A Magyar Sportújságírók Szövetsége is csatlakozott az MLSZ “Veletek az ország!” szlogenű kampányához, mellyel a szervezet a közelgő magyar–román labdarúgó Eb-selejtező kapcsán azt szeretné jelezni, hogy ez a találkozó kicsit több, mint egy átlagos futballmeccs, és azt is, hogy a társadalom egésze (de legalábbis nagyja) érdeklődési körtől, nemtől, foglalkozástól függetlenül a magyar csapat mögött áll.
Ezen a mérkőzésen különösen fontos lesz a sportszerűség, az ellenfél tisztelete mind a pályán, mind a nézőtéren, s az, hogy a játékosok bebizonyítsák: legyen bármilyen nagy is a tét, ők sportemberek, akik nemes küzdelemben, a sport értékeit szem előtt tartva döntik el a három pont sorsát.
A nagy érdeklődéssel várt találkozóig az mlsz.hu oldalon négy videoüzenet látható-hallható: Böjte Csaba szerzetestől, Polyák Lilla színész-énekestől, Risztov Éva úszótól és Szente Vajk színész-rendezőtől.

A szeptemberi Eb-selejtező sorozatra készülő U21-es férfi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott Olaszország korosztályos csapata ellen.
Hiába a 21 órás kezdés, tikkasztó hőség és szép számú közönség várta a pályára lépő csapatokat Telkiben. A sporteseményt a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.
Agresszíven, bátran kezdett a magyar válogatott, már az ellenfél térfelén letámadta ellenfelét. A félidő közepéig mezőnyfölényben játszott együttesünk, ám az olaszok jól szervezett védekezése miatt helyzetig nem sikerült eljutnia. A játékrész közepétől az olaszok is egyre többször tudtak támadásba lendülni, de ezekben a próbálkozásokban sem rejlett sok veszély. A lefújás előtt Mervó Bence eresztett meg egy lövést 17-18 méterről, azonban Cragno kapus hárítani tudott.
A szünetben mindkét szövetségi edző több helyen változtatott. Robert Kilin öt új játékost küldött a pályára, míg az olaszokkal 2000-ben Eb-ezüstérmes Luigi di Biagio négyet cserélt.
A 49. percben Kalmár Zsolt remek ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a felső kapufát találta telibe, csakúgy, mint a 65. percben a magyar védelem megingását kihasználó Marco Benassi. Az idő előrehaladtával mindkét együttes nyíltabban támadott, ám a védelmek stabilnak bizonyultak. A mérkőzés végén Kalmár Zsolt cselezgetett, majd lövésre szánta el magát, ám az olaszok kapusa hatástalanította azt.
A hátralévő időben több veszélyes szituáció már egyik kapu előtt sem alakult ki, mérkőzés képe alapján megérdemelt döntetlen született.
A találkozó után Robert Kilin így értékelt:
"Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon.

MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG     0 - 0
Csapatunk a Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) - Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) - Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid (Haris Attila, 81.) - Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence (Novák Csanád, 60.) összeállításban szerepelt.

Úszóink játszották a főszerepet a Speciális Nyári Világjátékok második versenynapján, egy arany és egy bronzérem megszerzésével.
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség beszámolója szerint az egri Földi Marcell 100 méter gyorson az utolsó métereken behozva addigi minimális hátrányát, az első helyen csapott célba. Pohl Anett tanítványa már 4 évvel ezelőtt az athéni világjátékokon is csillogtatta tudását, akkor 2 arany és egy ezüstérem lett a jutalma. Most a végső pillanatokban kellett jól összpontosítania, gyorsítania, ennek pedig meg is lett az eredménye.
A lányoknál, szintén 100 méter gyorson lett érmes Bíró Bernadett, aki döntőjében a harmadik helyen végzett. A 20 éves versenyző Gyulán, Ráfi Tünde irányításával készült a Los Angeles-i Világjátékokra.
Ez úszásban már a harmadik magyar érem, hiszen a nyitónapon Mateidesz Nóra győzni tudott 100 méter háton.
Női labdarúgócsapatunk első csoportmérkőzésén 7-0-ás vereséget szenvedett az uruguayiaktól. A folytatásban a finnek ellen javíthatnak a lányok.
Kedden többek között bocsában, bowlingban, görkorcsolyában, kerékpárban és persze úszásban is érmeket osztanak. Az év legnagyobb létszámú sport és humanitárius eseményén 165 ország 6500 sportolója között szerepelnek a mieink is, összesen 58-an, akik 14 sportágban bizonyíthatnak.

A szentpétervári Konsztantyin-palotában elkészítették a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének sorsolását.
Magyarország Portugáliával, Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával a B jelű csoportba került.
A csoportból az első helyezett automatikusan kijut a világbajnokságra. A kilenc európai csoport második helyezettjei közül a legjobb nyolc pótselejtezőn harcolhat négy további vb-kvótáért.
A mérkőzéseket 2016 szeptembere és 2017 októbere között rendezik meg, a pótselejtezők 2017. novemberében lesznek.
A világbajnokságot 2018. június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszországban.

ELLENFELEINKRŐL, ILLETVE A VÁRAKOZÁSOKRÓL BŐVEBBEN HAMAROSAN.

Ismét büszkék lehetünk speciális sportolóinkra. Ezúttal labdarúgóink gazdagodtak egy szép bronzéremmel Hollandiában.
Csapatunk a divíziós mérkőzések után az 1. csoportba került. Itt három találkozón 4 pontot szerzett Belgium, és két helyi holland gárda ellen. Együttesünk nagyon jól játszott, tömérdek helyzetet is kialakított ezeken a meccseken, amelyek nagy része azonban kimaradt.
A helyosztón, a harmadik helyért újra Belgiummal csaptunk össze. Ezen a mérkőzésen már 3-2-re nyertünk! Vagyis kiharcoltuk a bronzérmet!
Egy csendes kis faluban, Hertogenboschban rendezték a tornát, változékony időjárási körülmények között, de nagyon családias hangulatban.
Az MSOSZ és mi is gratulálunk az érmet szerző magyar csapatnak!
Szili Zoltánnak, Sándor Bélának, Szabó Attilának, Villás Józsefnek, Szalai Istvánnak Zsiráról.
Bános Istvánnak, Lengyel Zoltánnak, Nyári Gyulának, Botos Józsefnek Diósjenőről és Szenyán Tibornak Csákánydoroszlóról.
A Speciális Olimpiai Szövetség külön köszöni Dr. Molnár Andrea MSOSZ társelnöknek, delegációvezetőnek és Marton Gergő MSOSZ labdarúgó szakágvezetőnek a munkáját a helyszínen!

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-ás döntetlent játszott Görögország ellen, amivel továbbra is élnek pótselejtezős reményei, azonban tekintve a hátralévő mérkőzések párosítását, nagyon sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak.
Régen vártunk már így válogatott mérkőzést, mint a hellének elleni Európa-bajnoki selejtezőt.
Végre őszintén lehetett bízni a csapatban és reménykedni egy jó eredményben. Ellenfelünk eddig finoman szólva sem brillírozott a sorozatban, mindössze egy megszerzett ponttal érkezett, míg a mieink az északírek elleni vereség után szépen gyűjtögették a pontokat.

hun gre 2

Az őszi, utolsó mérkőzés után függőben maradt egy nagy kérdés, miszerint ki irányítja tavasszal válogatottunkat? A döntés után fellélegezhettünk, hiszen 2015. novemberéig, továbbra is Dárdai Pál marad a csapat élén. Kis csavar a történetben, hogy, míg 2014. év végén a Hertha utánpótláscsapatának és a magyar nemzeti együttesnek az irányítását kellett összehangolni, azóta a német klub a felnőtt együttes vezetésével bízta meg kapitányunkat, így nem lehet azt mondani, hogy feladata könnyebb lenne, mint legutóbbi beszámolónkkor.
A Görögország elleni eddigi 17 mérkőzésből mindössze négyszer győztünk, ötször értünk el döntetlent és nyolcszor hagytuk el vesztesen a pályát.
Az Eb-selejtezőket tekintve egy győzelem, két döntetlen, öt vereség a mérlegünk mai ellenfelünkkel szemben.
Már két órával a mérkőzés előtt szép számmal gyülekeztek a szurkolók a Groupama Aréna környékén, ám nem csak hazai drukkerekkel találkoztunk, hanem kék-fehérbe öltözött szurkolók is nagy létszámban voltak jelen. Közeledve a kezdőrúgáshoz, bent a stadionban már felfokozott volt a hangulat, így semmi akadálya nem volt, hogy egy élvezetes mérkőzést láthassunk.

hun gre 3

A görögök kezdtek valamivel aktívabban, a 4. percben a csapatkapitány, Torosidis 17 méterről lőtt a kapu fölé.
A 13. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása Szalait kereste, azonban a fejes nem találta el a kaput.
A 23. percben óriási lehetőség adódott a mieink előtt, de Szalai passza után, az üresen álló Gera tíz méterről fölé bombázott. Ezért bizony nagy kár volt.
Az első félidőben nagy helyzetek nem alakultak ki, a mieink játékából hiányzott a lendület, de a görögökön sem látszódott, hogy szinte ez az utolsó lehetőségük. A kezdeti fellángolás után jobbára a magyar játékosok hibáira építettek, ami némely esetben indokolt is volt, hiszen egy-egy alkalommal igen nagy zavar alakult ki a védelmünkben.
A nézőtéri hangulat is alábbhagyott kissé, sőt inkább a görög drukkerek által érezhettük azt, hogy futballmérkőzésen vagyunk.

hun gre 4

A szünetben egyik szövetségi kapitány sem változtatott az összeállításon.
A második 45 perc -az elsőhöz hasonlóan- a vendégek támadásaival kezdődött.
Kone két veszélyes fejese, majd Fetfatzidis kaput éppen elkerülő lövése jelezte számunkra, hogy ideje felébredni.
A mieinknek továbbra sem sikerült helyzetet kialakítani, így kapitányunk az ezúttal visszafogottabban játszó Szalai Ádám helyére Nemanja Nikolicsot küldte pályára.
A 69. percben újból a görög csapat támadása okozott riadalmat, azonban a beadás szerencsére elcsúszott Athanasiadis lába előtt.
A 69. percben Sergio Markarián, a vendégek uruguay-i kapitánya is cseréhez folyamodott, a veszélyesen játszó Christodoulopoulos helyett Fortounis lépett pályára, míg magyar oldalon kényszerűségből kellett változtatni. Elek Ákos sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a gyepet, helyére Pintér Ádám állt be.
A 80. percben megjött a magyar szurkolók hangja. Dzsudzsák lőtt kapura a tizenhatos előteréből, de lövése megpattant egy védőn, így centikkel a kapu mellé ment a labda.
A 83. percben a kékek veszélyeztettek, szöglet után Manolas fejelt éppen mellé.

hun gre 5

A mérkőzés hajrájában a mi perceink következtek, vagy következhettek volna, ha a két óriási lehetőség egyikét gólra váltjuk.Előbb Pintér Ádám húszméteres löketét tolta ki bravúrral Karnezis kapus, majd a szöglet után Nikolics hagyta ki a kihagyhatatlant: Dzsudzsák lőtte be a labdát, Juhász megcsúsztatta, Nikolics még le is vehette, ám három méterről csúnyán fölé bombázott, ellőve ezzel győzelmi reményeinket.
A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ami egyrészről pozitív, hiszen csapatunk a Dárdai Pállal lejátszott selejtezőkön eddig mindössze egy gólt kapott, ami mindenképpen biztató lehet a folytatásra, másrészt pedig -visszagondolva főleg Nikolics helyzetére- bosszantó, hiszen egy esetleges győzelem esetén úgy szakíthattuk volna ketté a csoportot, hogy a csoport harmadik helyéről már csak nagyon gyenge produkcióval és a többi mérkőzés szerencsétlen alakulásával csúszhattunk volna le.
Így az elkövetkezendőkben nagyon sokat kell dolgozni, mert roppant nehéz mérkőzések várnak még ránk.
Menni kell Finnországba, Észak-Írországba, Görögországba és jön Románia, valamint az a feröeri csapat, aki ellen odakint nagyon nehezen nyertünk és akik a görögöket idegenben győzték le.

hun gre 6

Dárdai Pál ezzel együtt nem volt csalódott a mérkőzés után:
"Az első félidő az rendben volt, talán az első tíz percben kissé visszafogottabbak voltunk.
A második félidőt nem kezdtük jól, ott a görögök fölénk kerekedtek, de nagy helyzetünk nekünk volt.
A csapat nagyot dolgozott, ismét nem kaptunk gólt.
Megvolt az a négy-öt lehetőség, amivel egy ilyen meccset meg lehetett volna nyerni, de ettől függetlenül sokat érhet még ez a pont."
Sergio Markarián, a görögök szakvezetője így értékelt:
"„Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál.
A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de a játékkal elégedett vagyok.
A hajrában kissé kapkodtunk, így a magyarok előtt az utolsó percekben két lehetőség is adódott."

hun gre 7

Az F jelű csoportot a 13 pontos Románia vezeti, megelőzve a 12 pontos Észak-Írországot és a 8 pontos Magyarországot. Mögöttünk Finnország 4, Feröer 3, Görögország pedig 2 pontot gyűjtött eddig.
Válogatottunk június 13-án 18 órakor, Helsinkiben lép pályára legközelebb.


MAGYARORSZÁG – GÖRÖGORSZÁG     0 – 0

Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző.
Vezette: Sergei Karasev (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nemanja Nikolics, 68.).
Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Orestis Karnezis – Sokratis Papastathopoulos, Kostas Manolas,Vasilis Torosidis, Kostas Stafylidis – Kyriakos Papadopoulos, Andreas Samaris – Giannis Fetfatzidis (Giannis Gianniotas, 77.),Panagiotis Kone (Kostas Katsouranis, 77.), Lazaros Christodoulopoulos (Kostas Fortounis, 69.) – Stefanos Athanasiadis.
Szövetségi kapitány: Sergio MarkariánElnök:
Csányi Sándor

Főtitkár:
dr. Vági Márton

Elérhetőségek:
1112 Budapest, Köérberek Tóváros Lakópark,
Kánai út 314/24.hrsz.
Postacím:
1555 Budapest, Pf.:73.
Tel.: (1) 577 9500
Fax: (1) 577 9503
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://mlsz.hu

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek