A Budapest Sportiroda (BSI) nyilvánosságra hozta az idei 21 eseményére vonatkozó összesített részvételi adatot. A futás jubileumi, 30. évének összesítésében rekordszám jelent meg, 2015-ben 131000 nevezést regisztrált a BSI, ami 79 ezer főnek köszönhető! Ezeket a rekord számokat a BSI úgy érte el, hogy soha nem volt előtte senki más, akinek az útját járhatta, vagy akár csak a példáját követhette volna. Ezek után már nem meglepő az sem, hogy az ország legismertebb szabadidősport eseményeit rendező Budapest Sportiroda facebook oldala 130000 követővel rendelkezik.
A 2010, a válság éve óta a futás körül fantasztikus fellendülés figyelhető meg Magyarországon, azóta mi nden BSI versenyen megduplázódott a nevezési létszám. (Az öt vezető sportág idén: futás 113000, fitnesz 5700, kerékpár 3000, gyaloglás 3000, úszás 1000 fő). A jelzett öt év alatt a családi futások számaránya az egészben változatlan, azaz nem általuk ugrott meg a jelentkezési kedv, hanem a "beérett", versenyképes futók csoportjai fejlődtek és erősödtek ilyen jelentős mértékben. Külön büszkeséget jelent, hogy a jelzett időszakban a külföldiek száma is megkétszereződött.
A BSI piacvezető szerepét őrzi, pozíciója megkérdőjelezhetetlen. Legismertebb eseménye, a SPAR Budapest Maraton Fesztivál ismertsége 43 százalékos a lakosság körében, azaz minden 100 ember közül 43 tudja, hogy mit is takar az idén már két naposra bővült rendezvény. Példaként, ennek az egy eseménynek a nevezői köre 2010-ben 13800 fő volt, idén 27860 fő, az eddigi leghatalmasabb szám Magyarországon!
Az örvendetes létszámnöv ekedés kihívásokat is jelent. A BSI-nél jól tudják, hogy a növekedés nem lehet végtelen. A 2016-os évre kibővített versenynaptárt jelentettek be, egy új versennyel indítják az esztendőt, január 17-én rendezik a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált.

A rendező Budapest Sportiroda újra rekordlétszámot könyvelhetett el a budapesti 30. Wizz Air Budapest Félmaraton után.
Ma Közép- és Kelet-Európa 1. számú versenyévé lépett elő a Wizz Air Budapest Félmaraton. 16134-re növekedett a nevezők száma, szemben a tavalyi 13500-el. Ez közel 20 százalékos emelkedést jelent! Kiemelést érdemel, hogy a nevezők 40 százaléka nő! 2012 óta minden év létszámrekordot hoz! Egyéniben soha ennyi futó nem indult, 11100 nevezést regisztráltak! Magyarország minden megyéjéből jöttek a futók, összesen 920 településről. A külföldiek körében is komoly volt az érdeklődés, 65 országból kétezren neveztek, a legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból és Szlovákiából. 540 futó indult, hogy életük első félmaratonját teljesítsék. A verseny legidősebbje a 82 éves Kenyér Imre, aki egyéniben futotta le a félmaratont, ezen a versenyen már húszadszorra. A magyarok mezőnyében a BSI versenyeit figyelembe véve Orbán Gábor már 51. alkalommal futotta le a legyőzhető távolságot, Dr. Csery-Szücs Péter pedig ötvenedszer.
Szenzációs futóidőben a győzelmet a kenyai Henry Kemboi szerezte meg 1:06.27 másodperces idővel. Kemboi a 20. km-nél vette át az első helyet honfitársától, Moses Kipruto Kibiretől, aki tavaly is ezüstérmes volt. Az utóbbi három évben kenyai nyerte az egyéni félmaratont. Henry Kemboi 2013-ban lett e lső ezen a versenyen.

Henry Kemboi:
A pályavezetés tetszett, az időjárás is ideális volt, hiszen néhány napja még esett az eső és hideg volt. Már az elején megpróbáltunk kirobbanni Kipruto Kibire Mosessel, és végig azt az iramot diktáltuk, amit elterveztünk. A célig húztuk egymást és miután 1 óra 10 perc körüli időt terveztünk, bőven sikerült teljesíteni a kitűzött célt. A győzelemnek nagyon örülök, idén mindenképpen szeretnék visszatérni Budapestre.
A verseny egyben magyar bajnokság is, az aranyérmet Józsa Gábor (MAC) vihette haza. Hatalmas befutóban előzte meg vetélytársait, szinte csak centiméterek döntöttek az érmesek közt. Józsa utoljára 2012-ben győzött ezen a versenyen, szinte tizedre azonos időt futva akkor, mint idén.

Józsa Gábor:
Egy kissé beragadtam a rajtnál a lányok mögött, majd az első pár kilométeren igyekeztem lapulni, míg a kenyai fiúkkal páran próbálták tartani az iramot. Egészen 18 km-ig vártam, akkor futottam fel rájuk, a tavalyi versenyen öten maradtunk az utolsó kilométerekre, idén négyen. Akkor az élcsoportból utolsóként értem célba, amit kifejezetten rosszul éltem meg, ezért most kettőzött erővel is küzdöttem az utolsó métereken. Nagyon meg kellett küzdeni ezért a győzelemért, a többiek rendkívül jó ritmust futottak végig. Már a dobogó is nagy élmény lett volna, hiszen a tavalyi évem sajnos nagyon gyengére sikerült. Nem jöttek az eredmények, és sérüléssel is bajlódtam. Ezért is annyira fontos számomra a mai győzelem. Alapvetően 66 perces időt terveztem, kihoztam magamból, ami most bennem volt.
A hölgyeknél 8 km-nél kerül az élre a pécsi Szabó Tünde, aki a következő nyolc kilométeren nem is adta át a vezetést senkinek. Két kilométerrel később következett be a változás, Kácser Zita (Békéscsabai AC) került az élre és az utolsó méterig ott is maradt. Ezzel nemcsak a nemzetközi versenyt nyerte meg, de életében először magyar bajnok is lett. A harmadik helyet a 44 éves Staicu Simona szerezte meg.

Kácser Zita:
Nagyon erős irammal kezdtünk Simonának és Szabó Tündének köszönhetően, 15 kilométernél éreztem is, hogy túlvállalhattam magam. Azonban sikerült néhány kilométerrel a cél előtt ritmust váltanom, amit a lányok nem tudtak lereagálni, és egy nagy hajrával elsőként tudtam célba érkezni. Ezzel sikerült a taktikát maximálisan betartanom, aminek az volt a lényege, hogy a hajráig tudjak az élmezőnyben maradni. Szerencsémre sokszor tudtam bolyban és szélárnyékban futni, e nélkül biztosan nem tudok ennyire jól futni. Bevallom, nem számítottam győzelemre, hiszen míg az ellenfeleim pihenten állhattak rajthoz, addig én tegnapelőtt 10000 m-t futottam külföldön, tegnap az országos bajnokságon még a békéscsabaiak csapatát erősítettem a csb-n, és a verseny sok erőt kivett belőlem. Nagyon boldog vagyok, és ezúttal a 76 perces idővel is elégedett vagyok. Most pedig megyek vissza Székesfehérvárra a csb-re, ahol délután még egy 5000 m-t futok.
Érdekesség, hogy a budapesti versennyel egy időben az afganisztáni Mazar-e Sehrifben szolgáló magyar katonák közül 15-en szintén teljesítették a "legyőzhető távolságot" (az eredménylistába számítanak az eredményeik). A félmaratonon futott Kovács Koko István és Szilágyi Áron olimpiai bajnok is. Teljesítette a 21097,5 méteres távot Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Novák Katalin EMMI államtitkár, a váltótagként pedig Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó.

30. Wizz Air Budapest Félmaraton eredmények


Wizz Air Budapest Félmaraton egyéni

Férfiak
Kemboi Henry – KEN, Benedek-Team – 1:06:27
Kipruto Kibire Moses – KEN, Benedek-Team – 1:06:32
Józsa Gábor – HUN, MAC – 1:06:39

Nők
Kácser Zita – HUN, Békéscsabai AC – 1:16:50
Szabó Tünde – HUN, PVSK – 1:17:31
Staicu Simona – HUN, Dunakeszi VSE – 1:18:44


Wizz Air Budapest Félmaraton OB

Férfiak
Józsa Gábor –MAC – 1:06:39
Csere Gáspár – BEAC – 1:06:42
Soós Dániel – Budapest Honvéd SE – 1:06:44

Nők
Kácser Zita – Békéscsabai AC – 1:16:50
Szabó Tünde – PVSK – 1:17:31
Staicu, Simona – Dunakeszi VSE – 1:18:44

A Buducnost Podgorica lépett fel Európa trónjára, miután a Papp László Budapest Sportarénában rendezett női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő végső összecsapásán legyőzte a Larvik együttesét.
A tegnapi nagy különbségű győzelmek megmutatták, hogy a norvég Larvik és a montenegrói Buducnost Podgorica kimagaslott az idei Bajnokok Ligája mezőnyéből.
Mindkét együttes megérdemelten jutott be a fináléba, ahol az volt a kérdés, hogy a norvégok gyors, pattogós játéka, vagy a Buducnost kemény, olykor már-már durva kézilabdája vezet-e sikerre.
Ebben a dologban a játékvezetőknek is igen nagy szerepük van, sok függ attól, hogy milyen mentalitásban vezetik a döntőt, melyhez megkapják ők is a megfelelő instrukciókat a mérkőzést megelőző értekezleten.
Noha a Horváth Péter-Marton Balázs párost nem kell félteni, az  EHF elvárásait nekik is teljesíteniük kell.

FinalFour2015 041

A montenegróiak számára álomszerűen kezdődött a találkozó, 4–0-ra megléptek, majd Nora Mörk találata hozta meg a Larvik szépítő gólját és az elkövetkezendő percekben is csak az ő góljai éltették a reményt a közel száztagú norvég szurkolóseregben.
Neagu meglőtte az idei sorozatban a századik gólját is, ami után Ole Gustav Gjekstad az időkérés eszközéhez folyamodott.
Az edzői jó tanácsok után is rengeteg technikai hibát láttunk az északiaktól, de Breistöl kritikus pillanatban szerzett gólja és Sandra Toft hetesvédése lélektanilag átmenetileg rendbe tette az északiakat, de a másik kapu előtt álló hálóőr, Woltering bravúrjaival gondoskodott, hogy ismét mélyre taszítsa a norvégokat.

FinalFour2015 052

Pillanatok alatt hatgólos előnyre tett szert a Buducnost, mellyel véget is ért az első játékrész. (6–14). A csapatok pihenni tértek, mi pedig félni kezdtünk, hogy a BL-finálé különösebb izgalmak nélkül ér véget.
Fordulás után Katarina Bulatovic tovább növelte a déliek előnyét, ráadásul emberhátrányból ismét betaláltak a kék-fehérek, így 20 perccel az összecsapás vége előtt gyakorlatilag el is dőlt minden nyitott kérdés.
A találkozó hajrájára négy gólra felzárkózott a Larvik, de ennél közelebb már nem tudott ellenfeléhez kerülni, így a Buducnost története során másodszor megnyerte a Bajnokok Ligáját.

FinalFour2015 057

Essék néhány szó a bronzmérkőzésről is, melyen a Vardar Skopje 28-26 arányban legyőzte a Dinamo-Sinara csapatát.
A két együttes érthető okokból kissé tompának mutatkozott, számtalan ziccer maradt ki mindkét oldalon, a játék összképe pedig inkább egy edzőmérkőzésre emlékeztetett.
A Vardar lábalt ki előbb a tegnapi elődöntő okozta sokkból, de két gólnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani. Az első felvonás végére Kovetova vezérletével felzárkózott az orosz együttes, így 16-15-ös macedón vezetéssel zárult az első 30 perc.

FinalFour2015 017

A második játékrész elején a volgográdiak elveszítették eddigi legjobbjukat, Olga Akopjant, aki ziccerhelyzetben durva szabálytalanságot követett el Andrea Penezic ellen, így azonnali piros lap lett a "jutalma".
A játék a második félidőben is kiegyenlített volt, az 58. perc elejéig egyik csapat sem vezetett egynél több góllal, amikor Jan Pytlick időt kért, utána pedig három góllal meglépett a Vardar Skopje és végül 28–26-ra megnyerte a bronzmérkőzést, és –akárcsak egy éve– megszerezte a harmadik helyet a Final Fourban.

FinalFour2015 066

DÖNTŐ

BUDUCNOST PODGORICA – LARVIK     26 - 22
Papp László Budapest Sportaréna, 7500 néző
Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs (magyarok)

BUDUCNOST: Woltering (kapus) – Radmila Petrovic 3, Katarina Bulatovic 7, Knezevic 2, Cvijic 4, Neagu 3, Mehmedovic 6.
Csere: Zderic, Rajcic (kapusok), Byzdra 1, Suzana Lazovic, Pavicevic.
Edző: Dragan Adzsics
LARVIK: Sandra Toft (kapus) – Riegelhuth Koren, Nora Mörk 10, Gro Hammerseng-Edin 1, Frafjord 1, Anja Hammerseng-Edin 6, Sanna Solberg 1.
Csere: Hasanic (kapus), Breivang, Tonje Larsen, Breistol 2, Sulland 1, Thea Mörk.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 7/5

Dragan Adzic: – Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ismét elhódítottuk a trófeát. Tizenhat mérkőzést játszottunk a BL-ben, egy döntetlen mellett tizenötöt megnyertünk, és ezért minden dicséret megilleti játékosaimat.
Ole Gustav Gjekstad: – A Buducsnoszt remek szezont tudhat maga mögött, és a döntőben is megmutatta, mennyire erős csapat. Mi viszont megkönnyítettük a dolgát azzal, hogy az első félidőben mintha pályán sem lettünk volna, bár a másodikban nagyot küzdöttünk.

FinalFour2015 001
A 3. HELYÉRT

ZSRK VARDAR SKOPJE – DINAMO-SINARA     28 – 26
Papp László Budapest Sportaréna, 6500 néző
Vezette: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (szlovákok)

VARDAR: Leynaud (kapus) – Jovanka Radicevic 4, Andrea Klikovac 1, Andrea Lekic 3, Althaus 1, Penezic 9, Dembele 2.
Csere: Suslina (kapus), Julija Nikolic 2, Sokac 3, Chernoivanenko 2, Ikhneva 1, Khmyrova.
Edző: Indira Kastratovic
DINAMO-SINARA: Sedoykina (kapus) – Gace 3, Dmitrieva 4, Kochetova 7, El Ghaoui 3, Akopian 4, Fanina 2.
Csere: Utkina (kapus), Frolova 1, Danshina 2, Vedekhina, Chernova.
Edző: Victor Ryabykh
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1

Indira Kastratovic: – Nagyon nagy csatára késztetett minket a Volgográd, ráadásul az elődöntőbeli vereség után egyáltalán nem volt egyszerű összeszednünk magunkat, de most sokkal jobban játszottunk.
Victor Ryabykh: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a közönség biztosan remekül szórakozott, amin csak a játékvezetők rontottak.

KÜLÖNDÍJAK:
A BL gólkirálya: Andrea Penezic (Vardar Szkopje), Cristina Neagu (Buducsnoszt) 102-102 góllal
A final four legértékesebb játékosa (MVP): Clara Woltering (Buducsnoszt)

 

finalfour2015_1
finalfour2015_1
finalfour2015_2
finalfour2015_2
finalfour2015_3
finalfour2015_3
finalfour2015_4
finalfour2015_4
finalfour2015_5
finalfour2015_5
finalfour2015_6
finalfour2015_6
finalfour2015_7
finalfour2015_7
finalfour2015_8
finalfour2015_8
finalfour2015_9
finalfour2015_9
finalfour2015_10
finalfour2015_10
finalfour2015_11
finalfour2015_11
finalfour2015_12
finalfour2015_12
finalfour2015_13
finalfour2015_13
finalfour2015_14
finalfour2015_14
finalfour2015_15
finalfour2015_15
finalfour2015_16
finalfour2015_16
finalfour2015_17
finalfour2015_17
finalfour2015_18
finalfour2015_18
finalfour2015_19
finalfour2015_19
finalfour2015_20
finalfour2015_20
finalfour2015_21
finalfour2015_21
finalfour2015_22
finalfour2015_22
finalfour2015_23
finalfour2015_23
finalfour2015_24
finalfour2015_24
finalfour2015_25
finalfour2015_25
finalfour2015_26
finalfour2015_26
finalfour2015_27
finalfour2015_27
finalfour2015_28
finalfour2015_28
finalfour2015_29
finalfour2015_29
finalfour2015_30
finalfour2015_30
finalfour2015_31
finalfour2015_31
finalfour2015_32
finalfour2015_32
finalfour2015_33
finalfour2015_33
finalfour2015_34
finalfour2015_34
finalfour2015_35
finalfour2015_35
finalfour2015_36
finalfour2015_36
finalfour2015_37
finalfour2015_37
Previous Next Play Pause
Harmadik alkalommal láthatták a repülő- és az autósport szerelmesei a Nagy Futam elnevezésű rendezvényt, melynek évről évre Budapest szíve ad otthont.
Idén is rengeteg néző látogatott ki az eseményre. Volt kicsi és nagy, szakértő és kíváncsiskodó egyaránt.
A műsor legnagyobb sztárja kétségkívül a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnoka, a finn Kimi Räikkönen volt, de megtisztelte a magyar sportbarátokat a már visszavonult, skót David Coulthard, aki 247-szer rajtolt el Forma 1-es versenyen és a még mindig aktív, orosz Daniil Kvyat is.
A Nagy Futam III két részből álló programmal szórakoztatta a publikumot.
A délelőtti légibemutató keretében megcsodálhattuk a magyar honvédség helikoptereit, Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán Európa-bajnok lenyűgöző figuráit és a már megszokott utasszállító repülőgépet. Ezúttal egy Boeing 737-400-as gép húzott el a Duna felett.
Délután az autósok és motorosok vették át a főszerepet.
Kimi Räikkönen, David Coulthard és Daniil Kvyat a Ferrari és a Red Bull -természetesen régebbi- autóival szaggatták az aszfaltot, míg a magyarok büszkesége, a túraautó-világbajnokság (WTCC) hétvégi mogyoródi futamára készülő Michelisz Norbert a Honda Civic-kel vezette fel a túraautósokat, köztük a sorozat tavalyi világbajnokát, az argentin José Maria Lópezt.
A Forma-1 történetének eddigi egyetlen magyar versenyzője és pontszerzője, Baumgartner Zsolt egy, a Renault-világsorozatban (WSR) használt versenygéppel száguldott végig a pályán, majd a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, valamint egy MAN típusú kamionnal a terepralis Szalay Balázs tartott bemutatót a lelkes közönségnek.
A motorokért rajongók sem maradtak le semmiről, a 2007-es gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának világbajnoka, Talmácsi Gábor saját csapatát vezetve tisztelgett a Duna-parti tömeg előtt, akik a driftesek és a különböző kategóriákban érdekelt zárt karosszériás versenyautók  -többek között Ferrarik, Maseratik, Porschék és BMW-k- után, a program zárásaként újra láthatták a Forma-1-es pilótákat.
nagy_futam2015_1
nagy_futam2015_1
nagy_futam2015_2
nagy_futam2015_2
nagy_futam2015_3
nagy_futam2015_3
nagy_futam2015_4
nagy_futam2015_4
nagy_futam2015_5
nagy_futam2015_5
nagy_futam2015_6
nagy_futam2015_6
nagy_futam2015_7
nagy_futam2015_7
nagy_futam2015_8
nagy_futam2015_8
nagy_futam2015_9
nagy_futam2015_9
nagy_futam2015_10
nagy_futam2015_10
nagy_futam2015_11
nagy_futam2015_11
nagy_futam2015_12
nagy_futam2015_12
nagy_futam2015_13
nagy_futam2015_13
nagy_futam2015_14
nagy_futam2015_14
nagy_futam2015_15
nagy_futam2015_15
nagy_futam2015_16
nagy_futam2015_16
nagy_futam2015_17
nagy_futam2015_17
nagy_futam2015_18
nagy_futam2015_18
Previous Next Play Pause

A magyar férfi jégkorong-válogatott 2008. után ismét a világelitbe kerülését ünnepli!
Pedig azóta hány, de hány Divízió I/A világbajnokságon indultunk esélyesként. Akár Ljubljanában, akár itthon, számtalan lehetőségünk volt, de vagy a terhet nem bírtuk, vagy szerencsénk nem volt.
Hányan emlékszünk arra, mikor a frissen honosított Ladislav Sikorcin úgy zokogott a Papp László Budapest Sportaréna jegén, mint egy kisgyerek és sírt vele együtt a helyszínen majd' 10000 néző, mikor Olaszország a hosszabbításban ütött góllal szertefoszlatta álmainkat?
Az elmúlt évek csendesebbé váltak. Sem tavaly, sem most nem mondta ki senki, hogy a feljutás a cél, sőt a Japán elleni győzelem után is csak az fogalmazódott meg bennünk, hogy a kiesés réme talán már nem fenyeget. Tényleg nehéz volt "belőni" a válogatott helyét, noha a felkészülés remekül sikerült. Az osztrákokat kétszer is legyőztük, és a szlovének ellen sem vallottunk szégyent.
Most ezen a gyönyörű áprilisi estén, az eufória és az ünneplés közepén ragadjuk meg az alkalmat és gratulálunk a
MAGYAR CSAPATNAK!
Játékosoknak, szakvezetőknek, a szövetség dolgozóinak, a felszerelésmenedzsernek, a jégtisztítóknak és mindenkinek, aki közvetlen, vagy közvetve hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez és akiknek köszönhetően Krakkóban ma újjáéledt a sapporói csoda!
KÖSZÖNJÜKA magyar férfi jégkorong-válogatott 2008. után ismét a világelitbe kerülését ünnepli!
Pedig azóta hány, de hány Divízió I/A világbajnokságon indultunk esélyesként. Akár Ljubljanában, akár itthon, számtalan lehetőségünk volt, de vagy a terhet nem bírtuk, vagy szerencsénk nem volt.
Hányan emlékszünk arra, mikor a frissen honosított Ladislav Sikorcin úgy zokogott a Papp László Budapest Sportaréna jegén, mint egy kisgyerek és sírt vele együtt a helyszínen majd' 10000 néző, mikor Olaszország a hosszabbításban ütött góllal szertefoszlatta álmainkat?
Az elmúlt évek csendesebbé váltak. Sem tavaly, sem most nem mondta ki senki, hogy a feljutás a cél, sőt a Japán elleni győzelem után is csak az fogalmazódott meg bennünk, hogy a kiesés réme talán már nem fenyeget. Tényleg nehéz volt "belőni" a válogatott helyét, noha a felkészülés remekül sikerült. Az osztrákokat kétszer is legyőztük, és a szlovének ellen sem vallottunk szégyent.
Most ezen a gyönyörű áprilisi estén, az eufória és az ünneplés közepén ragadjuk meg az alkalmat és gratulálunk a
MAGYAR CSAPATNAK!
Játékosoknak, szakvezetőknek, a szövetség dolgozóinak, a felszerelésmenedzsernek, a jégtisztítóknak és mindenkinek, aki közvetlen, vagy közvetve hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez és akiknek köszönhetően Krakkóban ma újjáéledt a sapporói csoda!
KÖSZÖNJÜK!

A jubileumi 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás két napjának tíz futamára 26029 nevezés érkezett a Budapest Sportirodához jelentette be Kocsis Árpád versenyigazgató. Így ez a verseny minden idők leglátogatottabb szabadidősport eseménye Magyarországon! Ezzel igazán méltó módon ünnepelték a futók a 30 éves évfordulót, melyre a 2015 A futás éve szlogen jegyében kerül sor.
Dobor Dezső, a BSI sajtófőnökének beszámolója szerint, Magyarország összesen 970 településéről neveztek futók az eseményre. Többek között például Hejőpapiról, Gutorföldéről, Nemesbődből, Gősfáról, Nagyradáról, Cecéről, Kislángról, Fityeházról, Mónosbélről, Moháról, Misefáról és Füléről. Budapestet és Pest megyét nem számítva a legtöbb nevezővel jelentkezett Fejér (566), Győr-Moson-Sopron (380), Komárom-Esztergom (376).
75 ország képviseletében több mint kétezer külföldi is szerepel (a legtöbben a félmaratonon). A legtöbb, száznál is több külföldi Olaszországból (212), Angliából (153) és Németországból (148) érkezett Budapestre.
A félmaratonon a 42 éves Varga István a hatodik kilométernél az élre állt és több mint fél perces előnnyel ért be a célba. A nőknél jóval nagyobb különbséggel győzött a 2012. évi maratoni magyar bajnok, a taksonyi 43 éves Merényi Timea Krisztina aki a félmaratoni Vivicittá programba kerülése óta az eddigi legjobb idővel szerezte meg az első helyet.
A verseny harminc éves történetének legjobb idejével szakította át a célszalagot a klasszikus 10 km-es Vivicittá távon a szentgotthárdi Koszár Zsolt, aki átlagban három perces ezreket futott. A 29 éves versenyző Farkas Dáriust ütötte el az elsőségtől.
A 10 km-es női versenyben magabiztos győzelmet aratott a dunakeszi Staicu Simona, aki hetedszer ért elsőként célba a nők között. A 43 éves atléta győzelmi sorozata abszolút rekord a verseny történetében!
A férfiak között a legidősebb az idén a 81. életévét betöltő Kenyér Imre, aki a 10 km-en rajtolt. A félmaratonon a legidősebb a 80 éves Kiss György és Zsiga János voltak.
A futók frissítésére 750 kg banánnal, 55 kg szőlőcukorral, 3000 liter iso itallal, 10000 liter vízzel készültek a szervezők.
A Telekom Vivicittá Városvédő Futás sorozat a jövő hét végén 25-én Nyíregyházán, 26-án Pécsett folytatódik.


EREDMÉNYEK:

Félmaraton:

Férfiak:
1. Varga István – ELTE ADSK – 1:11:31
2. Soós Dániel – BH SE – 1:12:04
3. Chouteau, Martin – francia – 1:12:16

Nők:
1. Merényi Timea Krisztina – BHSE – 1:20:32
2. Brassay Réka – VEDAC – 1:23:23
3. Rozsnyai Lilla – ELTE ADSK – 1:24:37


10 km:

Férfiak:
1. Koszár Zsolt – Synergy Fitness – 30:08
2. Farkas Dárius Ádám – Székesfehérvár – 30:26
3. Molnár Ákos – Vasas SC – 31:19

Nők:
1. Staicu Simona – Dunakeszi VSC – 35:58
2. Kálovics Anikó – Kaposvár AC – 36:40
3. Bauge-Mezei Zita – KSI – 36:55


7 km:

Férfiak:
1. Pelsőczy Attila – TFSE – 22:31
2. Kárász Zakariás – Budapest – 23:06
3. Egri Balázs – Salgótarján SC – 23:12

Nők:
1. Hajdú Anna – Leopárd Klub SE – 25:27
2. Peszleg Dominika – FTC – 26:04
3. Horváth Zsanett – Uniqa Team Újbuda SE – 26:45

Már nincs magyar csapat a női nemzetközi kézilabdakupákban.
A Győr, a Fradi és az Érd sem tudta ledolgozni hátrányát, pedig -az FTC-t leszámítva- hosszabb-rövidebb ideig még komolyan reménykedhettünk a visszavágók alatt.
A Győri Audi ETO KC együttesénél a múlt heti, a Vardar Skopjétől, idegenben elszenvedett 24-18-as vereség ellenére, reménykedve tekintettek a szombati mérkőzés elé.

gyor skopje13

Ambros Martin a klub honlapján optimistán nyilatkozott:
„Készen állunk mindenre, készen állunk a szombati meccsre és készen állunk a győzelemre. A kinti mérkőzésen láttuk, hogy mi történik, ha az egyik csapat mélyen tudása alatt, a másik bőven felette játszik. Nagy kár, hogy így alakult, de nem sírunk emiatt. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de szeretjük az ilyen helyzeteket, hogy a nehézségek ellenére megmutathatjuk, képesek vagyunk harcolni."
Nem csupán a vezetőedző, a csapat is bizakodó volt. Mindenki tisztában volt azzal, hogy a hatgólos vereség elsősorban a sok hibának köszönhető és, ha ezeket sikerül kijavítani, akkor meg lehet fordítani a párharcot.
Győrbe érve már találkoztunk jó néhány zöld-fehér sálas szurkolóval. Volt idős-fiatal, nő és férfi. Családok sétáltak az Audi Aréna körül, mely jelezte, hogy nem akármilyen esemény előtt állunk.
A csarnokban aztán kis riadalom lett úrrá rajtam, hiszen 10 perccel a mérkőzés előtt a nézőtér fele még üres volt. El is gondolkodtam, hogy most lenne a legszükségesebb a csapat mellé állni, hiszen a hatgólos hátrány ellenére még nincs minden veszve.

gyor skopje20

Természetesen hamar kiderült, hogy nem kell csalódnunk a győri sportszerető közönségben, hiszen mikor a Bajnokok Ligája himnusza felcsendült, már szinte telt ház várta a csapatokat.
Győri lövéssel indult a találkozó, azonban a macedónok szerezték az első találatot. Löke hamar egyenlített, majd Aguilar betörése után már a zöldeknél volt az előny. (3-2)
Ezután rendre a magyar csapat került előnybe, de mindig jött a válasz. Hol Penezic, hol Lekic adta a pluszt az ellenfélnek.
A fehér mezben játszó macedónok lendületét kissé megtörte, hogy előbbit gyors egymásután kétszer is kiállították, ezért védekezésben óvatosabban kellett tevékenykednie.

gyor skopje01

A mieink ekkor megérezték a lehetőséget és Kovacsics Anikó vezérletével jelentősen csökkentették összetettbeli hátrányukat. A félidő hajrájához közeledve már négygólos (10-6, 11-7) különbséget mutatott az eredményjelző, azonban a két exgyőri, Jovanka Radicevic és Andrea Lekic megrázták magukat, így csupán egygólos győri vezetéssel tértünk pihenőre.
Álomgóllal kezdődött a második játékrész. Anna Sen hát mögötti passzát a bal szélről Korsós Dorina vágta a hálóba.
Hiába volt azonban ismét kettő közte, visszakapaszkodtak a macedónok. Sen test mellől lőtte ki a felsőt, ám sajnos rögtön jött a válasz is, sőt Radicevic és Penezic találatával már a macedónoknál volt kétgólos előny. (15-17) Talán ekkor érezhettük először azt, hogy innen visszajönni már-már csoda kell, hisz eddigre biztossá vált, hogy több gól születik, mint a kinti találkozón, így az ETO hátránya összesítésben már kilenc gólra nőtt.

gyor skopje08

Az összecsapás hátralévő részében már csak ennek a mérkőzésnek a megnyeréséért küzdött a magyar együttes és hiába szórta a gólokat az ellenfél, a győri lányoknak a helyén volt a szívük. Mínusz háromnál sem adták fel a zöldek, s a nagyszerűen játszó Korsós Dorina góljával már 27-26 volt ide. Csodálatos hangulat köszöntött be az Audi Arénába, a közönség úgy ünnepelt, mint a tavaly, a Bajnokok Ligája megnyerésekor, ám ezúttal elmaradt a csoda, ráadásként még Althaus az utolsó másodpercben még betalált, így a győri összecsapás döntetlennel ért véget.
A kiesés ellenére felállva tapsoltak a szurkolók, jó volt látni, hogy nem fordultak el a csapattól, nem ürült ki a lelátó. Persze szégyenkezésre nincs is ok, jövőre is a Papp László Budapest Sportarénában rendezik a legrangosabb kupa női négyes döntőjét, így a mai naptól újabb reményekkel vagyunk tele és várjuk az új szezon kezdetét.

gyor skopje05
GYŐRI AUDI ETO KC - WHC VARDAR SKOPJE CBT     27 - 27

Győr, 5000 néző. Vezette: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
GYŐR: Grimsbö – Bódi 2, Aguilar 1, Kovacsics 5, Löke 3, Sen 6, Szepesi. Csere: Herr O., Csapó (kapusok), V. Milanovic-Litre 2, Korsós 6 (2), Hornyák Á. 1, Planéta, Knedlikova 1.
VARDAR: Suslina – Radicevic 5, Lazovic 2, Penezic 8, Althaus 3, Dembele 1, LEKIC 4. Csere: Leynaud (kapus), Nikolic 3, Klikovac, Sokac 1 (1)
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1

gyor skopje10

Ambros Martín értékelése: „Nehéz helyzetből indultunk, de valóban bíztunk benne, hogy sikerülhet nemcsak győzni, hanem a hátrányt is ledolgozni. Azt látom, hogy talán az előnyhöz korán jutottunk, és ez időben megkongatta a Vardar vészharangját, tudtak váltani, és visszajönni a mérkőzésbe. A csapatomnak gratulálok, az egész szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtottak, hiszen végig küzdöttünk a körülményekkel, ez idén erre volt elég. Sok sikert kívánok a Vardarnak a Final Fourban.

Kari Grimsbö így látta a mai meccset: „Nagyon jó volt a mögöttünk lévő hét, igazi bizakodással indultunk. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, személy szerint magamtól is sokkal többet vártam. Gratulálunk a Skopjénak!"

gyor skopje14

Indira Kastratovic nyilatkozata: „Mindenek előtt szeretnénk megköszönni a vendéglátást, mert úgy éreztük magunkat, mintha haza jöttünk volna. A hét során nem arra gondoltunk, hogy meg akarjuk őrizni a hatgólos előnyünket, hanem meg is akartuk nyerni a mérkőzést. Az elképzeléseink nagyrészt sikerültek is, nagyon boldogok vagyunk, igyekszünk a jó formát tovább vinni a Final Fourba."

A Vardartól Jovanka Radicevic nyilatkozott: „Sajnálom, hogy nem a Final Fourban kerültünk össze a Győrrel, és kettőnk közül kellett kikerülnie a bejutónak. Nagyon készültünk a visszavágóra, tudtuk, hogy milyen erős csapathoz jövünk, és hogy a győri atmoszféra félelmetes. A kézilabda azonban ilyen, ezúttal nekünk hozott továbbjutást, igyekszünk helytállni májusban."

gyor skopje16

Időközben a négy kvalifikált MVM EHF FINAL4 csapat számára kiderültek az elődöntős ellenfelek a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megrendezett keddi sorsoláson.
A norvég Larvik áll szemben az orosz Dinamo Sinara csapatával az egyik elődöntőben, a macedón Vardar pedig a montenegrói Buducnost csapatával mérkőzik. Utóbbi párosításban megismétlődik az egyik tavalyi elődöntő.
A sorsolással egy időben a kezdési időpontok is nyilvánosságra kerültek: az első elődöntőre 14:15 órakor kerül sor, a másodikra pedig 16:45-kor.
A másnapi, május 10-i bronzmérkőzés és döntő időpontja 14:30 és 17:00 óra.

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-ás döntetlent játszott Görögország ellen, amivel továbbra is élnek pótselejtezős reményei, azonban tekintve a hátralévő mérkőzések párosítását, nagyon sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak.
Régen vártunk már így válogatott mérkőzést, mint a hellének elleni Európa-bajnoki selejtezőt.
Végre őszintén lehetett bízni a csapatban és reménykedni egy jó eredményben. Ellenfelünk eddig finoman szólva sem brillírozott a sorozatban, mindössze egy megszerzett ponttal érkezett, míg a mieink az északírek elleni vereség után szépen gyűjtögették a pontokat.

hun gre 2

Az őszi, utolsó mérkőzés után függőben maradt egy nagy kérdés, miszerint ki irányítja tavasszal válogatottunkat? A döntés után fellélegezhettünk, hiszen 2015. novemberéig, továbbra is Dárdai Pál marad a csapat élén. Kis csavar a történetben, hogy, míg 2014. év végén a Hertha utánpótláscsapatának és a magyar nemzeti együttesnek az irányítását kellett összehangolni, azóta a német klub a felnőtt együttes vezetésével bízta meg kapitányunkat, így nem lehet azt mondani, hogy feladata könnyebb lenne, mint legutóbbi beszámolónkkor.
A Görögország elleni eddigi 17 mérkőzésből mindössze négyszer győztünk, ötször értünk el döntetlent és nyolcszor hagytuk el vesztesen a pályát.
Az Eb-selejtezőket tekintve egy győzelem, két döntetlen, öt vereség a mérlegünk mai ellenfelünkkel szemben.
Már két órával a mérkőzés előtt szép számmal gyülekeztek a szurkolók a Groupama Aréna környékén, ám nem csak hazai drukkerekkel találkoztunk, hanem kék-fehérbe öltözött szurkolók is nagy létszámban voltak jelen. Közeledve a kezdőrúgáshoz, bent a stadionban már felfokozott volt a hangulat, így semmi akadálya nem volt, hogy egy élvezetes mérkőzést láthassunk.

hun gre 3

A görögök kezdtek valamivel aktívabban, a 4. percben a csapatkapitány, Torosidis 17 méterről lőtt a kapu fölé.
A 13. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása Szalait kereste, azonban a fejes nem találta el a kaput.
A 23. percben óriási lehetőség adódott a mieink előtt, de Szalai passza után, az üresen álló Gera tíz méterről fölé bombázott. Ezért bizony nagy kár volt.
Az első félidőben nagy helyzetek nem alakultak ki, a mieink játékából hiányzott a lendület, de a görögökön sem látszódott, hogy szinte ez az utolsó lehetőségük. A kezdeti fellángolás után jobbára a magyar játékosok hibáira építettek, ami némely esetben indokolt is volt, hiszen egy-egy alkalommal igen nagy zavar alakult ki a védelmünkben.
A nézőtéri hangulat is alábbhagyott kissé, sőt inkább a görög drukkerek által érezhettük azt, hogy futballmérkőzésen vagyunk.

hun gre 4

A szünetben egyik szövetségi kapitány sem változtatott az összeállításon.
A második 45 perc -az elsőhöz hasonlóan- a vendégek támadásaival kezdődött.
Kone két veszélyes fejese, majd Fetfatzidis kaput éppen elkerülő lövése jelezte számunkra, hogy ideje felébredni.
A mieinknek továbbra sem sikerült helyzetet kialakítani, így kapitányunk az ezúttal visszafogottabban játszó Szalai Ádám helyére Nemanja Nikolicsot küldte pályára.
A 69. percben újból a görög csapat támadása okozott riadalmat, azonban a beadás szerencsére elcsúszott Athanasiadis lába előtt.
A 69. percben Sergio Markarián, a vendégek uruguay-i kapitánya is cseréhez folyamodott, a veszélyesen játszó Christodoulopoulos helyett Fortounis lépett pályára, míg magyar oldalon kényszerűségből kellett változtatni. Elek Ákos sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a gyepet, helyére Pintér Ádám állt be.
A 80. percben megjött a magyar szurkolók hangja. Dzsudzsák lőtt kapura a tizenhatos előteréből, de lövése megpattant egy védőn, így centikkel a kapu mellé ment a labda.
A 83. percben a kékek veszélyeztettek, szöglet után Manolas fejelt éppen mellé.

hun gre 5

A mérkőzés hajrájában a mi perceink következtek, vagy következhettek volna, ha a két óriási lehetőség egyikét gólra váltjuk.Előbb Pintér Ádám húszméteres löketét tolta ki bravúrral Karnezis kapus, majd a szöglet után Nikolics hagyta ki a kihagyhatatlant: Dzsudzsák lőtte be a labdát, Juhász megcsúsztatta, Nikolics még le is vehette, ám három méterről csúnyán fölé bombázott, ellőve ezzel győzelmi reményeinket.
A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ami egyrészről pozitív, hiszen csapatunk a Dárdai Pállal lejátszott selejtezőkön eddig mindössze egy gólt kapott, ami mindenképpen biztató lehet a folytatásra, másrészt pedig -visszagondolva főleg Nikolics helyzetére- bosszantó, hiszen egy esetleges győzelem esetén úgy szakíthattuk volna ketté a csoportot, hogy a csoport harmadik helyéről már csak nagyon gyenge produkcióval és a többi mérkőzés szerencsétlen alakulásával csúszhattunk volna le.
Így az elkövetkezendőkben nagyon sokat kell dolgozni, mert roppant nehéz mérkőzések várnak még ránk.
Menni kell Finnországba, Észak-Írországba, Görögországba és jön Románia, valamint az a feröeri csapat, aki ellen odakint nagyon nehezen nyertünk és akik a görögöket idegenben győzték le.

hun gre 6

Dárdai Pál ezzel együtt nem volt csalódott a mérkőzés után:
"Az első félidő az rendben volt, talán az első tíz percben kissé visszafogottabbak voltunk.
A második félidőt nem kezdtük jól, ott a görögök fölénk kerekedtek, de nagy helyzetünk nekünk volt.
A csapat nagyot dolgozott, ismét nem kaptunk gólt.
Megvolt az a négy-öt lehetőség, amivel egy ilyen meccset meg lehetett volna nyerni, de ettől függetlenül sokat érhet még ez a pont."
Sergio Markarián, a görögök szakvezetője így értékelt:
"„Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál.
A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de a játékkal elégedett vagyok.
A hajrában kissé kapkodtunk, így a magyarok előtt az utolsó percekben két lehetőség is adódott."

hun gre 7

Az F jelű csoportot a 13 pontos Románia vezeti, megelőzve a 12 pontos Észak-Írországot és a 8 pontos Magyarországot. Mögöttünk Finnország 4, Feröer 3, Görögország pedig 2 pontot gyűjtött eddig.
Válogatottunk június 13-án 18 órakor, Helsinkiben lép pályára legközelebb.


MAGYARORSZÁG – GÖRÖGORSZÁG     0 – 0

Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző.
Vezette: Sergei Karasev (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nemanja Nikolics, 68.).
Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Orestis Karnezis – Sokratis Papastathopoulos, Kostas Manolas,Vasilis Torosidis, Kostas Stafylidis – Kyriakos Papadopoulos, Andreas Samaris – Giannis Fetfatzidis (Giannis Gianniotas, 77.),Panagiotis Kone (Kostas Katsouranis, 77.), Lazaros Christodoulopoulos (Kostas Fortounis, 69.) – Stefanos Athanasiadis.
Szövetségi kapitány: Sergio MarkariánKét nappal azután, hogy Glasgow-ban eldőlt, Budapest ad otthont a 2016-os és 2017-es vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének, ma újabb nagy esemény rendezésére köttetett megállapodás.
Az elmúlt hetekben felmerült, hogy a mexikói Guadalajara visszalépése után, Magyarország elvállalja a 2017-es vizes világbajnokság megrendezését.
Budapest eredetileg 2021-re nyerte el a rendezés jogát, azonban ezzel a döntéssel már a riói olimpia utáni évben rangos sporteseménynek adhat otthont.
A Parlamentben sajtótájékoztató keretében jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója, hogy Magyarország elvállalja a 2017-es FINA-világbajnokság megrendezését
A miniszterelnök a létesítményekkel kapcsolatban elmondta, az új komplexum elkészülése csupán egy része a nagy egésznek.
A világbajnokság kapcsán nem csupán az új létesítményre koncentrálnak, de a Hajós-uszodát és a Margitszigetet is rendbe teszik.
Mivel 2017-ben eredetileg Budapest lett volna a junior úszó világbajnokság házigazdája, ezért a FINA úgy döntött: elfogadja a magyar szövetség javaslatát, így a korosztályos esemény 2019-ben lesz fővárosunkban – a Jövő bajnokai program jelenlegi generációi épp akkor lesznek a vb szempontjából a legjobb korban –, míg a 2017-es vb-re (illetve a 2021-es felnőtt vb-re) új pályázatot ír ki a FINA.

A Ferobox Event szombat este Budakalászon a Kalászi Sportcsarnokban rendezte az idei év utolsó bokszgáláját, melyen Bedák Zsolt, Kovács Attila és Szellő Imre is emlékezetes produkciót nyújtott

A WBO (Boksz Világszervezet) kispehelysúlyú Európa-bajnoki övének birtokosa, Bedák Zsolt azért szállt ringbe a ma esti főmérkőzésen, hogy megvédje címét az orosz Ruslan Berchuk ellen.
A bokszberkekben csak Mr. Balhorogként emlegetett 31 éves magyar ökölvívó 2006-ban kezdte profi pályafutását. Kovács Istvánhoz, Erdei Zsolthoz és Balzsay Károlyhoz hasonlóan a hamburgi Universum kötelékébe lépett, majd annak gazdasági mélyrepülése miatt itthon folytatta pályafutását.
Mostanság Erdei Zsolt kezei alatt készül. A gála előtti mérlege 23 győzelem mellett 1 vereség.
Bedák Zsolt nagyszerűen bokszolt a 10 győzelemmel és 5 vereséggel álló Berchuk ellen, azonban a nyolcadik menetben összefejelt ellenfelével, melynek következtében csúnyán felszakadt a szeme sarka. A vérzést nem sikerült elállítani, így nem folytathatta a mérkőzést.
A szabályok szerint (öt menetet már bokszoltak) lepontozták az összecsapást, melyen 80-72, 80-72 és 79-73 arányban, mindhárom pontozónál jobbnak bizonyult Bedák, így technikai döntéssel nyert és megvédte Európa-bajnoki címét.ferobox gala 4

Bedák Zsolt:
„Uraltam minden menetet, bármit meg tudtam csinálni, ezért kicsit sajnálom, hogy idő előtt, így lett vége a mérkőzésnek. Szerettem volna még jobban kiszolgálni a közönséget.
Mentem volna még előre, aztán kinéztem Zsoltira és megnyugodtam, így nem vitt el a hév.
Köszönöm mindenkinek, aki itt volt, vagy a tévé előtt nézte a mérkőzését, és szurkolt nekem."

Erdei Zsolt:
"Nagyon örülök! Zsolti nem csak tanítványom, hanem jó barátom is, így nagyon fontos a sikere. Az edzéseken mutatott szorgalma és alázata miatt külön drukkoltam neki. Ma este kimagaslóan jól bokszolt."

Rendkívüli izgalmakat hozott a 40 éves Kovács Attila Karlo Tabaghua elleni nagyváltósúlyú összecsapása.
A volt IBO világbajnok Kovács Attila óriási meccset vívott, ahol a második menetben "földre tette" ellenfelét, akire számolni is kellett. Később a svéd visszajött a küzdelembe, s a véghajrát is jobban bírta. Olyannyira, hogy a hatodik menet elején egy jobbhoroggal padlóra küldte a győri bokszolót, aki a számolás után hatalmas szívósságról tett tanúbizonyságot, hiszen nem csak végigállta a meccset, de az utolsó pillanatokban újra támadásba lendült. Végül megosztott pontozással Kovács "Vipera" Attila győzött.
Információink szerint Tabaghua a mérkőzés után összeesett, így kórházba kellett szállítani, míg Kovács Attila keze nagy valószínűséggel eltörött.ferobox gala 3

Kovács Attila:
„Beleszaladtam egy nagy maflásba, de ez egy ilyen sport. Egyszer adok, aztán kapok. A héten tudtuk meg, kivel fogok bokszolni, mindössze egy 2010-es videót láttunk róla, azóta pedig eltelt néhány év. Egészen a hét elejéig a francia Ludovic Duval ellen készültünk, de sajnos ő megsérült. A pofon szerencsére "átszaladt" rajtam. Örülök, hogy kemény meccset bokszoltam."

A cirkálósúlyú Szellő Imre már a második menetben megrendítette a szlovák Vladimir Idranyit, akit ekkor még megmentett a gong. A hatmenetesre tervezett összecsapás azonban így sem ment végig, a látványosan bokszoló magyar bajnok az ötödik menetben végleg padlóra küldte ellenfelét, megszerezve ezzel profi pályafutásának negyedik győzelmét.
Idranyi rövid időre elvesztette eszméletét, majd orrtöréssel és agyrázkódással, megfigyelésre a kórházba szállították.ferobox gala 1

Szellő Imre:
„Idő kérdése volt a kiütés, nem gondoltam, hogy már az elején így el tudom kapni. Nem feltétlenül törekedtem kiütésre, a közönség miatt 6 menetet szerettem volna bokszolni, de ma nagyon kijött a lépés. Ezt a srácot eddig még nem ütötték ki.
Nagyon fontos, hogy látványos volt a mérkőzésem. Köszönöm a közönségnek, a menedzsmentnek, mindenkinek!"

A WBO nehézsúlyú Európa-bajnoki címéért vívott összecsapáson az olasz származású, német Francesco Pianeta 31 győzelemmel, 1 vereséggel (2013-ban Vladimir Klicsko) és 1 döntetlennel várta a horvát Ivica Bacurin elleni mérkőzést.
Az összecsapás nem hozott látványos bokszot, melyen végül egyhangú pontozással az olasz-németet hozták ki győztesnek.ferobox gala 2

A felvezető programban a cirkálósúlyú Bozai Gyula technikai KO-val győzte le a nyíregyházi Dankó Tamást, a félnehézsúlyú Miskolci András szintén TKO-val verte a kispesti Uba George-t. Pehelysúlyban szintén TKO-val bizonyult jobbnak a kecskeméti Laki Róbert Szilágyi Miklósnál. Nagyváltósúlyban Szabó Szabolcs egyhangú pontozással győzött négy menetben Bíró Péter ellen, míg félnehézsúlyban a nagytétényi Nagy Zoltán szintén négy menetben egyhangú pontozással győzte le a debreceni Török Ferencet.

 

ferobox_gala_2
ferobox_gala_2
ferobox_gala_3
ferobox_gala_3
ferobox_gala_4
ferobox_gala_4
ferobox_gala_5
ferobox_gala_5
ferobox_gala_6
ferobox_gala_6
ferobox_gala_7
ferobox_gala_7
ferobox_gala_8
ferobox_gala_8
ferobox_gala_9
ferobox_gala_9
ferobox_gala_17
ferobox_gala_17
ferobox_gala_18
ferobox_gala_18
ferobox_gala_19
ferobox_gala_19
ferobox_gala_20
ferobox_gala_20
ferobox_gala_21
ferobox_gala_21
ferobox_gala_22
ferobox_gala_22
ferobox_gala_23
ferobox_gala_23
ferobox_gala_24
ferobox_gala_24
ferobox_gala_25
ferobox_gala_25
ferobox_gala_26
ferobox_gala_26
ferobox_gala_27
ferobox_gala_27
ferobox_gala_28
ferobox_gala_28
ferobox_gala_29
ferobox_gala_29
ferobox_gala_30
ferobox_gala_30
ferobox_gala_31
ferobox_gala_31
ferobox_gala_32
ferobox_gala_32
ferobox_gala_33
ferobox_gala_33
ferobox_gala_34
ferobox_gala_34
ferobox_gala_35
ferobox_gala_35
ferobox_gala_36
ferobox_gala_36
ferobox_gala_37
ferobox_gala_37
ferobox_gala_38
ferobox_gala_38
ferobox_gala_39
ferobox_gala_39
ferobox_gala_40
ferobox_gala_40
ferobox_gala_41
ferobox_gala_41
ferobox_gala_42
ferobox_gala_42
ferobox_gala_43
ferobox_gala_43
ferobox_gala_44
ferobox_gala_44
ferobox_gala_45
ferobox_gala_45
ferobox_gala_46
ferobox_gala_46
Previous Next Play Pause
1. oldal / 2

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek