2 arany-, 1 ezüst-, és 4 magyar bronzérem született a Speciális Olimpia Judo Európa-bajnokságán.
A kontinensbajnokságot december 6. és 10. között Szentpéterváron rendezték.
7-én a mérlegelés után az összes résztvevő közös edzésen vett részt, majd délután a sportolókat elvitték egy vidám parkba, ahol önfeledt szórakozással oldották a versenyizgalmakat.
8-án zajlott a divíziók kialakítása, amiben Juhász József szakágvezetőt is felkérték, hogy vegyen részt, segítse a technikai vezetés munkáját.
9-én zajlott maga a verseny, a küzdelmek során a magyar csapat a várakozáson felül szerepelt, Gátfalvi Vivien két súlycsoportban aranyérmes lett, Váczi Alexandra ezüstérmet szerzett, a fiúk mezőnyében Jakab Hunor, Kántor Gábor, Ivanics Márton, Markó Gergely bronzéremig jutott. Jakab Hunor sajnos a körmérkőzéseknél alkalmazott pontszámítás miatt csúszott le egy ponttal az ezüstéremről. Büszkék lehetünk sportolóinkra. A verseny után egy hangulatos bowling partin oldották ismét a feszültséget sportolóink.
Honlapunk csatlakozik a Magyar Speciális Olimpia Szövetséghez, mely gratulál judósainknak a kiváló szereplésért, valamint megköszöni a felkészítők munkáját! Juhász József szakágvezető mellett Juhász Dániel szakágvezető helyettes a közös edzéseken segítette a felkészülést és a versenyen segítette a sportolókat, dr. Jády György delegációvezető pedig segítette a zökkenőmentes versenyzést, mindig ott volt, amikor és ahol szükség volt rá.

Megérkezett Antwerpenbe női röplabda-válogatottunk, hogy a nyári, kora őszi bravúros teljesítményét megkoronázva, valóra váltsa álmait.
A következőkben összefoglaljuk az eddig megtett utat és bemutatjuk az Eb-keretet.
Kőkemény tatai edzőtábor után érkeztek a játékosok az érdi sportcsarnokba, ahol az Eb-re való felkészülés jegyében az első "meccses" periódusra került sor.
Családias hangulat fogadta a résztvevő együtteseket, a spanyol és finn csapat ellen vívott rövidített mérkőzésekre néhány néző is kilátogatott, ám természetesen ezen időszak még nem hozott örömjátékot és nem a közönség szórakoztatását volt hivatott szolgálni. A számszerű eredmények sem voltak túl fontosak, ellenben azokkal a tapasztalatokkal, melyeket Jan De Brandt szövetségi kapitány, segítője, Jókay Zoltán és a játékosok gyűjtöttek be.
Az érdi minitorna után Gyulára és Békéscsabára "költöztek" a lányok, ahol Franciaország ellen vívtak három találkozót, melyből mindössze egy volt nyilvános.
Augusztus 1-től újabb állomásához érkezett a felkészülés, immáron némi téttel. Csapatunk az Európa Liga csoportküzdelmeiben volt érdekelt, ahol Grúzia, Törökország, Görögország, Izrael és Lengyelország ellen játszott két-két mérkőzést.
A békéscsabai,  Grúzia elleni két mérkőzés afféle bemelegítés volt. Két sima meccsen 3:0 arányban győztek a mieink, akik mindössze egyetlen játszmában engedték 15-ig az ellenfelet.
Ankarában már egyáltalán nem volt ennyire könnyű dolga lányainknak. Bár megnehezítették a félholdasok dolgát, mindkét mérkőzést a vendéglátók nyerték 3:0 arányban.
Görögországot már Érden fogadta a csapat, ám a párharc felemásra sikeredett. Mindkét csapat egyszer-egyszer győzött 3:1-re.
A következő héten, Izrael ellen már sokkal jobb állapotban voltak játékosaink. Mindkét mérkőzést (az elsőt végtelenül simán) megnyerték a mieink, majd következő héten Lengyelországban aratott kettős győzelmet együttesünk, mellyel a csoport második helyén zárt.
Az elődöntő első összecsapására Megalopolisban került sor, ahol a görög házigazda igen szívósnak bizonyult. Az első játszmát hatalmas csatában 26-24-re, a másodikat kissé könnyedebben 25-19-re nyerték a magyar lányok, azonban a görögök 0:2 után sem adták fel és kiegyenlítettek. A döntő szettben már nem csak a szíve volt helyén a mi lányainknak, így 15-11-re behúzták a játszmát.
A visszavágót Szombathelyen rendezték, ahol az első játszma után még ellenfelünknél volt az előny, de végül összekapták magukat a csajok és 3:1 arányban diadalmaskodtak.
A Törökország elleni döntő egy megvalósult álom volt játékosaink számára. Az Érd Aréna fantasztikus hangulattal várta a főszereplőket, játékosaink előtt pedig, mintegy plusz motivációként felvonultak a 40 évvel ezelőtt Európa-bajnoki ezüstérmet szerző női válogatott tagjai, akiket Ludvig Zsolt, a honi szövetség megbízott elnöke (a tisztújítás után immár főtitkár) köszöntött.
1700 torok hangja és 3400 összecsattanó tenyér segítette nem csupán a röplabda, hanem az egész magyar sport újabb sikeréhez ezt a csodálatos társaságot, akik -mondjuk ki- Magyarország új kedvenceivé váltak. Játékuk lenyűgöző és ellenállhatatlan volt, minden egyes megmozduláson érződött, hogy igazán élvezik azt. Persze, hogy nem lehet nem élvezni azt, mikor egy papíron sokkal erősebb válogatottat 3:0-ra legyőznek? Ahogy akkor írtam: "mikor a fiatal szerelmesek elbúcsúznak a párjuktól attól a perctől várják, a következő randevút, mikor újra megláthatják Őt.
Mostanság ugyanezt érzi az ember a magyar női röplabda-válogatott iránt."
Aznap egy egész sportcsarnoknyi ember ment miattuk Érdre, de ami ennél is fontosabb volt, hogy a mérkőzés végén nem volt olyan magyar játékos, akiket ne vettek volna körül gyerekek.
Persze a párharc még a 3:0 ellenére sem dőlt el, sőt, a torna furcsa versenykiírásából adódóan, (a sorozat oda-, visszavágós párharcai is pontrendszerben zajlottak: 3:0, 3:1 három, míg a 3:2 két pontot ért, a 2:3 egyet, az 1:3 és a 0:3 pedig nullát) amikor Izmirben 1:0-ra vezetett a magyar csapat, még mindig nem mondhattuk el, hogy Magyarország Európa Liga győztes. Akkor még nem... A török csapat sem szenvedett a szurkolók buzdításának hiányától, talán ennek is köszönhető, hogy felálltak a padlóról és 3:1-re nyerték a meccset, így következhetett a ráadás, az aranyszett, ahol hiába a 4100 tomboló szurkoló, a mieink diadalmaskodtak, mellyel felülmúlták a legmerészebb várakozásainkat.
A felkészülés egy szlovéniai túrával zárult volna, azonban több játékosunk is vírusos megbetegedésen esett át, így a szakmai stáb nem látta értelmét, hogy a csapat elutazzon Mariborba, így aztán a lábadozásé, kedden és szerdán pedig az edzéseké volt a főszerep.
És, ha már a valóra vált és a beteljesülésre váró álmokról beszéltünk, a felkészülés során, nekem is volt egy, melyben Rotterdamban is láttuk pályára lépni lányainkat...

Magyarország utoljára 1987-ben jutott ki az EB-re. Akkor szintén Belgium, volt a házigazda, akiket sikerült 3:0-ra legyőznünk.

Csoportellenfeleink:
Belgium ellen eddig pozitv a mérlegünk: 9 meccs 6 győzelem, 3 vereség. Az előző kontinensviadalon bronzérmet szereztek és ezt a Hollandiával közösen rendezett tornán sem szeretnék alább adni. A hazai közönség is őket fogja támogatni, ám a mieink Törökországban is megmutatták, hogy idegen közegben sem ijednek meg könnyen.
Törökország adja a BL-győztes és bronzérmes klubbot is. A csoportmeccsek során mindkétszer legyőztek, azonban a fontosabb összecsapáson lányaink diadalmaskodtak. Eddig 16 meccset vívtunk ellenük, 4 alkalommal győztünk, 12-szer kikaptunk.
A három találkozó közül Azerbajdzsán ellen adják a legtöbb esélyt szakembereink egy esetleges győzelemre. Eddig egyszer találkozott a két válogatott, akkor utolsó csoportellenfelünk bizonyult jobbnak, ám kulcs lehet, hogy, míg az azeriek játéka egy-egy kulcsemberen múlik, addig a mi oldalunkon az egyéniségek mellett igazi csapat működik.

A program:

Szeptember 26., szombat 17:30
Belgium–Magyarország
Szeptember 27., vasárnap 19:00
Magyarország–Törökország
Szeptember 28., hétfő 17:00
Magyarország–Azerbajdzsán

A szombati összecsapást a SportM, a vasárnapi és a hétfői párharcot a Sport2 közvetíti.

Az alábbiakban bemutatjuk a magyar válogatott játékosait. Jan de Brandt meghozta a nehéz döntést: az Európa Ligát nyert keretből végül Bodnár Dorottya és Szabó Adrienn maradt ki.

A fotókat Muzslay Péter készítette és a Magyar Röplabda Szövetség továbbította felénk.

Név:
DOBI EDINA

Születési hely, idő:
Eger,
1987.10.22.

Klub:
klub nélkül

Poszt:
center

eb keret dobi edina

Név:
HORVÁTH DÓRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1988.03.04.

Klub:
Modena, ITA

Poszt:
ütő

eb keret horvath dora

 

Név:
KÖTÉL DÓRA

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,
1988.06.16.

Klub:
UTE

Poszt:
liberó

 eb keret kotel dora

Név:
KÖTÉL ZSANETT

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,           
1986.07.15.

Klub:
Amiens, FRA

Poszt:
feladó

eb keret kotel zsanett

 

Név:
LÉVAI VIVIEN

Születési hely, idő:
Budapest,
1992.05.12.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
liberó

eb keret levai vivienn

Név:
LILIOM RITA

Születési hely, idő:
Budapest,
1986.05.23.

Klub:
Pesaro, ITA

Poszt:
ütő

eb keret liliom rita

 

Név:
PALLAG ÁGNES

Születési hely, idő:
Szeged,
1993.09.02.

Klub:
Gent, BEL

Poszt:
ütő

eb keret pallag agnes

Név:
SÁNDOR RENÁTA

Születési hely, idő:
Jászberény,
1990.12.15.

Klub:
Stuttgart, GER

Poszt:
ütő

eb keret sandor renata

 

Név:
SZAKMÁRY GRÉTA

Születési hely, idő:
Nyíregyháza,
1991.12.31.

Klub:
Békéscsaba

Poszt:
ütő

eb keret szakmary greta

Név:
SZÉLES PETRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1988.01.27.

Klub:
Gödöllő

Poszt:
center

eb keret szeles petra

 

Név:
SZOMBATHELYI SZANDRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1989.08.02.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
ütő

eb keret szombathelyi szandra

Név:
TÁLAS ZSUZSANNA

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,
1993.07.09.

Klub:
Békéscsaba

Poszt:
feladó

eb keret talas zsuzsanna

 

Név:
VACSI EVELIN

Születési hely, idő:
Mór,
1993.10.28.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
center

eb keret vacsi evelin


SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:

Név:
Jan De Brandt

Születési hely, idő:
Ternat, BEL
1959.01.20.


eb keret jan de brandt

A Magyar Sportújságírók Szövetsége is csatlakozott az MLSZ “Veletek az ország!” szlogenű kampányához, mellyel a szervezet a közelgő magyar–román labdarúgó Eb-selejtező kapcsán azt szeretné jelezni, hogy ez a találkozó kicsit több, mint egy átlagos futballmeccs, és azt is, hogy a társadalom egésze (de legalábbis nagyja) érdeklődési körtől, nemtől, foglalkozástól függetlenül a magyar csapat mögött áll.
Ezen a mérkőzésen különösen fontos lesz a sportszerűség, az ellenfél tisztelete mind a pályán, mind a nézőtéren, s az, hogy a játékosok bebizonyítsák: legyen bármilyen nagy is a tét, ők sportemberek, akik nemes küzdelemben, a sport értékeit szem előtt tartva döntik el a három pont sorsát.
A nagy érdeklődéssel várt találkozóig az mlsz.hu oldalon négy videoüzenet látható-hallható: Böjte Csaba szerzetestől, Polyák Lilla színész-énekestől, Risztov Éva úszótól és Szente Vajk színész-rendezőtől.

Négy kategóriában is díjat vehettek át a Magyar Kempo Szövetség sportolói a Magyar Budo és a Horfer Serleg szavazásán. A harcművészeti elismerések átadására szombaton került sor.
Újabb megtiszteltetés érte a Magyar Kempo Szövetség versenyzőit az elmúlt hétvégén. A Magyar Budo magazin és a Horfer Serleg jubileumi, 20. évfordulójának alkalmából meghirdetett közönségszavazásán Cseh-Lantos Renáta (Jász Kempo Karate Klub) lett az év női küzdősportolója. Az év női harcművészének Ódor Lilit választották (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE), míg ugyanebben a kategóriában, de az erősebbik nem képviselői közt Hanshi Lovász Gábort (Dojo Lovász SKE) érte ez a megtiszteltetés. Az év férfi küzdősportolója kategóriában Lacza Ábel (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia-Budajenő Kempo Klub) a második helyet érdemelte ki.
A díjakat Büki Péter, a Magyar Budo főszerkesztője adta át a shidokan világbajnokság megnyitója alkalmával.

Elnök:
Lacza Ádám Illés

Főtitkár:
Dikácz Ernő

Elérhetőségek:
1026 Budapest, Házmán utca 5.
tel.: +36 30 645 2722
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.hungariankempo.hu

Elnök:
Zugschwert Szabolcs

Főtitkár:
Némethné Harmat Rózsa

Elérhetőségek:
1146 Budapest, Istvánnmezei út 1-3.
tel.: +36 (30) 328 6371
http://www.msbsz.hu

10. országos kosárlabda bajnokság "Európai kosárhét".
Galambos Zsolt szakágvezető beszámolója

November 22-23-ai hétvégén, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakága 13 csapattal, 114 fővel arra készült, hogy egy kellemes hétvégével, sok-sok élménnyel, izgalommal és sikerrel ünnepelje a 10. alkalommal kiírt országos kosárlabda bajnokságot, és az „Európai kosárhét" rendezvénysorozatot.
Divízionálás után kialakultak a csoportok. A szakág vezetésének törekvése az volt, hogy a Los Angeles-i Speciális világjátékra készülő válogatott már ezen a tornán, egy csapatként szerepeljen. Remek alkalom volt a felkészülésre. Nem volt azonos képességű ellenfelük, így egyesített csapatok ellen játszottak a bajnokságon, de díjazásban külön részesültek.
Az egyesített divízióba a Kőszeg Wink PSC, a Nyírbátor Éltes DSE és a Pécsi Éltes mellett az SO válogatott került. Az atwerpeni kőszegi csapat kiemelkedett a divízióból és megérdemelten szereztek aranyérmet.europai kosarhet2Az I. divízióban a Bp. Diószeghy-BEAC, az Ivánc Mocorgó SE, és a Darvastó SE csapata mérte össze a tudását. A diószeghyesek visszavágtak a döntőben, a csoportmérkőzéseken elszenvedett vereségükért és elhozták az aranyérmet az ivánci csapat elől.
A II. divízióba a Hódmezővásárhely, a Bp. Hársfa SE I. és Homok I. csapata került. A hódmezőiek szintén kiemelkedtek a csoportból, méltán lettek elsők.
A III. divízióban a Kőszeg Wink PSC, a Bp. Hársfa SE II. és Homok II. csapata küzdött az aranyéremért. Az arany mérkőzésen a csapatok lelkes játékkal ajándékozták meg a nézőket. A végén 9:8 lett az eredmény a kőszegi csapatnak, a hársfások ellenében.europai kosarhet3A bajnokság közben a Ciszterci Nagy Lajos Gimnázium fiataljai látogattak el hozzánk, és összemérték erejüket a speciális sportolók csapataival, 2 X 10 perces integrált mérkőzésen, ahol a csapatok felváltva szereztek szebbnél szebb kosarakat.
Majd nagy örömünkre ellátogatott hozzánk, az éppen edzésre menő, Csirke Ferenc, Czigler László, és Kövecses József által vezetett Pécsi férfi NB I-es kosárlabda csapat. Közös fényképezés, és autogram osztás után a pécsi csapat is felmérte játékosaink képességeit. Egy hangulatos, látványos mérkőzésen sok-sok szép kosarat láthatott a szépszámú közönség.
A közös játék végén összegyűlt a kb. 150 főből álló tömeg a pálya közepén, csináltunk egy nagy közös fotót, és megköszöntük a sportszerű játékot az első osztályú játékosoknak, és sok sikert kívántunk a fiúknak a soron következő Sopron elleni mérkőzéshez.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.
Szőke Viktória beszámolója

Szeretet, igazságosság, hit, remény, bátorság. Ez az öt kulcsfontosságú érték, amelyekben Eunice Kennedy Shriver asszony, a nemzetközi speciális olimpia mozgalom alapítója mélyen hitt. Hitt abban, hogy a súlyos értelmi fogyatékossággal élő embernek is joga van mindahhoz a méltósághoz és sikerhez, amely állapotuk nehézsége miatt egyébként elérhetetlen lenne számukra. Ezek az értékek máig éltetik ezt a remek hazai szövetséget is, amely 25. születésnapját ünnepli idén. Diósjenőn, az MSOSZ alapításának „bölcsőjében" megható és kedves ünnepséget tartott a szövetség. Ünnepi beszédet mondott Schmitt Pál volt köztársasági elnök, tiszteletbeli alapító tag, Kiss Norbert, az EMMI helyettes államtitkára, Wisinger János alapító, örökös, tiszteletbeli elnök, Lengyel Lajos jelenlegi elnök, msosz25 06Galambos Zsolt kosárlabda szakágvezető és Szabó Béla diósjenői intézményvezető. A vendégek soraiban találkozhattunk a szervezet jelenlegi vezetőivel, támogatókkal, sportolókkal, olimpiai bajnokokkal, speciális olimpikonokkal, önkéntesekkel és művészekkel, akik mind-mind azért gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljenek és emlékezzenek. Olimpiai lánggyújtással kezdődött a program Molnár Zoltán, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Igazgatója (volt MOB főtitkár, tiszteletbeli alapító tag, Fábián László MOB sportigazgató, korábbi MSOSZ társelnök és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó közreműködésével.
A lánggyújtás után következett a Himnusz, az MSOSZ tiszteletbeli művészeti nagykövetének, a hegedűművész Mága Zoltánnak az előadásában.msosz25 02Lengyel Lajos elnök úr beszédében összefoglalta az elmúlt 25 évet és reményét fejezte ki, hogy még sokáig adhat a szervezet a speciális olimpikonoknak életcélt, elfoglaltságot, tevékenységet, amiben sikert érhetnek el, de örömöt mindenképpen. Galambos Zsolt szakágvezető nem egyedül érkezett Diósjenőre. Vele tartott Angyal Sándor, a Hársfa SC sportolója is, akinek édesanyja alapította és vezette az első családi sportegyesületet egészen tavaly bekövetkezett haláláig. A rengeteg örömet és dicsőséget hozó két és fél évtizedről megható filmet is megtekinthettek az érdeklődők. Ismét bebizonyosodott, hogy az értelmi fogyatékossággal élők a sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket – egy szóval humanitásukat.msosz25 031989. május 6. és 9. között egy lelkes, mindössze 15 fős csoport Varsóban járt, megnézni, megtanulni egy igazi S. O. eseményt, a II. Lengyel Nemzeti Játékokat. Lelkesedtek, tanultak, meghatódtak, irigykedtek, és nagy terveket szövögettek. Az alapító tagok közül többen már nem lehetnek közöttünk. Rájuk is emlékezett hosszú perceken keresztül Wisinger János, az MSOSZ tiszteletbeli, örökös elnöke, a Speciális Olimpia eszméjének örökös szolgálója.
Wisinger János úr és Lengyel Lajos úr egyaránt magas rangú díjat vehetett át Dr. Kamuti Jenőtől, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökétől, kimagasló munkájuk elismeréséül.
A művészeti program Csepregi Éva és a diósjenői Gaudate Jelnyelvi Kórus közös produkciójával msosz25 05a Kézenfogva című SO himnusz eléneklésével indult, de fellépett még a Baby Sisters egykori tagja Szklenár Gabi és az Emerton, valamint Interpop Fesztivál díjas Sárközi Anita is egy közös duettel, azzal a dallal, amit 2009-ben, az akkor 20 éves MSOSZ ünnepi gáláin énekeltek együtt a speciális olimpikonokért. Hevesi Tamást is hallhattuk egy dal erejéig és a háromszoros Európa Játékok győztes kerékpárversenyző Kovács Dániel egy szép verssel, Gulyás Gábor: Ösztönző című költeményével lepte meg a közönséget.msosz25 04
A művészek díjat vehettek át több éve tartó áldozatkész munkájuk elismeréseképpen, ahogy Varga Lászlóné korábbi gyorskorcsolya szakágvezető, Gombkötő Borbála korábbi elnökségi tag, valamint az MSOSZ egyik támogatója, az Athleszisz Alapítvány két vezetője.
A diósjenői intézet sportéletének jelenéről Szabó Béla igazgató, a jövő terveiről pedig Wisinger János tartott tájékoztatót, majd egy dokumentum aláírására is sor került, ami a fogyatékosok sportját helyezheti a középpontba a felsőfokú oktatásban. Az aláírók: Dr. Zászkaliczky Péter, msosz25 08az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Fősikolai Kar dékánja, Molnár Zoltán a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Lengyel Lajos MSOSZ elnök hangsúlyozták, hogy csak a közös fellépés segítheti elő a további fejlődést. Reméljük, nemcsak szándék nyilatkozat marad, de mindenesetre sok-sok munka követi majd a megvalósítást.
A szeretet, a tenni vágyás, az akarat, az őszinteség, a tisztaság dominál az értelmi fogyatékossággal élő sportolókban, emberekben. Talán a Speciális Olimpia az egyetlen a mai világban, ahol még maximálisan érvényesül Coubertin báró álma az olimpiai játékokról, annak eszméjéről. Még sok ilyen szép 25 évet kívánunk a szövetségnek!

Csütörtök este színpompás évzáró gálaestet tartott a Magyar Röplabda Szövetség a Sportok Házában, ahol az év legjobbjainak járó kitüntetéseket is átadták és megemlékeztek az ötven évvel ezelőtt, a tokiói olimpián hatodik helyet szerző, valamint a húsz éve veterán olimpiát nyerő férfi és ugyanott ezüstérmet szerző női válogatottról is.
Az estély díszvendége Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabda Szövetség alelnöke és a szerb szövetsége elnöke volt. Beszéde után Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke számolt be az idén elért eredményekről, majd aláírták a Gala sportszergyártó céggel kötött 2020-ig tartó szerződést.Ezt követően kezdődött a kitüntetések átadása: Schadek Ferencnét a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a röplabdasport fejlesztésében és fenntartásában végzett kimagasló tevékenységének elismeréseként, a Magyar Röplabdáért Emlékplakett kitüntetésben részesítette. Hoboth Sándor és Mosonyi József a röplabdasport érdekében kifejtett példamutatóan eredményes, kiemelkedő tevékenységének elismeréseként, a Magyar Röplabdáért Emlékérem kitüntetésben részesült.
Ezután került sor az 1964-es olimpián szereplő csapat köszöntésére, akik közül Tatár Mihály, Gálos László, Prouza Ottó, Jánosi Ferenc, Lantos Csaba és Tüske Ferenc kapott elismerést, míg Flórián Tibor, Ivancso Vilmos, Kangyalka Antal, Czafik Béla, Molnár István és Bodó Gábor sajnos már nem lehetett közöttünk.


AZ ÉV LEGJOBBJAI:

Felnőtt női edző: Kormos Mihály
Felnőtt férfi edző: Sasa Nedeljkovic
Felnőtt női játékos: Tálas Zsuzsanna
Felnőtt férfi játékos: Pádár Krisztián
Felnőtt férfi strandröplabda játékos: Kaszap Tamás
Felnőtt női strandröplabda játékos: Szombathelyi Szandra
Utánpótlás női edző: Halász Márta
Utánpótlás férfi edző: Verebélyi Zsolt
Utánpótlás női játékos: Gyimes Zsófia
Utánpótlás férfi játékos: Török Roland
Utánpótlás férfi strandröplabda játékos: Laczi Dominik
Utánpótlás női strandröplabda játékos: Sebestyén Flóra

A Szakmai Kollégium különdíjában
a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételt kivívó női válogatott tagjai és szakmai stábja részesült:
Dobi Edina, Szakmáry Gréta, Horváth Dóra, Kötél Zsanett, Lévai Vivien, Liliom Rita, Pallag Ágnes, Sándor Renáta, Széles Petra, Szombathelyi Szandi, Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin, Csengeri Petra, Dékány Bernadett, Miklai Zsanett, Nagy Eszter, Soós Nikolett, Jan de Brandt szövetségi kapitány, Nagyné Mátrai Veronika, másodedző, Schönfeld Tamás, gyúró, Hiervarter Ákos, statisztikus, Toma Sándor, másodedző, Dr. Dobos József, orvos, Németh Lajos, csapatvezető.

Ezután a születésnaposok köszöntése következett: idén 60 éves volt Dudás András, Csapó Gabriella, Fodor Ákos, Hoboth Sándor, Huszár Ferenc, Németh Lajos, Szloboda Zsuzsanna, Sinka László, Göczi István. A 70. születésnapját ünnepelte Csemák József, Garamvölgyi Mátyás, Hazsikné Fekete Judit, Maróth Attila, Nagy Sándor, Dr. Tóth István, Szabó Péter, Zvara József, Borosnyai Sándor, Kovács József. 75 éve született Dr. Leleszi Imre, 80 éve Beslityné Kovács Erzsébet, Mossné Somogyi Eszter, Nagy Jenő, 85 éve pedig Juhászné Koska Anna, Kaposvári György, Vad Dezső és Borovitz Tamás.
Az 1994-es Veterán Olimpián aranyérmes férfi válogatott tagjai: Buzek László, dr. Dávid László, Demeter György, Fodor Ákos, Győri Attila, Hoboth Sándor, Lukács György, Mondi József, Nagy István, Stevik Péter és Tatár Mihály, az ezüstérmes női csapaté pedig Biszku Éva, dr. Biszku Zsuzsanna, Csuka Éva, Lengyel Gabriella, Lévai Ilona és Szélesné Szabó Lídia.

Elnök:
Csampa Zsolt

Főtitkár:
dr. Tamás Henriette

Elérhetőségek:
1146 Budapest, Istvánnmezei út 1-3.
tel.: (1) 460 6910
fax: (1) 460 6912
http://hunfencing.hu

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek