Jövőre 90 éves lesz a magyar jégkorong bölcsője, a Városligeti Műjégpálya, ahova 2013 után idén decemberben ismét visszatér a Winter Classic.
A Magyar Jégkorong Szövetség beszámolója szerint a sportág szabadtéri ünnepén karácsony és szilveszter között két EBEL és két MOL Liga mérkőzést láthatnak a nézők az illusztris környezetben. December 28-án a Salzburg ellen a Fehérvárnak szoríthatnak a kilátogatók az EBEL-ben, majd 29-én délután az UTE és a Csíkszereda csap össze, este pedig MOL Liga tavalyi két döntőse a MAC és a DVTK játszik. A program 30-án a Fehérvár-Klagenfurt EBEL mérkőzéssel zárul.
„Fantasztikus MOL Liga mérkőzésekre van kilátás, hiszen a Csíkszereda nem áll a legjobban a tabellán, és most az UTE ellen bizonyíthat, a listavezető DVTK pedig a negyedik helyen álló MAC Budapesttel csap össze” – jelezte Szőke Álmos, a MOL Liga elnöke. „A családok számára is izgalmas lehet, a délután 16 órai kezdés is mindenképpen családbarát, reméljük, minél többen látogatnak majd ki” – tette hozzá.
A mérkőzéseken egyébként külön szektort különítenek el a családok, fiatalok számára. Az UTE – SC Csíkszereda mérkőzésre a megvásárolható jegyek mellett a Magyar Jégkorong Szövetség várja olyan utánpótlás csapatok és akár iskolai osztályok jelentkezését, amelyek szívesen megnéznék a találkozót. Ők az info@icehockey címen kérhetnek ingyenes belépőket.
A négy mérkőzés mellett olyan programok is lesznek, amelyekre nem kell majd jegyet váltani – ilyen lesz például a Magyarország-Szlovákia női válogatott összecsapás is. Show-hangulatra és előszilveszteri szórakozásra számíthatnak az érdeklődők.
„Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen jégpályánk van, és innen indult a hazai jeges élet, így a hoki is” – mondta dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségi tagja. A sportvezető részletesen beszélt a többi mérkőzésről is. „Szerdán délelőtt 11:45-től U8-as torna lesz, majd 18:00-kor U20-as Vasas-Fehérvár mérkőzést láthatnak az érdeklődők. Csütörtökön 11:45-től U10-as torna kerül megrendezésre, pénteken reggel 9-től U14-es UTE-FTC mérkőzés, 12:30-tól pedig női U15-ös Magyarország-Szlovákia mérkőzés.”
A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság és a korábbi londoni olimpia után ismét lesz szurkolói villamos. „Ez a mi cégünk ötlete volt eredetileg, most pedig a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen is indítunk egy ilyen villamost” – mondta el Veréb Evelin, a Teamforce Kft projektigazgatója.
A Városligeti Műjégpálya január 7-én otthont ad a Magyar Jégkorong Szövetség egy másik eseményének is: a Tavi Hoki elnevezésű, amatőr, 3 a 3 elleni tornára olyan 4-6 fős csapatok jelentkezését várja a szövetség, amelynek egyik tagja sem volt soha az MJSZ rendszerében igazolt játékos. A kezdeményezés ötletgazdája az EBEL, a torna győztesét pedig meghívják az Ausztriában megrendezésre kerülő döntőre. A nevezési határidő: december 20. Részletek a jegkorongszovetseg.hu oldalon.

A KARÁCSONYI HOKI BULI- WINTER CLASSIC A VÁROSLIGETBEN PROGRAMJA

2016. december 28. szerda
11:45 – 14:45 szupermini torna (U8)
16:00 – 18:30 Vasas-Continental – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (U20)
20:00 – 22:30 Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (EBEL)

2016. december 29. csütörtök
11:45 – 14:45 mini torna (U10) 
16:00 – 18:30 UTE – SC Csíkszereda (MOL Liga) 
20:00 – 22:30 MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)

2016. december 30. péntek
9:00 – 11:30 UTE – Ferencvárosi TC (U14)
12:30 – 15:00 Magyarország – Szlovákia (U15 női válogatott)
16:00 – 18:30 Magyarország – Szlovákia (U25 válogatott)
20:00 – 22:30 Fehérvár AV19 – Klagenfurt (EBEL)

Az EBEL-mérkőzéseire már 2000 Ft-tól lehet jegyet váltani, de a normál jegyek közül a legdrágább is csak 5000Ft. Kapható emellett VIP Extra jegy is a C3-as szektor kiemelt ülőhelyeire 15.000 Ft-ért. A Fehérvár AV19 bérlettel rendelkező szurkolói a B3-B6-os szektorokban és a C5-ös lelátón foglalhatnak helyet, extra kedvezményekért a klubnál lehet érdeklődni.
A MOL Liga mérkőzések jegyárai December 29-én az UTE-SC Csíkszereda mérkőzésre 1000 Ft/fő-től csoportos jegy váltható, a legdrágább jegy 2000 Ft-ba kerül. A MAC Budapest-DVTK összecsapásra 1500 Ft-ért lehet bejutni, a kiemeltebb helyek pedig 3000 Ft-ba kerülnek. A szervezők külön szektort nyitnak a családosoknak: a délutáni meccsre 1250 Ft-ért, az estire 1500 Ft-ért vásárolható jegy az A1-es és C1-es szektorokba. A csoportos jegyek a B1-B3-as szektorokba szólnak, a csapatok bérleteseinek fenntartott lelátók pedig az A5, C5 és C6. VIP jegyek vásárolhatók 10000 Ft-ért a MOL Liga mérkőzésekre is.
Jegyek a jegyed.hu és a tex.hu oldalain kaphatók!

A fiú U18-as jégkorong-válogatott edzői stábja kijelölte 20+2 fős játékoskeretét az augusztus 25-28. között, Budapesten, a Tüskecsarnokban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyére.
A tornán olyan rangos ellenfeleket fogadunk, mint Lengyelország, Fehéroroszország és Szlovákia korosztályos válogatottja.
Az U20-as válogatott eközben Svédországban érdekelt a hatcsapatos Super Challenge tornán. Az U18-as fiúk másik fele Zólyomban, Szlovákiában játszik két edzőmeccset.
Az Olimpiai Reménységek Versenyének mérkőzéseire a belépés ingyenes!
A közönség számára a Magyar tudósok körútja felőli főbejárat lesz nyitva. Helyet foglalni az L, M és N szektorban lehet majd, amely mögött üzemel a büfé is.
Fodor Szabolcs, szövetségi edző:
„A szakmai stábbal úgy döntöttünk, nem a születési éveik szerint osztjuk el a bő keretet, hanem két vegyes csapatot alakítunk ki, vagyis negyvennégy hokist vethetünk be ezen a héten. Ismételten azt tudom mondani, nagyon nagy szó, ebből látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar jégkorong, hiszen két nagyon-nagyon erős keretet tudtunk kiállítani. Ha még azt is belevesszük, hogy sokan sajnos sérültek és hat-hét ifjúsági korú a junior válogatottal van, akkor el lehet mondani, hogy ez egy igen jó korosztály. Ilyen sok jó játékosból nekünk, edzőknek nehéz feladat válogatni, de mi ennek csak örülünk.”

A JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Galló Olivér (Vallentuna, SWE), Szeles Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Tóth Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT);
Védők: Balajthy Dániel, Fekete Botond (Ifj.Ocskay Gábor JA), Blazsej Krisztián, Molnár András, Pokornyi Dávid (UTE), Druja Benjámin, Seregély Máté (MAC Budapest), Kiss Tamás (Debreceni HK);
Csatárok: Dézsi Bence, Madácsi Benedek, Vértes Nátán (Ifj. Ocskay Gábor JA), Galántai Richárd, Lőczi Árpád, Tóth András (MAC Budapest), Horváth Ákos, Kovács Sebestyén, Szalma Zsolt (UTE), Makovics Bence (Rosenheim, GER), Pákozdi Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), Rácz Kristóf (Debreceni HK).

A STÁB
Szövetségi kapitány: Glen Williamson
Edző: Fodor Szabolcs
Felszerelés menedzser: Magyar Péter
Gyúró: Berkes Brigitta
Csapatvezető: Mercz Orsolya

A PROGRAM
OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest, Tüskecsarnok
Augusztus 25., csütörtök
16:00 Fehéroroszország – Szlovákia
19:15 MAGYARORSZÁG – Lengyelország
Augusztus 26., péntek
16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország
Augusztus 27., szombat
12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG

U18 – ZÓLYOM,SZLOVÁKIA
Szerda reggel indul Szlovákiába az U18-as válogatott másik fele, ahol délután már egyórás jeges edzésen vesz részt. Csütörtökön 14:45-től Zólyom U20-as csapatával mérkőznek meg fiataljaink, míg pénteken a helyiek U18-asai ellen lép jégre válogatottunk.
Horváth András, szövetségi edző:
„Nagyságrendileg hét-nyolc hónapunk van a világbajnokságig, ahol tudjuk, hogy egy jóval magasabb szintre sikerült tavaly fellépni, így nagyon komoly tempóra és ellenfelekre számíthatunk. Ez alapján úgy gondoljuk, az a jó út, ha a lehető legtöbb embert megnézzük, hogy áprilisban ki tudjuk választani a megfelelő 22 főt tudjuk kiválasztani, aki majd sikerre tud minket juttatni. Célunk az, hogy jövőre is a divízió I/A-ban tudjunk játszani. Ez a két torna nagyon jó képet fog nekünk arról adni, hogy ha egy-egy pozícióra szeretnénk majd játékost keresni a világbajnokságra, akkor ki lesz oda a legalkalmasabb.”

A JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Farkas Gergely (Vasas SC), Sági Máté (MAC Budapest)
Védők: Egyedi Zsolt, Horváth Olivér, Szabó Zsolt (UTE), Futó Máté (DVTK Jegesmedvék), Halasi Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kruppa Nándor, Türmer Gábor (MAC Budapest), Tóth Krisztián (KMH Budapest)
Csatárok: Gáspár Soma, Páterka Bence, Selmeczi András (UTE), Horváth László (Győri NEMAK ETOHC), Kedves Richárd, Korchma Bence (MAC Budapest), Pós Bertalan, R. Szabó András (DVTK Jegesmedvék), Szeghalmi Kevin, Takács Noel (Vasas SC), Szigeti Máté (Debreceni HK), Varga Balázs (Pesterzsébeti HC)

A STÁB
Vezetőedző: Horváth András
Edző: Peterdi Imre
Felszerelés menedzser: Speier Kálmán

U20 SUPER CHALLENGE - Karlstad, Svédország

A ma reggeli egyórás edzését követően rögtön elutazott Svédországba juniorválogatottunk, ahol holnap kezdi meg szereplését az U20 Super Chanllenge tornán.
Rich Chernomaz, szövetségi kapitány:
„Magasabban jegyzett csapatokkal játszunk majd, nem az eredmények lesznek a legfontosabbak, hanem az, ahogyan
a játékosaink és különösen a fiatalok alkalmazkodnak majd a sportág ezen szintjéhez mérkőzésről mérkőzésre. Ez azért fontos, mert erősen hiszem, ha egy adott szinten készülsz helytállni -esetünkben a divízió 1B junior világbajnokságon–, akkor
kulcsszerepet játszik a felkészülésben az, hogy mennyit tudsz ennél magasabb szintű ellenfelekkel készülni. Ilyenkor jóval gyorsabban kell meghozni a döntéseket a pályán, így ha ehhez szoknak a játékosaink, az éles tornán –ahol esetleg érmet akarunk szerezni– már könnyebbé válik a játék, mert a szokottnál lassabb és több idő van jó döntéseket hozni. Ez része a
Glen Williamson-nal közös filozófiánknak, hogy a lehető legtöbbet játsszunk erősebb csapatokkal, mert így sok olyan dolog megmutatkozik, ami az egymás, vagy a velünk azonos szintűek elleni játékoknál nem.”

Az U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései
2016. augusztus 24., szerda
19:15 MAGYARORSZÁG – Norvégia
2016. augusztus 25., csütörtök
15:30 MAGYARORSZÁG – Riga
2016. augusztus 26., péntek
15:30 MAGYARORSZÁG – Biel
2016. augusztus 27., szombat
15:30 MAGYARORSZÁG – Ausztria
2016. augusztus 28., vasárnap
14:30 MAGYARORSZÁG – FBK
A torna menetrendje, csapatok, statisztikák és online stream
itt elérhető.

AZ U20 JÁTÉKOSKERET
Kapusok: Nagy Péter (Debreceni HK), Bors Gergely (Fehérvár AV19), Dobos Kristóf (MAC Budapest)
Hátvédek: Bukor Rajmund, Oroszi Álmos (Vasas SC), Erdély Botond, Imre Patrik, Szabó Dávid, Takács Bence, Vas Márk Dániel (Fehérvár AV19), Fejes Nándor, Tóth Gergely (MAC Budapest), Villás Bálint (Ogden Mustangs, WSHL)
Csatárok: Jancsó Dávid Zsolt, Molnár Dávid (Debreceni HK), Erdei Zoltán, Gyurgyev Miklós, Kiss Patrik, Nagy Ákos, Tóth Renátó, Vizi Dániel (Fehérvári AV19), Nagy Zoltán (KeuPA, FIN), Kreisz Brúnó, Majoross Barnabás, Szigeti Ákos (MAC Budapest), Sági Martin(DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (Rögle, SWE), Szabad Kevin (Vienna Capitals, AUT)

A STÁB
Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edzők: Svasznek Bence, Kiss Dávid
Fizioterapeuta: Bagonya Imre
Felszerelés menedzser: Tornyi Gábor
Csapatvezető: Nagy Attila

Ma megkezdődik a 80. jégkorong világbajnokság, melynek 2009. után ismét tagja hazánk válogatottja.
Oroszországban két helyszínen (Moszkva, Szentpétervár) vív 16 ország válogatottja ádáz küzdelmet azért, hogy május 22-én felüljön a világ trónjára.
A magyar csapat számára, mely a szentpétervári, 6000 fő befogadására alkalmas Yubileiny jégcsarnokban játssza majd mérkőzéseit, a világelitben maradás a tét.
Külön pech, hogy a jövő évi vb mindkét házigazdájával egy csoportba került a magyar együttes, így egyikük legyőzése még nem jelent automatikus részvételt a sportág 2017-es világbajnokságára.
Rich Chernomaz legénysége akkor lesz tagja jövőre is a legjobbaknak, ha
- a csoportban a 6., vagy annál jobb helyen végez;
- a csoportban a 7. helyen végez, de nem Németország, vagy Franciaország lesz a 8.;
- a csoportban a 7. helyen végez, Németország, vagy Franciaország lesz a 8., de csapatunk eredménye jobb lesz, mint a másik csoport utolsójáé.

VÁLOGATOTTUNK MÉRKŐZÉSEI (magyar idő szerint):

Május 7. szombat, 11.15:
Szlovákia – Magyarország

Május 8. vasárnap, 11.15:
Magyarország – Kanada

Május 10. kedd, 19.15:
Magyarország – Franciaország

Május 11. szerda, 19.15:
Finnország – Magyarország

Május 13., péntek, 15.15:
Egyesült Államok – Magyarország

Május 14. szombat, 15.15:
Magyarország – Fehéroroszország

Május 16. hétfő, 19.15:
Németország – Magyarország


A 25-ös VÁLOGATOTT KERET:

Kapusok:
Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Debreceni HK)
Bekkek:
Dudás Jesse (DVTK), Sagert Kalvin (DVTK),
Garát Zsombor (MAC), Mestyán István (MAC), Stipsicz Bence (MAC), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Wehrs Kevin (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa,olasz)
Csatárok:
Banham Frank (Fehérvár AV19), Bartalis István (Fehérvár AV19), Benk András (Fehérvár AV19), Kovács Csaba (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19),
Erdély Csanád (Sioux Falls, amerikai), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián (MAC), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt, osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh)

A SZAKMAI STÁB:
Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edző: Majoross Gergely, Diego Scandella, Sille Tamás, Tokaji Viktor
Kapusedző: Gary Clark
Erőnléti edző: Puskás Sándor
GM: Nagy Attila
Csapatvezető: Imre Lajos
Orvos: Majzik Ernő
Fizioterapeuta: Bagonya Imre, Sashalmi Tamás
Felszerelés-menedzser: Nagy József, Tornyi Gábor

Nem jutott tovább a magyar jégkorong-válogatott a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Olimpiai Selejtező Tornáról, így már biztosan nem lehet ott a 2018-as téli olimpián, Pjongcsangban.
Négy évvel ezelőtt a hollandok leptek meg bennünket, mikor másfél perccel a mérkőzés vége előtt szerzett góllal kiegyenlítettek, majd szétlövés után 2–0-val megszerezték a győzelmet.
Idén a litvánok, az észtek és a lengyelek vártak ránk. A világranglistán elfoglalt helyezések alapján a két balti állam válogatottja nem okozhatott problémát, míg az azonos játékerőt képviselő Lengyelországot tavaly, éppen a saját otthonukban győztük le, kiharcolva, hogy újra a világelit tagjai legyünk.
A csütörtöki és pénteki játéknapok után -a várokozásoknak megfelelően- a magyarok és a lengyelek is százszázalékos teljesítménnyel várták a vasárnapi összecsapást.
A mieink előbb Litvániát győzték le 4-0-ra, majd másnap az észtek ellen arattak 7-1-es diadalt. A fehér-pirosak az észteket 6-2-re, míg a litvánokat 9-1-re verték meg.
A döntő összecsapást a magyar csapat kezdte jobban, rögtön az első percben Sofron István ugrott ki a félpályáról, ám nem tudott Odrobny kapus eszén túljárni. Egy perccel később Kiss Dániel lőtt távolról, majd néhány másodperc múlva Benk András kotort bele egy lövésbe, ám a lengyelek hálóőre mindannyiszor a helyén volt.
Az 5. percben először jutottunk emberelőnyhöz, de nem sikerült gólra váltani. A harmad közepén "felébredtek" a lengyelek, Rajna Miklósnak többször is védenie kellett, majd a másik oldalon Nagy Krisztián és Kovács Csaba tesztelte az ellenfél portását. Az első húsz perc végén a lengyelek voltak valamicskét aktívabbak, gól azonban nem született.
A második játékrész Rajna védéssel kezdődött, majd Nagy Krisztián szabálytalansága miatt a mérkőzés folyamán először emberhátrányba kerültünk. A magyar csapat kiválóan védekezett, így szerencsére komoly lengyel helyzet nélkül végződött ez a két perc.
Az iramra nem lehetett panasz, küzdelmes periódust látott a kilátogató közönség, akik ezúttal is csodálatos hangulatot varázsoltak az arénába.
A 31. percben Benk András előtt adódott nagy lehetőség, ám a kapus ismét hárítani tudott. A következő percek ismét a lengyeleké voltak, megint emberhátrányba kerültünk, de sikerült ezt is kapott gól nélkül megúszni.
A harmad végén több lehetőség is adódott a magyar csapat előtt, melyekből Andrew Sarauer lövése volt a legveszélyesebb, ám ez is elakadt Odrobny kapusban.
A harmadik harmad elején javarészt mezőnyjáték folyt, majd a közepe tájékán megélénkült a meccs. Előbb Galló Vilmos okozott zavart, majd a következő támadásnál a lengyelek találtak kapuvasat.
Egy perc múlva Kiss Dániel szabálytalansága után újra emberhátrányba kerültünk, ám hiába voltak veszélyesek a lengyel próbálkozások, gól továbbra sem született. Azonos létszámnál is az ellenfél volt aktívabb, majd a hajrához érkezve Vincze Péter is két perces büntetést kapott. Lengyel támadásokkal és Rajna bravúrral telt el a két perc, a játékrész végén azonban előttünk adódtak lehetőségek, ám Sofron István és Pozsgai Tamás sem tudta a hálóba juttatni a pakkot.
Mivel gól nem született a rendes játékidőben, következhetett az 5 perc ráadás, melyben a szabályok szerint már csak négy-négy mezőnyjátékos lehetett a jégen.
Hiába adódott csapatunk előtt nagy lehetőség azzal, hogy a lengyelek emberhátrányba kerültek, nem sikerült kihasználnunk, így szétlövés döntött a továbbjutásról.
A magyar oldalon Vas Márton, Andrew Sarauer és Frank Banham is hibázott, míg a másik oldalon Zapala betalált, ez az egyetlen gól pedig eldöntötte, hogy Lengyelország csatlakozhat a házigazda Lettországhoz, Ausztriához és Németországhoz az utolsó selejtezőkörbe.
Búslakodni azonban nincs okunk, hiszen hiába szép álom egy olimpia, kárpótol minket az a tény, hogy a Krakkóban aratott győzelmünknek köszönhetően most az A csoportos világbajnokságra készülve folytatjuk a munkát, míg a lengyeleknek alighanem sovány vigaszt jelent, hogy még egy kört mehetnek az olimpiai selejtezőben.
Vajon hányan cserélnénk velük? Biztosan nem sokan.

Idehaza is egyre népszerűbb az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, a „Dobj egy macit!” akció.
Ilyenkor előre kiválasztott mérkőzéseken jótékonysági célból plüssmacikat gyűjtenek a szervezők a rászorulók részére – a Magyar Jégkorong Szövetség pedig évek óta megszervezi egy-egy válogatott találkozó során a honi „macireptetést”. A legutóbbi évekhez hasonlóan, idén is a mérkőzést követően repülhetnek a plüssfigurák.
A szokások szerint általában a találkozó első hazai gólját követően dobják a jégre a szurkolók a
magukkal hozott plüssállatokat.
Javarészt macikat, de a 2011-es budapesti világbajnokságon repült például ember nagyságú zsiráf is, a 2012-es Olimpiai Selejtező Tornán pedig egy igen termetes víziló pottyant a jégre.
A hosszas játékmegszakítást elkerülve az utóbbi években
a végső dudaszót követően dobhatnak a szurkolók.
2009-ben 4352,
2010-ben 4451,
2011-ben 6870,
2012-ben 5427,
a 2013-as divizió 1-es vb-n 4868,
a legutóbbi alkalommal pedig, a 2014-es Hoki Gálán 4251 plüssállat gyűlt össze a magyar válogatott mérkőzésén.
A legutóbbi alkalmat követően a plüssállatokat több mint tizenkét gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda kapta határon innen és túl.
A macidobálás világrekordját a kanadai Calgaryban tartják:
2015. december 6-án a Calgary Hitmen a Swift Current Broncos csapatát fogadta, ekkor Jordy Stallard második harmadbeli gólját követően 28815 plüss figura terítette be a jeget.
Ez a csúcs valószínűleg nem hazánkban fog megdőlni, de az elérhető célnak tűnik, hogy a 2011-es vb eddigi hazai rekordjának 6870-es számát felülmúlják a jótékonykodók.
Mert adni jó. Meg persze dobni is...

DOBJ EGY MACIT!
A 2016-os Olimpiai Selejtező Tornán
2016. február 11. csütörtök, 19:30
Papp László Budapest Sportaréna
Magyarország – Litvánia
A meccs lefújását követően!

A 2013-ban megrendezett, nagy sikerű világbajnokság és a 2014-es vb-t megelőző felkészülési mérkőzések után 2016-ban ismét a Papp László Budapest Sportarénában szerepel a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely immár a világ 16 legjobb csapata közé tartozik.
Az első OST-s ellenfelünk, 2016. február 11-én, csütörtökön Litvánia lesz, amellyel legutóbb éppen az
Arénában, az előző olimpia selejtezőjében találkoztunk, és győztünk le. Másnap, pénteken az ősszel rendezett előző selejtezőkörét fölényesen megnyerő Észtországgal játszunk, amellyel nem találkoztunk a 2008-as szapporói csoda óta.
A szünnap után, szombaton pedig jön az Olimpiai Selejtező Torna fináléja a világranglistán csak három hellyel mögöttünk lévő Lengyelországgal szemben, amellyel tavasszal is megküzdöttünk a feljutásért– reméljük, a „visszavágót” is mi nyerjük, hiszen csak az OST győztese jut az utolsó selejtezőkörbe.
Ez a februárban rendezendő Olimpiai Selejtező Torna lesz az első alkalom, hogy a krakkói feljutás óta hazai jégen láthatja a válogatottat a közönség, egyben az utolsó is, mielőtt a csapat megkezdi a felkészülését az „A-csoportos” vb-re.

A PROGRAM

2016. február 11. csütörtök
16.00:
Lengyelország – Észtország
19.30:
MAGYARORSZÁG – Litvánia

2016. február 12. péntek
14.30:
Lengyelország – Litvánia
18.00:
MAGYARORSZÁG – Észtország

2016. február 13. szombat
Szünnap

2016. február 14. vasárnap
14.30:
Észtország – Litvánia
18.00:
MAGYARORSZÁG – Lengyelország


Biztonsági információ

A novemberben, Párizsban történt terrorcselekmények nyomán,
Magyarországon is szigorodtak a beléptetési szabályok, amelyek természetesen az OST-re is érvényesek
A beléptetés során alaposabb, több időt igénylő átvizsgálásra kell számítani az OST összes napján, ezért a Magyar Jégkorong Szövetség kéri a szurkolókat, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek az Aréna kapuihoz.
Papp László Budapest Sportarénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. vezetése -visszavonásig- megemelte az Aréna biztonsági védelmét, melynek kapcsán az alábbi közleményt adta ki:

"Kedves látogatóink annyit fognak érzékelni, hogy az Arénába történő belépéskor szigorodik az ellenőrzés, csomag- és ruházat átvizsgálás is történhet. Kérjük Önöket, hogy az elkövetkező rendezvényeinkre az eddig megszokottnál korábban érkezzenek, és ne hozzanak magukkal nagyméretű táskákat, csomagokat. Továbbra is tilos behozni az Arénába flakonos italokat, fémtárgyakat, szúró- és vágóeszközöket.
Az intézkedés lassítani fogja a beléptetést, ezért türelmüket kérjük, de mindannyiunk érdeke a kockázatok lehetőség szerinti csökkentése.
Hasonló ellenőrzésre kell felkészülniük az Aréna Parkolóházába történő behajtáskor, ahol csomagtér-ellenőrzés is lehetséges.
Koncertjeinken nem megszokott, de egy ideig rendőrségi jelenlét is várható rendezvényeinken, mely
szintén a prevenció –így mindannyiunk- érdekében történik.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és a történtek ellenére kívánunk Önöknek nagyon kellemes szórakozást eseményeinken!"

Visszatér a Papp László Budapest Sportarénába a magyar jégkorong-válogatott, amely az „A-csoportos” világbajnokság előtt, 2016. február 11. és 14. között az olimpiai szereplésért küzd majd. Az idén tavasszal Krakkóban az „A-csoportba” jutott magyar férfi felnőttválogatottra az elit vb előtt másik nagy feladat vár: az Olimpiai Selejtező Torna 2016. február 11. és 14. között a Papp László Budapest Sportarénában!
A 2013-ban megrendezett, nagy sikerű világbajnokság és a 2014-es vb-t megelőző felkészülési mérkőzések után 2016-ban tehát ismét a BS-ben szerepel a nemzeti válogatott, amely immár a világ 16 legjobb csapata közé tartozik. Februárban újabb komoly feladatok várnak rá, hiszen a 2018-as, Pjogncsangban rendezendő téli olimpiai részvételért küzd. Az első ellenfelünk, 2016. február 11-én,
csütörtökön Litvánia lesz, amellyel legutóbb éppen a BS-ben, az előző olimpia selejtezőjében találkoztunk és győztük le. Másnap, pénteken az ősszel rendezett előző selejtezőkörét fölényesen megnyerő Észtországgal játszunk, amellyel nem találkoztunk a 2008-as szapporói csoda óta.
A szünnap után, szombaton pedig jön az Olimpiai Selejtező Torna fináléja a világranglistán csak három hellyel mögöttünk lévő Lengyelországgal szemben, amellyel tavasszal is megküzdöttünk a feljutásért– reméljük, a „visszavágót” is mi nyerjük, hiszen csak az OST győztese jut az utolsó selejtezőkörbe! Ez a februárban rendezendő Olimpiai Selejtező Torna lesz az első alkalom, hogy a krakkói feljutás óta hazai jégen láthatja a válogatottat a közönség, egyben az utolsó is, mielőtt a csapat megkezdi felkészülését az „A-csoportos” vb-re.
Az Olimpiai Selejtező Tornára december 31-ig elővételben akciós áron lehet bérleteket vásárolni, amelyek mindhárom játéknap mind a hat mérkőzésére érvényesek. Érdemes igyekezni a vásárlással, mert több ezer forintot lehet spórolni!
A bérleteket január 1-étől normál áron lehet beszerezni és január 1-én kezdődik a napijegyek árusítása is.
Belépők a Ticketpro (www.ticketpro.hu) és az IBUSZ (www.ibusz.hu) oldalakon érhetők el online, vagy
az IBUSZ irodáiban országszerte személyesen.

A PROGRAM

2016. február 11., csütörtök
16.00: Lengyelország – Észtország
19.30: MAGYARORSZÁG – Litvánia

2016. február 12., péntek
14.30: Lengyelország – Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG – Észtország

2016. február 13., szombat
Szünnap

2016. február 14., vasárnap
14.30: Észtország – Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG – Lengyelország

Csütörtökön az újonc MAC Budapest, illetve az Újpest rangadójával megkezdődik a MOL Liga 2015–16-os idénye, amely immár a nyolcadik az ismét bővülő mezőnyű nemzetközi liga életében.
Mozgalmas nyarunk volt, hiszen amióta március 14-én a Jegesmedvék megnyerték a MOL Liga 2014–15-ös idényét, áprilisban a magyar férfi felnőtt válogatott feljutott az A csoportba, és Románia is feljebb lépett a divízió 1-be. A Jegesmedvék pedig Jegesmedvék ugyan, de már nem Miskolc, hanem a DTVK-sportcsalád vezetéknevével. A döntő másik résztvevője, a HC Nové Zámky sem unatkozott a nyáron, ám sajnos a Szlovák Jégkorong Szövetség nem engedélyezte a zöld-fehéreknek, hogy idén is indulhassanak külföldön, így a most kezdődő idény a felvidékiek nélkül zajlik majd –
a létszám azonban így is emelkedik.

Újoncok
Visszatér a nemzetközi ligába a Fehérvár AV19, amelynek a juniorcsapata a legutóbbi három U20-as magyar bajnokságot megnyerte, a korosztályos EBEL-ben pedig tavalyelőtt és idén arany-, közte ezüstérmet szerzett – erre a sikeres keretre építkezve indít immár felnőtt csapatot a MOL Ligában, a sikeredző Tyler Dietrich vezetésével.
A másik újonc a MAC Budapest, amellyel a Fehérvár az idei magyar juniordöntőben találkozott, és amelynek edzését Majoross Gergely vette át, aki az előző idényben a Miskolccal mindent megnyert, a magyar bajnokságot, a MOL Ligát és a Magyar Kupát is, aztán pedig másodedzője
volt a feljutó válogatottunknak.
A nyolcadik szezonját kezdő MOL Liga tehát ezúttal is bővül: a 2015–16-os évadban kilenc csapattal fut majd.

Új vezetőség
A nyáron az eddigi ügymenetet ismerő, ugyanakkor friss és új ötletekkel érkező menedzsment vette át a MOL Liga irányítását: az új elnök a Red Bull Hugaria ügyvezető igazgatója, Szőke Álmos, az alelnök pedig maradt Végh István.

A mezőny
Az új idény legfőbb esélyese – már csak a hagyomány alapján is – a címvédő, tehát új nevén DVTK-Jegesmedvék. Miskolcon a keret jobbára egyben maradt, és ahogy tavaly Majoross, idén Mayer Péter kapja meg a lehetőséget, hogy elsőéves felnőtt vezetőedzőként jó alapanyaggal
dolgozzon.

A tavaszi elődöntősök, a Corona Brasov és a Dunaújvárosi Acélbikák új alapra helyezték a működésüket: előbbi a hazai fiatalságra, utóbbi helyi jégkorong fenntartására koncentrál, a trénerek, Keresztes Ottó, illetve a kanadai Lee Gilbert vezetésével.
Az előző alapszakasz ötödikje és hatodikja, a Debreceni HK és az Újpest is erősödött a holtszezonban. A Hajdúságban a sikeres újoncévadot produkáló mester, az orosz Jevgenyij Muhin ugyan hazaigazolt a KHL-be, ám a helyére honfitársa, Dmitrij Romanov került, akitől
hasonló keménységet várnak el, a főváros IV. kerületében pedig továbbra is Szilassy Zoltán építkezik majd a lerakott alapokra.
A Ferencváros és a HSC Csíkszereda ugyanakkor most teheti le a sikeresebb jövő alapjait: a zöld-fehéreknél a MOL Liga
- veterán edző, a korábban Miskolcon és Brassóban is dolgozó svéd Greg Lindqvist az új főnök, Erdélyben pedig Id. Geréb István.
A Fehérvár és MAC pedig habár újonc, de bizonyosan nagyobb tervei vannak, mint, hogy hozzászokjon a
nemzetközi felnőtt mezőnyhöz.

Közvetítések
Az idényben sok-sok hoki lesz a tévében is: a MOL Liga új televíziós partnere, az M4 Sport legalább negyven bajnokit sugároz majd a szezonban, elsőnek máris a nyitómeccset, a MAC Budapest – Újpest rangadót csütörtök este 20.30-as kezdettel, másnap, pénteken pedig DVTK-Jegesmedvék –Ferencváros meccs kerül képernyőre.
Az ingyenesen fogható és minden csomagban szereplő M4 Sport a nyitómeccs előtt 105 perces felvezető műsort is ad.

Internet
Természetesen a MOL Liga saját honlapja, a molliga.eu, illetve a Magyar Jégkorong Szövetség internetes oldala, az icehockey.hu továbbra is naprakész statisztikákkal, előzetesekkel, tudósításokkal és interjúkkal szolgál, valamint a MOL Liga facebook és twitter profilja is segít
a tájékozódásban.

Lebonyolítás
A szeptember 10-től február 4-ig tartó alapszakaszban minden csapat 48 meccset játszik majd, természetesen a páratlan létszám miatt az összes fordulóban lesz egy-egy
szabadnapos.
Az alapszakasz első két helyezettje automatikusan előd
öntős lesz, a 3–6. helyezettek pedig február 7-től legkésőbb 18-ig két győzelemig tartó negyeddöntőt vívnak a fennmaradó két elődöntős helyért.
Az elődöntőkre február 21. és március 6., a döntőre március 9. és 23. között kerül sor – az összes párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.
Miként az előző években, az OB I bajnoka a MOL Liga legjobb helyen végzett magyar csapata
lesz.

Új hosszabbítás
Ami többek között az AHL-ben már bevált, a MOL Liga is alkalmazza: újfajta hosszabbítással dőlhetnek el a rend
es játékidőben döntetlenre végződő alapszakasz-mérkőzések. A négy-négy mezőnyjátékossal kezdődő hosszabbítás alapideje ötről hét percre nő, ám a harmadik perc
letelte utáni első játékmegszakítást követően már csak három-három mezőnyjátékos folytatja. Ennek
a célja, hogy lehetőleg már a szétlövés előtt eldőljön a mérkőzése, ám, ha a hét perc során nem esik gól, akkor következhet a megszokott rávezetés-párbaj.
Az alapszakaszban a pontrendszer változatlan, továbbra is 3 pont jár a rendes játékidős győzelemért, 2 a ráadásban elért sikerekért, 1 a ráadásos vereségért és 0, ha a csapat a rendes játékidőben veszít.

A MOL LIGA CSAPATAI:
Corona 2010 Brasov
Debreceni Hoki Klub
Dunaújvárosi Acélbikák
DVTK-Jegesmedvék
Fehérvár AV19
Ferencváros
Bp. ESMTK
HSC Csíkszereda
MAC
Budapest
UTE

A MENETREND:
Alapszakasz:
szeptember 10–február 4.
Negyeddöntő:
február 7–18.
Elődöntő:
február 21–március 6.
Döntő:
március 9–23.

mol liga1
VÉLEMÉNYEK

Kelenvölgyi Ágnes, szponzorációs vezető, MOL-csoport:
„A MOL jó néhány sporttörténeti sikerrel büszkélkedhet, ezek közé tartozik a MOL Liga nyolc évvel ezelőtti életre hívása is. Ezzel a támogatással olyan területet karoltunk fel, amelyre azelőtt nem volt példa. A férfi felnőtt jégkorong-válogatott szereplése Krakkóban az idei év egyik legnagyobb sportsikere, mely tovább növeli a hazai jégkorong hírnevét és nemzetközi elismertségét, hiszen
feljutottunk az élvonalba és a világ legjobbjaival megmérkőzhetünk jövőre. A MOL is hasonló célokért küzd és dolgozik nap mint nap, hogy a legjobbak között tartsanak minket számon. Ez az eredmény is arról győzött meg minket, hogy a jégkorongba fektetni érdemes, és többek között emiatt is döntöttünk úgy a hírhedt, kritikus hetedik év után, hogy együtt maradunk. Kíváncsian és nagy elvárásokkal tekintünk a következő szezonra, a két új csapattal bővült MOL Ligára, bízva abban, hogy újabb sikeres szezon vár ránk.”

Id. Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke:
„Kitüntetés, hogy egy ilyen nagy vállalat, mint a MOL immár nyolcadik éve velünk van, és névadó főtámogatója a nemzetközi ligának. Két magyar klub csatlakozott a mezőnyhöz, így már hét magyarországi csapatunk van. Nagyon örülünk annak, hogy mindkettő kiváló utánpótlással rendelkezik, és erre építkezve vállalják felnőtt csapatok szerepeltetését is.”

Szőke Álmos, a MOL Liga elnöke:
„Ebben az idényben hét magyar és két romániai csapat vesz majd részt, a szlovákiai Érsekújvárnak sajnos ki kell hagynia az évadot. Ugyanakkor két belépőnk is van, az egyik Fehérvár, Magyarország egyik fő hokibázisa,
a másik pedig Budapestről a MAC, amely révén a fővárosban is megerősödik a MOL Liga.”

DVTK-Jegesmedvék
Egri Gergely: „A célkitűzéseink és elvárásaink nagyok. Tavaly magasra tettük a lécet, hiszen mindenhol nyertünk, és ezúttal sem szeretnénk alábbadni. A lehetőségeink adottak, de a többi csapat erősödött, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.”

Hajós Roland: "A célunk a címvédés. Ehhez a játékosállományunk adott, ugyanakkor jól tudjuk, mennyit dolgoztunk a sikerekért az előző idényben, ezúttal is legalább ennyit kell majd, mert nemcsak a csapatok száma nőtt, hanem a verseny is erősödik.”

Dunaújvárosi Acélbikák
Id.Azari Zsolt: "Mindenki tudja, hogy az eddigi főszponzorunk beszüntette a támogatását, aminek a következménye, hogy jelentősen lecsökkent a költségvetésünk, ám nincs ellenemre, hogy átalakítsuk a gondolkodásunkat és a motivációt, a győzni akarást tekintjük az egyik legfontosabb jellemzőnek, amikor játékosokat választunk. A jeget felszántó csapatot
ígérhetek! A céljainkat ennek megfelelően fogalmazzuk meg, szeretnénk bekerülni a legjobb hat közé és olyan eredményt elérni, amit az első általam vezetett évben, amikor a semmiből bejutottunk a döntőbe.
Annak pedig természetesen örülök, hogy két csapattal bővült a mezőny, parázs küzdelem várható a jégen.”

Ifj. Azari Zsolt: „A felkészülés során úgy láttam, mindenki megértette, hogy új helyzet van, és az a feladat, hogy az elsőtől az utolsó percig küzdeni kell. Még formálódik a csapat, az új edzővel és új játékosokkal még nem csiszolódtunk össze, de majd ahogy haladunk előre, egyre több esélyünk lesz. Bízom abban, hogy a szurkolóinknak és a vezetőségnek is meg tudunk felelni.”

ASC Corona 2010 Brasov
Keresztes Ottó: „Nagyon nehéz évünk lesz, de mindent megteszünk majd, hogy jól szerepeljünk. Kiváló erdélyi játékosokkal vagyunk felszerelve, de az sajnos nem adatik meg, hogy légiósokat szerződtessünk, ezért a fiataloknak kívánunk teret adni. Komoly kihívás előtt állunk, nem leszünk esélyesek, viszont már láttam, hogy a fiúk odateszik magukat, ezért
remélem, nem fogunk csalódást okozni.”

Mihály Árpád: „Nagyot változott a keretünk, nem lesznek légiósaink, de sok a fiatalunk, ezért tele leszünk energiával. Napról-napra dolgozunk, és igyekszünk megoldani az évadot a sok mérkőzéssel.”

Debreceni HK
Mocsári Attila: „Az újoncidényünkben sikeres rajtot vettünk, a célunkat elértük. Az első tanulóév volt, sok mindent megtapasztaltunk. Ebből okulva szeretnénk tovább építkezni és csapatot építeni, amely méltó ellenfele lehet bárkinek. A rövidtávú céljaink megmaradtak, stabil, fenntartható fejlődést tervezünk, lassan, de biztosan előrehaladni. Ennek érdekében játékoscseréket hajtottunk és hajtunk végre a csapatban ott, ahol szükségét látjuk, igyekszünk
bővíteni a támogatóink körét, és tárgyalunk, hogy a Főnix Csarnokban játszhassunk majd, újabb álmot megvalósítva.”

Könczei Áron: „Az a minimum, hogy az előző idény eredményeit megismételjük. Mivel az edzőnk későn érkezett meg, a taktikai elemeink még nem működnek százszázalékosan. Ugyanakkor mindent megteszünk, hogy elérjük a céljainkat.”

UTE
Dömötör Róbert: „Apró lépésekkel haladunk előre: tavaly a hatba kerülés volt a cél, most már a négybe. Ezért májusban igyekeztünk már összeállítani a keretet, ami 90%-ban sikerült is. A
felkészülési eredményeink nem olyan látványosak, mint tavaly voltak, de ennek az oka, hogy direkt erősebb riválisokat választottunk, hogy kiderüljenek a hiányosságaink.”

Gágyor Péter: „Az Újpest jó néhány évig nem jutott a rájátszásba, az előző szezonban végre igen. Ezúttal is jó légiósaink és hazai játékosaink vannak, ezért reális cél, hogy a legjobb
négybe jussunk.”

Ferencváros Budapest-ESMTK
Hudák Gábor: „Az előző idényünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért úgy döntött a vezetőség, hogy más utat
jelöl ki. A MOL Ligát jól ismerő edzőt hoztunk, illetve olyan játékosokat, akik hosszú távon is sikeresek lehetnek. Igyekszünk visszahozni a Fradi küzdőszellemét, és bízunk abban, hogy bejutunk a rájátszásba.”

Mach Márton: „Fiatal társaság vagyunk, 22 körüli az átlagéletkorunk. A hangulat kiváló, igazi barátok lettünk, ami segít majd akkor is, amikor hatvan vagy még több percen át kell majd
küzdenünk a győzelemért. Új edzőnk, új légiósaink vannak, akik képesek arra, hogy segítsenek előrébb tolni a szekerünket.”

HSC Csíkszereda
Cseke Szilárd: „Az eredményeink az elvártak alatt maradtak. Újra megszerettetnénk a hokit az emberekkel, továbbá bejutni a rájátszásba, habár nem lesz egyszerű a román bajnokságban
való részvételünk miatt. Folyamatosan keresünk légiósokat, meglátjuk, mire jutunk majd.”

Sofron Ádám: „A felkészülést elvégeztük, az erőnlétünkkel nem lesz gond, de jó lenne, ha tudnánk légiósokat igazolni, főleg a védelembe. Szeretnénk bejutni a rájátszásba, ott pedig
már bármi megtörténhet.”

Fehérvár AV19
Énekes Lajos: „A sikeres visszatérés a célunk. Olyan munkát végeztek a fiatalok az elmúlt idényekben, hogy azt gondoljuk, mostantól a felnőttek között is megállják a helyüket. Azért is tértünk vissza a MOL Ligába, hogy ezen játékosok fejlődése töretlen legyen.”

Tyler Dietrich: „Versenyképesek szeretnénk lenni. Kívülről úgy tűnt, hogy a MOL Liga hatalmasat fejlődött az előző szezonokban. Legutóbb a Miskolc nagyon magasra tette a lécet, azt kéne átugranunk majd, de az elsődleges cél, hogy minden este legyen esélyünk a győzelemre.”

Hegyi Ádám Zoltán: „Nagy kihívás számomra is a visszatérés. Fiatal a keretünk, a juniorkorosztályból kinövők egészülnek ki a légiósokkal és néhány, velem egykorú játékossal. Taktikailag meglepően érett a csapat, gyors és lendületes játékot ígérhetek. Sportember vagyok, ezért a legmagasabbra
török, én a döntőben szeretnék játszani!”

MAC Budapest
Kangyal Balázs: „Hiszek benne, hogy jó döntés volt a két újonc felvétele, nem csak a földrajzi elhelyezkedés, hanem a magyar hoki jövője szempontjából is. Ahhoz, hogy a fiatalok léphessenek előre, kell a jövőkép és lehetőség. Negyvenezer egyetemista és európai körülmények között dolgozhatunk, a vezetőségünk a munkáját elvégezte, de ahogy Pat Cortina mondotta, majd a jégen derül ki a lényeg.”
Stipsicz Bence: „Komoly játékosokat igazoltunk, a juniorjaink mellé rutinos magyarok és légiósok érkeztek, akik sokat segíthetnek, hogy felzárkózhassunk a felnőttek mellé.
Ha ugyanazt tudjuk csinálni, amit az idősebbek, akkor hatalmasat léphetünk előre.”

Lemondott tisztségéről Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt állításra.
„A csúcson kell abbahagyni" – ezzel a kijelentéssel, illetve az elnökségi tagok és a többi munkatárs elmúlt ötéves munkájának megköszönésével búcsúzott Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke, aki a mai elnökségi ülésen lemondott tisztségéről. A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt állításra, így a 2015. május 28-ra kiírt éves rendes közgyűlésen feltehetőleg még nem választ új elnököt az MJSZ.
Németh Miklós 2010. június 11-én lett az MJSZ elnöke, az előző A-csoportba jutás, a 2008-as
szapporói csoda idején elnöklő, ma tiszteletbeli elnök Studniczky Ferenc helyett. 2014-ben egyhangúlag újraválasztották, és neki is jutott egy csoda, a krakkói.
Németh Miklósnak a Magyar Jégkorong Szövetség nevében köszönjük az ötéves munkát, reméljük, sokszor találkozunk még a jégcsarnokokban és további sikereket kívánunk!

A magyar férfi jégkorong-válogatott 2008. után ismét a világelitbe kerülését ünnepli!
Pedig azóta hány, de hány Divízió I/A világbajnokságon indultunk esélyesként. Akár Ljubljanában, akár itthon, számtalan lehetőségünk volt, de vagy a terhet nem bírtuk, vagy szerencsénk nem volt.
Hányan emlékszünk arra, mikor a frissen honosított Ladislav Sikorcin úgy zokogott a Papp László Budapest Sportaréna jegén, mint egy kisgyerek és sírt vele együtt a helyszínen majd' 10000 néző, mikor Olaszország a hosszabbításban ütött góllal szertefoszlatta álmainkat?
Az elmúlt évek csendesebbé váltak. Sem tavaly, sem most nem mondta ki senki, hogy a feljutás a cél, sőt a Japán elleni győzelem után is csak az fogalmazódott meg bennünk, hogy a kiesés réme talán már nem fenyeget. Tényleg nehéz volt "belőni" a válogatott helyét, noha a felkészülés remekül sikerült. Az osztrákokat kétszer is legyőztük, és a szlovének ellen sem vallottunk szégyent.
Most ezen a gyönyörű áprilisi estén, az eufória és az ünneplés közepén ragadjuk meg az alkalmat és gratulálunk a
MAGYAR CSAPATNAK!
Játékosoknak, szakvezetőknek, a szövetség dolgozóinak, a felszerelésmenedzsernek, a jégtisztítóknak és mindenkinek, aki közvetlen, vagy közvetve hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez és akiknek köszönhetően Krakkóban ma újjáéledt a sapporói csoda!
KÖSZÖNJÜKA magyar férfi jégkorong-válogatott 2008. után ismét a világelitbe kerülését ünnepli!
Pedig azóta hány, de hány Divízió I/A világbajnokságon indultunk esélyesként. Akár Ljubljanában, akár itthon, számtalan lehetőségünk volt, de vagy a terhet nem bírtuk, vagy szerencsénk nem volt.
Hányan emlékszünk arra, mikor a frissen honosított Ladislav Sikorcin úgy zokogott a Papp László Budapest Sportaréna jegén, mint egy kisgyerek és sírt vele együtt a helyszínen majd' 10000 néző, mikor Olaszország a hosszabbításban ütött góllal szertefoszlatta álmainkat?
Az elmúlt évek csendesebbé váltak. Sem tavaly, sem most nem mondta ki senki, hogy a feljutás a cél, sőt a Japán elleni győzelem után is csak az fogalmazódott meg bennünk, hogy a kiesés réme talán már nem fenyeget. Tényleg nehéz volt "belőni" a válogatott helyét, noha a felkészülés remekül sikerült. Az osztrákokat kétszer is legyőztük, és a szlovének ellen sem vallottunk szégyent.
Most ezen a gyönyörű áprilisi estén, az eufória és az ünneplés közepén ragadjuk meg az alkalmat és gratulálunk a
MAGYAR CSAPATNAK!
Játékosoknak, szakvezetőknek, a szövetség dolgozóinak, a felszerelésmenedzsernek, a jégtisztítóknak és mindenkinek, aki közvetlen, vagy közvetve hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez és akiknek köszönhetően Krakkóban ma újjáéledt a sapporói csoda!
KÖSZÖNJÜK!

1. oldal / 2

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek