Hangulatos esemény keretein belül mutatta be a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a jövő év márciusában, Abu Dhabiban és Dubajban, a nyári világjátékokon versenyző sportolóit, a szakágvezetőket, felkészítő edzőiket, delegációtagokat.
A szövetség beszámolója szerint a megnyitón beszédet mondott Lengyel Lajos MSOSZ elnök, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, Fábián László MOB sportigazgató, Szalay Ferenc MKOSZ elnök és Szabó László MPB elnök. Mindannyian a speciális olimpikonok kitartását, küzdeni akarását, tehetségét emelték ki. Az integráció és az egyesített sport jegyében együttműködési megállapodást írt alá szövetségünk és egy régi támogatónk, az Athlészisz Alapítvány. A megállapodás egy közös kosárlabda bajnokság lebonyolításáról szól, amelynek első állomása októberben lesz. Lengyel Lajos és Lukácsi Tamás látta el kézjegyével a szerződést.
A csapatrészek felvonulását ismert olimpikonok, világ és Európa- bajnokok vezették. Szívből köszönjük a támogatást és közreműködést Sárfalvi Péternek, Venyercsán Bencének, Mednyánszki Szilviának, Kállai Ildikónak, Növényi Norbertnek, Fábián Lászlónak, Ivkovic Stojannak, Béres Timeának, Hrutka Jánosnak, Cserni Jánosnak, Gubacsi Zsofiának, Gangl Edinának.
Herczeg Zoltán divattervező Latinovics Lívia tornász és Jeney Zoltán úszó csapattag közreműködésével bemutatót tartott a delegáció hivatalos formaruháját felvonultatva.
A színpadi bemutatók fokozták az ünnepi hangulatot. Színvonalas produkciót nyújtott a Laukrisz Tánciskola, az OSC Ritmikus Gimnasztika Klub, a Gaudate Jelnyelvi Kórus, a Csalogány iskola művészeti csoportja, valamint a Miklós téri iskola néptánc együttese. Sztárfellépők is szórakoztatták az érdeklődőket. Elfogadta meghívásunkat az Animal Cannibals, Gáspár Laci, a Tűzvarázs Produkció és a Stula Rock zenekar is. A nemzetközi mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról is megemlékeztünk. Eunice Kennedy Shriver asszony eszméje és gondolatai irányítják a világ 180 országában, közte hazánkban is az értelmi fogyatékossággal élő, valamint tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét, amelyben MINDENKI GYŐZTES.

A mai nappal hivatalosan is elindult a sporthőseinket támogató Rio Klub. A program keretében harminckét egyrészt feltörekvő, a jövő reménységét jelentő, másrészt sportágukban már bizonyított sportoló élvezheti a klub nyújtotta lehetőségeket. A sporthősök kiválasztását főként a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) delegáltjaiból álló kuratórium felügyelte, az ajánlásokban és a döntés meghozatalában természetesen az egyes szakágak is részt vettek. A Rio Klubhoz páratlan szakmai és üzleti összefogással vállalatok is csatlakoztak (főtámogatóként a Groupama Garancia Biztosító és a Porsche Hungaria), hogy a klubon keresztül támogatást nyújtsanak azoknak a sportolóknak, akik hazánkat várhatóan képviselni fogják a 2016-os riói olimpián, segítve őket a felkészülésben. Ez alkalommal öt sporthős vehette át az Audi A3 limuzinokat: Dudás Miklós (kajak-kenu), Joó Abigél (cselgáncs), Szász Emese (vívás), Tobai-Sike Renáta (sportlövészet) és Ungvári Miklós (cselgáncs). A MOB képviseletében Szabó Bence főtitkár tartott beszédet.

Czövek Oszkár beszámolója:
Csütörtök este immáron tizenegyedik alkalommal díjazták a legjobb fiatal magyar sportolókat a Héraklész Gálán a budapesti Kongresszusi Központban.
Az előző gálán második helyezett, ezúttal viszont diadalmaskodó judós, Tóth Krisztián tavaly a 90 kilogrammos súlycsoportban a felnőtt világbajnokságon ezüst-, a felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmes lett. Pánczél Gábor és Preiszler Gábor tanítványa a junior vébét megnyerte, a korosztályos Európa-bajnokságon ötödikként zárt.
A díjátadón női egyéniben győztes Kárász Anna kajakos, aki influenza miatt nem tudott jelen lenni a gálán, felnőtt világbajnok K-2 200 méteren, K-4 500-on, felnőtt Európa-bajnok K-4 500 méteren, ezüstérmes K-2 200-on, U23-ban világbajnok K-1 200 és 500 méteren.
A férfi 2-4 fős csapategységek versenyének győztese a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor és Hamar Balázs alkotta junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrcsapat, míg csapat kategóriában a világbajnok U18-as fiú vízilabda-válogatott bizonyult a legjobbnak.
A női kiscsapatok közül a Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Panna összeállítású teniszformáció végzett az első helyen. Az együttes megnyerte az U16-os fedett pályás és szabadtéri Európa-bajnokságot, a korosztály világbajnokságát bronzéremmel zárták.
Az utánpótlásmenedzselő Héraklész Programon keresztül a MOB mintegy 1800, 14-23 éves sportolónak nyújt segítséget, köszönhetően a kormányzat kiemelt támogatásának. A program igazgatója megalapítása óta Tóth József.
Borkai Zsolt köszöntőjében arról beszélt, a magyar utánpótlássport erejét jól mutatja a fiatalok által 2014-ben megnyert mintegy 150 érem.
„Ma már az utánpótlásban is elképzelhetetlen a siker a nemzetközi porondon a megfelelő edzőtáborok, létesítmények, a folyamatos versenyeztetés, a tudományos háttér, a magas színvonalú sportegészségügyi ellátás biztosítása nélkül. A program a Gerevich-ösztöndíj és a Kiemelt Edző Program rendszerén keresztül közel 120 utánpótlásedzőt foglalkoztat, garantálva a megbecsülésüket, a megélhetésüket" – fogalmazott Borkai Zsolt a mob.hu-nak.
A sportvezető kiemelte, hogy hazánk hagyományaihoz, földrajzi adottságaihoz mérten kiválóan szerepeltek fiataljaink januárban a téli EYOF-on. Hozzátette, tavaly a nanjingi ifjúsági olimpián 7 arany-, 9 ezüst- és 11 bronzérem volt a magyar mérleg, míg a Héraklész Programba tartozó sportolók a különböző korosztályos világversenyeken összesen 54 arany-, 41 ezüst- és 51 bronzérmet nyertek 2014-ben.

„Az idei esztendő is bővelkedik izgalmakban, hiszen Bakuban első alkalommal rendezik meg az Európa Játékokat, míg Tbiliszi nyári EYOF-nak ad otthont. A grúz fővárosban kiemelt figyelem övezi majd a magyar versenyzőket, hiszen 2017-ben Győr látja vendégül Európa legjobb fiataljait az első hazánkban megrendezett olimpiai multisporteseményen" – hangsúlyozta a MOB első embere.
Borkai Zsolt felhívta rá a figyelmet: a mostani fiatalok számára plusz motivációt jelenthet, hogy 2024-ben akár hazai környezetben, Budapesten is megmérethetik magukat egy olimpián.

„Ehhez az első lépést már megtettük azzal, hogy múlt pénteken a MOB közgyűlése határozatban döntött arról: javasolja Budapest városának és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg az olimpiarendezés lehetőségét. Egyúttal társadalmi párbeszédet kezdeményeztünk, a magyar emberek támogatása nélkül ugyanis nincs esély a győzelemre. A tisztánlátás érdekében május végére elkészül a rendezésről készült korábbi hatástanulmány aktualizált változata, mely részletesen kitér az esetleges kockázatokra és lehetőségekre. Az ügy súlyára tekintettel nincs helye kapkodásnak, bármilyen döntés csak azt követően születhet meg, hogy valamennyi szempontot, érvet alaposan körüljártunk, megvizsgáltunk."

Az ünnepségen szintén beszédet mondott dr. Nébald György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, aki gratulált a díjazottaknak, hozzátéve: reményei szerint már a riói olimpián hozzájárulnak a várható magyar sikerekhez.

A gálát nívós műsor színesítette: fellépett Király Viktor, Hien és Várhegyi Lucas Palmira pop-, valamint Daragó Zoltán operaénekes, de láthattunk hip-hop show-t és kerékpáros triálbemutatót is.

DÍJAZOTTAK

Férfi egyéni:
1. Tóth Krisztián (judo)
2. Hajdú Jonatán (kajak-kenu) és Esztergályos Patrik (vívás)
3. Grátz Benjámin (úszás)

Női egyéni:
1. Kárász Anna (kajak-kenu)
2. Gercsák Szabina (judo) és Márton Anna (vívás)
3. Földházi Zsófia (öttusa)

Férfi kiscsapat:
1. Párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Hamar Balázs)
2. Kajak-kenu csapat (Birkás Balázs, Balaska Márk)
3. Öttusacsapat (Bereczki Richárd, Regős Gergely, Tomaschof Soma)

Női kiscsapat:
1. Teniszcsapat (Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Panna)
2. Kajak-kenu csapat (Lucz Noémi, Sólyom Dóra)
3. Vívócsapat (Márton Anna, László Luca, Záhonyi Petra, Papp Borbála)

Csapat:
Győztes - U18-as vízilabdacsapat

OKTÓBER 1.: Veres Amarilla tőrben és párbajtőrben is bronzérmes lett a junior vívó-világbajnokságon.

OKTÓBER 3.: A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) nemzetközi aktivitását dicsérte Sir Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke, amikor az IPC berlini kongresszusán találkozott és megbeszélést folytatott Gömöri Zsolttal, az MPB elnökével.

OKTÓBER 7.: Az IPC bejelentette, hogy a nők PT2, PT4 és PT5, a férfiak PT1, PT2 és PT4 kategóriákban mérik össze tudásukat a riói paralimpián a triatlonversenyeken.

OKTÓBER 8.: Krajnyák Zsuzsanna és Osváth Richárd is átvette a vezetést a tőrözők világranglistáján a varsói Világkupa-verseny után, amelynek eredménye már beleszámított a riói paralimpiai részvételi jog megszerzéséért zajló versenybe.

OKTÓBER 9.: Integrált sportnapot tartottak Veszprémben, ahol közel 200 ép és fogyatékkal élő fiatal sportolt együtt a Lovassy László Gimnáziumban.

OKTÓBER 14.: Két atléta, Biacsi Ilona és Csontos Piroska lett a K&H Bank paralimpiai kártyaprogramjának keretében indított közönségszavazás nyertese. Mindkét atléta fejenként egy-egymillió forintos támogatást kap a pénzintézettől.

OKTÓBER 18.: Saját kategóriájában Boronkay Péter és Bók László is aranyérmes lett a Mallorcán rendezett középtávú triatlon Európa-bajnokságon.

OKTÓBER 25.: Az IPC úgy döntött, hogy 2015-ben London rendezheti meg az atlétikai maratoni világbajnokságot.

OKTÓBER 26.: Molnár Péter és Orbán Csaba is teljesítette a világbajnoki szintet a Frankfurt Maratonon, így mindkét atlétánk ott lehet a jövő évi londoni vb-n.

OKTÓBER 27.: Tunkel Nándor arany-, Tóth István bronzérmes lett, Kiss Viktor országos csúcsot javított, Mezei Katalin élete legjobbját érte el a wroclawi nemzetközi erőemelő-versenyen.

OKTÓBER 31.: Az IPC hivatalos honlapján közzétette a 2015. január 1-től érvényes doppingellenes szabályzatát.

NOVEMBER 3.: Eldőlt, hogy Szocsi rendezi 2015-ben az IWAS Világjátékokat.

NOVEMBER 8.: Fantasztikus teljesítménnyel második lett női ülőröplabda-válogatottunk az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) rendezett európai zónaversenyen. Ezüstérmet szereztek a mieink a Tesco nemzetközi tornáján is.

NOVEMBER 10.: Lejátszotta első hivatalos mérkőzéseit kerekesszékes kosárlabda-válogatottunk. Nemzeti csapatunk a Cseh Ligában mutatkozott be a nemzetközi porondon.

NOVEMBER 20.: A Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS) római ülésén úgy döntött, hogy Egerben kerül sor 2015-ben a vívó-világbajnokságra. A döntéshozók Hongkonggal szemben választották a magyar helyszínt, ami óriási sportdiplomáciai siker.

NOVEMBER 23.: Egerben tartotta Vezető Testületi ülését az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC). John Petersson, az EPC elnöke nagyon elégedett volt az egri körülményekkel és dicsérte a tanácskozással egy időben rendezett Hungarian Open vívó Világkupa-verseny színvonalát és rendezését is.

NOVEMBER 23.: Négy arany- és két ezüstéremmel zárták a mieink az egri Hungarian Open vívó Világkupa-versenyt. Az esemény sztárja Krajnyák Zsuzsanna volt, aki három első helyezéssel (tőr, párbajtőr egyéni és tőr csapat) fejezte be a viadalt.

NOVEMBER 28.: A nőknél világbajnok judósunk, Szabó Nikolett, a férfiaknál vb-aranyérmes kajakozónk, Rozbora András lett az év legjobbja, a sportolók az MPB ünnepi közgyűlésén vehették át díjaikat. Az edzők között Keserű József (judo), a szövetségi kapitányok kategóriájában Bíró Norbert (judo) kapott díjat. Posztumusz Paralimpiai Érdemérem-elismerésben részesült Pancsa József az MPB egyik alapítója, később alelnöke. A közgyűlésen tiszteletbeli taggá választották Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok vívót, a MOB tiszteletbeli elnökét. Médiadíjakat kaptak azok a médiumok, melyek a legtöbbet tették a paralimpiai mozgalom népszerűsítéséért.

DECEMBER 3.: Az év legjobb parakajakosait díjazták a Magyar Kajak-Kenu Szövetség integrált év végi ünnepségén. A nőknél Váczi Anita, a férfiaknál moszkvai világbajnokunk, Rozbora András lett a legjobb. Az év edzőjének Rozbora András trénerét, Pruzsina Istvánt választották.

DECEMBER 9.: Doppingvétség miatt az IPC 2016. május 15-ig eltiltotta Fatma Omer egyiptomi erőemelő-világbajnokot.

DECEMBER 12.: Sajtótájékoztatón jelentette be a MOB, hogy 2015. február 6-án rendkívüli közgyűlésen születik döntés arról, benyújtják-e a pályázatot a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére.

DECEMBER 13.: A hetedik helyről a harmadikra jött fel női ülőröplabda-válogatottunk az európai ranglistán, köszönhetően a budapesti zónaversenyen megszerzett második helyezésének.

DECEMBER 16.: Nagyon elégedett volt az IPC a 2020-as tokiói nyári paralimpia előkészületeivel. Az IPC küldöttsége két napot töltött a japán fővárosban, ahol részletes tájékoztatást kapott az eddig elvégzett munkáról és az előkészítés további ütemezéséről.

DECEMBER 18.: Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének érdekérvényesítő képességének köszönhetően sikerült megnyugtató megoldást találni az MPB jövő évi költségvetésében a központi megszorítások következtében keletkezett forráshiány pótlására.

DECEMBER 18.: A sportújságírók szavazatai alapján világbajnok judósunk, Szabó Nikolett lett az év női sportolója, a férfiaknál világbajnok kajakosunk, Rozbora András győzött. A csapatok között a vb-bronzérmes Csonka András és Zborai Gyula lett a legjobb, az év edzőjének Pruzsina Istvánt (Rozbora András mesterét), az év szövetségi kapitányának Dobi Zoltánt, a Speciális Olimpia Nyári Európai Játékokon sikeresen szerepelt asztaliteniszezők szakvezetőjét választották.

DECEMBER 19.: Három magyar végzett az élen az abszolút sorrendben a Trencsénben rendezett Karácsony Kupa nemzetközi erőemelő-versenyen: Tunkel Nándor lett az első, Tóth István szerezte meg a második helyet, Kiss Viktor pedig harmadikként zárt.

DECEMBER 20.: Két érmet szereztek vívóink az évzáró hongkongi Világkupa-versenyen: Krajnyák Zsuzsanna párbajtőrben győzött, tőrben a harmadik helyet szerezte meg.

Mindenkinek sikerekben gazdag, nagyon boldog újévet kívánunk!

 

ÁPRILIS 3.: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere saját keretéből 40 millió forinttal egészítette ki a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) éves támogatási összegét.

ÁPRILIS 10.: Egyetlen paralimpiai sportágként a látássérült judo került be a jövőre első alkalommal megrendezésre kerülő Európai Játékok programjába. Az esemény helyszíne Azerbajdzsán fővárosa, Baki lesz.

ÁPRILIS 11.: Nyílt ülésen, sportolók, edzők részvételével határozott az MPB elnöksége a rendelkezésre álló Gerevich-ösztöndíj keretösszegének – amely kevesebb mint a fele volt a szükségesnek – a felosztásáról.

ÁPRILIS 11.: Tunkel Nándor egyéni csúccsal a hatodik, Szávai Csaba a hetedik helyen végzett a felnőttek mezőnyében a dubaji erőemelő-világbajnokságon. A juniorok között Várhegyi Krisztián negyedik, Dudás Nikosz élete legjobb eredményével ötödik lett.

ÁPRILIS 12.: Közel négyszáz érdeklődő részvételével rendezték meg a VI. MERI Sportnapot az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI).

ÁPRILIS 24.: A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sportágfejlesztési keretéből új sporteszközökkel támogatta a kerekesszékes vívókat. Az MVSZ segítségével olyan budapesti és vidéki sportegyesületek kaptak új pástokat, találatjelzőket, székeket, melyek támogatására a rendelkezésre álló kevés forrás miatt nem volt lehetőség.

ÁPRILIS 27.: Budapesten tartotta elnökségi ülését a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS), amelynek Szekeres Pál személyében magyar alelnöke van.

ÁPRILIS 27.: Kézdi Réka 100 m pillangón, Adámi Zsanett 150 m vegyesen nyert világcsúccsal a berlini nemzetközi úszóversenyen.

MÁJUS 8.: Gurisatti Gyula országos csúccsal bronzérmes lett a lengyelországi Szczeczinben a sportlövő Világkupa-versenyen a gyorstüzelő légpisztolyosok 40 lövéses számában.

MÁJUS 10.: Csonka András egyesben és csapatban (Zborai Gyulával) is győzött a Laskóban rendezett Szlovén Open nemzetközi asztalitenisz-versenyen. Pálos Péter csapatban belga társsal nyert, egyesben második lett. Arlóy Zsófia bronzérmesként zárt, csakúgy, mint maláj csapattársával Berecki Dezső.

MÁJUS 17.: Berecki Dezső és Zborai Gyula is legyőzte saját kategóriájában a londoni paralimpiai bajnokot a Szlovák Open nemzetközi asztalitenisz-versenyen Pozsonyban. A mieink összesen egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a viadalt.

MÁJUS 18.: Boronkay Péter ezüstérmet szerzett a Jokhamában rendezett triatlon Világkupa-versenyen.

MÁJUS 19.: Nagy Józsefet beválasztották az IWAS szabályalkotó bizottságába.

MÁJUS 21.: Az MPB évi rendes közgyűlésén a küldöttek egyhangúlag fogadták el a 2013-as pénzügyi beszámolót, a 2014-es költségvetési tervet, az alapszabály módosításait, amely lehetővé teszi annak az újszerű működési modellnek a kialakítását, mely igazodik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezeti felépítéséhez.

MÁJUS 23.: Az MPB is tagja lett a Nemzetközi Kerekesszékes Kosárlabda Szövetségnek, ennek köszönhetően a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatottnak is lehetősége nyílt a részvételre a nemzetközi tornákon.

MÁJUS 25.: Egy-egy arany- és ezüst-, illetve két bronzéremmel zártak a mieink a lonatói vívó Világkupa-versenyen.

MÁJUS 25.: Az aranyérem mellett két-két ezüst és bronz volt kajak-kenusaink mérlege a szegedi Világkupa-viadalon.

MÁJUS 29.: Braun Ákos lett a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségének (IBSA) felkérésére a judo-versenyeken közreműködő informatikai csapat vezetője.

JÚNIUS 1.: Orbán Csaba, válogatott maratoni futónk tavalyi eredményén 3 óra 46 percet javítva teljesítette az UltraBalaton 212 km-es távját. Molnár Péter a Mátra115 elnevezésű 124 km-es ultramaratoni versenyen ért el remek eredményt.

JÚNIUS 2: Négy-négy arany- és ezüst-, illetve két bronzérmet szereztek atlétáink a Grossettóban rendezett olasz nyílt nemzetközi bajnokságon.

JÚNIUS 8.: Gurisatti Gyula a második helyen végzett a Fort Benningben rendezett sportlövő Világkupa-viadalon a szabadpisztolyosok versenyében.

JÚNIUS 10.: Farkas László egyesben, nyert párosban Németh Rolanddal második lett az ausztriai Spittal an der Drauban rendezett kétezer euró összdíjazású nemzetközi tenisztornán.

JÚNIUS 15.: Két arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek atlétáink a hollandiai Bergen op Zoomban rendezett INAS Európa-bajnokságon.

JÚNIUS 18.: Szabó Ozor győzelmével végződött az Izlandon rendezett Strongman-világbajnokság, az erős emberek para-vb-je. Válogatott erőemelőnk, Tunkel Nándor edzője a hat versenyszámból négyet zárt az első helyen.

JÚNIUS 22.: Két aranyérmet és egy ezüstöt szereztek sportolóink a berlini nemzetközi atlétikai versenyen.

JÚNIUS 25.: Béres Dezső és Hegedűs László sikerével zárult a párosok versenye a portugáliai Póvoa de Varzimban rendezett boccia Világkupa-viadalon.

 

JANUÁR 1.: Sir Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke újévi üdvözlete mellett hangsúlyozta: a sajnálatos volgográdi terrortámadások sem veszélyeztetik a szocsi téli paralimpia zavartalan lebonyolítását.

JANUÁR 14.: Az IPC a Magyar Paralimpiai Bizottsággal is elkezdte az egyeztetéseket arról, hogyan lehetne minél több nőt sportvezetői szinten bevonni a paralimpiai mozgalomba.

JANUÁR 15.: Tunkel Nándor és Szávai Csaba révén két ezüstérmet szereztek a mieink az egri erőemelő Hungarian Open nemzetközi versenyen, amely egyben világbajnoki selejtező is volt. A viadal rendkívül magas színvonalára jellemző, hogy három új világcsúcs is született.

JANUÁR 19.: Egy arany (Krajnyák Zsuzsanna, tőr) – mellett két-két ezüst- és bronzérmet szereztek vívóink a németországi Malchow-ban rendezett Világkupa-versenyen.

JANUÁR 20.: A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségi ülésén Borkai Zsolt elnök kijelentette: kormányzati szándék, hogy minél gyorsabban eljussanak a támogatási összegek a szövetségekhez, ezért idén már februárban elindulhat a finanszírozás, amire korábban nem volt példa.

JANUÁR 21.: Háromnapos szemináriumot tartott a 2020-as nyári játékok helyszínén az IPC. Ez volt a tokiói nyári paralimpia első hivatalos nemzetközi eseménye.

JANUÁR 24.: Eldőlt, hogy nem lesz magyar résztvevő a szocsi téli paralimpián. Miután egyetlen sportolónk sem tudott a kvalifikációs versenyeken részvételi jogot szerezni, az MPB elnöksége úgy döntött, nem nevez versenyzőt a játékokra.

JANUÁR 29.: A Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége (IBSA) Tardos Jánost kérte fel a 2016-os riói paralimpia judo-versenyén a technikai delegátusi feladat ellátására. Ez azt jelenti, hogy a magyar sportvezető lesz az esemény lebonyolításának első számú vezetője.

FEBRUÁR 15.: Története során első alkalommal a szombathelyi Sprint SC nyerte meg a TESCO ülóröplabda Magyar Kupát. Az integrált békéscsabai döntőt fantasztikus hangulatban, 800 néző előtt rendezték.

FEBRUÁR 17.: Farkas László egyesben és párosban is megnyerte idei első versenyét az angliai Prestonban rendezett tenisztornán.

MÁRCIUS 3.: Burányi Flóra a harmadik helyen végzett a németországi Heidelbergben rendezett német nyílt judobajnokságon.

MÁRCIUS 7.: Látványos megnyitóval elkezdődött a szocsi téli paralimpia, ahol öt sportágban, 547 sportoló mérte össze tudását.

MÁRCIUS 16.: Krajnyák Zsuzsanna két arany- (tőr, párbajtőr), Osváth Richárd két ezüstérmet (tőr, párbajtőr) szerzett a párizsi vívó Világkupa-versenyen.

MÁRCIUS 17.: Hat arany-, három ezüst- és hat bronzéremmel zárták a mieink az egri Hungarian Open nemzetközi asztalitenisz-versenyt. Szakvezetőnk, Aranyosi Péter szerint nagyjából ezeket az eredményeket lehetett elvárni játékosainktól.

MÁRCIUS 19.: Az egri Hungarian Open után elkészített világranglista alapján eldőlt, hogy hét magyar játékos vehet részt a pekingi asztalitenisz-világbajnokságon.

MÁRCIUS 21.: Kettős győzelemmel mutatkozott be Németh Roland a nemzetközi porondon. A 21 éves teniszező a második táblán egyesben és párosban is megnyerte a Csehországban rendezett Karvina Opent.

MÁRCIUS 24.: Együttműködési megállapodást kötött az MPB az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézettel (OORI).

MÁRCIUS 26.: Dávid Krisztina világcsúccsal nyerte meg a légpisztolyosok 10 méteres számát a Stoke Mandeville-ben rendezett sportlövő Világkupa-versenyen.

MÁRCIUS 28.: Ellopták az MPB kisbuszát.

MÁRCIUS 30.: A tizenhárom éves Sós Luca Európa-csúccsal nyert 200 m pillangón a madridi nemzetközi úszóversenyen.

 

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek