Sikeres magyar szereplés az ausztriai Tesztjátékokon Featured

Sikeres magyar szereplés az ausztriai Tesztjátékokon Fotó: Special Olympics Austria

A gyorskorcsolyázók 18, a műkorcsolyázók 4 érmet szereztek Grazban a 2017-es Speciális Olimpia Téli Világjátékok előversenyén.
A Magyar Speciális olimpia Szövetség tájékoztatása szerint 23 nemzet, 1100 sportoló, 500 edző és játékvezető, bíró, valamint 650 önkéntes részvételével tartották meg Grazban, Schladmingban és Ramsauban a jövő évi Világjátékok főpróbáját, január 8. és 15. között.
A 10 sportolóból és 5 kísérőből álló magyar csapat delegációvezetője Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke volt.


A MAGYAR CSAPAT EREDMÉNYEI:

Műkorcsolyázók:

Mészáros Szabina (ezüstérem): a budapesti Csalogány DSE 26 esztendős sportolója korosztályában, 2-es szinten a második helyen végzett, nagyon jó formában mozgott, odafigyelve, erősen koncentrálva mutatta be kűrjét.
Dani Dorka (aranyérem): a Ferencvárosi Szabadidő SE sportolója 15 évesen, élete első nemzetközi versenyén, 2-es szinten a legjobbnak bizonyult. Lírai, szépen kidolgozott mozdulatokból és elemekből álló szabadkorcsolyázásával belopta magát a pontozók, valamint a közönség szívébe is.
Vendégh Hajnalka (ezüstérem): a Ferencvárosi Szabadidő SE 14 esztendős sportolója a kötelező gyakorlatok után még vezette csoportjának versenyét, 2-es szinten. Charleston-táncos jellegű kűrje ugyan szépen sikerült, de a kisebb bizonytalanságok miatt ezúttal az előkelő második hely lett az övé.
Markotány Márk (aranyérem):, a kaposvári Bárczi DSE 16 éves sportolója hűen magához és tehetségéhez most is kitett magáért a jégen. A 2013-as Téli Világjátékokon bemutatott, aranyérmet érő produkciója után Grazban is temperamentumos, magabiztos és hibátlan programmal mutatta meg mindenkinek, hogy 3-as szinten jelenleg nincs nála jobb versenyző.
A műkorcsolyázókat Kelemen Zsuzsanna szakágvezető és Bajor Anita edző kísérte el a Tesztjátékokra.

Gyorskorcsolyázók:

Mindegyik magyar versenyző a legjobb divízióban szerepelt, ahol arany és ezüstérmeket szereztek, kivétel nélkül mindannyian javítottak a decemberben produkált eredményeiken!
Hocza Róbert (3 aranyérem): a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és EGYMI 7. osztályos tanulója technikásan, nagy iramban versenyzett mindkét napon, ennek 3 aranyérem lett az eredménye 222, 333 és 500 méteren egyaránt.
Al-Yassin Mustafa (3 aranyérem): szorgalmas, tehetséges gyorskorcsolyázóként élete első nemzetközi versenyén rögtön bebizonyította, hogy számolni kell vele a jövőben, hiszen 111, 222 és 333 méteren is a leggyorsabbnak bizonyult.
Óvári Réka (1 aranyérem, 2 ezüstérem): a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola 4. osztályos tanulója kitartóan, lelkesen, fáradtságot nem kímélve teljesítette versenyszámait. A mindig maximumra törekvő 10 éves kislány 111 és 333 méteren második, míg 222 méteren az első helyen végzett.
Für Bettina (2 aranyérem, 1 ezüstérem): a SOFI Életjel Alapítvány versenyzője 14 esztendősen végig jókedvűen, vidáman és a külvilágot kizárva szerezte érmeit Grazban. 111 és 333 méteren első, 222 méteren második lett. Úgy véli, mostani eredményei önbizalmat adnak neki a jövő évi Világjátékok szempontjából.
Bohn Zsombor ( 3 ezüstérem): a SOFI Életjel Alapítvány sportolója 12 esztendősen tapasztalhatta meg egy nagy nemzetközi esemény hangulatát Grazban. A mindig mosolygós és fegyelmezett Zsombi 111, 222 és 333 méteren is ezüstéremig jutott, végig szépen versenyezve.
Jobbágy József ( 3 ezüstérem): a SOFI Életjel Alapítvány 16 éves, tehetséges, igyekvő versenyzője 222, 333 és 500 méteren egyaránt az előkelő második helyen végzett. Nagy vágya, hogy kijusson a jövő évi Világjáékokra is és gyarapítsa érmeit számait.
A grazi gyorskorcsolya versenyt magyar bírói kar celebrálta. Hernádi János és Kövér Balázs vezetőbírók professzionális szinten, barátságosan, de nem elfogultan vezényelték a futamokat. Elmondásuk szerint életreszóló élményt kaptak a speciális olimpikonoktól a grazi eseményen. Büszkén figyelték ők is a magyar versenyzők magasszintű technikai tudását.
A gyorskorcsolyázókat Dombóvári Szilvia szakágvezető és Tarcali Attila edző kísérte el a Tesztjátékokra.

A magyar delegáció tagjai egyhetes ausztriai tartózkodásuk során osztrák kulturális élményekben, egészségügyi szűrőprogramban, városlátogatáson, süteménykóstoláson vettek részt, de ellátogattak a híres Arnold Schwarzenegger Múzeumba is.
A Speciális Olimpia Téli Világjátékok rajtjáig még 14 hónap van hátra. A jövő évi versenyeket 2017. március 14. és 25. között rendezik meg.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek