Bemutatkozott az Egyesült Arab Emirátusokba utazó csapat Featured

Bemutatkozott az Egyesült Arab Emirátusokba utazó csapat Fotó: Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Hangulatos esemény keretein belül mutatta be a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a jövő év márciusában, Abu Dhabiban és Dubajban, a nyári világjátékokon versenyző sportolóit, a szakágvezetőket, felkészítő edzőiket, delegációtagokat.
A szövetség beszámolója szerint a megnyitón beszédet mondott Lengyel Lajos MSOSZ elnök, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, Fábián László MOB sportigazgató, Szalay Ferenc MKOSZ elnök és Szabó László MPB elnök. Mindannyian a speciális olimpikonok kitartását, küzdeni akarását, tehetségét emelték ki. Az integráció és az egyesített sport jegyében együttműködési megállapodást írt alá szövetségünk és egy régi támogatónk, az Athlészisz Alapítvány. A megállapodás egy közös kosárlabda bajnokság lebonyolításáról szól, amelynek első állomása októberben lesz. Lengyel Lajos és Lukácsi Tamás látta el kézjegyével a szerződést.
A csapatrészek felvonulását ismert olimpikonok, világ és Európa- bajnokok vezették. Szívből köszönjük a támogatást és közreműködést Sárfalvi Péternek, Venyercsán Bencének, Mednyánszki Szilviának, Kállai Ildikónak, Növényi Norbertnek, Fábián Lászlónak, Ivkovic Stojannak, Béres Timeának, Hrutka Jánosnak, Cserni Jánosnak, Gubacsi Zsofiának, Gangl Edinának.
Herczeg Zoltán divattervező Latinovics Lívia tornász és Jeney Zoltán úszó csapattag közreműködésével bemutatót tartott a delegáció hivatalos formaruháját felvonultatva.
A színpadi bemutatók fokozták az ünnepi hangulatot. Színvonalas produkciót nyújtott a Laukrisz Tánciskola, az OSC Ritmikus Gimnasztika Klub, a Gaudate Jelnyelvi Kórus, a Csalogány iskola művészeti csoportja, valamint a Miklós téri iskola néptánc együttese. Sztárfellépők is szórakoztatták az érdeklődőket. Elfogadta meghívásunkat az Animal Cannibals, Gáspár Laci, a Tűzvarázs Produkció és a Stula Rock zenekar is. A nemzetközi mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról is megemlékeztünk. Eunice Kennedy Shriver asszony eszméje és gondolatai irányítják a világ 180 országában, közte hazánkban is az értelmi fogyatékossággal élő, valamint tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét, amelyben MINDENKI GYŐZTES.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek