték meg az észt csapatot, így megszerezték a bronzérmet és a világbajnoki indulás jogát.
Palancsa Dorottya (skip) így értékelt a tornát követően: "Az elődöntőben a japánok sokkal precízebben játszottak, mint mi. Sajnos nem voltunk olyan pontosak, mint a kínaiak elleni negyeddöntőben. Nem játszottunk rosszul, az eredmény szoros volt, de sajnos ők egy kicsivel jobbak voltak. A bronzmeccsről tudtuk, hogy az az utolsó esélyünk arra, hogy kvalifikáljunk a vb-re, így nagyon összekaptuk magunkat. Mi minden követ szépen megdobtunk, az észtek viszont nem játszottak igazán jól, mi pedig kihasználtuk a hibáikat.
Nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Bíztunk benne, hogy sikerül kijutni a vb-re, ez volt a célkitűzés. Nagyon örülünk, hogy ezt sikerült teljesíteni."
A magyar junior lány válogatott tagjai: Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Bíró Bernadett, Joó Linda. Edző: Palancsa Zoltán
A tornát Oroszország nyerte, miután a döntőben 6-3-ra legyőzte Japánt.
Ugyanitt a magyar junior fiú válogatott hét csoportmérkőzéséből egyet megnyert, míg hatot elveszített, így nem jutott tovább csoportjából.

23 érmet produkált a magyar kempóválogatott a lengyelországi WSJO Sport JiuJutsu Világbajnokságon, a hétvégén. Mindezt a december 3-4. között, Budapesten rendezendő IKF Kempo Európa-bajnokság jegyében tették a magyar sportolók.
A Magyar Kempo Szövetség tájékoztatása szerint 10 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzérem került magyar nyakakba a lengyelországi Jaworznóban tartott WSJO Sport JiuJutsu Világbajnokság két napja során. Az eseményen húsz fős kerettel vett részt hazánk. Összesen 11 nemzet 200 versenyzője lépett tatamira, illetve ringbe sport jiujutsu fighting és sport jiujutsu gi grappling kategóriákban.
Szombaton.
“Valamennyi magyar harcművész igyekezett tudása legjavát adni a vb-n, de közülük is kiemelendő Megyeri Szabina és Kerstner Róbert teljesítménye. Szasza 16 évesen a felnőttek között egy lengyel, egy argentín, végül pedig egy német fekete öves mestert legyőzve lett világbajnok. Kerstner a +100 kg-os “király” kategóriában volt érdekelt, ahol senki sem tudta megállítani és ő is megszerezte a felnőtt világbajnoki címet.” - értékelt Lacza Ádám Illés, a magyar különítmény vezetője, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.

Magyar érmesek:
Arany: Baljer Roxána (fighting és grappling gi), Baljer Kitti (grappling gi), Ódor Lili (fighting), Megyeri Szabina (fighting), Kiss Krisztián (fighting), Lacza Ábel (fighting és grappling gi), Komár Dániel (fighting), Kerstner Róbert (grappling gi).
Ezüst: Baljer Kitti (fighting), Vigyikán Vince (fighting), Ditchen Dániel (fighting), Kockás Dávid (fighting), Hegyi Dávid (grappling gi), Ódor Erik (grappling gi), Ódor Lili (grappling gi), Megyeri Szabina (grappling gi).
Bronz: Vigyikán Vita (fighting és grappling gi), Pásztor Ádám (fighting), Kockás Dávid (grappling gi), Szabó Tibor Benedek (grappling gi).

A lengyelországi világbajnokság a magyar nemzeti csapat felkészülését szolgálta a hazai rendezésű kempo-Európa-bajnokságra, amely 2015. december 3-4. között lesz a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpontban. Az Eb-ről további információk kaphatók a www.kempoeb2015.hu webcímen.

A kilencedik helyen végzett a Nagy György, Szekeres Ildikó, Kiss Zsolt, Szentannai Ágnes összeállítású magyar vegyes válogatott a sportág első alkalommal megrendezett vegyes világbajnokságán a svájci Bernben.
A Magyar Curling Szövetség beszámolója szerint a csapat az első hat csoportmérkőzését megnyerte - rendre az USA, Brazília, Ausztria, Törökország, Japán és Fehéroroszország ellen -, majd az utolsó két csoportmérkőzésén vereséget szenvedett, előbb Skóciától, majd Észtországtól. Ezzel a teljesítményével a D jelű csoport harmadik helyén végzett, és bejutott a harminchat csapatos mezőny legjobb tizenkét alakulata közé. Itt egy ún. kvalifikációs mérkőzést játszott a C-csoport második helyezettjével, Kínával. Ezen a találkozón roppant kiélezett csatában, 5-4-re alulmaradt, így nem jutott a negyeddöntőbe, és a kilencedik helyen zárt.

A magyar csapat kétszeres vegyespáros világbajnoka, Kiss Zsolt így értékelte a világbajnokságot: "Az elsődleges célt teljesítettük, de sajnos a nyolc közé kerülésért a nagyon jó kínai csapatot már nem sikerült legyőzni. Szervezetten, szinte hiba nélkül játszottak. Jól küzdöttünk az összes meccsen, akkor is, amikor esetleg hátrányban játszottunk."

A világbajnokságot Norvégia nyerte, miután a döntőben 5-3-ra legyőzte Svédországot. A bronzérmet a kínai csapat szerezte meg Oroszország 5-4-es legyőzésével.

A szentpétervári Konsztantyin-palotában elkészítették a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének sorsolását.
Magyarország Portugáliával, Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával a B jelű csoportba került.
A csoportból az első helyezett automatikusan kijut a világbajnokságra. A kilenc európai csoport második helyezettjei közül a legjobb nyolc pótselejtezőn harcolhat négy további vb-kvótáért.
A mérkőzéseket 2016 szeptembere és 2017 októbere között rendezik meg, a pótselejtezők 2017. novemberében lesznek.
A világbajnokságot 2018. június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszországban.

ELLENFELEINKRŐL, ILLETVE A VÁRAKOZÁSOKRÓL BŐVEBBEN HAMAROSAN.

Július 3-14. között a dél-koreai Gwangju városában rendezik a XXVIII. Nyári Universiadét, melyen 150-160 ország 10-12 ezer felsőoktatásban tanuló élsportolója vesz részt. A tervek szerint összességében közel 170 fős magyar csapat utazik az Universiadéra, ahol versenyzőink 13 sportágban mérettetik meg magukat.
A férfi vízilabda-válogatott címvédőként érkezik az eseményre. Vincze Balázs szövetségi kapitány szerint számukra ez az olimpia és ez a világbajnokság, ám ezúttal a medencén kívül is fontos elérni a célokat.

- Az Universiadera felkészíteni a csapatot sokkal bonyolultabb lehet, mint egy Vb-re, Eb-re, hiszen az ellenfelek játéka ismeretlen, sötétben tapogatózás az munka. Vagy nem?
- A csapatok nagy része, mint a miénk is, nem az ”A” válogatott mögötti úgymond "B" csapatból merít, arról nem is beszélve, hogy feltétel az egyetemi, főiskolai jogviszony és a korhatár is adott, 18-28 év. Az erőviszonyok persze nagyjából azonosak a felnőtteknél ismertekkel. Ennek alapján számítok arra, hogy a hollandokkal, franciákkal és ausztrálokkal szemben sikerrel vívjuk meg a csoportmeccseinket. Az viszont tény, hogy nem tudhatjuk, hogy az olaszok, szerbek, amerikaiak, oroszok, akikkel a döntőt vívtuk két éve, kikkel érkeznek, különösen azt is figyelembe véve, hogy két hétre rá felnőtt világbajnokság lesz. Valójában az első héten a helyszínen, a mérkőzéseiken fogjuk feltérképezni a riválisokat.
- A magyar vízilabdában az elmúlt évtizedekben a világversenyeken mindig felbukkant egy nem várt klasszis, aki meglepte az ellenfeleket. Hogy érzed, most van ilyen játékos a kezedben?
- Nem is egy ilyet érzek. Rendelkezik ez a csapat mindennel, ami csak kell, lendülettel, fiatalos csibészséggel, de átgondoltsággal is. 4-5 olyan játékosunk is van, akiben benne az erő, hogy meccseket döntsön el.
- Éhség dolgában hogy állnak a játékosok?
- Nem panaszkodunk, éhesek! Három hét közös munka után kijelentem, hogy még elszántabbak a fiúk, mint a két évvel ezelőtti, aranyat nyert gárda felkészülése során. Egy szavam sem lehet.
- Ugyan ettől még nagyon messze állsz, de esetleg él-e benned olyan ambíció, hogy a Kemény Dénes-i nagy hármas sorozatot te is megvalósítod, legalábbis Universiade vonalon.
- Nyilvánvaló. Persze sehol nincs az megírva, hogy éveken csak én legyek a kapitány ennél a csapatnál, de amióta decemberben felkérést kaptam, azóta csak az foglalkoztat, hogy a torna végén majd minket szólítsanak utoljára a dobogóhoz. Ugyan ez nem egy világbajnokság, nem egy olimpia, de mi nem ezzel foglalkozunk, nekünk ugyanis ez a világbajnokság, ez az olimpia! Két éve is, most is tudatosítottuk magunkban, hogy nem az a kérdés, hogy miért nem vagyok az „A” válogatottnál vagy miért nem nyaralok, hanem ha itt vagyok, akkor itt akarok nyerni.
- Idén minden a rendelkezésedre áll-e, amire szükségetek van?
- Úgy gondolom, hogy igen. Minden ideálisnak tűnik. A Kondorosi úton készültünk, az OSC bázisán, tudtunk fedettben és szabadban is edzeni, majd Törökországba utaztunk egy tornára. A legfiatalabb játékosunknak, a 20 éves Zalánki Gergőnek sajnos össze kellett varrni az egyik ujját, de a rajtig szerintem helyre fog jönni.
- Kik alkotják a csapat gerincét?
- Hat játékos már két éve is ott volt a győztes csapatban: Bisztritsányi Dávid és Barabás Botond, a két kapus. Dávidnak ez már az utolsó Universiadeja, és ez kellő motiváció a számára. Kovács Gábor meghatározó játékos, nem beszélve a világbajnok Bátori Bencéről, akitől azt remélem, hogy húzó ember lesz. Zalánki a magyar vízilabda egyik nagy reménysége, fantasztikus bal kézzel, Sedlmayer Tamás is bontogatja a szárnyait, ő is 1995-ben született. Sokat elmond róluk, hogy ők ketten az Universiade után egy hét pihenőt követően a junior Vb felkészülésre hivatalosak Horkai György csapatába. Halek Márton, Chilkó Márton, Szentesi Ádám szintén Universiade győztesek. Ők már ismerik ennek a versenynek a különleges légkörét. Nekem a két évvel ezelőtti kazanyi volt életem első Universiadeja és nagyon pozitív élményeket szereztem.
- 1988-ban jártál már Koreában, az olimpián. Mit vársz most Gwangjutól?
- Azt hogy ne keveredjünk dugókba. De leginkább azt, hogy a MERS-et sikerüljön elkerülnünk, ennél fontosabb nincs.

ffi univ 2015
Válogatottunk július 2-án Franciaországgal, 4-én Ausztráliával, 6-án Hollandiával mérkőzik a Yeomju Indoor Aquatics Centerben.

Kijelölte bő keretét az áprilisban Krakkóban, illetve Debrecenben rendezendő világbajnokságokra készülő felnőtt, illetve U18-as férfiválogatott szakvezetősége is.
A felnőttek 36 fős névsorral kezdenek majd április 3-án pénteken, amikor délután találkozik a csapat Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, amely az edzőmérkőzéseket leszámítva az
egész felkészülés színhelye lesz. A keretet illető váratlan, de kellemes fejlemény, hogy az agyvelőgyulladásából felépült, és a Rich Chernomaz szövetségi kapitány által a hétvégén,
a helyszínen megtekintett Magyar Kupa - négyes döntőn visszatérő Hetényi Zoltán is csatlakozhat a válogatotthoz, amelyben két honosításra váró játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham
is helyet kapott – utóbbiak feltehetőleg a világbajnokság előtt megkapják a magyar útlevelüket, így nem lesz technikai akadálya, hogy szerepelhessenek Krakkóban.
A légiósok közül Sebők Balázsra még egy finn másodosztályú bronzmérkőzés vár április 8-án, ő utána térhet haza, Nagy Gergő, Vas János és Vas Márton klubjai azonban még versenyben
vannak a külföldi rájátszásokban, így az ő csatlakozásuk és/vagy vb-szereplésük egyelőre bizonytalan. A száraz és jeges edzéseket, értekezleteket és csapatépítést tartalmazó kéthetes
programban három tesztmérkőzés szerepel: április 8-án Bécsben, 10-én Budapesten, a Tüskecsarnokban játszunk Ausztria ellen, ahol 12-én Szlovéniával is meccselünk.
A világbajnokság helyszínére, Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió 1/A világbajnokságon sorrendben Japán,
Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz a mieink ellenfele.
Az ifjúsági csapat 48 fős kerettel lát neki a felkészülésnek az április 12-től 18-ig Debrecenben rendezendő divízió 1/B világbajnokságra. Glen Williamson kerete április 4-én, szombaton
délelőtt találkozik Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, ám már Debrecenben gyakorol Dániával és Ukrajnával 9-én és 10-én. Az ifik sorrendben Dánia, Kazahsztán, Norvégia és
Franciaország legjobbjaival vívnak majd.

FÉRFI FELNŐTT VÁLOGATOTT:
Kapusok:
Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár
AV19)
Bekkek:
Gőz Balázs (Miskolc), Gröschl Tamás, Mestyán István, Pozsgai Tamás
(Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Atila, Re
iter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor,
Varga Arnold (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt, német)
Csatárok:
Azari Zsolt (DAB), Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád,
Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sar
auer, Sárpátki Tamás, Sikorcin
Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár), Berta Ákos (Debreceni HK), Hajós Roland, Tyler Metcalfe,
Nagy Krisztián, Tóth Adrián (Miskolc), Hári János (MODO, svéd), Nagy Gergő (Kalamzoo
Wings, amerikai), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki,
finn), Sofron István (Krefeld Pinguine, német),
Vas János (Slavia Praha, cseh)

FÉRFI FELNŐTT DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG:
időpont:
április 19-25.
helyszín:
Krakkó, Arena Kraków
ellenfelek:
Japán,
Kazahsztán,
Olaszország,
Ukrajna,
Lengyelország


FÉRFI U18-AS VÁLOGATOTT:
Bő keret a felkészülésre:
Antal Arnold, Bálint Tamás, Banga Viktor, Baranyai Balázs, Bernáth Milán, Bukor Rajmund, Darabos Krisztofer, Garát Zsombor, Gerencsér Dominik, Laczkó Ákos, Pandur Olivér, Sándor Flórián, Simotics Ferenc, Stipsicz Bence, Szabó Bence, Szabó Dávid, Szlama Dániel, Takács Bence, Tóth Gergely, Bugár Gábor, Gáspár Máté, Horváth András, Horváth Bálint, Imre Patrik, Kiss Zsombor, Kiss Patrik, Kovács Olivér, Kőrösi Péter, Kreisz Brúnó, Nagy Zoltán, Nagy Ákos, Péter Andor, Pozsár Márk, Sági Martin, Sarcia Antonino, Sebestyén Dávid, Szabad Kevin, Szita Donát, Szlépka Armand, Tóth Renátó, Török Viktor, Vizi Dániel, Bors Gergely, Dobos Kristóf, Győri Boldizsár, Kiss Bence, Plesz Bendegúz, Szeles Martin.

U18-AS DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG:
időpont:
április 12-18.
helyszín:
Debrecen
ellenfelek:
Dánia,
Kazahsztán,
Fehéroroszország,
Norvégia,
Franciaország

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek