Vasárnap a nyolcaddöntőkkel folytatódott a női röplabda Európa-bajnokság, mely egyben a budapesti helyszín búcsúját is jelentette. A negyeddöntők összecsapásaira már csupán két helyszínen Ankarában és Lódzban kerül sor.
Mintegy ezer néző látogatott ki vasárnap a Papp László Budapest Sportarénába, hogy még egyszer, utoljára átélje a magyar röplabdázás történetének legnagyobb hazai eseményének történéseit.
A nap első találkozóján a C csoport első helyezett együttese, a holland válogatott az A csoport negyedikjével, Görögországgal mérkőzött.
Az első játszmában sokáig tartotta magát a görög együttes, sőt 12-10-nél és 14-12-nél is kétpontos előnyhöz jutott, melynek hatására táncra is perdültek a görög lányok, akik szemmel láthatóan élvezték a mérkőzést. A hollandok amerikai mestere, Jamie Morrison cserékkel próbált kombinálni, majd egy megnyert challenge után már előnyben is voltak a tulipánosok, sőt pontról pontra növelték előnyüket. A görögök kapitánya rövid időn belül kétszer is kénytelen volt magához rendelni az övéit, de ekkor már 18-23 volt az állás. A sorokat sikerült oly módon rendezni, hogy két pontra megközelítsék az ellenfelet (21-23), de Hollandia végül 25-21-re megnyerte az első játszmát.
A második felvonásban 11-7-es görög előnynél a hollandok szakvezetőjének kellett ismét "a meccsbe nyúlni", időkérése után sikerült előbb egyenlíteni, majd a vezetést is átvenni. 16-14-es holland előnynél Naranjo Hernandez mester már második idejét kérte ki, ám érdemi újítás nem jött a görögök játékába. 24-19-nél öt meccslabdája volt a hollandoknak, de ebből négyet is hárítottak a görögök, ám végül mégis sikerült lezárni ezt a játszmát is. (25-23)
A harmadik felvonásra elfogyott a görögök ereje és már csak a hollandok akarata érvényesült. 16-8-nál második idejét is kénytelen volt kikérnie a görögök mestere, de a hollandok ezután is tetszés szerint alakították ki pontjaikat, végül pedig 25-12-re megnyerték az utolsó játszmát.

HOLLANDIA - GÖRÖGORSZÁG 3:0 (21, 23, 12)


A nap második, egyben a budapesti helyszín utolsó összecsapásán a bolgár válogatott a vártnál talán könnyebben verte meg az előző Európa-bajnokság negyedikjét, Azerbajdzsánt.
Az első felvonásban csupán 10-11-ig tudta tartani a lépést Azerbajdzsán válogatottja, innentől kezdve már igazi bolgár erődemonstrációt láthattunk. Hiába az időkérések, a cserék, ezután mindössze két pontra futotta az azerieknek. (12-25)
A második játszmára sem tudott úgy felpörögni az azeri csapat, melyet a tét megkívánt volna. A mezőny egyik legmagasabbját, a 198 centis Polina Rahimovát is sikerült többször pontot érően blokkolni, illetve a román mérkőzés közepéig minden percet a pályán töltő Yelyzaveta Samadova mozgása is igen fáradtnak látszott ma este. Persze utóbbi így is hozott 9 pontot, Rahimova pedig 12 pontjával csapata legeredményesebbje lett, de hol van ez mondjuk az ellenünk szerzett 22 ponthoz képest. A történeti hűség kedvéért megjegyzendő, hogy az azeriek a megengedett 14 helyett, mindössze 12 játékost neveztek az Eb-re, így nem csoda, hogy egy kicsit elfogytak a végére. Végül ezt a szettet is magabiztosan nyerték a bolgárok. (16-25)
A harmadik felvonásra nagyon összeszedte magát az azeri csapat és egy roppant izgalmas szettben, csupán a végjátékban maradt alul. (23-25)

AZERBAJDZSÁN - BULGÁRIA 0:3 (-12, -16, -23)


Ankarában a csoportunkból továbbjutó Horvátország csaknem a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozta. 8000 néző előtt végletekig kiélezett csatában, 2 óra 13 perces összecsapáson minimális különbséggel maradt csupán alul a házigazda török együttessel szemben.
Szerbia három játszmában verte meg Romániát.
Lódzban a lengyelek Spanyolországot, a németek pedig Szlovéniát győzték le 3:0 arányban.
Pozsonyban az olasz válogatott papírforma győzelmet aratott a házigazdák ellen, Oroszország pedig négyjátszmás mérkőzésen búcsúztatta Belgiumot.
Ahogy arról szó volt korábban, Budapest búcsúzik, nem lesz több Eb-meccs a Papp László Budapest Sportarénában, de a kontinensviadal szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik, immáron csupán két helyszínen. Törökországban, Ankarában és Lengyelországban, Lódzban is két-két mérkőzést rendeznek, hogy aztán kialakuljon a legjobb négy mezőnye és szombattól már csak Törökországra figyeljünk.


NYOLCADDÖNTŐ:

Ankara:
Szerbia–Románia 3:0 (20, 17, 23)
Törökország–Horvátország 3:2 (24, –18, –31, 22, 14)

Lódz:
Németország–Szlovénia 3:0 (21, 15, 20)
Lengyelország–Spanyolország 3:0 (20, 20, 19)

Budapest:
Hollandia–Görögország 3:0 (21, 23, 12)
Azerbajdzsán-Bulgária 0:3 (-12, -16, -23)

Pozsony:
Oroszország–Belgium 3:1 (22, 15, –21, 22)
Olaszország–Szlovákia 3:0 (20, 23, 20)


A negyeddöntő párosítása:
Ankara:
Szerbia–Bulgária
Törökország–Hollandia
Lódz:
Olaszország-Oroszország
Lengyelország-Németország

Ugyan nem lépett pályára a magyar válogatott, mégis volt izgulnivalónk a keddi játéknapon a női röplabda Európa-bajnokságon.
A mi szempontunkból a mai nap legfontosabb mérkőzése a Románia-Horvátország találkozó volt. Azt tudtuk, hogy, ha a románok nyernek, akkor nagyon egyszerű a képlet, szerdán le kell győznünk a horvát csapatot és akkor továbbjutunk. Nos ez nem sikerült, Horvátország 3:1 arányban diadalmaskodott, így némi csavar került a történetbe. A leglényegesebb dolog, hogy még így is továbbjuthatunk, ám ezután már nem csupán a saját kezünkben van a sorsunk. Az is eldőlt, hogy nem elég nyernie válogatottunknak a holnapi összecsapáson, csak a 3:0-s, vagy 3:1-es győzelem esetén marad meg az esélyünk a továbbjutásra, és úgy is csak akkor, ha a románok nem szereznek pontot csütörtökön Azerbajdzsán ellen, legalábbis nem érnek el jobb eredményt, mint mi Hollandia ellen. Nyilván nem tudjuk még, hogy az azeriek taktikáznak-e annak érdekében, hogy a számukra legkedvezőbb ellenfelet kapják az A csoportból, ám papírforma szerint meg kellene szerezniük a három pontot a románok ellen. Azonban ne rohanjunk ennyire előre, első lépésként holnap győzzük le a horvátokat, legrosszabb esetben négy játszmában, aztán ráérünk utána számolgatni. A továbbjutásunk szempontjából sorsdöntő összecsapásra szerdán 18 órakor kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.
A nap további mérkőzésein Ankarában az A csoportban Finnország némi meglepetésre legyőzte Franciaországot, míg Bulgária 3:0-ra lelépte a görögöket, így még onnan bármelyik csapat továbbjuthat. A regnáló világbajnok Szerbia és a társházigazda Törökország már továbbjutott.
A B csoportban az olaszok és a belgák is győzni tudtak, így Lengyelországgal együtt biztosan továbbjutottak a csoportból, ráadásul az olaszok a hollandokhoz hasonlóan szettveszteség nélkül állnak az Eb-n.
A D csoportban, Pozsonyban a németek legyőzték a szlovákokat, míg a spanyolok csak őt játszmában múlták felül a svájciakat, ezzel együtt Németország, Oroszország és Szlovákia mellett várhatóan ők jutnak majd tovább ebből a hatosból.


A keddi játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Finnország–Franciaország 3:1 (21, 14, –22, 18)
Görögország–Bulgária 0:3 (–22, –17, –17)

B csoport, Lódz:
Portugália–Belgium 1:3 (–13, 24, –20, –11)
Olaszország–Szlovénia 3:0 (25, 8, 17)

C csoport, Budapest:
Hollandia–Észtország 3:0 (18, 12, 10)
Románia–Horvátország 1:3 (–21, 23, –18, –22)

D csoport, Pozsony:
Spanyolország–Svájc 3:2 (–22, –21, 24, 22, 13)
Németország–Szlovákia 3:1 (22, –26, 18, 21)

Vasárnap szünnap volt a magyar válogatott számára a női röplabda Európa-bajnokságon, így csapatunknak van ideje regenerálódni a kulcsfontosságúvá vált hétfői Azerbajdzsán elleni összecsapás előtt. Együttesünk tagjai a Papp László Budapest Sportaréna lelátójáról tekintették meg
a végső cím egyik esélyese, Hollandia és holnapi ellenfelünk egymás elleni összecsapását, melyen a hollandok egy sima és két szoros játszmában diadalmaskodtak, így továbbra is szettveszteség nélkül állnak a tornán.
Tegnapi legyőzőink, a románok is pályára léptek, akik az ellenünk vívott mérkőzéshez hasonló izgalmas összecsapáson verték az észteket.
Ankarában az A csoportban is papírforma eredmények születtek, a szerbek és a görögök is nyerni tudtak.
Lengyelországban a szlovének és az olaszok arattak három játszmás győzelmet, míg Szlovákiában Oroszország és Spanyolország hagyta el győztesen a játékteret.
Hétfőn este újra szoríthatunk a magyar válogatottért. 2015-ben Antwerpen hasonló helyzetben megmutatta a csapat, hogy le tudja győzni mai riválisát, és a kellő szurkolói támogatással, ez ma sem lesz lehetetlen küldetés. Legyünk minél többen a 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson!

A vasárnapi játéknap eredményei:

A-csoport (Ankara):
Bulgária–Szerbia 1:3 (16, -21, -20, -16)
Görögország–Finnország 3:1 (24, -15, 21, 25)

B-csoport (Lodz):
Szlovénia–Portugália 3:0 (21, 20, 9)
Ukrajna–Olaszország 0:3 (-16, -18, -10)

C-csoport (Budapest):
Azerbajdzsán–Hollandia 0:3 (–15, –23, –23)
Észtország–Románia 1:3 (–23, 30, –19, –21)

D-csoport (Pozsony):
Spanyolország–Fehéroroszország 3:1 (22, 22, -15, 17)
Oroszország–Svájc 3:0 (26, 19, 9)

A harmadik nap hozta el azt, amit már az első napon is reméltünk, mégpedig, hogy egy versenyzőnkért az éremcsatában is szoríthassunk. Az ukrán származású, két éve honosított Olejnik Pavlo ugyanis bejutott a szabadfogásúak 97 kg-os súlycsoportjának elődöntőjébe a Budapesten zajló birkózó világbajnokságon.
Olejnik az első körön mérkőzés nélkül jutott tovább, miután az argentin Ricardo Adrian Baez nem állt ki ellene, majd a negyeddöntőben mindössze másfél perc alatt verte 10-0-ra a kanadai Jordan David Steent. Az elődöntő egy igazán kemény ellenfelet hozott az ukrán-magyar sportolónak, az amerikai Kyle Snyder személyében egy olimpiai- és kétszeres világbajnok nézett vele farkasszemet a szőnyegen. A bravúr sajnos elmaradt, Olejnik Pavlo ádáz küzdelem után maradt alul 3-0 arányban, így holnap 18 órától a bronzmérkőzésen láthatjuk a Papp László Budapest Sportarénában.
A bronzéremig lehetett eljutni a 65 kilósok vigaszágáról is, ám Asarin Roman hiába küzdött nagyot, kikapott a dél-koreai Lee Seung-Chultól, így kiesett. „Sajnos erősebb volt az ellenfél. Tbilisziben már találkoztunk, akkor simán kikaptam a koreaitól, de most szorosabb meccset játszottunk. Nem volt erőm a győzelemhez. Ez most így alakult.”- mondta Asarin a mérkőzés után.
A 70 kilós Lukács Norbertnek nem sok szerencséje volt a sorsoláskor, első körben megkapta az örmények világ- és Európa-bajnokát, Devid Safaryant és hiába harcolt hősiesen, végül 4-1-es vereséget szenvedett. A meccs után így értékelt: „Már péntek óta nagyon izgultam. Szorosabb mérkőzésre számítottam, de nem tudtam közelebb menni az örményhez. Korábban már birkóztam ellene, ismertem a mozdulatait, de a mai váratlanul ért. Nem értem el a lábát, ami hátráltatott; ma ő volt a jobb.”
A szabadfogásúak versenye holnap véget ér, reményeink szerint magyar éremmel.
Hétfőn bemutatkozhattak a hölgyek is. Két súlycsoport küzdelmeit rendezték meg, ám az 59 kilogrammosok között Dollák Tamara és az 55 kg-os, Eb-bronzérmes Galambos Ramóna is kikapott első mérkőzésén. Előbbit a mexikói Alejandra Romero Bonilla 0-8-al, utóbbit az amerikai Jaccara Winchester búcsúztatta 1-12-vel. Érthetően egyik hölgy sem volt maradéktalanul boldog, mikor lejött a szőnyegről: “Sajnos az első három percben előjöttek a hibáim, és ezekre nem tudtam kellőképpen odafigyelni. A második három perc mondhatni jobban sikerült, mert tartani tudtam a különbséget. Ez az első világversenyem, ezért nem vagyok meglepődve, hogy így alakult számomra, ráadásul a mexikói az erősebb versenyzők közé tartozik. Küzdöttem, amíg tudtam, és ez most így alakult, ennek ellenére életem legjobb versenye volt. Hatalmas élmény volt hazai közönség előtt birkózni.” - mondta Dollák Tamara. Galambos Ramóna így értékelt: „Nemcsak az eredménnyel, de a teljesítményemmel is elégedetlen vagyok. Az első menetet nem éreztem, eléggé izgultam. Nem tudtam leküzdeni a pánikot, nem volt időm túllendülni ezen. Fizikálisan erős volt az ellenfél és rossz taktikát választottam, sőt amit terveztünk, nem is tudtam megvalósítani.”
Ma újabb négy súlycsoportban osztottak érmet. A legfényesebbek amerikai, orosz, japán nyakba kerültek.


VÉGEREDMÉNYEK:

57 kg:
1. Zaur Uguev (Oroszország)
2. Nurislam Sanayev (Kazahsztán)
3. Yuki Takahashi (Japán) és Suleyman Atli (Törökország)
5. Reineri Andreu Ortega (Kuba) és Thomas Gilman (Egyesült Államok)

65 kg:
1. Takuto Otoguro (Japán)
2. Bajrang Bajrang (India)
3. Akhmed Chakaev (Oroszország) és Alejandro Enrique Valdes Tobier (Kuba)
5. George Bucur (Románia) és Lee Seung-Chul (Dél-Korea)

79 kg:
1. Kyle Douglas Dake (Egyesült Államok)
2. Yabrail Hasanov (Azerbajdzsán)
3. Akhmed Gadzhimagomedov (Oroszország) és Ali Shabanov (Fehéroroszország)
5. Davit Khutsishvili (Grúzia) és Essadollah Akbarizarinkolaei (Irán)

92 kg:
1. J'den Michael Tbory Cox (Egyesült Államok)
2. Ivan Yankouski (Fehéroroszország)
3. Atsushi Matsumoto (Japán) és Alireza Karimimachiani (Irán)
5. Turtogtokh Luvsandorj (Mongólia) és Dato Marsagishvili (Grúzia)

Holnap a férfiak éremcsatározásaivel és a női versenyekkel folytatódik a vb, a sorsolás alapján 65 kg-ban Sleisz Gabriella a japán Gempei ellen kezd, a 68 kilósoknál Wilson Vanessa a kirgiz Meerim Zhumanazarova ellen lép szőnyegre. 72 kg-ban Szmolka Nikoletta ellenfele a mongol Nasanburmaa Ochirbat lesz, míg a 76 kilósoknál Németh Zsanett a többszörös világbajnoki érmes, Európa-bajnok fehérorosz Vasilisa Marzaliukkal kezd majd.

Miközben a világ sportszerető közönségének legnagyobb része várva várta, hogy magyar idő szerint 17 órakor útjára induljon a labda Oroszországban a 21. labdarúgó világbajnokságon, addig idehaza sporttörténelmet élhetett át az, aki kilátogatott a Papp László Budapest Sportarénába, ahol először került sor röplabda mérkőzésekre.
Az európai szövetség (CEV) még márciusban döntött arról, hogy Budapest rendezheti a női Arany Európa Liga döntőjét, így kiváló alkalom nyílt arra, hogy a jövő évi Eb-mérkőzéseknek is otthont adó arénában mutathassa meg magát a csapat.
Mindez azt is jelentette, hogy mivel alanyi jogon döntősei lehettünk a Final Fournak, a lejátszott selejtezőmérkőzések úgymond tét nélküliek lehettek volna Jan De Brandt együttese számára, ám aki ismeri a kapitányt és a játékosokat tudja, hogy közel sem a móka és kacagás jellemezte a sorozat ezen szakaszát, hanem igen komoly felkészülés, szerda-szombat ritmusban lejátszott meccsek -amire esetleg más sportág játékosai rendre panaszkodnak- és rengeteg utazás is vegyült a programba. Példának okáért május 26-án szombaton még a finnországi Tamperében, majd 30-án szerdán már Franciaországban, Nancy-ban lépett pályára a csapat. Az eröltetett tempó mellett még eredményesen is zárult a selejtező a mieink számára, hiszen minden hazai összecsapásukat megnyerték lányaink, ráadásul Franciaországot idegenben is legyőzte és Horvátországban is sikerült 1 pontot szereznie válogatottunknak. Egyedül Finnországban maradtunk pont nélkül, így pedig északi rokonaink mögött a csoport 2. helyén végeztünk, ám csupán a jobb játszmaarány döntött a javukra.
A Négyes Döntő másik két résztvevője az A csoportot megnyerő Bulgária és a C csoportban élen végző Csehország.
Mintegy 1500 néző buzdította a pályára vonuló magyar csapatot, mely a csehek ellen mérkőzhetett az elődöntőben. A Csehország ellen lejátszott eddigi találkozókon nem sok sikerélményünk volt: a 14 mérkőzésből mindössze egyet sikerült megnyernünk, 2011.06.11-én, akkor Prostejovban 3:2-re bizonyultunk jobbnak. A mostani tornán a fináléba kerülés mellett az is a tétje volt az összecsapásnak, hogy melyik válogatott utazhat majd a június 20-24. között megrendezésre kerülő perui FIVB Challenger-tornára, amelynek győztese osztályozót játszhat majd a Nemzetek Ligájába kerülésért.
Nem kellett sokáig várni, míg a magyar csapat megszokja az arénát és a légkört, hiszen 2-2 után Sándor Renáta vezérletével hamar ötpontos előnyre tett szert válogatottunk (9-4). A csehek ekkor kicsit felpörögtek, ám csak két pontra tudtak felzárkózni. A magyar időkérés és egy jókor kért challenge "jóvoltából" ismét sikerült a különbséget növelni és noha az ellenfél még 22-20-ig fel tudott zárkózni, Szakmáry Gréta és Sándor Renáta ütéseire nem volt ellenszerük, így 25-21-re nyertük az első szettet.
A második játszma eleje jóval szorosabbra alakult, sőt 6-8-nál a csehek vezettek kettővel, de 11-10-nél már újra nálunk volt az előny. Ellenfelünk játéka ezután egyre bizonytalanabbá vált, a mieinknek pedig ez elég volt arra, hogy rendre kihasználja a kék mezesek hibáját. 20-15-nél már öt volt a különbség, Sándor pontja pedig a második játszma végét jelentette (25-19).
A harmadik felvonásban hamar 6-3-ra alakítottuk az eredményt, majd a cseh időkérés után fordult a játék képe. 10-8-nál már ellenfelünk vezetett kettővel. Ekkor a játékvezetők a cseheknek ítéltek egy pontot, ám a magyar challenge után mi örülhettünk, ezzel mínusz három helyett, felzárkóztunk egy pontra, és ez, mint később kiderült döntőnek bizonyult. Lányaink előbb átvették a vezetést, majd egyre növelték az előnyt. Bár az ellenfél még egyszer visszakapaszkodott két pontra, a mieink nem bizonytalanodtak el, Pintér Andrea blokkja pedig lezárta a mérkőzést (25-19).
A legjobb játékosnak a feladónkat, Bleicher Rékát választották, aki remekül osztogatott. Szakmáry Grétát 21, Sándor Renátát pedig 18 pontig segítette, de dicséret illet minden magyar játékost.
A magyar válogatott ezzel a győzelemmel az Arany Európa Liga döntőjébe jutott, emellett pedig kivívta a jogot, hogy jövő héten Peruban immáron a nemzetközi szövetség (FIVB) által rendezett Challenger-tornán vegyen részt.
A döntőre pénteken 20 órakor kerül sor, a magyar csapat ellenfele Bulgária lesz, mely három játszmában (25-21, 25-13, 25-14) magabiztosan győzte le Finnországot.

MAGYARORSZÁG – CSEHORSZÁG 3:0 (21, 19, 19)

Budapest, Papp László Sportaréna, 1500 néző. V: Cambré (belga), Özbar (török).
MAGYARORSZÁG: Sándor 18, Nagy E. 4, Szedmák 5, Szakmáry 21, Pintér 5, Bleicher 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs, Dékány, Németh A., Tálas. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.
CSEHORSZÁG: Kossanyiova 7, Purchartova 8, Toufarova 6, Mlejnkova 18, Strusková 1, Valkova 2. Csere: Dostalova, Chevalierova (liberók), Baumrukova, Nova, Orvosova 1, Holásková 2, Kopacova. Szövetségi kapitány: Zdenek Pommer.

Alig egy hónappal a vizes vb befejezése után 126 ország 731 sportolója részvételével, újabb világbajnokság vette kezdetét Budapesten.
Hétfőtől a Papp László Budapest Sportarénában 33. alkalommal vonulnak fel a legjobb férfi, 22. alkalommal pedig a legjobb női judósok. Az első világbajnokságot 1956-ban rendezték Tokióban, míg a férfiak és nők együttes világeseményének története 1987. óta íródik.
A Suzuki Judo Világbajnokság első versenynapján japán dominanciának lehettünk szemtanúi. A női 48 kg-os és a férfi 60 kg-os súlycsoport küzdelmei után is japán győztest köszönthettünk.
Ami a magyarokat illeti, sajnos az első versenynap nem sok sikerélményt hozott.
Különösen a női 48 kilósok küzdelmeit vártuk nagy izgalommal, ahol olimpiai és világbajnoki bronzérmesünk, Csernoviczki Éva lépett tatamira. Kétszeres Európa-bajnokunk az első fordulóban erőnyerő volt, majd a másodikban a különösebb eredménnyel nem rendelkező, mindössze 18 esztendős kubai Melissa Hurtado Munozzal mérkőzött, aki egy dobás után beszorította Évi karját és miután 20 másodpercig tartotta, akciója ippon értékűvé vált, a magyar sportoló -aki ugyanebben a csarnokban 2013-ban Európa-bajnok lett- ezúttal helyezetlenül zárt.
A férfiak 60 kilogrammosok mezőnyében az U23-as Eb-ezüstérmes Szabó Csaba az első fordulóban az olaszok tavalyi felnőtt Európa-bajnoki harmadikjával, Elios Manzival mérkőzött, akit megszorongatott ugyan, de az aranypontért zajló csatában -ekkor mindkettőjük neve mellett már két-két shido szerepelt- a magyar judóst harmadszor is megintették, ez pedig ippon értékkel bírt, így Csernoviczki Éva után Szabó Csaba is helyezetlenül zárt.
A délutáni döntők előtt került sor az ünnepélyes megnyitóra, melynek során, egy régi olasz ismerős, Al Bano előadásában csendült fel a Nemzetközi Judo Szövetség himnusza, majd az örökzöld Felicitá után a zászlók bevonulása és legendás magyar hősök megidézése következett.
A megnyitót a helyszínen tekintette meg többek között Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke és Khaltma Battulga, Mongólia elnöke is.
A nap végén mindkét súlycsoportban japán győzelem született.
A hölgyek 48 kg-os sülycsoportjában Tonaki Funa, míg a férfi 60 kilósok között 2013. után ismét Takato Naohisa hódította el a világbajnoki címet.
Kedden női 52 kg-ban Pupp Rékáért és Szabó Katinkáért szoríthatunk, míg a férfi 66 kilogrammos küzdelmek magyar induló nélkül zajlanak majd.

VÉGEREDMÉNY:

Női 48 kg:
1. Tonaki Funa (japán)
2. Urantsetseg Munkhbat (mongol)
3. Kondo Ami (japán)
3. Otgontsetseg Galbadrakh (kazah)
5. Milica Nikolic (szerb)
5. Irina Dolgova (orosz)
7. Noa Minsker (izraeli)
7. Melanie Clement (francia)
...
Csernoviczki Éva helyezetlen

Férfi 60 kg:
1. Takato Naohisa (japán)
2. Orkhan Safarov (azeri)
3. Boldbaatar Ganbat (mongol)
3. Diyorbek Urozboev (üzbég)
5. Pavel Petrikov (cseh)
5. Mukhriddin Tilovov (üzbég)
7. Yeldos Smetov (kazah)
7. Gusman Kyrgyzbayev (kazah)
...
Szabó Csaba helyezetlen

Visszatér a Papp László Budapest Sportarénába a magyar jégkorong-válogatott, amely az „A-csoportos” világbajnokság előtt, 2016. február 11. és 14. között az olimpiai szereplésért küzd majd. Az idén tavasszal Krakkóban az „A-csoportba” jutott magyar férfi felnőttválogatottra az elit vb előtt másik nagy feladat vár: az Olimpiai Selejtező Torna 2016. február 11. és 14. között a Papp László Budapest Sportarénában!
A 2013-ban megrendezett, nagy sikerű világbajnokság és a 2014-es vb-t megelőző felkészülési mérkőzések után 2016-ban tehát ismét a BS-ben szerepel a nemzeti válogatott, amely immár a világ 16 legjobb csapata közé tartozik. Februárban újabb komoly feladatok várnak rá, hiszen a 2018-as, Pjogncsangban rendezendő téli olimpiai részvételért küzd. Az első ellenfelünk, 2016. február 11-én,
csütörtökön Litvánia lesz, amellyel legutóbb éppen a BS-ben, az előző olimpia selejtezőjében találkoztunk és győztük le. Másnap, pénteken az ősszel rendezett előző selejtezőkörét fölényesen megnyerő Észtországgal játszunk, amellyel nem találkoztunk a 2008-as szapporói csoda óta.
A szünnap után, szombaton pedig jön az Olimpiai Selejtező Torna fináléja a világranglistán csak három hellyel mögöttünk lévő Lengyelországgal szemben, amellyel tavasszal is megküzdöttünk a feljutásért– reméljük, a „visszavágót” is mi nyerjük, hiszen csak az OST győztese jut az utolsó selejtezőkörbe! Ez a februárban rendezendő Olimpiai Selejtező Torna lesz az első alkalom, hogy a krakkói feljutás óta hazai jégen láthatja a válogatottat a közönség, egyben az utolsó is, mielőtt a csapat megkezdi felkészülését az „A-csoportos” vb-re.
Az Olimpiai Selejtező Tornára december 31-ig elővételben akciós áron lehet bérleteket vásárolni, amelyek mindhárom játéknap mind a hat mérkőzésére érvényesek. Érdemes igyekezni a vásárlással, mert több ezer forintot lehet spórolni!
A bérleteket január 1-étől normál áron lehet beszerezni és január 1-én kezdődik a napijegyek árusítása is.
Belépők a Ticketpro (www.ticketpro.hu) és az IBUSZ (www.ibusz.hu) oldalakon érhetők el online, vagy
az IBUSZ irodáiban országszerte személyesen.

A PROGRAM

2016. február 11., csütörtök
16.00: Lengyelország – Észtország
19.30: MAGYARORSZÁG – Litvánia

2016. február 12., péntek
14.30: Lengyelország – Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG – Észtország

2016. február 13., szombat
Szünnap

2016. február 14., vasárnap
14.30: Észtország – Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG – Lengyelország

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek