JÚLIUS 3.: Megszületett világklasszis vívónk, Dani Gyöngyi kisfia, Nagy Kristóf Bendegúz. Dani Gyöngyi szintén ezen a napon ünnepli a születésnapját.

JÚLIUS 7.: Lengyel Zsófia (kísérő: Wirth Eszter) a második helyen végzett az olaszországi Iseóban rendezett triatlon Világkupa-versenyen.

JÚLIUS 12.: Három ezüstéremmel zárták a mieink a németországi Brandenburgban rendezett integrált kajak-kenu Európa-bajnokságot.

JÚLIUS 13.: Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a mieink a hollandiai Dordrechtben a sportág történetének első integrált ifjúsági úszó Európa-bajnokságán.

JÚLIUS 20.: Dávid Krisztina kézsérülése ellenére is ezüstérmet szerzett légpisztolyban a németországi Suhlban rendezett sportlövő-világbajnokságon és első magyarként biztosította helyét a riói paralimpián.

JÚLIUS 21.: Németh Roland párosban szlovák csapattárssal megnyerte a budapesti nemzetközi tenisztornát.

JÚLIUS 29.: Eldőlt, hogy összesen 15 döntő összefoglalója lesz látható a Magyar Televízióban az augusztusi eindhoveni úszó Európa-bajnokságról. A sugárzási jogot a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vette meg a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól (IPC).

JÚLIUS 30.: A vétkes sportolók mellett a nemzeti paralimpiai bizottságok is szankciókra számíthatnak, ha egy országból több versenyző is megbukik a doppingvizsgálatokon, erről tájékoztatta hivatalos levelében tagországait az IPC.

AUGUSZTUS 1.: Veres Amarilla nyerte a női tőrözők versenyét Stoke Mandeville-ben az IWAS Junior Világjátékokon.

AUGUSZTUS 7.: A riói nyári olimpia és paralimpia szervezőbizottsága bejelentette, hogy 32 sportágban összesen 45 tesztversenyt rendeznek a játékok rajtjáig az olimpiai és paralimpiai sportlétesítményekben.

AUGUSZTUS 8.: Rozbora András aranyérmes lett a moszkvai integrált kajak-kenu-világbajnokságon a kajakosok versenyében, a kenus Suba Róbert a harmadik helyet szerezte meg.

AUGUSZTUS 12.: Négy ezüst- és hat bronzéremmel tértek haza úszóink az eindhoveni Európa-bajnokságról. Az Eb-ről minden nap összefoglalót sugárzott a Magyar Televízió m2-es csatornája.

AUGUSZTUS 16.: Boronkay Péter megnyerte a tereptriatlon-világbajnokságot a németországi Zittauban.

AUGUSZTUS 23.: Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar csapat a Swansea-ban rendezett IPC atlétikai Európa-bajnokságot.

AUGUSZTUS 24.: Női és férfi válogatottunk is a harmadik helyen végzett az egri nemzetközi csörgőlabdatornán.

AUGUSZTUS 27.: Boronkay Péter arany-, Balogh Zoltán ezüst-, Lengyel Zsófia (kísérő: Orbán Anna) bronzérmet szerzett az edmontoni aquatlon-világbajnokságon.

SZEPTEMBER 4.: Szekeres Pál lett kerekesszékes vívósportunk szakmai igazgatója. Háromszoros paralimpiai bajnok vívónk feladata a sportágban folyó szakmai munka felügyelete és összefogása.

SZEPTEMBER 6.: Szabó Nikolett (70 kg) megnyerte a judo-világbajnokságot az egyesült államokbeli Colorado Springsben és Dávid Krisztina sportlövő után második magyarként kijutott a riói paralimpiára.

SZEPTEMBER 13.: Pálos Péter egyesben, Csonka András és Zborai Gyula csapatban lett bronzérmes a pekingi asztalitenisz-világbajnokságon.

SZEPTEMBER 17.: Hivatalosan bejelentették, hogy Egerben, a novemberi vívó Világkupa-verseny alatt tartja következő ülését az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) Vezető Testülete.

SZEPTEMBER 18.: Eldőlt, hogy Eger lesz a helyszíne 2015-ben az erőemelő Európa-bajnokságnak.

SZEPTEMBER 22.: Megtartotta alakuló ülését az MPB Hagyományőrző Bizottsága, amelynek elnöke Nádas Pál, korábbi MPB-elnök.

SZEPTEMBER 26.: Első alkalommal két parasportág is bekerül az Európai Egyetemi Játékok programjába, melyet 2016-ban rendeznek Horvátországban. Az EPC javaslatokat kért a tagországoktól, mely parasportágak képviselői vegyenek részt a Játékokon.

SZEPTEMBER 28.: Hét másodperccel a befejezés előtt kapott góllal maradt le a feljutást jelentő harmadik helyről és lett negyedik női csörgőlabda-válogatottunk a Dabason és Szigetszentmiklóson rendezett Európa-bajnokságon. Férfi csapatunk a hatodik helyen végzett.

SZEPTEMBER 28.: Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a mieink a varsói vívó Világkupa-versenyen, a sportág első riói paralimpiai kvalifikációs viadalán.

SZEPTEMBER 30.: Magyar kezdeményezésre Budapesten írt alá együttműködési megállapodást a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségével (IBSA).

A Ferobox Event szombat este Budakalászon a Kalászi Sportcsarnokban rendezte az idei év utolsó bokszgáláját, melyen Bedák Zsolt, Kovács Attila és Szellő Imre is emlékezetes produkciót nyújtott

A WBO (Boksz Világszervezet) kispehelysúlyú Európa-bajnoki övének birtokosa, Bedák Zsolt azért szállt ringbe a ma esti főmérkőzésen, hogy megvédje címét az orosz Ruslan Berchuk ellen.
A bokszberkekben csak Mr. Balhorogként emlegetett 31 éves magyar ökölvívó 2006-ban kezdte profi pályafutását. Kovács Istvánhoz, Erdei Zsolthoz és Balzsay Károlyhoz hasonlóan a hamburgi Universum kötelékébe lépett, majd annak gazdasági mélyrepülése miatt itthon folytatta pályafutását.
Mostanság Erdei Zsolt kezei alatt készül. A gála előtti mérlege 23 győzelem mellett 1 vereség.
Bedák Zsolt nagyszerűen bokszolt a 10 győzelemmel és 5 vereséggel álló Berchuk ellen, azonban a nyolcadik menetben összefejelt ellenfelével, melynek következtében csúnyán felszakadt a szeme sarka. A vérzést nem sikerült elállítani, így nem folytathatta a mérkőzést.
A szabályok szerint (öt menetet már bokszoltak) lepontozták az összecsapást, melyen 80-72, 80-72 és 79-73 arányban, mindhárom pontozónál jobbnak bizonyult Bedák, így technikai döntéssel nyert és megvédte Európa-bajnoki címét.ferobox gala 4

Bedák Zsolt:
„Uraltam minden menetet, bármit meg tudtam csinálni, ezért kicsit sajnálom, hogy idő előtt, így lett vége a mérkőzésnek. Szerettem volna még jobban kiszolgálni a közönséget.
Mentem volna még előre, aztán kinéztem Zsoltira és megnyugodtam, így nem vitt el a hév.
Köszönöm mindenkinek, aki itt volt, vagy a tévé előtt nézte a mérkőzését, és szurkolt nekem."

Erdei Zsolt:
"Nagyon örülök! Zsolti nem csak tanítványom, hanem jó barátom is, így nagyon fontos a sikere. Az edzéseken mutatott szorgalma és alázata miatt külön drukkoltam neki. Ma este kimagaslóan jól bokszolt."

Rendkívüli izgalmakat hozott a 40 éves Kovács Attila Karlo Tabaghua elleni nagyváltósúlyú összecsapása.
A volt IBO világbajnok Kovács Attila óriási meccset vívott, ahol a második menetben "földre tette" ellenfelét, akire számolni is kellett. Később a svéd visszajött a küzdelembe, s a véghajrát is jobban bírta. Olyannyira, hogy a hatodik menet elején egy jobbhoroggal padlóra küldte a győri bokszolót, aki a számolás után hatalmas szívósságról tett tanúbizonyságot, hiszen nem csak végigállta a meccset, de az utolsó pillanatokban újra támadásba lendült. Végül megosztott pontozással Kovács "Vipera" Attila győzött.
Információink szerint Tabaghua a mérkőzés után összeesett, így kórházba kellett szállítani, míg Kovács Attila keze nagy valószínűséggel eltörött.ferobox gala 3

Kovács Attila:
„Beleszaladtam egy nagy maflásba, de ez egy ilyen sport. Egyszer adok, aztán kapok. A héten tudtuk meg, kivel fogok bokszolni, mindössze egy 2010-es videót láttunk róla, azóta pedig eltelt néhány év. Egészen a hét elejéig a francia Ludovic Duval ellen készültünk, de sajnos ő megsérült. A pofon szerencsére "átszaladt" rajtam. Örülök, hogy kemény meccset bokszoltam."

A cirkálósúlyú Szellő Imre már a második menetben megrendítette a szlovák Vladimir Idranyit, akit ekkor még megmentett a gong. A hatmenetesre tervezett összecsapás azonban így sem ment végig, a látványosan bokszoló magyar bajnok az ötödik menetben végleg padlóra küldte ellenfelét, megszerezve ezzel profi pályafutásának negyedik győzelmét.
Idranyi rövid időre elvesztette eszméletét, majd orrtöréssel és agyrázkódással, megfigyelésre a kórházba szállították.ferobox gala 1

Szellő Imre:
„Idő kérdése volt a kiütés, nem gondoltam, hogy már az elején így el tudom kapni. Nem feltétlenül törekedtem kiütésre, a közönség miatt 6 menetet szerettem volna bokszolni, de ma nagyon kijött a lépés. Ezt a srácot eddig még nem ütötték ki.
Nagyon fontos, hogy látványos volt a mérkőzésem. Köszönöm a közönségnek, a menedzsmentnek, mindenkinek!"

A WBO nehézsúlyú Európa-bajnoki címéért vívott összecsapáson az olasz származású, német Francesco Pianeta 31 győzelemmel, 1 vereséggel (2013-ban Vladimir Klicsko) és 1 döntetlennel várta a horvát Ivica Bacurin elleni mérkőzést.
Az összecsapás nem hozott látványos bokszot, melyen végül egyhangú pontozással az olasz-németet hozták ki győztesnek.ferobox gala 2

A felvezető programban a cirkálósúlyú Bozai Gyula technikai KO-val győzte le a nyíregyházi Dankó Tamást, a félnehézsúlyú Miskolci András szintén TKO-val verte a kispesti Uba George-t. Pehelysúlyban szintén TKO-val bizonyult jobbnak a kecskeméti Laki Róbert Szilágyi Miklósnál. Nagyváltósúlyban Szabó Szabolcs egyhangú pontozással győzött négy menetben Bíró Péter ellen, míg félnehézsúlyban a nagytétényi Nagy Zoltán szintén négy menetben egyhangú pontozással győzte le a debreceni Török Ferencet.

 

ferobox_gala_2
ferobox_gala_2
ferobox_gala_3
ferobox_gala_3
ferobox_gala_4
ferobox_gala_4
ferobox_gala_5
ferobox_gala_5
ferobox_gala_6
ferobox_gala_6
ferobox_gala_7
ferobox_gala_7
ferobox_gala_8
ferobox_gala_8
ferobox_gala_9
ferobox_gala_9
ferobox_gala_17
ferobox_gala_17
ferobox_gala_18
ferobox_gala_18
ferobox_gala_19
ferobox_gala_19
ferobox_gala_20
ferobox_gala_20
ferobox_gala_21
ferobox_gala_21
ferobox_gala_22
ferobox_gala_22
ferobox_gala_23
ferobox_gala_23
ferobox_gala_24
ferobox_gala_24
ferobox_gala_25
ferobox_gala_25
ferobox_gala_26
ferobox_gala_26
ferobox_gala_27
ferobox_gala_27
ferobox_gala_28
ferobox_gala_28
ferobox_gala_29
ferobox_gala_29
ferobox_gala_30
ferobox_gala_30
ferobox_gala_31
ferobox_gala_31
ferobox_gala_32
ferobox_gala_32
ferobox_gala_33
ferobox_gala_33
ferobox_gala_34
ferobox_gala_34
ferobox_gala_35
ferobox_gala_35
ferobox_gala_36
ferobox_gala_36
ferobox_gala_37
ferobox_gala_37
ferobox_gala_38
ferobox_gala_38
ferobox_gala_39
ferobox_gala_39
ferobox_gala_40
ferobox_gala_40
ferobox_gala_41
ferobox_gala_41
ferobox_gala_42
ferobox_gala_42
ferobox_gala_43
ferobox_gala_43
ferobox_gala_44
ferobox_gala_44
ferobox_gala_45
ferobox_gala_45
ferobox_gala_46
ferobox_gala_46
Previous Next Play Pause

Megkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa bajnokság.
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) sajtótájékoztatóján értékelte az első tapasztalatokat

Hivatalos sajtótájékoztatón értékelte első Eb-tapasztalatait Győrött az Európai Kézilabda Szövetség a kontinenstorna nyitónapján. Az eseményen Jean Brihault EHF-elnök, Michael Wiederer EHF-főtitkár, Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Szervező Bizottság elnöke, valamint Marczinka Zoltán, a Szervező Bizottság ügyvezetője adott tájékoztatást.

Jean Brihault örömét és köszönetét fejezte ki a Magyar Kézilabda Szövetségnek, az Európa-bajnokság társ-házigazdájának. - Külön köszönet illeti a magyar szervezőket! Remek Európa-bajnokságra számítok, tudom, milyen kemény munkát végzett a két szervező-bizottság. Magyarország igazi nagyhatalom a kézilabdában, a női és a férfi szakágban, a klubszíntéren és a válogatottak versenyein egyaránt, ráadásul a Magyar Kézilabda Szövetség nagy verseny-rendezési rutinnal. Az Európa-bajnokság eddig soha nem látott számokat produkál, 145 országban követhetik majd nyomon a televízióban a találkozókat és a média 850 munkatársa tudósít majd az Eb-ről. Kívánok valamennyi csapatnak, játékosnak, játékvezetőknek és hivatalos személyeknek sok sikert, és valamennyiünknek egy remek Európa-bajnokságot.nyito sajttaj

- Először is a szombaton elhunyt Varga Istvánról szeretnék megemlékezni, aki a magyar kézilabdázás történetének egyik legnagyobb játékosa volt, a világválogatottban is szerepelt. Nyugodj békében, Varga Pista! – mondta el beszéde elején Vetési Iván. – Nehéz így megkezdeni az Európa-bajnokságot, ugyanakkor nagyon izgatottan várjuk a rajtot. Szeretném megköszönni a munkát valamennyi városnak, a Szervező Bizottsága tagjainak és a a 3 magyarországi városnak, Győrnek, Debrecennek és Budapestnek, valamint a horvátországi helyszíneknek, Varasdnak, Eszéknek és Zágrábnak. Rendkívül fontos az önkéntesek szerepe is, mintegy 480 fiatal segít nekünk. Köszönjük a segítséget az EHF-nek, Magyarország kormányának, a rendező városok önkormányzatainak, valamint az Európa-bajnokság nemzeti támogatóinak, a MOL-nak, a Mercedes Benz Hungaria Kft.-nek és a Nemzeti Sportnak. Az Európa-bajnokság szlogenje: kézilabda, szeretlek! Kívánom, hogy a torna végén valamennyi játékos, szurkoló és résztvevő együtt mondhassa ezt!

Marczinka Zoltán a speciális helyzetre hívta fel a figyelmet, amely a két rendező ország közötti speciálisan szükséges együttműködés okozott, valamint szólt a jegyárusításról: - Vasárnap Győrött telt házzal rajtol a torna, és az A-csoport két további fordulójában is azt várjuk, hogy csordultig legyen az Aréna. Debrecenben már több ezer jegy elfogyott a csoportkörre, és ha ilyen ütemben fogynak a jegy, valamint a magyar válogatott is eljut a középdöntőbe, akkor a debreceni helyszínen is reményeink szerint várható, hogy tele lesz a csarnok.

A sajtótájékoztató végén Vetési Iván átadta az Így főznek a kézilabdázók című exkluzív albumot Jean Brihault-nak. A különleges gasztronómiai album az Eb-rajtra időzítve december 9-én jelenik meg.

A magyar válogatott 16 fős Európa-bajnoki kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi KKA), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányító: Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungária)
Beállók: Mayer Szabina (Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC Rail Cargo Hungária), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: Németh András
Csapatmenedzser: Pálinger Katalin
(Magyar Kézilabda Szövetség)
Fotó: KOZMA JÁNOS

Megkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, ahol lányaink az Oroszország elleni döntetlennel mutatkoztak be.

Noha a tizedik percig mindössze egy dobott gólra volt képes és az első félidőben jobbára csak kapaszkodott, a lefújás pillanatában mégis bosszankodhatott a magyar női kézilabda-válogatott, hogy döntetlennel ért véget első mérkőzése a Horvátországgal közösen rendezett Európa-bajnokságon.
Ha lehet úgy fogalmazni, nem tartozik kedvenc ellenfeleink közé az orosz válogatott.hun rus04 Tétmérkőzésen utolsó győzelmét még a 2004-es Európa-bajnokságon aratta együttesünk. Akkor a budapesti bronzmérkőzésen 29-25 arányú magyar győzelem született. Ezt követően még öt világversenyen találkoztunk és mindannyiszor vesztesen hagytuk el a pályát. A legfájóbb talán a 2008-as pekingi olimpia elődöntője volt, ahol 22-20-ra nyert mai ellenfelünk.Abban azonban bízhattunk, hogy ha hazai pályán sikerült utoljára győzni, akkor most miért ne fordulhatna ez ismét elő?hun rus01Némi meglepetésre nem volt teltház az impozáns Audi Arénában, Győrben, ám így is 4500 néző üdvrivalgása kíséretében futottak ki a pályára a csapatok. A két kapu mögött helyet foglaló szurkolók egymásnak "válaszolva" teremtettek fergeteges hangulatot. A túlsó oldalon szólt a "HAJRÁ!", míg emitt válaszoltak: "MAGYAROK!".
A remek hangulatot fokozta Kovacsics Anikó, aki egy labdaszerzés után végigrobogott a pályán és megszerezte a magyar válogatott első Eb-gólját.Kissé meglepő módon a vezetés után kezdtek lányaink megilletődötten játszani. Rengeteg hiba csúszott a támadójátékba, amely ebben a periódusban igen ötlettelen volt, így az oroszok előbb átvették a vezetést, majd növelték előnyüket.
Németh András kénytelen volt időt kérni, azonban az oroszok győri légiósa, így hazai pályán játszó, Anna Szeny már 5-1-re módosította az állást. 12 perc elteltével sikerült újra az ellenfelünk hálóját megzörgetni, ezúttal is Kovacsics Anikó volt eredményes. Tomori két góljával sikerült felzárkózni két gólra, úgy, hogy a másodikat ráadásul emberhátrányban szerezte.hun rus08Ekkor joggal hihettük azt, hogy visszatalálunk a meccsbe, ám ezúttal még csalódunk kellett. Ötgólos orosz előnynél Bulath Anita szerzett kissé szerencsés gólt, de jött is hamarjában a válasz, így továbbra sem sikerült közelebb lépni az ellenfélhez. a félidő végére összeállt a magyar csapat játéka és Erdősi, valamint Szucsánszki góljával egy gólra zárkózott fel válogatottunk.
A szünetben már 14-15 állt az eredményjelzőn.hun rus03A második játékrész álomszerűen kezdődött, előbb Triscsuk volt eredményes hetesből, majd Bognár-Bódi találatával újra a mieinknél volt az előny. Planéta nagyszerű átadása után Kovacsics a szélről talált be az ellenfél kapujába, így már kétgólos vezetésre téve szert, ám az ellenfél ettől nem roppant össze, zsinórban három gólt szerezve, újra előnybe került.
Rendkívül izgalmasra sikeredett a második játékrész.hun rus06Felváltva vezettek a csapatok, azonban kétgólosnál nagyobb előnyt sem az oroszok, sem a mieink nem tudtak kidolgozni, ezek pedig rendszerint el is olvadtak.
Erdősi egy indítás után szinte gurította a kapuba a labdát -igazi klasszs gól volt-, majd már mínusz egynél kínai figurával próbálkoztunk, ami gyenge kísérletnek bizonyult, az ellentámadás után pedig már ismét kétgólos volt a hátrányunk.
A mérkőzés hajrájában harmadik kapusunk, Bíró Blanka bravúrjai erőt adtak válogatottunknak és két perccel a találkozó vége előtt már mi vezettünk kettővel. hun rus05Szólt is minden torokból a "Ria, ria Hungária"! Még a lelátón maradt lengyel szurkolók is a mieinket biztatták.
Az utolsó két perc elég keserűre sikeredett. A szlovák bírók 2 percre kiküldték Tomori Zsuzsát, mely megpecsételte sorsunkat. Bíró hiába mutatott be újabb nagy védést, nyolc másodperccel a vége előtt Uskova ejtése a hálónkban kötött ki, így döntetlenre végződött az összecsapás.A szurkolók tapssal köszönték meg lányaink produkcióját. Hiába voltunk kissé csalódottak, hogy döntetlen lett az eredmény, a mérkőzés és főleg az első félidő képe alapján nem szabad búslakodni. Németh András együttese megmutatta, hogy mennyire tud küzdeni, a hibákat pedig lesz idő kijavítani, hiszen nagyon sok van még hátra a kontinensviadalból.
Folytatás kedden a lengyelek ellen.hun rus09
MAGYARORSZÁG - OROSZORSZÁG 29 - 29 (14-15)

Győr 4500 néző, játékvezetők: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Magyarország: Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 3, Bulath 2, Erdősi 2, Klivinyi 1, Kovacsicz 1, Kovacsics 5 (2), Planéta 2, Mayer 1, Mészáros 1, Szamoránsky 1, Szucsánszki 1, Tomori 3, Triscsuk 6 (6). Szövetségi kapitány: Németh András.
Oroszország: Szedojkina, Szidorova (kapusok), Bliznova 1, Bobrovnyikova 3, Csernoivanyenko 1, Davigyenko 2 (2), Dmitrijeva 7, Ilina, Kunyecova 4, Makejeva 1, Marennyikova, Petrova 1, Punko 2 (1), Szeny 5, Uszkova 2, Zsilinszkajtye. Szövetségi kapitány: Jevgenyij Trefilov.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 8/8, ill. 4/3.hun rus10SZUCSÁNSZKI ZITA: "Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Az oroszok kihasználták a hibáinkat, sok könnyű gólt szereztek, ám sikerült a védekezésünket széthúzni, amivel megleptük őket.
A hajrában mondtam a lányoknak, hogy nyugodjunk meg, öljük az időt! Sajnos két perccel a vége előtt emberhátrányba kerültünk, így döntetlen lett a vége."

TRISCSUK KRISZTINA: "Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, de úgy érzem a döntetlen sem rossz eredmény. Sok mérkőzés vár még ránk, van időnk megtalálni a hibákat és megmutatnunk azt, hogy mire vagyunk képesek igazán."
pol espA csoport másik találkozóján:    Spanyolország - Lengyelország     29 - 22

B csoport, Debrecen:

Norvégia
- Románia 27 - 19
Dánia - Ukrajna 32 - 23

Második mérkőzésén magabiztosan győzött női kézilabda-válogatottunk a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar női kézilabda-válogatott mai mérkőzésén egy szemernyi esélyt sem adott ellenfelének, bizonyítva ezzel, hogy méltán várjuk őket a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő Eb-végjátékra.
Mintegy háromezer néző várta a győri Audi Arénában Németh András válogatottjától, hogy a vasárnapi nyitónapon játszott döntetlen után, ma megszerezze a győzelmet a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Az ellenfél, az a lengyel válogatott volt, mely a tavalyi szerbiai világbajnokságon egészen az elődöntőig menetelt, ennek ellenére a magyar csapat számított a mérkőzés esélyesének és e tekintetben nem is múlta alul elvárásainkat.
Az oroszok elleni mérkőzéshez hasonlóan a mieink szereztek vezetést, melyre hamar jött a válasz. Szerencsére azonban a folytatás nem úgy alakult, ahogy vasárnap, így Tomori találata után ismét nálunk volt az előny.3-3-ig volt izgalmas a találkozó, majd a következő tíz percet egy 5-0-ás periódussal zártuk, mely után kissé megnyugodhattunk. Ezt követően sem vették lányaink félvállról a meccset, Kiss Éva hátul, Tomori elöl alkotott kiválót, de nem csak ők, az egész csapat jó teljesítményt nyújtott. Az első 30 percet Erdősi és Triscsuk zárták le, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget. Szünetben hétgólos (14-7) magyar előnnyel térhettek pihenni a csapatok.
A második játékrész elején sem hagyott alább a magyar csapat lendülete. Mayer Szabina beállása újabb színt vitt játékunkba, s tíz perc elteltével, közte tíznél a közönség egy része már rá is számolt a lengyelekre. Bátran kísérletezhettünk, Németh András szövetségi kapitány támadásban és védekezésben egyaránt több variációt próbált ki.
Egy kis idő elteltével a kialakult különbség hatására kissé visszavett együttesünk, a lengyel csapat visszakapaszkodott öt gólra, de ez nem okozott igazán komoly izgalmakat.
Noha Bulath Anita kiállítása után négyre zárkóztak a lengyelek, Mayer Szabina gólja ismét helyreállította a világ rendjét.
Az utolsó másodpercekben Szucsánszki Zita talált be az ellenfél hálójába, mintegy keretbe foglalva a találkozót, hisz az ő góljával indult az összecsapás és az övével is ért véget.
A magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott, mellyel bejutott a középdöntőbe. Mielőtt azonban Debrecenbe utaznának lányaink, még csütörtökön egy roppant fontos összecsapás vár rájuk. Spanyolország ellen a csoportelsőség mellett a magunkkal vitt pontok miatt lesz lényeges együttesünk utolsó győri találkozója.hun pol 01

LENGYELORSZÁG - MAGYARORSZÁG   23 - 29

Győr 2800 néző, játékvezetők: Opava, Valek (csehek).
Lengyelország: Gapska, Prudzienica (kapusok), Drabik 1, Gega 1, Grzyb, Janiszewska, Kocela 1, Kulwinska 1, Kudlacz 7 (4), Niedzwiedz 3, Pielesz 1, Siodmiak 3, Stachowska 1, Wojtas 2, Zalewska 2, Zych. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Magyarország: Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 1, Bulath, Erdősi 2, Klivinyi, Kovacsicz, Kovacsics 4 (1), Planéta 2, Mayer 6, Mészáros, Szamoránsky 1, Szucsánszki 3, Tomori 6, Triscsuk 4 (2). Szövetségi kapitány: Németh András.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Mayer Szabina: "Ez egy igazán nagyszerű csapatmunka eredménye. Dicséretet érdemel mindenki, nem számít, ki hány gólt dobott. A kapusok fantasztikus munkát végeztek, csakúgy, mint a védelem. Volt egy kis visszaesés, de jó volt a csapatmunka és a csapatszellem."

Szucsánszki Zita: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, védelemben és támadásban egyaránt. Pontosan az volt a célunk, hogy a lengyelek ne kapják el a fonalat, hisz ők is ugyanolyan dinamikus játékot játszanak, mint az oroszok. Volt egy nagyon komoly kapusteljesítmény a hátunk mögött, de mindenki beleteszi a játékba a magáét, ezért nagyon boldog vagyok. Jó meccs volt, mindenki megkapta a lehetőséget, hogy bizonyíthasson."

Planéta Szimonetta: "Nagyon kemény mérkőzésre számítok Spanyolország ellen, de fel fogunk készülni. Szeretnénk megszerezni a két pontot, így a csoport élén tudnánk végezni."

A csoport másik találkozóján: Oroszország - Spanyolország 24 - 25

B csoport, Debrecen:

Ukrajna - Norvégia 23 - 34
Románia - Dánia 29 - 29

Egy többszörösen megnyert mérkőzést vesztett el válogatottunk a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar női kézilabda-válogatott 27-26-os vereséget szenvedett Spanyolországtól, így csupán 2 ponttal kezdheti meg a debreceni középdöntőt.
Nagy reményekkel vártuk az utolsó győri csoportmérkőzést, hiszen annak tudatában léphettünk pályára, hogy Lengyelország 29-26-ra legyőzte Oroszországot. Mindez azt jelentette, hogy a már biztosan továbbjutó magyar együttesnek nem kell szomorkodnia amiatt, hogy csupán döntetlent játszott az oroszokkal, ugyanis mai vereségével nem jutottak be a középdöntőbe az oroszok.hun esp gyor 1 A lengyeleket magabiztosan megvertük, így minden okunk megvolt, hogy optimistán tekintsünk a spanyolok elleni mérkőzés elé. Amennyiben győzünk, úgy a maximális 4 pontot visszük magunkkal Debrecenbe, amivel reális esélyünk lenne arra, hogy ott kiharcoljuk a legjobb négy közé jutást.
A Spanyolország elleni utolsó két tétmérkőzést sikerrel vívtuk meg. Szerbiában, a 2012-es Eb-n (32-31) és a tavalyi vb-n (28-21) is mi nyertünk. Ismét remek hangulatban, 5000 néző előtt futott ki válogatottunk az Audi Aréna játékterére. A három csoportmérkőzés közül ma látogatott ki a legtöbb néző.
A magyar csapat az oroszok ellen piros, a lengyelek ellen fehér, ma pedig zöld mezben lépett pályára.
Alig telt el néhány másodperc, egy Tomorival szemben elkövetett szabálytalanság miatt rögtön emberelőnybe került a magyar válogatott.
Bognár-Bódi gólja adta meg az alaphangot, de egy perc elteltével Kiss Éva is kénytelen volt maga mögé nyúlni.hun esp gyor 2Ezután rendre vezetéshez jutottak Németh András lányai, ám az ellenfélnek mindig volt válasza.
A 9. percben Szucsánszki Zita góljával vezettünk először két góllal, de ezt is hamar egalizálták a spanyolok, sőt Tomori és Bulath elhibázott lövései után előbb vezetéshez jutott, majd Chavez góljával már kettőre növelte előnyét a spanyol válogatott. Szerencsére Németh András együttese sem tört meg, Kovacsicz Mónika két góljával a mieink is kiegyenlítettek, azonban a vezetést csak két perccel a félidő vége előtt sikerült ismét átvenni. Hogy szünetre mégsem magyar előnnyel térhettek pihenni a csapatok, arról Elorza gondoskodott, így 13-13 volt az állás az első 30 perc után.hun esp gyor 4A második játékrész elejét gyors gólváltások jellemezték, de csak a félidő 5. percében volt újra nálunk az előny. Tomori Zsuzsa és Planéta Szimonetta góljai után már hárommal vezettünk, de mielőtt megnyugodhattunk volna, újra döntetlen állt az eredményjelzőn.
A hajráig nem sikerült egyik csapatnak sem egygólosnál nagyobb előnyt kiharcolni, ekkor jött Triscsuk Krisztina, aki az 53. perc elején 25-23-ra módosította az állást.
A spanyol lányokat azonban nem abból a fából faragták, mely könnyen megadja magát, két perc múlva újra elolvadt az előnyünk, és, bár Triscsuk góljával ismét vezetni tudtunk, ellenfelünk megint fordított. Hiába kaptunk a végén emberelőnyt, újabb gólt már nem sikerült szereznünk, így Spanyolország győzelmével ért véget a találkozó.hun esp gyor 5A győri csoportmérkőzések során megfigyelhettük, hogy a magyar válogatottnak mindig van egy hosszabb-rövidebb periódusa, mikor képtelen az ellenfél hálójába találni.
Az oroszok ellen 10, a lengyelek ellen 8, míg ma 5 perces volt a gólcsend magyar részről, amely mindenképpen figyelmeztető jel kell, hogy legyen.
A mai vereséggel második helyen jutottunk tovább az A csoportból, így 2 ponttal kezdjük meg a szereplést a középdöntőben, melynek helyszíne már Debrecen lesz.
Folytatás szombaton 20.30-tól Románia ellen.hun esp gyor 6

MAGYARORSZÁG - SPANYOLORSZÁG    26 - 27

Győr 5000 néző, játékvezetők: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Magyarország:
Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 1, Bulath 1, Erdősi 1, Klivinyi, Kovacsicz 3, Kovacsics 2, Planéta 3, Mayer, Mészáros, Szamoránsky, Szucsánszki 3, Tomori 6, Triscsuk 6 (6). Szövetségi kapitány: Németh András.
Spanyolország: Navarro, Temprano (kapusok), Aguilar, Cabral 1, Chavez 3, Egozkue, Elorza, Escribano, Bea. Fernandez, Gonzalez, Lopez 1, Mangue 4, Martin 10 (4), Nunez, Pena 3, Pinedo 1. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4.


A csoport másik találkozóján:   Lengyelország - Oroszország   29 - 26

B csoport, Debrecen:

Románia - Ukrajna 23 - 22
Norvégia - Dánia 27 - 21

A szív diadala! Óriási meccsen egy góllal legyőztük Romániát

Óriási csatában legyőzte Romániát a magyar női kézilabda-válogatott a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság debreceni középdöntőjének 1. fordulójában.
Németh András együttese hihetetlen végjáték után szerezett nagyon értékes 2 pontot, ezzel pedig továbbra is őrzi reális esélyét az álmok megvalósítására.
A középdöntő előtt Németh András egy helyen változtatott a kereten. Klivinyi Kinga helyett mostantól Tóth Gabriella szerepel, aki már most, első mérkőzésén döntő szerepet vállalt.
Nehezen lendültek bele a csapatok, az első gólra egészen a 6. percig kellett várnunk. Ekkor Szucsánszki Zita talált a románok hálójába, de 2 perc múlva Tomori jóvoltából már 2-0-ra vezettünk. Ezután már-már azt hittük, nem lesz sok izgulni valónk, de alaposan tévedtünk. Szomszédaink Neagu révén a 10. percben találtak be először. Mindkét csapat remekül védekezett, így minden gólnak óriási jelentősége volt. Szucsánszki újabb két találatára Neagu válaszolt kétszer.hun rom debrecen 1

A románoknál csupán a 18. percben tudott más is eredményes lenni, ekkor Bradeanu gólja döntetlenre hozta fel a kék mezeseket. Mészáros Rea, Tomori és Kovacsicz villanása után újra három volt közte, de a románok szívósan tartották magukat és újra felzárkóztak. A szünet előtt Triscsuk Krisztina megdobta harmadik gólját, így 10-8-cal térhettünk pihenőre.
A folytatásban jött a már megszokott csere. Mayer Szabina és Planéta Szimonetta érkezett a második 30 percre, s alig telt el néhány másodperc, közös akciójuk máris eredményes volt. Ezúttal Bradeanu duplájával lett újra egygólos a különbség. A 38. percben Neagu előbb egyenlített, majd két perc múlva -a mérkőzés folyamán először- előnyhöz juttatta az ellenfelet.
Ekkor kezdődött igazán a meccs! Triscsuk és Tomori góljával fordítottunk, de jött Neagu, aki egymásután háromszor volt eredményes, így már kettővel vezettek a románok.
Hat perccel a vége előtt Babeanu taszította válogatottunkat szinte kilátástalan helyzetbe, de jött a debütáló Tóth Gabriella és egy román kiállítás, melyet kihasználva fordítani tudott csapatunk.
Alig volt hátra két perc, mikor Bulath Anita jutott a kiállítás sorsára, de a hatalmas akaratnak és fegyelmezettségnek köszönhetően nem járt úgy csapatunk, mint az oroszok ellen, az Eb első mérkőzésén, így egy góllal megnyertük ezt a roppant fontos összecsapást.
Ma este óriási szívvel játszottunk, nagyon kemény küzdelemben sikerült nyerni, így egy nap pihenő után, jó hangulatban várhatjuk a hétfői, dánok elleni találkozót.

hun rom debrecen 2

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA   20 - 19

Debrecen 7000 néző, vezette: Vologykov, Zotyin (oroszok).
Magyarország: Kiss É. – Bódi 1, Tomori 3, Szucsánszki 4, Szamoránsky P., Bulath 1, Kovacsics 2 (1). Csere: Herr O., Bíró (kapusok), Triscsuk 4 (2), Erdősi, Kovacsicz 1, Mészáros 1, Tóth G. 2, Mayer 1, Planéta
Románia: Ungureanu – Chiper 1, Tacalie, Bradeanu 3, Pintea, Neagu 8 (4), Ardean-Elisei. Csere: Chintoan 1, Bondar, Babeanu 2, Perianu 2, Ciuciulete 1, Pirvut 1, Zamfir
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Triscsuk Krisztina:
"A második félidőben több játékelemmel is kísérleteztünk, de ezek valahogy nem sikerültek. Nagyon büszke vagyok a csapatra az utolsó 10 perc teljesítménye miatt. Igazi csapatmunka volt.
Meccsről meccsre jobb a védekezésünk, ez erőt ad támadásban is. A kapusok csodálatosak, elsősorban Kiss Éva. Természetesen mindig van miben javulnunk, de napról napra jobbak vagyunk."

Bulath Anita:
"Az utolsó percekben nagyon koncentráltunk, mert a végjátékok nem igazán sikerültek eddig az Eb-n. Nem volt szép meccs, de nyerni tudtunk."

Kiss Éva:
"Nagyon kemény küzdelem volt. Egységesek vagyunk, csapatként nyertük meg ezt a csatát.
Mindhárman jó formában vagyunk. Eddig jól alakulnak a dolgok, de a neheze még hátra van.
Dánia nagyon erős, holnap fogunk felkészülni belőlük. Győzni akarunk ellenük!"

Tóth Gabriella:
"Csodálatos érzés ez számomra. Ez volt az első mérkőzésem egy ilyen rangos eseményen. Nagyon szeretném, hogy bejussunk az elődöntőbe!"

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

I. csoport, Debrecen:

Lengyelország - Dánia 19 - 28
Spanyolország - Norvégia   26 - 29


Essen néhány szó a horvátországi küzdelmekről is! Nagy meglepetésre nem jutott a középdöntőbe a házigazdák válogatottja, valamint a tavalyi vb-ezüstérmes Szerbia sem.
A zágrábi középdöntőben Németország, Montenegró, Svédország, Franciaország, Hollandia és Szlovákia.

A magyar női kézilabda-válogatott hétfő este háromgólos vereséget szenvedett Dániától, így eldőlt, hogy nem juthat be a legjobb négy közé

A középdöntő második fordulójára került sor hétfő este Debrecenben, a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon.
Noha becsülettel küzdött a magyar válogatott, a dinamikusabban és taktikusabban játszó dánok ellen nem volt ellenszere.
Együttesünk a szombati, Románia elleni győztes mérkőzés után meglehetősen fáradtan lépett pályára, ami egyrészről maximálisan érthető, másrészt pedig azt eredményezte, hogy a mérkőzés elején nem igazán tudtuk felvenni a ritmust az északiakkal.
A 7. percben sikerült először a dánok kapujába találni, ekkor Triscsuk volt eredményes, de eddigre az ellenfél már háromnál tartott.
Amint arról a csoportmérkőzések után már említést tettünk, a magyar válogatottnak minden meccsen akadt olyan -viszonylag hosszú- periódusa, amikor nem tudott gólt szerzni és sajnos ezzel a "hagyománnyal" ma sem szakított.
A 13. percben sikerült először egy gólra felzárkózni, ám öt perccel később már újra három volt közte.hun den eb2014 1Szemmel láthatóan nem tudtunk felkészülni arra, hogy a dánok nem csak akkor hoznak be egy plusz mezőnyjátékost a kapus helyett, ha emberhátrányban vannak, hanem bizony azt rendre alkalmazzák azonos létszámnál is.
A félidő hajrájához érve növelte előnyét a dán együttes és hat perccel a szünet előtt kialakította az addigi legnagyobb különbséget (6-11). Szerencsére csapatunk nem esett szét, kapott gól nélkül hozta le a hátralévő néhány minutumot, eközben háromszor betalált az ellenfél hálójába, így kétgólos hátránnyal (9-11) zárta az első 30 percet.
A folytatásban újult erővel léptek pályára Németh András lányai. Mindössze két perc telt el, és sikerült kiegyenlíteni, ám csak egy ideig tudtunk a dánok közelében maradni. A 38. perctől folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség. A 39. percben újra négy, a 43. percben pedig már öt volt közte. Tomori Zsuzsa még egy ízben visszahozta a reményt, azonban a következő hét perc újra magyar gól nélkül telt el, miközben az ellenfél újabb három találatot jegyezhetett, így már mínusz hét volt közte. Sajnos ezzel el is dőlt a mérkőzés. A hátralévő időben, becsületesen küzdött a magyar csapat, az akarásra nem lehetett panasz, azonban a fizikális és mentális fáradtság miatt rengetegszer hibáztak lányaink.hun den eb2014 2Az utolsó hét percet kapott gól nélkül sikerült kibekkelni, miközben Kovacsicz Mónika kétszer, Bulath Anita egyszer zörgette meg az ellenfél hálóját, így nem lett csúnya a vége, ami azért fontos, mert a magyar válogatott minden mérkőzésén elszántan küzdött, így -noha ma nem volt egy "súlycsoportban" a két csapat- nem érdemelt volna nagyarányú vereséget.
Folytatás szerdán az eddig veretlen Norvégia ellen. Leendő ellenfelünk már biztosan a csoport élén zár, azonban számunkra távolról sem tét nélküli az az összecsapás, hiszen egy esetleges győzelemmel kivívjuk a jogot, hogy az 5. helyért mérkőzzünk és a harmadik magyarországi helyszínen is bemutatkozhassanak női kézilabdázóink.

MAGYARORSZÁG - DÁNIA  20 - 23

Debrecen 5000 néző, játékvezetők: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Magyarország: Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi, Bulath 1, Erdősi, Kovacsicz 2, Kovacsics 2, Planéta, Mayer 1, Mészáros, Szamoránsky, Szucsánszki, Tomori 5, Tóth G. 5, Triscsuk 4 (2). Szövetségi kapitány: Németh András.
Dánia: Toft, Poulsen (kapusok), Burgaard 1, Fisker 2, Gravholt 1, Grigel, Hansen, Holmsgaard 1, Jensen, L. Jörgensen 6, S. Jörgensen 1, Kristiansen 4, Kviesgaard 2, Norgaard 2, Spellerberg, Thorsgaard 2. Szövetségi kapitány: Jan Pytlick.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

Bognár-Bódi Bernadett:
"Nem voltunk egységesek. Kiss Éva ma is jól védett, két-három gól kivételével a védelem is jól dolgozott, a támadójáték viszont nem működött."

Tóth Gabriella:
"Győzni kell a norvégok ellen. Hiszem, hogy sikerülni fog. Tudunk csapatként dolgozni, és fel tudunk állni a vereség után. A románok elleni meccs sokat kivett belőlünk, de holnap felrázzuk egymást. Bízom a csapatban."

Németh András:
"A támadásaink ma is gyengék voltak, nem tudtunk előrelépni. Az edzések alapján nem értem támadójátékunk bizonytalanságát. Egy-egy új játékossal sikerült eddig meglepni az ellenfelet. Előbb Planéta Szimonetta, majd Tóth Gabi, de mára elfogytak ezek az emberek."

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

I. csoport, Debrecen:

Spanyolország - Románia 20 - 22
Lengyelország - Norvégia 24 - 26

A magyar női kézilabda-válogatott az 5. helyért játszhat az Eb-n, miután legyőzte az eddig veretlen Norvégiát

A magyar válogatott 29-25-re legyőzte az eddig százszázalékos norvég csapatot a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, ezzel pedig kiharcolta a jogot, hogy pénteken Budapesten is megmutathassa magát.
A norvégok nem kifejezetten tartoznak kedvenc ellenfeleink közé. A tétmérkőzéseket tekintve ugyan az első két találkozót a magyar csapat nyerte, majd az 1990-es évek közepén is "szerettünk" a skandinávok ellen meccselni. 1995-ben a magyar-osztrák közös rendezésű vb elődöntőjében, majd egy év múlva az atlantai olimpia bronzmérkőzésén is a mieink diadalmaskodtak. Az utóbbi években azonban, nevesül 2005. óta egyszer sem tudott a magyar együttes felülkerekedni a norvégokon.
A debreceni középdöntő utolsó fordulójában 5000 szurkoló gyűlt össze a Főnix Csarnokban, hogy szurkoljon a magyar válogatott győzelméért.
Ellenfelünk számára immár tét nélküli volt a találkozó, azonban a mieinknek mindenképp győzni kellett ahhoz, hogy ne érjen véget számukra az Európa-bajnokság és pénteken a Papp László Budapest Sportarénában még egy ízben pályára léphessenek hazai közönség előtt.hun nor debrecen 1Németh András együttese a mérkőzés elején nehezen talált magára. Bár Bulath Anita szerezte a meccs első gólját, ezután 4-1-re elléptek az északiak.
Mielőtt nagy baj lett volna, Tóth Gabriella rázta meg magát és ennek köszönhetően két perc alatt kiegyenlített csapatunk.
Ahelyett, hogy ez lendületet adott volna, a norvégok újabb három lőtt gólja jelezte, hogy tétnélküliség ide, vagy oda, őket bizony nem abból a fából faragták, akik lazára veszik az találkozót. A 20. percben Heidi Löke találatával újra három góllal, 11-8-ra vezettek a piros mezesek, majd olyat láttunk, melyet eddig talán soha. A következő tíz percben nem kapott gólt a magyar válogatott, ráadásul a támadások is csodaszámba mentek és így 15-11-es magyar előnnyel térhettünk a szünetre.
A második játékrészben folytatta ellenállhatatlan játékát a magyar válogatott, így egy igazi felszabadult örömkézilabdát láttunk, ahol esélyt sem kapott a norvég csapat.
A 34. percre Triscsuk Krisztina már ötgólosra növelte a magyar előnyt. A norvégok nem tudtak közelebb kerülni, a 44. percben Kovacsics Anikó jóvoltából már hat volt közte és hiába játszottunk emberhátrányban, Tomori Zsuzsa kétszer is betalált, így továbbra sem csökkent a különbség.
A hajráig tartott a négy-öt találatnyi különbség, majd bő egy perccel a vége előtt Triscsuk góljával ismét hatgólos volt az előny.hun nor debrecen 2Az utolsó egy percben már alábbhagyott a koncentrációnk, így a skandinávok két lőtt góllal némileg kozmetikáztak a különbségen, azonban a végén így is négygólos magyar diadalnak örülhettünk.
Rendkívüli játékot produkált a magyar női kézilabda-válogatott ezen a szerda estén, kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelten nyerte meg a találkozót, mellyel kiharcolta a jogot, hogy pénteken az 5. helyért mérkőzhessen, immáron Budapesten.
Az 5. helyért vívandó összecsapásra pénteken 15.30 órától kerül sor, ahol Franciaország lesz a magyar válogatott ellenfele.

MAGYARORSZÁG - NORVÉGIA   29 - 25

Debrecen 4800 néző, játékvezetők: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
Magyarország: Herr, Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi, Bulath 6, Kovacsicz 3, Kovacsics 4, Planéta, Mayer 4, Mészáros, Szamoránsky, Szucsánszki, Temes, Tomori 3, Tóth G. 4, Triscsuk 5. Szövetségi kapitány: Németh András.
Norvégia: S. Solberg, Sando (kapusok), Alstad, Arntzen, Breivang 1, Herrem, Jakobsen 2, Karlsson 5 (1), Kristiansen 3, Löke 6, N. Mörk 3 (1), Oftedal 3, B. Riegelhuth 1, L.-K. Riegelhuth Koren, S. Solberg, Wibe 1. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Triscsuk Krisztina:
"Nagyon boldog vagyok. Teljes extázisban játszottam. Fontos volt a győzelem, mert végezhettünk volna a 10., 11. helyen is, így pedig játszhatunk az 5. helyért. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani."

Kovacsics Anikó:
"Felszabadultan játszottunk ma este. Mindenki megmutathatta a maga egyéniségét. Nem voltunk idegesek és megmutattuk a közönségnek, hogy mit tudunk. Sajnálom, hogy kikaptunk a Dánoktól, de fel tudtunk állni. Nyilvánvaló, hogy bánkódunk amiatt a vereség miatt, mert nem volt nagy különbség a két csapat között, de reálisnak kell lennünk, így örülünk, hogy játszhatunk az 5. helyért. Örülök, hogy a harmadik magyar városban is pályára léphetünk."

Bulath Anita:
"Azt hiszem az egész csapat nevében elmondhatom, hogy nagyon örülünk a győzelemnek. A dán meccs után igyekeztünk kijavítani a hibáinkat. Azt terveztük, hogy mindhárom magyar városban játszani fogunk és, hogy játszhatunk az 5. helyért, ez megvalósult."

Tóth Gabriella:
"Fel kellett állnunk a dánok elleni vereség után. Megcsináltuk. Igazi csapatként működtünk. Kiss Éva ismét csodálatos teljesítményt nyújtott, a védelem erős volt és most a támadójáték is nagyszerű volt. Ma minden rendben volt."

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

I. csoport, Debrecen:

Lengyelország - Románia 19 - 24
Spanyolország - Dánia 29 - 22


A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

1. NORVÉGIA 134 - 119 8
2. SPANYOLORSZÁG 131 - 121 6
3. MAGYARORSZÁG 124 - 117 6
4. Dánia 123 - 124 5
5. Románia 113 - 115 5
6. Lengyelország 107 - 136 0


A PÉNTEKI PROGRAM (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA):

Az 5. helyért:
15.30 óra: Magyarország - Franciaország

Elődöntő:
18.00 óra: Montenegró - Spanyolország
20.30 óra: Norvégia - Svédország

1. oldal / 2

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek