Miközben a világ sportszerető közönségének legnagyobb része várva várta, hogy magyar idő szerint 17 órakor útjára induljon a labda Oroszországban a 21. labdarúgó világbajnokságon, addig idehaza sporttörténelmet élhetett át az, aki kilátogatott a Papp László Budapest Sportarénába, ahol először került sor röplabda mérkőzésekre.
Az európai szövetség (CEV) még márciusban döntött arról, hogy Budapest rendezheti a női Arany Európa Liga döntőjét, így kiváló alkalom nyílt arra, hogy a jövő évi Eb-mérkőzéseknek is otthont adó arénában mutathassa meg magát a csapat.
Mindez azt is jelentette, hogy mivel alanyi jogon döntősei lehettünk a Final Fournak, a lejátszott selejtezőmérkőzések úgymond tét nélküliek lehettek volna Jan De Brandt együttese számára, ám aki ismeri a kapitányt és a játékosokat tudja, hogy közel sem a móka és kacagás jellemezte a sorozat ezen szakaszát, hanem igen komoly felkészülés, szerda-szombat ritmusban lejátszott meccsek -amire esetleg más sportág játékosai rendre panaszkodnak- és rengeteg utazás is vegyült a programba. Példának okáért május 26-án szombaton még a finnországi Tamperében, majd 30-án szerdán már Franciaországban, Nancy-ban lépett pályára a csapat. Az eröltetett tempó mellett még eredményesen is zárult a selejtező a mieink számára, hiszen minden hazai összecsapásukat megnyerték lányaink, ráadásul Franciaországot idegenben is legyőzte és Horvátországban is sikerült 1 pontot szereznie válogatottunknak. Egyedül Finnországban maradtunk pont nélkül, így pedig északi rokonaink mögött a csoport 2. helyén végeztünk, ám csupán a jobb játszmaarány döntött a javukra.
A Négyes Döntő másik két résztvevője az A csoportot megnyerő Bulgária és a C csoportban élen végző Csehország.
Mintegy 1500 néző buzdította a pályára vonuló magyar csapatot, mely a csehek ellen mérkőzhetett az elődöntőben. A Csehország ellen lejátszott eddigi találkozókon nem sok sikerélményünk volt: a 14 mérkőzésből mindössze egyet sikerült megnyernünk, 2011.06.11-én, akkor Prostejovban 3:2-re bizonyultunk jobbnak. A mostani tornán a fináléba kerülés mellett az is a tétje volt az összecsapásnak, hogy melyik válogatott utazhat majd a június 20-24. között megrendezésre kerülő perui FIVB Challenger-tornára, amelynek győztese osztályozót játszhat majd a Nemzetek Ligájába kerülésért.
Nem kellett sokáig várni, míg a magyar csapat megszokja az arénát és a légkört, hiszen 2-2 után Sándor Renáta vezérletével hamar ötpontos előnyre tett szert válogatottunk (9-4). A csehek ekkor kicsit felpörögtek, ám csak két pontra tudtak felzárkózni. A magyar időkérés és egy jókor kért challenge "jóvoltából" ismét sikerült a különbséget növelni és noha az ellenfél még 22-20-ig fel tudott zárkózni, Szakmáry Gréta és Sándor Renáta ütéseire nem volt ellenszerük, így 25-21-re nyertük az első szettet.
A második játszma eleje jóval szorosabbra alakult, sőt 6-8-nál a csehek vezettek kettővel, de 11-10-nél már újra nálunk volt az előny. Ellenfelünk játéka ezután egyre bizonytalanabbá vált, a mieinknek pedig ez elég volt arra, hogy rendre kihasználja a kék mezesek hibáját. 20-15-nél már öt volt a különbség, Sándor pontja pedig a második játszma végét jelentette (25-19).
A harmadik felvonásban hamar 6-3-ra alakítottuk az eredményt, majd a cseh időkérés után fordult a játék képe. 10-8-nál már ellenfelünk vezetett kettővel. Ekkor a játékvezetők a cseheknek ítéltek egy pontot, ám a magyar challenge után mi örülhettünk, ezzel mínusz három helyett, felzárkóztunk egy pontra, és ez, mint később kiderült döntőnek bizonyult. Lányaink előbb átvették a vezetést, majd egyre növelték az előnyt. Bár az ellenfél még egyszer visszakapaszkodott két pontra, a mieink nem bizonytalanodtak el, Pintér Andrea blokkja pedig lezárta a mérkőzést (25-19).
A legjobb játékosnak a feladónkat, Bleicher Rékát választották, aki remekül osztogatott. Szakmáry Grétát 21, Sándor Renátát pedig 18 pontig segítette, de dicséret illet minden magyar játékost.
A magyar válogatott ezzel a győzelemmel az Arany Európa Liga döntőjébe jutott, emellett pedig kivívta a jogot, hogy jövő héten Peruban immáron a nemzetközi szövetség (FIVB) által rendezett Challenger-tornán vegyen részt.
A döntőre pénteken 20 órakor kerül sor, a magyar csapat ellenfele Bulgária lesz, mely három játszmában (25-21, 25-13, 25-14) magabiztosan győzte le Finnországot.

MAGYARORSZÁG – CSEHORSZÁG 3:0 (21, 19, 19)

Budapest, Papp László Sportaréna, 1500 néző. V: Cambré (belga), Özbar (török).
MAGYARORSZÁG: Sándor 18, Nagy E. 4, Szedmák 5, Szakmáry 21, Pintér 5, Bleicher 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs, Dékány, Németh A., Tálas. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.
CSEHORSZÁG: Kossanyiova 7, Purchartova 8, Toufarova 6, Mlejnkova 18, Strusková 1, Valkova 2. Csere: Dostalova, Chevalierova (liberók), Baumrukova, Nova, Orvosova 1, Holásková 2, Kopacova. Szövetségi kapitány: Zdenek Pommer.

Kihirdette 23 fős bő keretét a soron következő Európa Liga-mérkőzésekre Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
A magyar csapatot a selejtezők során május 20-án Franciaország, 23-án Horvátország, június 6-án pedig Finnország ellen láthatja a hazai közönség, majd a Négyes Döntőben a Papp László Budapest Sportarénában szurkolhat a hazai publikum.

A magyar válogatott bő kerete:
Bagyinka Fanni (Hungast-Haladás, feladó), Bleicher Réka (feladó, UTE), Bodnár Dorottya (center, Linamar-BRSE), Dékány Bernadett (ütő, Trentino Rosa), Dobi Edina (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Glembóczki Zóra (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Kovács Lilla (center, MTK), Kötél Dóra (liberó, UTE), Lékó Lilla (liberó, Jászberény VT), Molcsányi Rita (liberó, Linamar-Békéscsabai RSE), Nagy Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Németh Anett (ütő, Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Petrenkó Brigitta (feladó, Linamar-Békéscsabai RSE), Pintér Andrea (center, Jászberény VT), Sándor Renáta (ütő, Allianz MTV Stuttgart), Szakmáry Gréta (ütő, SSC Palmberg Schwerin), Szedmák Réka (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Szűcs Kinga (ütő, UTE), Tálas Zsuzsanna (feladó, Trefl Proxima Kraków), Tóth Fruzsina (liberó, Fatum-Nyíregyháza), Török Kata (ütő, Vasas Óbuda), Villám Lilla (ütő, Fatum-Nyíregyháza)

Arany Európa Liga:
05.20. 18:30 Magyarország–Franciaország, Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
05.23. 18:30 Magyarország–Horvátország, Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
05.26. 16:00 Finnország–Magyarország, Tampere
05.30. 20:00 Franciaország–Magyarország, Nancy
06.02. 17:00 Horvátország–Magyarország, Split
06.06. 18:30 Magyarország–Finnország, Érd
06.14-15. Négyes döntő, Budapest, Papp László Sportaréna

Megérkezett Antwerpenbe női röplabda-válogatottunk, hogy a nyári, kora őszi bravúros teljesítményét megkoronázva, valóra váltsa álmait.
A következőkben összefoglaljuk az eddig megtett utat és bemutatjuk az Eb-keretet.
Kőkemény tatai edzőtábor után érkeztek a játékosok az érdi sportcsarnokba, ahol az Eb-re való felkészülés jegyében az első "meccses" periódusra került sor.
Családias hangulat fogadta a résztvevő együtteseket, a spanyol és finn csapat ellen vívott rövidített mérkőzésekre néhány néző is kilátogatott, ám természetesen ezen időszak még nem hozott örömjátékot és nem a közönség szórakoztatását volt hivatott szolgálni. A számszerű eredmények sem voltak túl fontosak, ellenben azokkal a tapasztalatokkal, melyeket Jan De Brandt szövetségi kapitány, segítője, Jókay Zoltán és a játékosok gyűjtöttek be.
Az érdi minitorna után Gyulára és Békéscsabára "költöztek" a lányok, ahol Franciaország ellen vívtak három találkozót, melyből mindössze egy volt nyilvános.
Augusztus 1-től újabb állomásához érkezett a felkészülés, immáron némi téttel. Csapatunk az Európa Liga csoportküzdelmeiben volt érdekelt, ahol Grúzia, Törökország, Görögország, Izrael és Lengyelország ellen játszott két-két mérkőzést.
A békéscsabai,  Grúzia elleni két mérkőzés afféle bemelegítés volt. Két sima meccsen 3:0 arányban győztek a mieink, akik mindössze egyetlen játszmában engedték 15-ig az ellenfelet.
Ankarában már egyáltalán nem volt ennyire könnyű dolga lányainknak. Bár megnehezítették a félholdasok dolgát, mindkét mérkőzést a vendéglátók nyerték 3:0 arányban.
Görögországot már Érden fogadta a csapat, ám a párharc felemásra sikeredett. Mindkét csapat egyszer-egyszer győzött 3:1-re.
A következő héten, Izrael ellen már sokkal jobb állapotban voltak játékosaink. Mindkét mérkőzést (az elsőt végtelenül simán) megnyerték a mieink, majd következő héten Lengyelországban aratott kettős győzelmet együttesünk, mellyel a csoport második helyén zárt.
Az elődöntő első összecsapására Megalopolisban került sor, ahol a görög házigazda igen szívósnak bizonyult. Az első játszmát hatalmas csatában 26-24-re, a másodikat kissé könnyedebben 25-19-re nyerték a magyar lányok, azonban a görögök 0:2 után sem adták fel és kiegyenlítettek. A döntő szettben már nem csak a szíve volt helyén a mi lányainknak, így 15-11-re behúzták a játszmát.
A visszavágót Szombathelyen rendezték, ahol az első játszma után még ellenfelünknél volt az előny, de végül összekapták magukat a csajok és 3:1 arányban diadalmaskodtak.
A Törökország elleni döntő egy megvalósult álom volt játékosaink számára. Az Érd Aréna fantasztikus hangulattal várta a főszereplőket, játékosaink előtt pedig, mintegy plusz motivációként felvonultak a 40 évvel ezelőtt Európa-bajnoki ezüstérmet szerző női válogatott tagjai, akiket Ludvig Zsolt, a honi szövetség megbízott elnöke (a tisztújítás után immár főtitkár) köszöntött.
1700 torok hangja és 3400 összecsattanó tenyér segítette nem csupán a röplabda, hanem az egész magyar sport újabb sikeréhez ezt a csodálatos társaságot, akik -mondjuk ki- Magyarország új kedvenceivé váltak. Játékuk lenyűgöző és ellenállhatatlan volt, minden egyes megmozduláson érződött, hogy igazán élvezik azt. Persze, hogy nem lehet nem élvezni azt, mikor egy papíron sokkal erősebb válogatottat 3:0-ra legyőznek? Ahogy akkor írtam: "mikor a fiatal szerelmesek elbúcsúznak a párjuktól attól a perctől várják, a következő randevút, mikor újra megláthatják Őt.
Mostanság ugyanezt érzi az ember a magyar női röplabda-válogatott iránt."
Aznap egy egész sportcsarnoknyi ember ment miattuk Érdre, de ami ennél is fontosabb volt, hogy a mérkőzés végén nem volt olyan magyar játékos, akiket ne vettek volna körül gyerekek.
Persze a párharc még a 3:0 ellenére sem dőlt el, sőt, a torna furcsa versenykiírásából adódóan, (a sorozat oda-, visszavágós párharcai is pontrendszerben zajlottak: 3:0, 3:1 három, míg a 3:2 két pontot ért, a 2:3 egyet, az 1:3 és a 0:3 pedig nullát) amikor Izmirben 1:0-ra vezetett a magyar csapat, még mindig nem mondhattuk el, hogy Magyarország Európa Liga győztes. Akkor még nem... A török csapat sem szenvedett a szurkolók buzdításának hiányától, talán ennek is köszönhető, hogy felálltak a padlóról és 3:1-re nyerték a meccset, így következhetett a ráadás, az aranyszett, ahol hiába a 4100 tomboló szurkoló, a mieink diadalmaskodtak, mellyel felülmúlták a legmerészebb várakozásainkat.
A felkészülés egy szlovéniai túrával zárult volna, azonban több játékosunk is vírusos megbetegedésen esett át, így a szakmai stáb nem látta értelmét, hogy a csapat elutazzon Mariborba, így aztán a lábadozásé, kedden és szerdán pedig az edzéseké volt a főszerep.
És, ha már a valóra vált és a beteljesülésre váró álmokról beszéltünk, a felkészülés során, nekem is volt egy, melyben Rotterdamban is láttuk pályára lépni lányainkat...

Magyarország utoljára 1987-ben jutott ki az EB-re. Akkor szintén Belgium, volt a házigazda, akiket sikerült 3:0-ra legyőznünk.

Csoportellenfeleink:
Belgium ellen eddig pozitv a mérlegünk: 9 meccs 6 győzelem, 3 vereség. Az előző kontinensviadalon bronzérmet szereztek és ezt a Hollandiával közösen rendezett tornán sem szeretnék alább adni. A hazai közönség is őket fogja támogatni, ám a mieink Törökországban is megmutatták, hogy idegen közegben sem ijednek meg könnyen.
Törökország adja a BL-győztes és bronzérmes klubbot is. A csoportmeccsek során mindkétszer legyőztek, azonban a fontosabb összecsapáson lányaink diadalmaskodtak. Eddig 16 meccset vívtunk ellenük, 4 alkalommal győztünk, 12-szer kikaptunk.
A három találkozó közül Azerbajdzsán ellen adják a legtöbb esélyt szakembereink egy esetleges győzelemre. Eddig egyszer találkozott a két válogatott, akkor utolsó csoportellenfelünk bizonyult jobbnak, ám kulcs lehet, hogy, míg az azeriek játéka egy-egy kulcsemberen múlik, addig a mi oldalunkon az egyéniségek mellett igazi csapat működik.

A program:

Szeptember 26., szombat 17:30
Belgium–Magyarország
Szeptember 27., vasárnap 19:00
Magyarország–Törökország
Szeptember 28., hétfő 17:00
Magyarország–Azerbajdzsán

A szombati összecsapást a SportM, a vasárnapi és a hétfői párharcot a Sport2 közvetíti.

Az alábbiakban bemutatjuk a magyar válogatott játékosait. Jan de Brandt meghozta a nehéz döntést: az Európa Ligát nyert keretből végül Bodnár Dorottya és Szabó Adrienn maradt ki.

A fotókat Muzslay Péter készítette és a Magyar Röplabda Szövetség továbbította felénk.

Név:
DOBI EDINA

Születési hely, idő:
Eger,
1987.10.22.

Klub:
klub nélkül

Poszt:
center

eb keret dobi edina

Név:
HORVÁTH DÓRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1988.03.04.

Klub:
Modena, ITA

Poszt:
ütő

eb keret horvath dora

 

Név:
KÖTÉL DÓRA

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,
1988.06.16.

Klub:
UTE

Poszt:
liberó

 eb keret kotel dora

Név:
KÖTÉL ZSANETT

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,           
1986.07.15.

Klub:
Amiens, FRA

Poszt:
feladó

eb keret kotel zsanett

 

Név:
LÉVAI VIVIEN

Születési hely, idő:
Budapest,
1992.05.12.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
liberó

eb keret levai vivienn

Név:
LILIOM RITA

Születési hely, idő:
Budapest,
1986.05.23.

Klub:
Pesaro, ITA

Poszt:
ütő

eb keret liliom rita

 

Név:
PALLAG ÁGNES

Születési hely, idő:
Szeged,
1993.09.02.

Klub:
Gent, BEL

Poszt:
ütő

eb keret pallag agnes

Név:
SÁNDOR RENÁTA

Születési hely, idő:
Jászberény,
1990.12.15.

Klub:
Stuttgart, GER

Poszt:
ütő

eb keret sandor renata

 

Név:
SZAKMÁRY GRÉTA

Születési hely, idő:
Nyíregyháza,
1991.12.31.

Klub:
Békéscsaba

Poszt:
ütő

eb keret szakmary greta

Név:
SZÉLES PETRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1988.01.27.

Klub:
Gödöllő

Poszt:
center

eb keret szeles petra

 

Név:
SZOMBATHELYI SZANDRA

Születési hely, idő:
Budapest,
1989.08.02.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
ütő

eb keret szombathelyi szandra

Név:
TÁLAS ZSUZSANNA

Születési hely, idő:
Székesfehérvár,
1993.07.09.

Klub:
Békéscsaba

Poszt:
feladó

eb keret talas zsuzsanna

 

Név:
VACSI EVELIN

Születési hely, idő:
Mór,
1993.10.28.

Klub:
Vasas Óbuda

Poszt:
center

eb keret vacsi evelin


SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:

Név:
Jan De Brandt

Születési hely, idő:
Ternat, BEL
1959.01.20.


eb keret jan de brandt

Az Európa-bajnokságra készülő női röplabda-válogatottunk kettős diadalt aratott Görögország felett, így bejutott az Európa Liga döntőjébe.
Nehéz lelkiállapotban léptek pályára a magyar lányok, miután a csapat egyik liberóját, Lévai Vivient pótolhatatlan veszteség érte: az éjszaka folyamán elhunyt játékosunk édesanyja, ami természetesen az egész csapatot megviselte.
A tragédia az első játszmában rányomta bélyegét együttesünk játékára és, bár csakúgy, mint Görögországban, ezúttal is sikerült hatpontos hátrányból visszakapaszkodni mínusz egyig, ezúttal azonban nem sikerült fordítani és a szett végén a vendégek örülhettek 25-22-es győzelmüknek.
A második játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok a játszmagyőzelem felé, azonban a második technikai szünet után megrázták magukat a mieink és ezután már nem volt kérdéses az egyenlítés (25-19).
A szett elvesztésével megtört valami a görögökben, bár inkább úgy kellene fogalmazni, hogy a mieink voltak sokkal koncentráltabbak, Vacsi Evelin nyitásai és Horváth Dóra ütései simává tették ezt a szettet, míg az elődöntő utolsó játszmájában, a végén 25 pontig jutó Sándor Renáta vezérletével és az ötödik meccslabda értékesítésével eldőlt, hogy válogatottunk sporttörténelmet írva bejutott az Európa Liga döntőjébe, melyet az Izraelt kétszer 3:0-ra legyőző Törökország ellen vív majd.
Az első mérkőzés csütörtökön 18.30-kor Érden, míg a visszavágó jövő vasárnap Törökországban kerül megrendezésre.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda Szövetség, amelynek fő témája a jövő héten kezdődő női Európa Liga volt, amelyen a 28 év után az idei Európa-bajnokságra kijutó válogatottunk is részt vesz.
A mieink három ellenféllel idehaza, kettővel pedig idegenben találkoznak: előbb Békéscsabán fogadják Grúziát, majd Törökországban, Ankarában vendégeskednek. A következő két hétvégén, Érden Görögországgal és Izraellel mérkőznek meg, végül Lengyelországba utaznak. Minden alkalommal két mérkőzést játszanak egymással a válogatottak, a hazai mérkőzéseket az M4 televízió élőben közvetíti.
Ludvig Zsolt, az Európa Liga szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az Európa Liga az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) második legjelentősebb válogatott sorozata, s ennek tükrében, idén már sokkal komolyabb előírásoknak kell megfelelnie a rendezőknek, mint korábban. A szövetségben uralkodó állapotok ellenére – köszönhetően az MRSZ támogatóinak – minden feltétel adott a válogatott felkészüléséhez és a sikeres Európa Liga rendezéshez.

roplabda sajttaj1

„Reményeink szerint sikerrel veszi a csapat az alapszakaszt, s tovább tud jutni az elődöntőbe, amelyet Szombathelyen rendezünk majd, s amennyiben sikerül a döntőbe kerülést is kiharcolni, úgy az a mérkőzés mindenképpen Budapesten lesz látható.”
Jan De Brandt szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a női válogatott négy hónapos Eb-felkészülése során már a második fázisnál tart a csapat, amely közvetlenül az Európa Ligában való sikeres szereplést szolgálja. A legfontosabb azonban a sikeres Európa-bajnoki szereplés lesz.
„Emellett három fontos célunk van: egyrészt a játékosok egyéni fejlesztése, másrészt az, hogy igazi ütőképes csapatot tudjunk alkotni belőlük, harmadrészt pedig, hogy szeptember végén ne álljon majd le ez a fejlődés, hanem tovább tartson az előrelépés és sikerrel szerepeljünk a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkön is.”
Liliom Rita csapatkapitány elmondta, hogy leszámítva a nagy hőséget, a csapatnak nagyon jó a hangulata, igazi közösséggé formálódott a keret, amelynek tagjai szeme előtt csak egy cél lebeg, a minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplés.

valogatott noi roplabda

Sándor Renáta, a sportág jelenlegi legeredményesebb magyar játékosa arról beszélt, a válogatottnak fontos a sikeres Európa Liga szereplés, de az csak a része a kontinenstornára való felkészülésnek. Igazából majd ott kell csúcsformában lenni.
„Már az is nagy siker, hogy kijutottunk az Eb-re, de szeretnénk továbbjutni a csoportból, onnantól kezdve pedig minden egyes további mérkőzés már hab lenne a tortán.
Pecsuvácz Péter sajtófőnök felhívta a figyelmet az Európa Liga újonnan induló magyar weboldalára (roplabdaeuropaliga.hu), amelyen megtalálható minden fontos információ és eredmény, kiszolgálva ezzel a szurkolókat és az újságírókat. A hat Európa Liga mérkőzésre már megkezdődött az online-jegyárusítás is, amely a verseny már említett honlapján keresztül is elérhető. A jegyek amúgy 1500 forintba kerülnek, diákok és nyugdíjasok számára 1000 forintért váltható meg, viszont azért, hogy a gyerekek számára minél könnyebben elérhetőek legyenek a találkozók, 14 év alattiak számára a belépés ingyenes.

EURÓPA LIGA MÉRKŐZÉSEK:

Augusztus 1., szombat
20:30 Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)
Augusztus 2., vasárnap
18:30: Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)
Augusztus 7., péntek
19:00 Törökország–Magyarország (Ankara, Törökország)
Augusztus 8., szombat
19:00 Törökország–Magyarország (Ankara, Törökország)
Augusztus 15., szombat
20:30 Magyarország–Görögország (Érd)
Augusztus 16., vasárnap
18:30 Magyarország–Görögország (Érd)
Augusztus 22., szombat
20:30 Magyarország–Izrael (Érd)
Augusztus 23., vasárnap
18:30 Magyarország–Izrael (Érd)
Augusztus 28., péntek
20:00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie, Lengyelország)
Augusztus 29., szombat
20:00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie, Lengyelország)

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek