81 éremmel zárt Los Angelesben a magyar csapat Featured

Kuti Gyöngyi Kuti Gyöngyi Fotó: Molnár Péter

Befejeződtek a Speciális Olimpia Nyári Világjátékainak küzdelmei Los Angelesben!
A magyar csapat 8 arany-, 5 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett a zárónapon.
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint asztalitenisz vegyespárosunk nyitotta meg az aranyérmek sorát. A korábban egyéniben is győztes Farsang Erika, Árva Attilával az oldalán mutatta meg, hogy jelenleg nincs náluk jobb kettős ebben a versenyszámban. Később Árva Attila Vizsnyai Dáviddal együtt szerzett aranyérmet a férfi párosok között.
Tollaslabdában mindkét vegyespárosunk megnyerte divíziójának döntőjét. Demeter Judit Simkó Zoltánnal, míg Purcel Virginia Károly Gergővel alkotott verhetetlen duót.
Az atlétikai stadionban kétszer is ünnepelhetett a magyar szurkolótábor, hiszen Kuti Gyöngyi 800 méteres gyaloglásban, Czimbalek Zoltán pedig távolugrásban győzött.
A tornász Illés Dávid korláton mutatott be kimagasló gyakorlatot és összetettben is aranyérmes lett, emellett nyújtón, gyűrűn és talajon a második, lólengésben pedig a harmadik helyen végzett. Ugrását egy kicsit elrontotta, így 5. lett ezen a szeren.
Mindkét teniszezőnk nagyon küzdött, de vereséget szenvedett az egyéni döntőben, ezzel Begovics Éva és Kelemen Zsombor is ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. Ők ketten korábban vegyespárosban letették névjegyüket a nemzetközi mezőnyben, aranyérmük megszerzésével.
A Varga Ágnes-Pál András kettős bronzéremig jutott bocsában. A kedvelt golyós sportág képviselői a Világjátékokról három harmadik hellyel utazhatnak haza.
Az 58 sportoló által alkotott magyar delegáció 7 nap alatt összesen 31 arany, 30 ezüst és 20 bronzérmet szerzett a Világjátékokon.
A vasárnapi záróünnepség előtt meghívást kaptunk a Los Angeles-i Magyarok Házába, ahol hazai ízekkel, ételekkel, lángossal kedveskedtek nekünk honfitársaink.
Az amerikai és a magyar Himnusz meghallgatása után ünnepi beszédében köszöntötte a magyar versenyzőket Dr. Kálmán László főkonzul és Pereházy Miklós, a Magyarok Házának igazgatója is. Mindketten gratuláltak a kiváló sporteredményekhez olimpikonoknak és felkészítőknek egyaránt. Sokáig zúgott hangosan a RIA-RIA-HUNGÁRIA rigmus. A kellemes este zenés-táncos mulatsággal zárult, amelynek főszereplője a bocsa sportág szakágvezetője, Havasi Gábor ismert magyar slágerek eléneklésével szórakoztatta a résztvevőket.
A 86 fős delegáció magyar idő szerint augusztus 4-én, kedden 23 óra 55 perckor, Londonon keresztül érkezik Budapestre.
Másnap, augusztus 5-én, délelőtt 10 órakor a Magyar Sport Házában (1146, Budapest, Istvánmezei út 1-3., I.emeleti Konferenciaterem) lesz a magyar csapat ünnepi fogadása.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma