A magyar junior női curling válogatott minden várakozást felülmúlva a 4. helyen végzett az "A" csoportos -azaz a világelitet jelentő- junior világbajnokságon. Az eredmény értékét növeli, hogy a lányok első alkalommal jutottak be a 10 csapatos világbajnokság mezőnyébe, s 4. helyükkel a legjobb európai válogatottként végeztek.
A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Biró Bernadett összetételű csapat a csoportküzdelmek során öt győzelmet aratva a 4-5. helyen végeztek, majd a továbbjutásért vívott sorsdöntő mérkőzésen a svéd csapat ellen 10-4 arányban diadalmaskodtak a magyar lányok. A legjobb négy között azzal a koreai válogatottal találkoztak, amelytől a csoportküzdelmek során kikaptak. Egy rendkívül fordulatos, izgalmas mérkőzésen végül 12-11 arányban jobbnak bizonyultak az ázsiaiaknál, így lehetőség nyílt a döntőben való részvétel kiharcolására a kanadai válogatott ellen. A mérkőzés a tengerentúliak győzelmével zárult: Magyarország-Kanada 4-9.
A bronzmérkőzésen csapatunk ismét a koreaiakkal nézett szembe. Sajnos nem sikerült megismételni a szombati bravúrt, a 8-4 arányú vereség a 4. hely megszerzését jelenti a magyar lányoknak Kanada, USA és Dél-Korea mögött.
A junior lány válogatott a 2015-ben Európa-bajnoki "A" csoportos szereplést kiharcoló felnőtt válogatott gerincét adja, irányítója a kétszeres vegyespáros világbajnok, Palancsa Dorottya. Ő így értékelt a bronzmérkőzés után:
"Sajnos a vb végére már nem tudtuk azt a formát hozni, amit az elején, a szombati három nehéz mérkőzés után így alakult a bronzmeccs is. Kicsit csalódottak vagyunk, mert nagyon szuper lett volna egy érmet hazavinni, de most sajnos ez nem sikerült."
A női szakág a vegyespáros világbajnoki érmek után a magyar curling sport legnagyobb sikerét aratta.

A szeptemberi Eb-selejtező sorozatra készülő U21-es férfi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott Olaszország korosztályos csapata ellen.
Hiába a 21 órás kezdés, tikkasztó hőség és szép számú közönség várta a pályára lépő csapatokat Telkiben. A sporteseményt a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.
Agresszíven, bátran kezdett a magyar válogatott, már az ellenfél térfelén letámadta ellenfelét. A félidő közepéig mezőnyfölényben játszott együttesünk, ám az olaszok jól szervezett védekezése miatt helyzetig nem sikerült eljutnia. A játékrész közepétől az olaszok is egyre többször tudtak támadásba lendülni, de ezekben a próbálkozásokban sem rejlett sok veszély. A lefújás előtt Mervó Bence eresztett meg egy lövést 17-18 méterről, azonban Cragno kapus hárítani tudott.
A szünetben mindkét szövetségi edző több helyen változtatott. Robert Kilin öt új játékost küldött a pályára, míg az olaszokkal 2000-ben Eb-ezüstérmes Luigi di Biagio négyet cserélt.
A 49. percben Kalmár Zsolt remek ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a felső kapufát találta telibe, csakúgy, mint a 65. percben a magyar védelem megingását kihasználó Marco Benassi. Az idő előrehaladtával mindkét együttes nyíltabban támadott, ám a védelmek stabilnak bizonyultak. A mérkőzés végén Kalmár Zsolt cselezgetett, majd lövésre szánta el magát, ám az olaszok kapusa hatástalanította azt.
A hátralévő időben több veszélyes szituáció már egyik kapu előtt sem alakult ki, mérkőzés képe alapján megérdemelt döntetlen született.
A találkozó után Robert Kilin így értékelt:
"Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon.

MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG     0 - 0
Csapatunk a Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) - Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) - Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid (Haris Attila, 81.) - Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence (Novák Csanád, 60.) összeállításban szerepelt.

Mindkét vízilabda-válogatott győzött a dél-korei Gwangjuban zajló XXVIII. Nyári Universiadén, az egyetemi és főiskolai sportolók seregszemléjén.
Férfi válogatottunk 13-3-ra győzött Brazília ellen, míg a nők 11-5 arányban bizonyult jobbnak Franciaországnál.
A férfi mérkőzésen a legtöbb gólt szerző Kovács Gábor így értékelt: könnyed edzőmérkőzés volt a brazilok elleni. Most már csak Korea van hátra és utána a legjobb négyben kiesésre játszunk, addigra kell elérnünk a csúcsformánkat. Még nem tartunk ott, de nagyon szépen alakulnak a dolgok meccsről-meccsre. Mindnyájan azért jöttünk, hogy aranyéremmel távozzunk és megvédjük a válogatott kazanyi elsőségét.
A magyar csapatból Kovács 4, Sedlmayer, Zalánki, Illés 2-2, Szentesi, Lőrincz, Bátori 1-1 gólt szerzett.

Tóth László kapitány így látta a női mérkőzést: Végre jól játszottunk, bár hozzá kell tenni, hogy az ellenfelünk elég fáradtnak látszott már a torna ezen részére. Igaz az első negyedben nem ezt mutatták, 1-1 volt az állás. A mieink nagyon akarták a győzelmet és ez be is következett, köszönhetően annak, hogy Horváth Anna 70 százalékosan védett a kapuban, a blokkolásokkal most nem volt baj, a támadójátékról meg csak annyit, hogy öt játékosunk is feliratkozott a góllövő listára. A hibátlan összpontosítás jellemezte végre a lányokat, akik nagyon akarták a továbbjutást. 3 vereség, 1 győzelemmel a 8 közé kerültünk és a következő ellenfelünk Kanada lesz a négy közé jutásért.
A magyar gólszerzők: Polák 4, Ziegler 3, Gémes 2, Kövesdi és Takács 1-1.

Férfi párbajtőrcsapatunk a negyedik helyen végzett, miután Kínát 45-22-re, a lengyeleket 45-41-re legyőzte, majd az elődöntőben az ukránoktól, a bronzmérkőzésen pedig Olaszországtól szenvedett mindössze egy tussal vereséget.

Gondos Flóra 251.45 ponttal a 8. helyet szerezte meg a női műugrók 3 méteres számában. Gondos nagyon örült az eredményének, hiszen a terv az volt, hogy bekerül a nyolc közé. Még előrébb is végezhetett volna eggyel, de az egyik ugrása végét nem csinálta meg.
Haász Katalin csapatvezető: Még bizonytalan, hogy el tudunk-e indulni holnap a 3 méteres szinkronúszásban. Kormos Villő ugyanis napok óta nem edzhetett a fülgyulladása miatt. Most vettünk neki füldugót, s meglátjuk, hogy az segít-e rajta. Kevés gyakorlással nem lehet tudni mire mehet.

Szerdán az atléták is megkezdték szereplésüket.
A férfi 400 m síkfutásban 9 előfutamot rendeztek, Kovács Zoltán 47.59 mp-vel, idei legjobbjával jutott tovább a holnapi középdöntőbe.
A női távolugrás selejtezőben Schmelcz Vivien Fanni 606 cm-t ugorva került be a holnapi döntőbe.
A férfi 400 gát előfutamban Koroknai Tibor a harmadik helyet szerezte meg (51.42) és bejutott az elődöntőbe.

A sportlövők női 10 m légpisztoly számában Babicz Sára nem jutott a döntőbe. 375 körös teljesítményével 5 körrel maradt le a döntőről.

Az asztaliteniszezők vegyespáros küzdelmeiben a Szvitacs Alexa, Szita Márton kettős bejutott a legjobb 16 közé, míg a Sebestyén Péter, Hepke Johanna duó a 32 között búcsúzott.
A női párosoknál a Szvitacs Alexa, Tóth Kata páros, a férfiaknál pedig a Sebestyén Péter, Do Phuong Nam kettős egyaránt az első fordulóban búcsúzott.

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-ás döntetlent játszott Görögország ellen, amivel továbbra is élnek pótselejtezős reményei, azonban tekintve a hátralévő mérkőzések párosítását, nagyon sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak.
Régen vártunk már így válogatott mérkőzést, mint a hellének elleni Európa-bajnoki selejtezőt.
Végre őszintén lehetett bízni a csapatban és reménykedni egy jó eredményben. Ellenfelünk eddig finoman szólva sem brillírozott a sorozatban, mindössze egy megszerzett ponttal érkezett, míg a mieink az északírek elleni vereség után szépen gyűjtögették a pontokat.

hun gre 2

Az őszi, utolsó mérkőzés után függőben maradt egy nagy kérdés, miszerint ki irányítja tavasszal válogatottunkat? A döntés után fellélegezhettünk, hiszen 2015. novemberéig, továbbra is Dárdai Pál marad a csapat élén. Kis csavar a történetben, hogy, míg 2014. év végén a Hertha utánpótláscsapatának és a magyar nemzeti együttesnek az irányítását kellett összehangolni, azóta a német klub a felnőtt együttes vezetésével bízta meg kapitányunkat, így nem lehet azt mondani, hogy feladata könnyebb lenne, mint legutóbbi beszámolónkkor.
A Görögország elleni eddigi 17 mérkőzésből mindössze négyszer győztünk, ötször értünk el döntetlent és nyolcszor hagytuk el vesztesen a pályát.
Az Eb-selejtezőket tekintve egy győzelem, két döntetlen, öt vereség a mérlegünk mai ellenfelünkkel szemben.
Már két órával a mérkőzés előtt szép számmal gyülekeztek a szurkolók a Groupama Aréna környékén, ám nem csak hazai drukkerekkel találkoztunk, hanem kék-fehérbe öltözött szurkolók is nagy létszámban voltak jelen. Közeledve a kezdőrúgáshoz, bent a stadionban már felfokozott volt a hangulat, így semmi akadálya nem volt, hogy egy élvezetes mérkőzést láthassunk.

hun gre 3

A görögök kezdtek valamivel aktívabban, a 4. percben a csapatkapitány, Torosidis 17 méterről lőtt a kapu fölé.
A 13. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása Szalait kereste, azonban a fejes nem találta el a kaput.
A 23. percben óriási lehetőség adódott a mieink előtt, de Szalai passza után, az üresen álló Gera tíz méterről fölé bombázott. Ezért bizony nagy kár volt.
Az első félidőben nagy helyzetek nem alakultak ki, a mieink játékából hiányzott a lendület, de a görögökön sem látszódott, hogy szinte ez az utolsó lehetőségük. A kezdeti fellángolás után jobbára a magyar játékosok hibáira építettek, ami némely esetben indokolt is volt, hiszen egy-egy alkalommal igen nagy zavar alakult ki a védelmünkben.
A nézőtéri hangulat is alábbhagyott kissé, sőt inkább a görög drukkerek által érezhettük azt, hogy futballmérkőzésen vagyunk.

hun gre 4

A szünetben egyik szövetségi kapitány sem változtatott az összeállításon.
A második 45 perc -az elsőhöz hasonlóan- a vendégek támadásaival kezdődött.
Kone két veszélyes fejese, majd Fetfatzidis kaput éppen elkerülő lövése jelezte számunkra, hogy ideje felébredni.
A mieinknek továbbra sem sikerült helyzetet kialakítani, így kapitányunk az ezúttal visszafogottabban játszó Szalai Ádám helyére Nemanja Nikolicsot küldte pályára.
A 69. percben újból a görög csapat támadása okozott riadalmat, azonban a beadás szerencsére elcsúszott Athanasiadis lába előtt.
A 69. percben Sergio Markarián, a vendégek uruguay-i kapitánya is cseréhez folyamodott, a veszélyesen játszó Christodoulopoulos helyett Fortounis lépett pályára, míg magyar oldalon kényszerűségből kellett változtatni. Elek Ákos sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a gyepet, helyére Pintér Ádám állt be.
A 80. percben megjött a magyar szurkolók hangja. Dzsudzsák lőtt kapura a tizenhatos előteréből, de lövése megpattant egy védőn, így centikkel a kapu mellé ment a labda.
A 83. percben a kékek veszélyeztettek, szöglet után Manolas fejelt éppen mellé.

hun gre 5

A mérkőzés hajrájában a mi perceink következtek, vagy következhettek volna, ha a két óriási lehetőség egyikét gólra váltjuk.Előbb Pintér Ádám húszméteres löketét tolta ki bravúrral Karnezis kapus, majd a szöglet után Nikolics hagyta ki a kihagyhatatlant: Dzsudzsák lőtte be a labdát, Juhász megcsúsztatta, Nikolics még le is vehette, ám három méterről csúnyán fölé bombázott, ellőve ezzel győzelmi reményeinket.
A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ami egyrészről pozitív, hiszen csapatunk a Dárdai Pállal lejátszott selejtezőkön eddig mindössze egy gólt kapott, ami mindenképpen biztató lehet a folytatásra, másrészt pedig -visszagondolva főleg Nikolics helyzetére- bosszantó, hiszen egy esetleges győzelem esetén úgy szakíthattuk volna ketté a csoportot, hogy a csoport harmadik helyéről már csak nagyon gyenge produkcióval és a többi mérkőzés szerencsétlen alakulásával csúszhattunk volna le.
Így az elkövetkezendőkben nagyon sokat kell dolgozni, mert roppant nehéz mérkőzések várnak még ránk.
Menni kell Finnországba, Észak-Írországba, Görögországba és jön Románia, valamint az a feröeri csapat, aki ellen odakint nagyon nehezen nyertünk és akik a görögöket idegenben győzték le.

hun gre 6

Dárdai Pál ezzel együtt nem volt csalódott a mérkőzés után:
"Az első félidő az rendben volt, talán az első tíz percben kissé visszafogottabbak voltunk.
A második félidőt nem kezdtük jól, ott a görögök fölénk kerekedtek, de nagy helyzetünk nekünk volt.
A csapat nagyot dolgozott, ismét nem kaptunk gólt.
Megvolt az a négy-öt lehetőség, amivel egy ilyen meccset meg lehetett volna nyerni, de ettől függetlenül sokat érhet még ez a pont."
Sergio Markarián, a görögök szakvezetője így értékelt:
"„Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál.
A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de a játékkal elégedett vagyok.
A hajrában kissé kapkodtunk, így a magyarok előtt az utolsó percekben két lehetőség is adódott."

hun gre 7

Az F jelű csoportot a 13 pontos Románia vezeti, megelőzve a 12 pontos Észak-Írországot és a 8 pontos Magyarországot. Mögöttünk Finnország 4, Feröer 3, Görögország pedig 2 pontot gyűjtött eddig.
Válogatottunk június 13-án 18 órakor, Helsinkiben lép pályára legközelebb.


MAGYARORSZÁG – GÖRÖGORSZÁG     0 – 0

Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző.
Vezette: Sergei Karasev (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nemanja Nikolics, 68.).
Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Orestis Karnezis – Sokratis Papastathopoulos, Kostas Manolas,Vasilis Torosidis, Kostas Stafylidis – Kyriakos Papadopoulos, Andreas Samaris – Giannis Fetfatzidis (Giannis Gianniotas, 77.),Panagiotis Kone (Kostas Katsouranis, 77.), Lazaros Christodoulopoulos (Kostas Fortounis, 69.) – Stefanos Athanasiadis.
Szövetségi kapitány: Sergio MarkariánKijelölte bő keretét az áprilisban Krakkóban, illetve Debrecenben rendezendő világbajnokságokra készülő felnőtt, illetve U18-as férfiválogatott szakvezetősége is.
A felnőttek 36 fős névsorral kezdenek majd április 3-án pénteken, amikor délután találkozik a csapat Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, amely az edzőmérkőzéseket leszámítva az
egész felkészülés színhelye lesz. A keretet illető váratlan, de kellemes fejlemény, hogy az agyvelőgyulladásából felépült, és a Rich Chernomaz szövetségi kapitány által a hétvégén,
a helyszínen megtekintett Magyar Kupa - négyes döntőn visszatérő Hetényi Zoltán is csatlakozhat a válogatotthoz, amelyben két honosításra váró játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham
is helyet kapott – utóbbiak feltehetőleg a világbajnokság előtt megkapják a magyar útlevelüket, így nem lesz technikai akadálya, hogy szerepelhessenek Krakkóban.
A légiósok közül Sebők Balázsra még egy finn másodosztályú bronzmérkőzés vár április 8-án, ő utána térhet haza, Nagy Gergő, Vas János és Vas Márton klubjai azonban még versenyben
vannak a külföldi rájátszásokban, így az ő csatlakozásuk és/vagy vb-szereplésük egyelőre bizonytalan. A száraz és jeges edzéseket, értekezleteket és csapatépítést tartalmazó kéthetes
programban három tesztmérkőzés szerepel: április 8-án Bécsben, 10-én Budapesten, a Tüskecsarnokban játszunk Ausztria ellen, ahol 12-én Szlovéniával is meccselünk.
A világbajnokság helyszínére, Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió 1/A világbajnokságon sorrendben Japán,
Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz a mieink ellenfele.
Az ifjúsági csapat 48 fős kerettel lát neki a felkészülésnek az április 12-től 18-ig Debrecenben rendezendő divízió 1/B világbajnokságra. Glen Williamson kerete április 4-én, szombaton
délelőtt találkozik Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, ám már Debrecenben gyakorol Dániával és Ukrajnával 9-én és 10-én. Az ifik sorrendben Dánia, Kazahsztán, Norvégia és
Franciaország legjobbjaival vívnak majd.

FÉRFI FELNŐTT VÁLOGATOTT:
Kapusok:
Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár
AV19)
Bekkek:
Gőz Balázs (Miskolc), Gröschl Tamás, Mestyán István, Pozsgai Tamás
(Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Atila, Re
iter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor,
Varga Arnold (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt, német)
Csatárok:
Azari Zsolt (DAB), Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád,
Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sar
auer, Sárpátki Tamás, Sikorcin
Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár), Berta Ákos (Debreceni HK), Hajós Roland, Tyler Metcalfe,
Nagy Krisztián, Tóth Adrián (Miskolc), Hári János (MODO, svéd), Nagy Gergő (Kalamzoo
Wings, amerikai), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki,
finn), Sofron István (Krefeld Pinguine, német),
Vas János (Slavia Praha, cseh)

FÉRFI FELNŐTT DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG:
időpont:
április 19-25.
helyszín:
Krakkó, Arena Kraków
ellenfelek:
Japán,
Kazahsztán,
Olaszország,
Ukrajna,
Lengyelország


FÉRFI U18-AS VÁLOGATOTT:
Bő keret a felkészülésre:
Antal Arnold, Bálint Tamás, Banga Viktor, Baranyai Balázs, Bernáth Milán, Bukor Rajmund, Darabos Krisztofer, Garát Zsombor, Gerencsér Dominik, Laczkó Ákos, Pandur Olivér, Sándor Flórián, Simotics Ferenc, Stipsicz Bence, Szabó Bence, Szabó Dávid, Szlama Dániel, Takács Bence, Tóth Gergely, Bugár Gábor, Gáspár Máté, Horváth András, Horváth Bálint, Imre Patrik, Kiss Zsombor, Kiss Patrik, Kovács Olivér, Kőrösi Péter, Kreisz Brúnó, Nagy Zoltán, Nagy Ákos, Péter Andor, Pozsár Márk, Sági Martin, Sarcia Antonino, Sebestyén Dávid, Szabad Kevin, Szita Donát, Szlépka Armand, Tóth Renátó, Török Viktor, Vizi Dániel, Bors Gergely, Dobos Kristóf, Győri Boldizsár, Kiss Bence, Plesz Bendegúz, Szeles Martin.

U18-AS DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG:
időpont:
április 12-18.
helyszín:
Debrecen
ellenfelek:
Dánia,
Kazahsztán,
Fehéroroszország,
Norvégia,
Franciaország

Az orosz válogatott elleni vereséggel zárta a 2014-es évet a magyar-labdarúgó válogatott. Lejátszotta idei utolsó mérkőzését férfi labdarúgó-válogatottunk, azonban egy nagy kérdés legalább december 1. napjáig nyitva marad. Történetesen az, hogy folytatja-e Dárdai Pál a megkezdett utat, avagy Pintér Attila és a Hertha BSC jelenlegi U15-ös csapatának edzője után egy harmadik szövetségi kapitánnyal fejezzük-e be a selejtezőket?

hun rus 2014 1

Talán egy szövetségi kapitány kinevezését sem fogadta akkora megosztottság, mint Dárdai Pálét. Bognár György, egykori ötvenszeres válogatott játékos, a Sport TV szakkommentátora egyenesen az edzői szakma arcul köpésének nevezte a kinevezést.
Szerencsére támogatója is akadt bőven a megbízott kapitánynak, hiszen azt mindenki tudta, hogy az északírek elleni mérkőzés utáni nem egész egy hónapban nem lehet csodát tenni, azonban abban mindenképp lehetett bízni, hogy Dárdai  a német mentalitásból valamit át tud adni. Nos nem csalódtunk, sőt személy szerint pontosan azt kaptam, amit vártam. Románia, Feröer és Finnország ellen sem játszott jól a válogatott, azonban akaratban és küzdelemben merőben más volt a Dárdai-csapat, mint a szeptemberi, nem beszélve a csapatot körülvevő hangulatról.

hun rus 2014 3

Azt ismét fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem Pintér Attila ellen beszélek, de tény, hogy neki nem sikerült az, ami Dárdainak, hogy egy motivált nyerő típusú válogatottat építsen fel, és ez igaz akkor is, ha ma éppen vereséget szenvedett csapatunk a Fabio Capello által irányított orosz válogatottól.

hun rus 2014 5

Némi csalódást okozott, hogy fél órával a mérkőzés előtt alig láttam szurkolót a lelátón. Azt gondoltam, hogy a pénteki, finnek ellen aratott győzelem után szép számmal érkeznek drukkerek, hogy elbúcsúzzanak a csapattól és talán Dárdai Páltól is. Nem így történt. Mindössze 3000 néző foglalta el helyét, így inkább családias volt a hangulat.

hun rus 2014 4

Ahogy azt a mérkőzést megelőző nap nyilatkozta kapitányunk, ezúttal azok a kerettagok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz, ugyanakkor a másik oldalon sem a legerősebb csapat lépett pályára.
Az első lehetőség a mieink előtt adódott. A 11. percben Kalmár Zsolt indult meg, majd 25 méterről lövésre szánta el magát, Lodigin kapus azonban oldalra ütötte a labdát.
A 15. percben Dibusz Dénes is megmutatta, miért számol vele Dárdai Pál. Kanunnyikov kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatos vonalán egyet tolt befelé, majd kapura lőtt, de kapusunk magabiztosan védett.

hun rus 2014 6

A 20. percben eleredt az eső, ami nem tett túl jót az amúgy sem magas színvonalú játéknak. A mezőnyben mi birtokoltuk többet a labdát, de az oroszok szövögettek több támadást, azonban az ő játékukban sem volt benne a veszély.
A 38. percben Fiola rosszul passzolt középre, Sirokovról Dzjuba elé pattant a labda, aki begyalogolt vele a tizenhatoson belülre, de lövését Dibusz bravúrral védte.
Az első félidő végén az oroszok többször is lefutották védőinket, de 45 perc elteltével nem esett gól.
A szünetben több helyen is változtattak a kapitányok. Nálunk Simon Ádám, Nemanja Nikolics, Priskin Tamás és Stieber Zoltán érkezett, míg ellenfelünknél Kokorin, Cserisev és Ignasevics lépett pályára, utóbbi nagy-nagy bánatunkra.

hun rus 2014 7

A 49. percben Szamedov jobb oldali szöglete után Ignasevics Tőzsért megelőzve a kapunkba fejelte a labdát. (1-0)
Az 52. percben Dzsudzsák szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, de bombája a kapu mellé szállt.
Az 54. percben Tőzsér lőtt kapura jó 30 méterről, de Lodigin szögletre tudta ütni a játékszert. A szöglet után Priskin maradt üresen, de nem tudta eltalálni a kaput.
A 66. percben mi végezhettünk el szögletet, ám az oroszok kontrája teremtett veszélyt. Cserisev szöktette Kerzsakovot, aki spiccel továbbította a kapu felé a labdát, de Dibusz most is a helyén volt.
A 74. percben Kerzsakov végzett el szabadrúgást, lövése a felső lécen csattant.
A 79. percben növelte előnyét Oroszország. Kerzsakov lépett be a védőink mögé, ahol kiváló labdát kapott, besétált a tizenhatoson belülre, majd okosan a kapuba helyezte a labdát. (0-2)
Dicséretes volt, hogy a magyar csapat ekkor sem adta fel. A 86. percben ügyes háromszögelés után az üresen álló Nikolics kapta meg a labdát, majd a kapuba gurította azt. (1-2)

hun rus 2014 2

Egyenlíteni sajnos már nem sikerült, így a 2014-es esztendőtől vereséggel búcsúzott a magyar válogatott.
A bevezetőben feltett kérdés válaszára azonban még várnunk kell: ki lesz a szövetségi kapitány?

MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG       1 – 2
Budapest, Groupama Aréna 4000 néző. V: Cakir (török)
Magyarország: Dibusz – Fiola (Poór, 57.), Juhász, Kádár, Forró – Kalmár (Simon Á., a szünetben), Tőzsér – Lovrencsics (Stieber, a szünetben), Kovács I. (Nikolics, a szünetben), Dzsudzsák (Gyurcsó, 66.) – Szalai (Priskin, a szünetben). Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Oroszország: Lodigin – Granat (Szemjonov, 71.), Makejev, V. Berezuckij (Ignasevics, a szünetben), Scsennyikov – Szamedov, Sirokov (Cserisev, a szünetben), Glusakov (Ozdojev, 77.), Dzagojev – Dzjuba (Kerzsakov, 64.), Kanunnyikov (Kokorin, a szünetben). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
G: Nikolics (86.), ill. Ignasevics (49.), Kerzsakov (79.)

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek