2009-ben Dömötör Lászlónak a Delta RSE elnökének kezdeményezésére indult el az a röplabdatorna, melyen a sportág szerelmesei az év első hétvégéjén annyi időn keresztül játszhatják kedvenc játékukat, amely évet éppen írjuk.
Ezúttal 2018 percen keresztül pattogott a labda Érden a Batthyány suliban.
Az eseményt -és már ez is hagyománynak számít- pontban péntek éjfélkor T. Mészáros András Érd polgármestere nyitotta meg, majd az első mérkőzéseké lett a főszerep.
A tornára 18 vegyes csapatból álló együttes nevezett, a szabályok pedig azt is kikötötték, hogy a meccseken kötelezően egyszerre legalább 3 női/leány játékosának pályán kellett lennie.
Már az első összecsapásokon láthattuk, hogy a csapatok ádáz küzdelmet vívnak a pontokért, s képet kaptunk arról is, mely együttesek érkeztek azzal a céllal, hogy hazavigyék a győztesnek járó kupát.
Indult a tavalyi bajnok Ádi és a Mókusok, a második GAME-kapocs, illetve a negyedik Torrente is.
Vasárnap kora reggelre már kissé fáradt arcokkal találkozhattunk, ám így is minden játékos elejtett egy-egy mosolyt, vagy jó szót a másik felé.
Az összecsapások két játszmásak voltak és 25 pontig tartottak, döntetlen esetén pedig a pontarány döntött, egészen az utolsó derbiig, mely pontban 9 óra 38 perckor ért véget.
Végül a Torrente nevű alakulat harcolta ki a végső győzelmet, megelőzve a Tobagói Pingvineket és a tavalyi győztes Ádi és a Mókusok csapatát.
A tárgynyereményeken kívül, mint minden évben, az első helyezettnek idén is egy plusz mérkőzés volt az extra jutalma, melyet a női és férfi senior válogatott ellen vívhatott. Csak a rend kedvéért írom le, itt is a Torrente diadalmaskodott. Természetesen itt már valóban nem az eredmény volt a fontos, hanem maga a játék.
Az ünnepélyes díjátadón dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, minden idők legjobb magyar röplabda edzője; Buzek László, 266-szoros válogatott játékos; dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a torna fővédnöke; Simó Károly Érd alpolgármestere; Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár; Varga Balázs a Pénzügyőr SE ügyvezető igazgatója ismerte el a résztvevők teljesítményét.
Összességében nagyon jó hangulatú tornát láthattunk, több, mint 150 résztvevővel, ez pedig méltóképpen népszerűsíti a röplabdasportot. Dömötör László, az eseményt lezáró beszédében kijelentette, a hagyomány 2019-ben is folytatódik, ám akkor már újabb egy perccel tovább küzdenek a csapatok.

VÉGEREDMÉNY:
1. Torrente
2. Tobagói Pingvinek
3. Ádi és a mókosuk
4. GAME-kapocs
5. First Time
6. Dundi krumpli

KÜLÖNDÍJAK:
Legjobb női játékos: Ördög Rita (Ádi és a mókusok);
Legjobb férfi játékos: Tumpech Ádám (Tobagói Pingvinek)
A legjobb érdi női játékos: Laub Regina;
A legjobb érdi férfi játékos: Selmeczi Manó.

Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.
A rendezvényen Dömötör László klubelnök kezdte a nosztalgiázást, aki beszédében visszatekintett az elmúlt egy évtized emlékezetes pillanataira, és a jövőre nézve kijelentette, 2019-re szeretné, ha NB I-es női röplabdacsapata lenne Érdnek. A sportvezető köszönetet mondott a támogatók mellett a szakmai stábnak, a szülőknek és mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a sportegyesület életét 2007 óta.
Ezt követően Simó Károly, Érd alpolgármestere gratulált az egyesület vezetőinek az elmúlt esztendők során végzett nagyszerű szakmai munkához, egyúttal sok sikert kívánt a jövőbeni tervek megvalósításához.
A program folytatásaként Pecsuvácz Péter sajtófőnök bemutatta a története első NB II-es felnőtt bajnokságára készülő csapat tagjait, akik között ott volt az a Csörgi Evelin is, aki a klub legrégebbi játékosa. Az utánpótlás korosztályokban magyar bajnoki címmel is büszkélkedő röplabdázó immáron kilenc esztendeje mondhatja magát Érdi Tigrisnek.
Ezután Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző is beszédet mondott. A korábbi magyar válogatott röplabdázó büszkén osztotta meg az egybegyűltekkel, hogy a klub játékosainak több mint nyolcvan százaléka saját nevelés. A szakvezető hozzátette, hogy bízik a csapat képességeiben és szerinte tisztességgel helyt állnak majd az első NB II-es szezonjukban.
A rendezvény zárásaként Simó Károly alpolgármester a város nevében hivatalos klubzászlót adományozott a jubiláló röplabdaklubnak.

Honlapunk életében lassan hagyománnyá válik, hogy az új esztendőt a röplabdázás ünnepével kezdjük. Dömötör László és a Delta RSE szervezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az a maratoni röplabdatorna, mely pontosan annyi percig tart, amelyik évet írjuk.
Ezúttal régi helyszínére, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Sportcsarnokába tért vissza a rendezvény, ahol a péntek éjféli kezdés előtt egy órával már javában gyülekeztek a sportolók.
A nyitó labdamenetet megelőzően Dömötör László, főszervező köszöntötte a tornán résztvevő 10 csapat több, mint 100 játékosát, majd T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere hivatalosan is megnyitotta a 2017. perc röplabda elnevezésű sporteseményt.
A mezőnyben megtalálhattunk amatőr- és élvonalbeli játékosokat ugyanúgy, mint a strandröplabda jelenlegi ranglista-vezetőjét.
A lebonyolítás szerint a 10 (fiúkból és lányokból álló) vegyes csapat körmérkőzéses formában mérte össze tudását. Egy találkozó 45 percig tartott, egy játszma pedig a teremröplabda hivatalos szabályai szerint az egyik csapat 25. nyert pontjáig, illetve ezen túl addig, míg egyik fél nem szerez 2 ponttal többet ellenfelénél.
A játékidőbe két játszma fért bele, 2:0-ás játszmaarány esetén a győztes 3, a vesztes 0 pontot kapott, míg, ha 1:1-re végződött a találkozó, akkor a több szerzett pont számított. Ekkor a győztes 2, a vesztes pedig 1 ponttal gazdagodott.
Ezek alapján a legtöbb pontot szerző csapat, így a 2017. perc röplabda győztese, a tavalyi 5. helyezett Ádi és a mókusok névre hallgató alakulat lett, kiknek mi is ezúton gratulálunk.
A Delta RSE évnyitó rendezvényén hagyomány az is, hogy a tornagyőztes a serleg, oklevél, érem, illetve a Magyar Röplabda Szövetség által felajánlott díján kívül, egy extrém "ajándékkal" is gazdagodik, mely nem más, mint egy újabb mérkőzés a szervezők által meghívott együttes ellen.
A házigazdáknak rendre sikerül olyan nívós vendégeket meghívni, akik egyrészt örömmel tesznek eleget az invitálásnak, másrészt pedig a bajnokcsapat tagjai (ezúttal Csepregi Ádám, Kovács Adina, Németh Judit, Nonn Szabolcs, Ördög Rita, Pető Levente, Teréki Balázs, Tóth Csenge) az ellenük lejátszott meccsel életre szóló sportélményt szereznek. A meghívott vendég ebben az évben a női és férfi senior-válogatott tagjai voltak, akik szemmel láthatóan élvezték, hogy ismét a pályán lehetnek. Az együttest Nyári Virág (145-szörös válogatott), Szél Márta (56), Lengyel Gabriella (45), Grózer Anna (43), Dömötör-Mátrai Beáta (15), Tomanóczky Tibor (152), Botyánszky János (106), Schildkraut Krisztián (96), Király Zsolt (76), Gulyás Ferenc (9) és Botyánszky László (2) alkották. A ráadás összecsapás végeredménye -csak a rend kedvéért- 1:1 lett, azonban itt már nem számít, hogy egyik csapat le tudja-e győzni a másikat, hiszen itt mindenki győztesként hagyja el a játékteret.
Az is hagyomány a röplabdázás ünnepén, hogy az esemény lezárásaként évről-évre olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok sportolók teszik tiszteletüket és ez alól a 2017. év sem volt kivétel.
A legjobbaknak járó díjakat minden idők legsikeresebb magyar női röplabda szövetségi kapitánya, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívó, Imre Géza, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.
Dömötör László főszervező elmondta, örül, hogy immár kilencedik alkalommal sikerült megrendezni a tornát, mely évről évre egyre népszerűbb. Nem kellett két nap ahhoz, hogy beteljen a nevezési lista. Elárulta azt is, hogy a jövő évi jubileumi tornát szeretnék minél különlegesebbé tenni, melyről természetesen mi is tudósítunk majd.
Beszámolónkat azzal zárhatnánk, hogy jövőre veletek, ugyanitt, azonban -és ez örömteli- a X. torna helyszíne már minden valószínűség szerint újra a Batthyány János Általános Iskola Tornacsarnoka lesz, ahol még több csapat vehet majd részt a 2018 percen át tartó viadalon.
Mi biztosan ott leszünk.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

1. Ádi és a mókusok
2. GAME-kapocs
3. Nekem mindegy
4. Torrente
5. Strand ma nem jó
6. First Time
7. Duna Delta
8. Túr-mix
9. Általános Elektromos
10. Egyveleg


KÜLÖNDÍJAK:

A torna legjobb női játékosa:
Császár Norina (Nekem mindegy)

A torna legjobb férfi játékosa:
Pető Levente (Ádi és a Mókusok)

A torna legjobb érdi női játékosa:
Tombor Bori (Túr-mix)

A torna legjobb érdi férfi játékosa:
Mészáros József (First Time)

Korábbi és jelenlegi válogatott sportolók, edzők és vendég olimpikonok részvételével zajlott le az idei év első röplabdás rendezvénye. A “2016 perc, a röplabdázás ünnepe” során 2016 percen át ütötte a labdát a több mint százötven versenyző, tizenhat csapatra leosztva. A vasárnap délelőtt megtartott gálamérkőzést a tornát végül megnyerő Gépállat SC játszotta az augusztusi, hazai rendezésű junior női Európa-bajnokságra készülő válogatott játékosaiból összeállított vegyes együttessel.

A torna végeredménye (1-6. hely):
1. Gépállat SC
2. Torrente
3. Szűz kezek
4. Duna Delta
5. Ádi és a mókusok
6. Nyomaték

A junior mellett a tavaly világkupa-ezüstérmet szerzett férfi senior válogatott is részt vett a rendezvényt záró ceremónián. Az első három csapatnak járó díjakat Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenus, egyben sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára adta át.
A hagyományoknak megfelelően díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is.

Legjobb férfi játékos: Oroszi Tamás
Legjobb női játékos: Gregor Helga
Legjobb érdi női játékos: Laub Regina
Legjobb érdi férfi játékos: Kocsis Bendegúz

Dömötör László főszervező elmondta a verseny összegzésében, hogy elégedett volt a látottakkal és örül neki, hogy a 2009-ben életre hívott évindító versenynek egyre nagyobb a híre és a nívója országszerte.
Érdekesség, hogy az idén 70. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetséget ezen az eseményen köszöntötték először.
A torna további eredményei és fényképei megtekinthetőek lesznek hamarosan a www.deltarse.hu oldalon.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek