Fantasztikus, végletekig kiélezett mérkőzésen Szerbia legyőzte a házigazda török csapatot és megvédte címét a női röplabda Európa-bajnokságon.
Tizenháromezer néző gyűlt össze az Ankara Sport Hallban, hogy a 2003-ban elveszített Eb-döntő után ezúttal török győzelmet lásson.
A házigazda szempontjából jól is indult az összecsapás, hiszen az első szettet megnyerte a török válogatott.
A második játszmában Szerbia gyakorlatilag végig vezetett, és bár a szett végén zárkózott a török együttes, Szerbiának sikerült az egyenlítés.
A harmadik felvonás végén szintén déli szomszédaink örülhetettek, majd a negyedikben hiába vezetett 21-19-re a szerb csapat, a törökök fordítottak és kiharcolták a döntő játszmát.
A záró szettben a törökök három ponttal is vezettek, mikor a szerbek kapitánya időkéréssel és cserékkel rendezte a sorokat és óriási csata után egy hálóérintésnek köszönhetően megszerezték a tizenötödik pontot, mellyel történetük során harmadszor is megnyerték a kontinensviadalt.
A bronzmérkőzést Olaszország nyerte meg Lengyelország ellen.
Egy Európa-bajnoksághoz méltó, fantasztikus meccsel ért véget az idei torna, melynek Törökország, Lengyelország és Szlovákia mellett Magyarország is társházigazdája volt.
Sajnos számunkra nem hozott sok örömöt a Papp László Budapest Sportarénában lejátszott öt csoportmérkőzés, melyek során csapatunk mindössze egy győzelmet szerzett Észtország ellen és végül a 20. helyen zárt.
Hogy valójában hol a helyünk a női röplabdában, volt-e több ebben a csapatban és, hogy jó ötlet-e a kettőnél több ország által rendezett Európa-bajnokság, Eb-visszatekintő írásunkban fogunk választ adni.

A 3. helyért:
Olaszország-Lengyelország 3:0 (23, 20, 24)

Döntő:
Szerbia-Törökország 3:2 (-21, 21, 21, -22, 13)

A mai elődöntők után eldőlt, hogy vasárnap este Törökország Szerbiával mérkőzik az Eb-címért a női röplabda Európa-bajnokságon.
Szombaton az elődöntőkkel folytatódott a kontinensviadal, immáron egy helyszínen, Ankarában.
Az első összecsapást joggal nevezhettük egyfajta előrehozott döntőnek, hiszen a szerb-olasz találkozó igazi csemegét ígért a röplabda rajongóinak. Nos nem kellett csalatkoznunk, színvonalas mérkőzésen a szerbek gigászi csatában győzték le Olaszországot.
Az esti felvonáson ismét telt ház várta a házigazda török válogatottat, mely Lengyelország ellen két játszmán keresztül gyakorlatilag oktatta ellenfelét, majd a lengyelek a harmadik játszmában kissé megrázták magukat és megnyerték a szettet. A negyedik felvonás ismét a házigazdáké volt, így bejutottak a vasárnap esti fináléba.
A világ és Európa-bajnok Szerbia és a házigazda Törökország összecsapására helyi idő szerint vasárnap 19 óra 30 perckor kerül sor az Ankara Sport Hallban tizenkétezer fanatikus előtt.

ELŐDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Olaszország 3:1 (22, 21, -21, 20)
Törökország–Lengyelország 3:1 (17, 16, -14, 18)

A 3. helyért:
09.08. 17:00 (magyar idő szerint 16:00) Olaszország-Lengyelország

Döntő:
09.08. 19:30 (18:30) Szerbia-Törökország

Szerdán a negyeddöntőket rendezték a női röplabda Európa-bajnokságon.
Törökországban, az Ankara Sport Hallban tizenkétezer fanatikus előtt az eddig szettet sem vesztő hollandok három játszmában maradtak alul a házigazdákkal szemben, míg Szerbia szintén három játszmában győzte le Bulgáriát.
Lódzban a kilenc és fél ezer szurkoló szintén győzelembe hajtotta csapatát, így Lengyelország is készülhet az elődöntőre. A fehér-pirosak maratoni csatában verték meg a németeket, míg az olasz válogatott roppant szoros szettek után diadalmaskodott Olaszország felett.
Az elődöntőkre, immáron már csak egy helyszínen, Ankarában kerül sor szombaton.

NEGYEDDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Bulgária 3:0 (19, 18, 26)
Törökország–Hollandia 3:0 (20, 22, 20)

Lódz:
Olaszország-Oroszország 3:1 (-25, 22, 25, 21)
Lengyelország–Németország 3:2 (-22, 16, 19, -17, 11)


Az elődöntő párosítása:
09.07. 17:00 Szerbia-Olaszország
09.07. 19:30 Törökország-Lengyelország

Vasárnap a nyolcaddöntőkkel folytatódott a női röplabda Európa-bajnokság, mely egyben a budapesti helyszín búcsúját is jelentette. A negyeddöntők összecsapásaira már csupán két helyszínen Ankarában és Lódzban kerül sor.
Mintegy ezer néző látogatott ki vasárnap a Papp László Budapest Sportarénába, hogy még egyszer, utoljára átélje a magyar röplabdázás történetének legnagyobb hazai eseményének történéseit.
A nap első találkozóján a C csoport első helyezett együttese, a holland válogatott az A csoport negyedikjével, Görögországgal mérkőzött.
Az első játszmában sokáig tartotta magát a görög együttes, sőt 12-10-nél és 14-12-nél is kétpontos előnyhöz jutott, melynek hatására táncra is perdültek a görög lányok, akik szemmel láthatóan élvezték a mérkőzést. A hollandok amerikai mestere, Jamie Morrison cserékkel próbált kombinálni, majd egy megnyert challenge után már előnyben is voltak a tulipánosok, sőt pontról pontra növelték előnyüket. A görögök kapitánya rövid időn belül kétszer is kénytelen volt magához rendelni az övéit, de ekkor már 18-23 volt az állás. A sorokat sikerült oly módon rendezni, hogy két pontra megközelítsék az ellenfelet (21-23), de Hollandia végül 25-21-re megnyerte az első játszmát.
A második felvonásban 11-7-es görög előnynél a hollandok szakvezetőjének kellett ismét "a meccsbe nyúlni", időkérése után sikerült előbb egyenlíteni, majd a vezetést is átvenni. 16-14-es holland előnynél Naranjo Hernandez mester már második idejét kérte ki, ám érdemi újítás nem jött a görögök játékába. 24-19-nél öt meccslabdája volt a hollandoknak, de ebből négyet is hárítottak a görögök, ám végül mégis sikerült lezárni ezt a játszmát is. (25-23)
A harmadik felvonásra elfogyott a görögök ereje és már csak a hollandok akarata érvényesült. 16-8-nál második idejét is kénytelen volt kikérnie a görögök mestere, de a hollandok ezután is tetszés szerint alakították ki pontjaikat, végül pedig 25-12-re megnyerték az utolsó játszmát.

HOLLANDIA - GÖRÖGORSZÁG 3:0 (21, 23, 12)


A nap második, egyben a budapesti helyszín utolsó összecsapásán a bolgár válogatott a vártnál talán könnyebben verte meg az előző Európa-bajnokság negyedikjét, Azerbajdzsánt.
Az első felvonásban csupán 10-11-ig tudta tartani a lépést Azerbajdzsán válogatottja, innentől kezdve már igazi bolgár erődemonstrációt láthattunk. Hiába az időkérések, a cserék, ezután mindössze két pontra futotta az azerieknek. (12-25)
A második játszmára sem tudott úgy felpörögni az azeri csapat, melyet a tét megkívánt volna. A mezőny egyik legmagasabbját, a 198 centis Polina Rahimovát is sikerült többször pontot érően blokkolni, illetve a román mérkőzés közepéig minden percet a pályán töltő Yelyzaveta Samadova mozgása is igen fáradtnak látszott ma este. Persze utóbbi így is hozott 9 pontot, Rahimova pedig 12 pontjával csapata legeredményesebbje lett, de hol van ez mondjuk az ellenünk szerzett 22 ponthoz képest. A történeti hűség kedvéért megjegyzendő, hogy az azeriek a megengedett 14 helyett, mindössze 12 játékost neveztek az Eb-re, így nem csoda, hogy egy kicsit elfogytak a végére. Végül ezt a szettet is magabiztosan nyerték a bolgárok. (16-25)
A harmadik felvonásra nagyon összeszedte magát az azeri csapat és egy roppant izgalmas szettben, csupán a végjátékban maradt alul. (23-25)

AZERBAJDZSÁN - BULGÁRIA 0:3 (-12, -16, -23)


Ankarában a csoportunkból továbbjutó Horvátország csaknem a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozta. 8000 néző előtt végletekig kiélezett csatában, 2 óra 13 perces összecsapáson minimális különbséggel maradt csupán alul a házigazda török együttessel szemben.
Szerbia három játszmában verte meg Romániát.
Lódzban a lengyelek Spanyolországot, a németek pedig Szlovéniát győzték le 3:0 arányban.
Pozsonyban az olasz válogatott papírforma győzelmet aratott a házigazdák ellen, Oroszország pedig négyjátszmás mérkőzésen búcsúztatta Belgiumot.
Ahogy arról szó volt korábban, Budapest búcsúzik, nem lesz több Eb-meccs a Papp László Budapest Sportarénában, de a kontinensviadal szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik, immáron csupán két helyszínen. Törökországban, Ankarában és Lengyelországban, Lódzban is két-két mérkőzést rendeznek, hogy aztán kialakuljon a legjobb négy mezőnye és szombattól már csak Törökországra figyeljünk.


NYOLCADDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Románia 3:0 (20, 17, 23)
Törökország–Horvátország 3:2 (24, –18, –31, 22, 14)

Lódz:
Németország–Szlovénia 3:0 (21, 15, 20)
Lengyelország–Spanyolország 3:0 (20, 20, 19)

Budapest:
Hollandia–Görögország 3:0 (21, 23, 12)
Azerbajdzsán-Bulgária 0:3 (-12, -16, -23)

Pozsony:
Oroszország–Belgium 3:1 (22, 15, –21, 22)
Olaszország–Szlovákia 3:0 (20, 23, 20)


A negyeddöntő párosítása:
Ankara:
Szerbia–Bulgária
Törökország–Hollandia
Lódz:
Olaszország-Oroszország
Lengyelország-Németország

A magyar válogatott 3:0-ra kikapott Hollandiától, ezzel elbúcsúzott a női röplabda Európa-bajnokságtól. Ezúttal a mérkőzés utánra maradtak az igazán érzelmes pillanatok, amikor a pályafutását befejező két kiválóság Bokorné Liliom Rita és Sándor Renáta búcsúzott a közönségtől.
A nap első ütközete az Azerbajdzsán-Románia találkozó volt a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az azeriek 3:0-s sikert arattak, ezzel pedig a továbbjutás szempontjából életben tartották matematikai esélyeinket.
Az már a bemelegítéskor látszott, hogy a riói olimpián és a tavalyi világbajnokságon egyaránt negyedik, a legutóbbi két Európa-bajnokságon ezüstérmes hollandoktól a dinamika, a ritmusérzék és a legkomolyabb hozzáállás tükröződik vissza már a bemelegítéskor. Nem csoda, ha a mérkőzés előtti rituálét egy olyan szakember vezényli le, mint a kínai női válogatottal 2016-ban olimpiai aranyérmet szerző Rett Larson. (Érdemes esetleg a különböző portálokon szemezgetni a módszereiből).
A magyar válogatott a Sándor Renáta, Nagy Eszter, Bokorné Liliom Rita, Szakmáry Gréta, Pekárik Eszter, Tálas Zsuzsanna felállásban kezdte az összecsapást, liberóként pedig Tóth Fruzsina szerepelt.
Nem jól kezdtünk, Sándor nyitása landolt a hálóban, de Szakmáry kiegyenlített. Egy jó blokk után 3-1-re mentek el a hollandok, de egy újabb Szakmári pont, és Pekárik ütése egyenlítést hozott. Jól tartotta magát a magyar csapat, 7-7-nél azonban egy újabb nyitást rontottunk, ezúttal Tálas, és rövidesen már négypontos hátrányba kerültünk. Jan De Brandt magához is hívta a csapatot, de nem sikerült feljebb zárkóznunk. Jöttek a cserék is, azonban 14-20-nál ismét időt kellett kérnie a belga mesternek. Megújulni így sem sikerült az együttesnek, a hollandok magabiztosan húzták be az első játszmát. (17-25)
A második felvonásra alaposan felforgatta a csapatot De Brandt kapitány és a Török Kata, Nagy Eszter, Miklai Zsanett, Dékány Bernadett, Gyimes Zsófia, Tálas Zsuzsanna összeállításban küldte fel a pályára. A hollandok folytatták magabiztos játékukat, így mi is megtapasztaltuk, miért nem vesztettek még szettet sem ezen az Európa-bajnokságon. Nagyon hamar tetemes előnyre tett szert ellenfelünk, 3-9-nél pedig Jan De Brandt ismét időkéréshez folyamodott. Ezúttal sikerült új színt vinni a játékba, Miklai Zsanett -aki először lépett pályára az Eb-n- vette hátára a csapatot, Bleicher Réka ászával pedig egy pontra zárkóztunk fel. Ekkor a hollandok amerikai mestere Jamie Morrison avatkozott közbe, melynek nyomán új lendületre kaptak a hollandok és esélyt sem adva a magyar csapatnak ezt a játszmát is lezárták, így eldőlt, hogy már matematikai esély sincs, hogy csapatunk továbbjusson a csoportból. (13-25)
Nagyon jól indult viszont a harmadik játszma, 5-1-es magyar előnyt mutatott az eredményjelző, de aztán hamar egalizáltak a tulipánosok. Nem esett össze a magyar csapat, szépen tartotta a lépést a klasszisokkal jobb válogatott ellen és 15-15-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor azonban a mieink megtorpantak, ellenfelünk pedig sorra érte el a pontokat. Hiába kért kétszer is időt szövetségi kapitányunk, a holland együttes egy 10-0-s szériával lezárta a mérkőzést. (15-25)
A holland örömünnep és a meccseiken kihagyhatatlan Snollebollekes sláger közepette a magyar oldalon érzelmes percek következtek. A csapat -mint minden meccs után- most is kiment a közönséghez, ezúttal azonban Bokorné Liliom Rita csapatkapitány kezébe vette a mikrofont és köszönetet mondott a szurkolóknak, a vezetőknek, a szervezőknek, az edzőknek, akik pályafutásuk során válogatott röplabdásokká válhattak, a 2700 néző pedig nem mozdult a helyéről. Igazán megindító percek voltak. Bokorné Liliom Rita és Sándor Renáta ezzel az Európa-bajnoksággal búcsúzott a profi sporttól, egy-egy fantasztikus pályafutást hagyva maga mögött. Ezúton köszönjük meg a sok örömöt, a megannyi felemelő pillanatot, amit szereztek nekünk! Fantasztikus sportemberek, akik Horváth Dóra és Dobi Edina után szintén búcsút mondanak eme szép sportágnak.
A magyar válogatottnak nem lesz több mérkőzése az idei kontinensviadalon. Sajnos nem sikerült a hőn áhított célt elérni és a csoportból továbbjutni. Az Észtország elleni győzelem után, Romániától, Azerbajdzsántól, Horvátországtól és Hollandiától is vereséget szenvedett együttesünk, a 3 megszerzett pont pedig csupán a csoport ötödik helyéhez volt elég.
Búslakodni nem kell, egy év múlva újra Eb-selejtezők lesznek, és láttunk feltörni fiatal tehetségeket, hogy csak Németh Anettet, Gyimes Zsófit, vagy akár Pekárik Esztert említsük. Hogy Jan De Brandtal vág-e neki a magyar röplabda-válogatott a következő feladatoknak, az még a jövő zenéje, de ha levonják a csapat tagjai a megfelelő konzekvenciát és tanulnak az elmúlt egy hétből, akkor nagyon szép jövő állhat ismét a csapat előtt és ha az Európa-bajnokság hozadéka lesz, hogy a röplabdás eseményekre több néző látogat ki, és több lány, vagy fiú kezd el röplabdázni, akkor már megérte röplabda Eb-t hozni Magyarországra.
Budapest még nem búcsúzik, vasárnap két nyolcaddöntő mérkőzésre kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.
16 órától Hollandia-Görögország, 18 óra 30 perctől pedig Azerbajdzsán-Bulgária összecsapásra kerül sor.

MAGYARORSZÁG – HOLLANDIA 0:3 (–17, –13, –15)

Papp László Sportaréna, 2700 néző.
Vezette: Ovuka (bosnyák), Szarikaja (török).

MAGYARORSZÁG: Sándor 2, Nagy E. 1, Bokorné Liliom 3, Szakmáry 5, Pekárik 3, Tálas. Csere: Tóth F. (liberó), Bleicher 3, Dékány 3, Török 1, Gyimes 1, Szerencsés Miklai 5, Németh 3.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

HOLLANDIA: Buijs 12, Belien 7, Slöetjes 18, Daalderop 5, De Kruijf 13, Bongaerts 2. Csere: Schoot (liberó), Lohuis, Jasper 4, Dijkema, Plak 2.
Szövetségi kapitány: Jamie Morrison.


A csütörtöki játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Bulgária–Finnország 3:0 (15, 14, 21)
Szerbia–Törökország 3:1 (–23, 19, 22, 22)

B csoport, Lódz:
Ukrajna–Portugália 3:0 (22, 15, 20)
Lengyelország–Olaszország 3:2 (14, –19, –13, 21, 12)

C csoport, Budapest:
Magyarország-Hollandia 0:3 (-17, -13, -15)
Azerbajdzsán–Románia 3:0 (15, 14, 21)

D csoport, Pozsony:
Oroszország–Szlovákia 3:0 (14, 9, 12)
Svájc–Fehéroroszország 3:1 (–19, 18, 27, 21)

A CSOPORTOK VÉGEREDMÉNYE:

A csoport:
1. Szerbia 15 pont
2. Törökország 11 pont
3. Bulgária 7 pont
4. Görögország 6 pont
5. Finnország 4 pont
6. Franciaország 2 pont

B csoport:
1. Olaszország 13 pont
2. Lengyelország 12 pont
3. Belgium 11 pont
4. Szlovénia 5 pont
5. Ukrajna 4 pont
6. Portugália 0 pont

C csoport:
1. Hollandia 15 pont
2. Azerbajdzsán 10 pont
3. Horvátország 10 pont
4. Románia 6 pont
5. Magyarország 3 pont
6. Észtország 1 pont

D csoport:
1. Németország 14 pont
2. Oroszország 13 pont
3. Szlovákia 8 pont
4. Spanyolország 5 pont
5. Svájc 4 pont
6. Fehéroroszország 1 pont


A nyolcaddöntő párosítása:

Lódz:
Lengyelország-Spanyolország
Németország-Szlovénia

Ankara:
Szerbia-Románia
Törökország-Horvátország

Pozsony:
Olaszország-Szlovákia
Oroszország-Belgium

Budapest:
Hollandia-Görögország
Azerbajdzsán-Bulgária

Horvátország 3:0-ra legyőzte Magyarországot, így a mieink gyakorlatilag kiestek az Európa-bajnokságon. Ugyan számolgatni még lehet, ám a továbbjutáshoz már a csoda sem elég.
Egy esetleges három-, vagy rosszabb esetben négyjátszmás győzelemmel és a holnapi játéknapon kedvezően alakuló eredményekkel továbbjutott volna válogatottunk a női röplabda Európa-bajnokságon, azonban az újabb vereség által megpecsételődni látszik sorsunk.
Az összecsapás tétjét a közönség is átérezte, hiszen a kivonuló csapatokat fantasztikus hangulat és közel telt ház fogadta a Papp László Budapest Sportarénában. Noha a hivatalos jelentés 3600 nézőt mutat, megkockáztatom, több, mint négyezren gyűltünk össze az arénában.
Jan De Brandt szövetségi kapitány az alap kezdőcsapatát küldte pályára. Jól kezdtük a találkozót, 4-3-nál még vezettünk is, aztán jöttek Lucija Mlinar nyitásai, amiket nem tudtunk jól fogadni, így ellenfelünk némileg el tudott lépni. Reagált is Jan De Brandt kapitány, érkezett Török Kata a pályára. Noha csúszott hiba a horvátok játékába is, a mieink könnyű pontokat ajándékoztak déli szomszédainknak. 14-19-nél szövetségi kapitányunk kikérte második idejét, melynek hatására sikerült ugyan némileg felzárkózni, de ekkor a horvátok olasz kapitánya is magához rendelte az övéit, szavai pedig, ha nem is aranyat, de játszmagyőzelmet értek. Sokat elárul az első felvonásról, hogy a mieink mindössze egy centerpontot tudtak szerezni. (20-25)
A második szettben Sándor Renáta helyett Török Kata, centerben pedig Nagy Eszter helyett Gyimes Zsófia kezdett, majd még a játszma elején egypontos hátrányunknál (2-3) feladót és átlót is cserélt Jan De Brandt, így már Bleicher és Liliom is a pályán volt. A horvátokat azonban nem sikerült ezzel meglepni, fokozatosan növelték előnyüket, ám Szakmáry ütésével és Gyimes két ászával egy pontra megközelítettük ellenfelünket. Ez ahelyett, hogy erőt adott volna, újabb hullámvölgybe került a csapat. Talán az eredmény utáni futás emészti fel az energiát, vagy egyszerűen az élesebb helyzeteknél elveszítjük a koncentrációt egyelőre nem tudni, de úgy látszik ez az idei kontinensviadal velejárója, hogy a legfontosabb pillanatokban váratlan hibákat vét együttesünk. 15-19-nél visszajött Tálas Zsuzsanna és Németh Anett, ami kissé felpörgette együttesünket. Daniele Santarelli is cserékkel nyúlt bele a meccsbe, azonban Szakmáry Gréta vezérletével 21-21-nél sikerült kiegyenlíteni. Sajnos ekkor sem remegtek meg a horvát kezek. Hogy is remegtek volna, mikor idén az olasz Imoco Volley Coneglianóval Bajnokok Ligáját nyerő Samanta Fabrisra építettek, akit ugyanúgy nem sikerült tartani, mint tegnap az azeriektől a 198 centis Rahimovát. 22-24-nél jutott először játszmalabdához a horvát együttes, amit ugyan még Szakmáry révén sikerült hárítani, a második lehetőséget viszont már nem hibázta el az ellenfél, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar válogatott elvesztette reális esélyét a továbbjutásra. (23-25)
Következett a harmadik felvonás, az idei kontinensviadal talán legizgalmasabb szettje. Mert aki azt hitte, hogy csapatunk tagjai elvesztik lelkesedésüket és ellenfelünk keresztülrobog rajtunk, az alaposan tévedett. Sándor Renáta újra a kezdőben volt, centerben pedig továbbra is az üde színfoltot hozó Gyimes Zsófi szerepelt.
Noha hamar kétpontos előnybe került a horvát csapat, Pekárik Eszter és Szakmáry Gréta vezérletével 8-5-re már mi vezettünk és hiába kértek időt a horvátok, Németh Anett pontjával 14-9-re nőtt a különbség. Ám játékunk újra döcögőssé vált és a zsinórban szerzett három horvát pont hatására Jan De Brandt is magához intette tanítványait, majd rövidesen ismét pályára küldte Bleicher Rékát és Bokorné Liliom Ritát. Lépéselőnyünket egészen 20-17-ig sikerült tartani, ekkor Fabris keze újra villant és rögtön egy pontra olvadt a különbség. Tálas és Németh visszajött a pályára.
22-20-nál még mindig mi álltunk jobban. A közönség fergeteges hangulatot varázsolt, állva tombolt és úgy biztatta a lányokat, de ki is bírta ezt ülve, mikor 22-22-nél kiegyenlítettek a horvátok, ráadásul egy challenge után már náluk volt az előny. A sors azonban úgy igazságos, ha visszaadja, amit elvett, szintén egy challenge után 24-23-nál már nekünk volt játszmalabdánk. Végletekig fokozódott a hangulat, újra egalizáltak a horvátok, mivel mással, mint egy challenge-vel. Kint volt a labda. Pech, hogy e sportágban nem a labda teljes felületéhez, hanem csak a padlóval érintkező részéhez viszonyítanak. Pekárik pillanatai következtek, de újabb két játszmalabda maradt kihasználatlanul részünkről, majd mikor szélesre ment a magyar ütés, pályára rohant ünnepelni a horvát cseresor. Ám ez olyan meccs volt, hogy nem lehetett vége, nem ekkor és nem így, challenge megint és miénk a pont. 27-27. 27-28-nál újabb meccslabda, de hosszút nyitott a horvát játékos, viszont rontottunk mi is. Sándor Renáta ásza után újra játszmalabdához jutottunk, de a hiányzó pontot nem sikerült megszerezni. 30-31-nél újabb meccslabda, de Szakmáry ismét villant. Újabb két magyar játszmalabda maradt kihasználatlanul -már a hatodik-, amit megbosszultak a horvátok. 33-34-nél beütötték ötödik meccslabdájukat, ezzel pedig 3:0-ra megnyerték a mérkőzést. (33-35)
Nem úgy sikerült a végjáték, ahogy azt szerettük volna, de számtalan lehetőségünk volt a játszma megnyerésére. Végül meccslabdánál Tálas Zsuzsanna gondolt egy bátrat, mint 2015-ben Antwerpenben Azerbajdzsán ellen, ám ezúttal nem jött be. Klaric olvasta a játékot és leblokkolta, van ilyen. Ami a legfájóbb, hogy ez a csapat és ez a szurkolósereg ma nagyon megérdemelte volna, hogy szettet nyerjen a magyar válogatott. Nem így alakult, de holnap még lehet egyet játszani, felhőtlenül, semmi téttel, semmi elvárással, egy búcsút a fantasztikus közönség előtt. A Hollandia elleni meccs csütörtökön 18 órakor kezdődik, ami sok játékos számára lesz ajándék, hiszen ilyen kaliberű együttessel nagyon rég mérkőzhetett magyar csapat. Azzal nem érdemes sokat foglalkozni, ám a rend kedvéért megjegyzendő, hogy a magyar csapat továbbjutására matematikailag még van esély, és ha holnap Azerbajdzsán
3:0-ra legyőzi a románokat, mi pedig 3:0-ra, vagy 3:1-re győzünk Hollandia ellen, akkor mi jutunk tovább, de ez már tényleg csupán csak matematika.

HORVÁTORSZÁG - MAGYARORSZÁG 3:0 (20, 23, 33)

Papp László Sportaréna, 3600 néző.
Vezette: Schürmann (liechtensteini), Temelisz (görög).

HORVÁTORSZÁG: Mlinar 5, Butigan 4, Brcic 3, Klaric 16, Samadan 3, Fabris 25. Csere: Sain (liberó), Popovic-Gamma, Dumancic 3, Deak, Ikic 2.
Szövetségi kapitány: Daniele Santarelli.

MAGYARORSZÁG:
Sándor 8, Nagy E. 1, Németh 11, Szakmáry 19, Pekárik 8, Tálas. Csere: Molcsányi, Tóth F. (liberók), Török 1, Dékány, Gyimes 5, Bleicher, Bokorné Liliom 2.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Jan De Brandt: – Az első szettben nem voltunk jók, szenvedtünk fogadásban, de aztán a cserékkel feljavultunk, a második szettől megtaláltuk a jó ritmust, pech, hogy olyan kevéssel elveszítettük azt a felvonást. A közönség hosszabb meccset érdemelt volna, köszönet a szurkolóknak a biztatásért, a játékosaimnak elképesztő élmény volt ilyen tornán szerepelniük.

A szerdai játéknapon Észtország meglepetésre pontot tudott szerezni Azerbajdzsán ellen. Ankarában magabiztos szerb és török győzelem született, és a holnapi egymás elleni találkozón derül ki, ki végez a csoport első helyén. A franciák már biztosan búcsúztak ebben a csoportban, az pedig a szintén csütörtökön rendezendő finn-bolgár meccsen dől el ki követi Törökországot, Szerbiát és Görögországot a nyolcaddöntőbe.
A B csoportban, Lódzban Belgium öt játszmában verte meg a házigazda lengyel csapatot, míg Szlovénia szintén maratoni küzdelemben gyűrte le Ukrajnát, így itt eldőlt a továbbjutók kérdése: Olaszország, Belgium, Lengyelország és Szlovénia jutott tovább.
A D csoportban, Pozsonyban az oroszok Spanyolország, a Németek Fehéroroszország ellen arattak háromjátszmás győzelmet, de az már korábban eldőlt, hogy a német és orosz csapat mellett, a társházigazda szlovák és a ma vereséget szenvedő spanyol csapat jut tovább.


A szerdai játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Szerbia–Görögország 3:0 (21, 17, 21)
Törökország–Franciaország 3:0 (19, 19, 16)

B csoport, Lódz:
Belgium–Lengyelország 3:2 (–20, 25, –20, 21, 15)
Szlovénia–Ukrajna 3:2 (–22, 21, –18, 21, 8)

C csoport, Budapest:
Horvátország-Magyarország 3:0 (20, 23, 33)
Azerbajdzsán–Észtország 3:2 (20, –18, 22, –22, 11)

D csoport, Pozsony:
Oroszország–Spanyolország 3:0 (15, 19, 22)
Németország–Fehéroroszország 3:0 (10, 15, 15)

Ugyan nem lépett pályára a magyar válogatott, mégis volt izgulnivalónk a keddi játéknapon a női röplabda Európa-bajnokságon.
A mi szempontunkból a mai nap legfontosabb mérkőzése a Románia-Horvátország találkozó volt. Azt tudtuk, hogy, ha a románok nyernek, akkor nagyon egyszerű a képlet, szerdán le kell győznünk a horvát csapatot és akkor továbbjutunk. Nos ez nem sikerült, Horvátország 3:1 arányban diadalmaskodott, így némi csavar került a történetbe. A leglényegesebb dolog, hogy még így is továbbjuthatunk, ám ezután már nem csupán a saját kezünkben van a sorsunk. Az is eldőlt, hogy nem elég nyernie válogatottunknak a holnapi összecsapáson, csak a 3:0-s, vagy 3:1-es győzelem esetén marad meg az esélyünk a továbbjutásra, és úgy is csak akkor, ha a románok nem szereznek pontot csütörtökön Azerbajdzsán ellen, legalábbis nem érnek el jobb eredményt, mint mi Hollandia ellen. Nyilván nem tudjuk még, hogy az azeriek taktikáznak-e annak érdekében, hogy a számukra legkedvezőbb ellenfelet kapják az A csoportból, ám papírforma szerint meg kellene szerezniük a három pontot a románok ellen. Azonban ne rohanjunk ennyire előre, első lépésként holnap győzzük le a horvátokat, legrosszabb esetben négy játszmában, aztán ráérünk utána számolgatni. A továbbjutásunk szempontjából sorsdöntő összecsapásra szerdán 18 órakor kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.
A nap további mérkőzésein Ankarában az A csoportban Finnország némi meglepetésre legyőzte Franciaországot, míg Bulgária 3:0-ra lelépte a görögöket, így még onnan bármelyik csapat továbbjuthat. A regnáló világbajnok Szerbia és a társházigazda Törökország már továbbjutott.
A B csoportban az olaszok és a belgák is győzni tudtak, így Lengyelországgal együtt biztosan továbbjutottak a csoportból, ráadásul az olaszok a hollandokhoz hasonlóan szettveszteség nélkül állnak az Eb-n.
A D csoportban, Pozsonyban a németek legyőzték a szlovákokat, míg a spanyolok csak őt játszmában múlták felül a svájciakat, ezzel együtt Németország, Oroszország és Szlovákia mellett várhatóan ők jutnak majd tovább ebből a hatosból.


A keddi játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Finnország–Franciaország 3:1 (21, 14, –22, 18)
Görögország–Bulgária 0:3 (–22, –17, –17)

B csoport, Lódz:
Portugália–Belgium 1:3 (–13, 24, –20, –11)
Olaszország–Szlovénia 3:0 (25, 8, 17)

C csoport, Budapest:
Hollandia–Észtország 3:0 (18, 12, 10)
Románia–Horvátország 1:3 (–21, 23, –18, –22)

D csoport, Pozsony:
Spanyolország–Svájc 3:2 (–22, –21, 24, 22, 13)
Németország–Szlovákia 3:1 (22, –26, 18, 21)

Fájó vereséget szenvedett válogatottunk a női röplabda Európa-bajnokság hétfői játéknapján. Azerbajdzsán három játszmában győzte le csapatunkat, így a keddi újabb szünnap után szerdán győzni kell a továbbjutáshoz Horvátország ellen.
Sorozatban a harmadik kontinensviadalon hozta össze a sors női röpiseinket Azerbajdzsánnal. Belgiumban 3:1-es magyar, Bakuban 3:0-s azeri győzelmet láthattunk.
Dobi Edina bombái, Horváth Dóra remekbe szabott ütései, Tálas Zsuzsi fifikás megoldásai, Sándor Renáta zseniális megmozdulásai mind mind felvillantak, ahogy utamat a Papp László Budapest Sportaréna felé vettem. De szép is volt az a 2015-ös antwerpeni este, mikor válogatottunk a belgák és a törökök ellen elszenvedett vereség után, Azerbajdzsán ellen káprázatos játékkal kivívta a továbbjutást. Hasonlóban reménykedtünk a mai napon is, számolva azzal, hogy egy esetleges győzelem még nem jelentett volna biztos továbbjutást, mint, ahogy egy esetleges vereség sem jelent automatikus kiesést. Szerencsére...
A magyar csapat jó játékkal és Észtország felett aratott 3:0-s győzelemmel kezdte, majd a románok elleni 1:3-as vereséggel folytatta az Eb-t, míg mai riválisunk a nyitónapon 3:2 arányban diadalmaskodott Horvátország ellen, majd tegnap 3:0-ra kikapott a csoportfavorit hollandoktól.
A kilátogató 2500 néző előtt nagyszerűen kezdett a magyar csapat. Németh Anett pontjaival hamar 3-0-s előnyre tettek szert a mieink, és bár Rahimova bivalyerős bombáival hamar kiegyenlítettek az azeriek, rövidesen megint meglépett a magyar csapat. Németh Anett ellenállhatatlannak tűnt, és máris 9-5 volt ide. Időt is kért az azeriek olasz szövetségi kapitánya, Giovanni Caprara mester, minek hatására összekapta magát ellenfelünk és újra kiegyenlített. Ekkor a mi belga kapitányunk rendelte magához tanítványait. 13-11-nél -nem mellesleg Rahimovát sikerült blokkolnunk- újra kétpontos előnyre tettünk szert, ám ez nem törte meg Rahimováékat. Olykor hiba csúszott a játékunkba, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Sándor Renáta pontjával 18-18-nál sikerült utolérni az azerieket, azonban a vezetést már nem sikerült visszavenni. Jan De Brandt megpróbálkozott még egy időkéréssel, illetve cserével is, ám végül Azerbajdzsán csapata behúzta a játszmát. (21-25)
A második felvonásban változtatott Jan De Brandt a felálláson. Behozta centerbe az Universiadén felfedezett és a nyáron Amerikából hazaigazoló Gyimes Zsófit, de mit sem ér az efféle lépés, ha egy nyitásrontással kezdjük a játszmát. Pekárik ütötte hosszúra a szervát, majd egy szempillantás alatt megduplázódott a hátrányunk. Jan De Brandt elejét akarta venni a rosszabb szériának és kikérte első idejét a második szettben, de sajnos szavai nem hozták a várt eredményt. 7-3-ra növelte előnyét Azerbajdzsán. Hiába próbálkoztunk cserékkel, a különbség egyre csak nőtt. Sok magyar hiba jellemezte a meccs ezen periódusát, melynek hatásaként hitehagyottá is vált játékunk. Mínusz nyolcnál újabb cserékkel próbálkozott együttesünk, ám hiába a feladó csere (Bleicher Réka jött Tálas Zsuzsanna helyére), illetve Németh Anett is kapott egy kis pihenőt (helyette az elmúlt két Eb-n már szereplő Bokorné Liliom Rita állt be), nagyon hamar elment a játszma. Odina Aliyeva ütötte be a szettlabdát. (15-25)
A harmadik játszmát Török Katával kezdtük, az Eb után visszavonuló Sándor Renáta ezúttal pihenőt kapott, Gyimes Zsófi maradt centerben Pekárik mellett, de nem sikerült meglepni a zöldben játszó ellenfelet. Úgy kezdődött a szett, mint, ahogy a második véget ért. 1-5-nél ismét kihívta Jan De Brandt az övéit, aminek ezúttal jó hatása volt. Aliyeva blokkjával ugyan szereztek még egy pontot az azeriek, de ezután fokozatosan zárkózni tudott a magyar csapat. Németh helyett ismét Liliomot küldte kapitányunk a pályára, akinek blokkjával sikerült az egyenlítés, majd egy megnyert challenge után hosszú idő után 9-8-nál újra nálunk volt az előny, amit egy ideig tartani is tudtunk, sőt Török Kata pontjával már 15-13-ra vezettünk. Végre valami megmozdult, ekkor nagyon ott volt a lányok szíve a pályán, minden egyes labdáért megküzdöttek, és hiába egyenlítettek az azeriek, mi újra megszereztük a vezetést. Sajnos azonban pontatlanságok még ezt követően is becsúsztak és ez bizony ebbe a meccsbe nagyon nem fért bele. Át is vették a vezetést a vendégek, de valahogy kapaszkodni tudtunk, egészen 20-21-ig. Onnantól képtelenek voltunk két pontnál közelebb kerülni, és 21-24-nél meccslabdához jutott ellenfelünk. Rahimova ásszal akart véget vetni a találkozónak, ám elemi erejű nyitása a hálóban végezte, apró remény lángját keltve újra bennünk, ám azt a szívességet nem tette már meg, hogy még egyet hibázzon és egy újabb ponttal lezárta mérkőzést. (22-25)
A vereség azt jelenti, hogy győzelmi kényszerbe került a magyar válogatott, ám ha célját el akarja érni, akkor ezt fel kell tudnia dolgozni. Kedden ismét pihenőnap lesz csapatunk számára, ám a szerdán 18 órakor kezdődő Horvátország elleni mérkőzésen mindent bele kell adni és le kell győzni déli szomszédainkat. A horvátok ma a másik budapesti találkozón 3:0-s vereséget szenvedtek a hollandoktól, ám az utolsó játszmában igencsak megszorongatták a tulipánosokat. Egyébként ők holnap is pályára lépnek, mégpedig 20:30-kor Románia ellen és bár nem sportszerű, kívánjuk azt, hogy minél hosszabb meccset játsszanak!

MAGYARORSZÁG – AZERBAJDZSÁN 0:3 (–21, –15, –22)

Papp László Sportaréna, 2500 néző. V: Ovuka (bosnyák), Kovalcsuk (ukrán).

MAGYARORSZÁG: Pekárik 3, Németh 10, Szakmáry 13, Nagy E., Tálas 2, Sándor 3. Csere: Molcsányi, Tóth F. (liberók), Török 5, Dékány, Gyimes 4, Bleicher, Bokorné Liliom 5.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

AZERBAJDZSÁN: Abdulazimova 5, Rahimova 22, O. Aliyeva 10, Hasanova 12, Yagubova 1, Samadova 8. Csere: B. Aliyeva (liberó), Alishanova, Azimova, Bezsonova, Azizova.
Szövetségi kapitány: Giovanni Caprara.

A hétfői játéknapon Ankarában Szerbia Franciaországot, Törökország pedig Bulgáriát verte négy játszmában.
A B csoportban, Lodzban a belgák elszenvedték első vereségüket, a torna egyik favoritja Olaszország ellen, míg a társházigazda lengyelek ezúttal Ukrajnát verték meg és már harmadik győzelmüket zsebelték be.
A D csoportban Pozsonyban, a németek öt játszmában diadalmaskodtak Oroszország felett, míg Szlovákia 0:2-ről fordítva 3:2-re legyőzte Fehéroroszországot, szintén a harmadik győzelmüket szerezve az idei kontinensviadalon.


A hétfői játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Franciaország–Szerbia 1:3 (–19, –13, 17, –23)
Törökország–Bulgária 3:1 (21, 11, -20, 18)

B csoport, Lódz:
Olaszország–Belgium 3:0 (18, 21, 23)
Lengyelország–Ukrajna 3:1 (-20, 11, 22, 15)

C csoport, Budapest:
Magyarország–Azerbajdzsán 0:3 (–21, –15, –22)
Hollandia–Horvátország 3:0 (16, 18, 23)

D csoport, Pozsony:
Németország–Oroszország 3:2 (–18, 21, 23, –14, 11)
Szlovákia–Fehéroroszország 3:2 (-22, -22, 17, 18, 14)


A csoportok állása 3 forduló után:

A csoport:
1. Szerbia 9 pont
2. Törökország 8 pont
3. Görögország 6 pont
4. Franciaország 2 pont
5. Bulgária 1 pont
6. Finnország 1 pont

B csoport:
1. Olaszország 9 pont
2. Lengyelország 9 pont
3. Belgium 6 pont
4. Szlovénia 3 pont
5. Ukrajna 0 pont
6. Portugália 0 pont

C csoport:
1. Hollandia 9 pont
2. Románia 6 pont
3. Azerbajdzsán 5 pont
4. Horvátország 4 pont
5. Magyarország 3 pont
6. Észtország 0 pont

D csoport:
1. Szlovákia 8 pont
2. Németország 8 pont
3. Oroszország 7 pont
4. Spanyolország 3 pont
5. Fehéroroszország 1 pont
6. Svájc 0 pont

Vasárnap szünnap volt a magyar válogatott számára a női röplabda Európa-bajnokságon, így csapatunknak van ideje regenerálódni a kulcsfontosságúvá vált hétfői Azerbajdzsán elleni összecsapás előtt. Együttesünk tagjai a Papp László Budapest Sportaréna lelátójáról tekintették meg
a végső cím egyik esélyese, Hollandia és holnapi ellenfelünk egymás elleni összecsapását, melyen a hollandok egy sima és két szoros játszmában diadalmaskodtak, így továbbra is szettveszteség nélkül állnak a tornán.
Tegnapi legyőzőink, a románok is pályára léptek, akik az ellenünk vívott mérkőzéshez hasonló izgalmas összecsapáson verték az észteket.
Ankarában az A csoportban is papírforma eredmények születtek, a szerbek és a görögök is nyerni tudtak.
Lengyelországban a szlovének és az olaszok arattak három játszmás győzelmet, míg Szlovákiában Oroszország és Spanyolország hagyta el győztesen a játékteret.
Hétfőn este újra szoríthatunk a magyar válogatottért. 2015-ben Antwerpen hasonló helyzetben megmutatta a csapat, hogy le tudja győzni mai riválisát, és a kellő szurkolói támogatással, ez ma sem lesz lehetetlen küldetés. Legyünk minél többen a 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson!

A vasárnapi játéknap eredményei:

A-csoport (Ankara):
Bulgária–Szerbia 1:3 (16, -21, -20, -16)
Görögország–Finnország 3:1 (24, -15, 21, 25)

B-csoport (Lodz):
Szlovénia–Portugália 3:0 (21, 20, 9)
Ukrajna–Olaszország 0:3 (-16, -18, -10)

C-csoport (Budapest):
Azerbajdzsán–Hollandia 0:3 (–15, –23, –23)
Észtország–Románia 1:3 (–23, 30, –19, –21)

D-csoport (Pozsony):
Spanyolország–Fehéroroszország 3:1 (22, 22, -15, 17)
Oroszország–Svájc 3:0 (26, 19, 9)

Válogatottunk ugyan hatalmasat küzdött, de szoros csatában alulmaradt Romániával szemben a női röplabda Európa-bajnokság második játéknapján.
Mindannyian tudtuk, hogy a mai egy teljesen más összecsapás lesz, mint pénteken az észtek ellen, ám a tegnapi játékból kiindulva erősen bizakodtunk, hogy lányaink a tegnapihoz hasonló szép estét szereznek majd.
A szurkolók is nagyon készültek a szombati összecsapásra, hiszen akárhogy nézzük egy magyar-román párharc mindig mindenhol hatalmas presztízs.
Élénken élhet bennünk az a 2016. október 6-i érdi Eb-selejtező, mikor a visszavágón aranyszettben sikerült legyőzni keleti szomszédunkat, kiharcolva a 2017-es Európa-bajnoki részvétel jogát. Az akkori pályára lépők közül a mieinknél heten, a túloldalon öten szerepelnek a mostani keretben.
Nem jól indult számunkra az összecsapás, a románok hamar 2-0-s előnyre tettek szert, melyet sokáig tartani tudtak. 9-9-nél Pekárik Eszter pontjával sikerült kiegyenlíteni, ám vezetést ekkor még nem sikerült átvenni. Sándor Renáta pontjai után Pekárik viszont már a mieinket juttatta előnyhöz, majd Szakmáry pontjával már kettővel vezettünk. Ekkor úgy éreztük, hogy a kezdeti idegeskedés után, sikerül megnyugodnunk, azonban a románok időkérése segített abban, hogy ellenfelünk rendezze sorait és újra a maga javára fordítsa az állást. Sok hibával játszott együttesünk, emellett a nyitások és a feladások sem közelítették meg a tegnapi szintet, így ellenfelünk 19-22-nél már három ponttal vezetett. Zárkózni ugyan még sikerült, de a szettet így is a románok nyerték meg. (23-25)
A második felvonást jobban kezdték a mieink, Németh Anett vezérletével 4-2-s előnybe kerültünk, majd Szakmáry pontjával már hárommal álltunk jobban. Kidolgozott előnyünket egészen 10-10-ig tudtuk tartani, de a román egyenlítés sem bizonytalanította el csapatunkat és egy újabb Németh villanás után ismét három ponttal vezettünk. Ekkor 17-14 volt az állás. 21-20-nál kulcsfontosságú volt, hogy Tálas feladásába belenyúltak a románok, ám a challenge és a kijelzőn is jól kivehető mozdulat ellenére a játékvezető nem észrevételezte, ám a hosszas győzködés, és a közönség általi tüntetés után csak rájött, mit is kell nézni valójában. A megítélt pont után a románok nem nyugodtak és ők is challenge-t kértek, mondván, hogy hálóba értünk, de ez nem bizonyította igazukat. Kulcsfontosságú percek voltak, mert így 21-21 helyett 22-20 lett ide. A játszmát ezután sikerült is behúzni. (25-21)
A harmadik szett elején felváltva vezettek a csapatok, ám egy újabb elhibázott nyitás után kettővel megint ellépett az ellenfél. Ez a különbség aztán állandósult is, míg az újabb pontatlanságoknak "köszönhetően" 13-18-nál ötre nem nőtt. Jan De Brandt időkérése felrázta a lányokat, és szettlabdát hárítva 24-24-nél egyenlíteni tudtak, viszont ezután több magyar pont már nem született ebben a szettben, így a románok ismét előnybe kerültek. (24-26)
A negyedik felvonást kifejezetten jól kezdtük. Egy Pekárik blokk, majd ász és az összeszedettebb magyar játék négypontos előnyhöz juttatta válogatottunkat, ám míg a románok az időkérés után tudtak újítani, addig a mieinknek ez nem sikerült. Hamar átvette a vezetést ellenfelünk, 10-15-nél pedig már öttel mentek. A magyarok energiáját felemésztette az eredmény utáni kapaszkodás, és noha két mérkőzéslabdát is sikerült hárítani, végül bevitték a győztes pontot a románok. (22-25)
Olykor görcsösen, olykor pontatlanul, de hatalmas szívvel játszott a magyar csapat. Talán túlzottan rányomta bélyegét a mai estére, hogy ki az aktuális ellenfél, de ezt ellensúlyoznia kellett volna a szurkolók mérhetetlen szeretetének, hogy minden egyes magyar pont után olyan hangulatot teremtettek, mintha az Eb-címet szereztük volna meg és ha ez így marad, továbbra is jönnek a szurkolók, a biztatások, akkor ez még mindig lehet egy sikeres Európa-bajnokság. A mai meccsből a legfontosabb tanulságokat, le kell vonni, a többit pedig nagyon gyorsan el kell felejteni. Vasárnap a magyar válogatott részére szünnap lesz, folytatásban hétfőn este Azerbajdzsán ellen kell megmutatni a válogatott jobbik arcát. Az összecsapásra hétfőn este 20 óra 30 perctől kerül sor.
Aki azonban vasárnap sem szeretne röplabda nélkül maradni, nyugodtan látogasson ki a Papp László Budapest Sportarénába, ahol 15:30-tól Azerbajdzsán-Hollandia, 18 órától pedig Észtország-Románia összecsapásra kerül sor.

ROMÁNIA – MAGYARORSZÁG 3:1 (23, –21, 24, 22)

Papp László Budapest Sportaréna, 3000 néző.
Vezette: Sarikaya (török), Schürmann (liechtensteini)

ROMÁNIA: Fales 7, Balintoni 4, Budai-Ungureanu 21, Onyejekwe 6, Baciu 20, Trica 8. Csere: Albu (liberó), Iancu 4, Rogojinaru, Buterez.
Szövetségi kapitány: Luciano Pedulla

MAGYARORSZÁG: Sándor 10, Pekárik 12, Németh A. 26, Szakmáry 20, Nagy E. 8, Tálas 1. Csere: Molcsányi R., Tóth F. (liberók), Dékány, Török K., Bleicher R.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt


Szombaton egy mérkőzést rendeztek még a Papp László Budapest Sportarénában, ezen a horvát válogatott 3:1-re legyőzte Észtországot.

Szombati eredmények, csoportkör, 2. forduló:

A csoport, Ankara:
Franciaország–Görögország 0:3 (–12, –21, –21)
Törökország–Finnország 3:2 (24, 15, –20, –21, 10)

B csoport, Lódz:
Belgium–Szlovénia 3:0 (13, 21, 20)
Lengyelország–Portugália 3:0 (14, 16, 11)

C csoport, Budapest:
Észtország–Horvátország 1:3 (–18, –17, 26, –12)
Románia-Magyarország 3:1 (23, -21, 24, 22)

D csoport, Pozsony:
Németország–Spanyolország 3:1 (–15, 19, 29, 18)
Szlovákia–Svájc 3:0 (20, 16, 22)

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek