68 magyar érem a nyári világjátékokon Fotó: Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Kiváló szereplés után hazaérkezett a speciális olimpiai csapatunk, az Abu Dhabiban és Dubajban rendezett világjátékokról.
Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók világeseményén 190 ország vett részt. Az esemény 6 napon keresztül zajlott.
A 62 sportolóból álló magyar csapat figyelemreméltó teljesítményeket bemutatva 32 arany-, 26 ezüst-, 10 bronzérmet szerzett, emellett számos értékes helyezéssel gazdagodott. Speciális sportolóink tizenkettő 4., hat 5. helyezést és egy 6. helyezést is elértek!
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.
Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes és 3500 VIP-vendég vett részt.
A speciális sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver alapította meg. Magyarország 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.
A következő téli világjátékoknak 2021-ben Svédország, a négy év múlva esedékes nyári világjátékoknak pedig Berlin ad majd otthont.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek