200 nap múlva rajt Ausztriában Featured

Egyre közelednek a Téli Világjátékok küzdelmei. Az esemény kabalafigurái: Lara és Luis is népszerűsítik a versenyeket, akik számos országba ellátogattak már, hogy hírét vigyék a Világjátékoknak!
2017. március 14-én megkezdődnek a Speciális Olimpia Téli Világjátékok versenyei. Mintegy 100 országból 3000 versenyzőt, 1100 edzőt, 3000 önkéntest, 1000 újságírót, 5000 családtagot várnak Grazba, Schladmingba és Ramsauba a világ minden tájáról. Az aktivisták a következő bő fél évben népszerűsítik az országon belül a speciális olimpikonok jövő évi legnagyobb versenyének hírét és viszik közelebb az emberekhez az értelmi fogyatékossággal élő sportolók világát. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség beszámolója szerint Magyarországot 47 fős delegáció képviseli majd a Világjátékokon. Csapatunkban 33 sportoló, 9 edző, 2 delegációvezető és 3 kísérő kap helyet. Versenyzőink 5 sportágban, alpesi síben, gyorskorcsolyában, műkorcsolyában, hófutásban és padlóhokiban veszik fel a küzdelmet.
A jövő évi világeseményen az alpesi sí és snowboard versenyeket Schladmingban, az északi sí és hófutás eseményeit Ramsauban rendezik. A műkorcsolyázók és gyorskorcsolyázók seregszemléjét, valamint a padlóhoki és floorball tornát Grazban bonyolítják le. A megnyitóünnepségnek március 18-án Schladming, a záróünnepségnek pedig március 24-én Graz ad otthont. Az ismert személyiségek közül többen is támogatják a Világjátékokat, köztük Marcel Hirscher világbajnok alpesi síző, vagy az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Hunyady Emese. A világklasszis sportemberek szerint a sport mindannyiunk számára fontos, a mozgás örömét mindenkinek meg kell tapasztalnia. Emiatt ők elkötelezett lehetőséget látnak az értelmi fogyatékossággal élő emberek testmozgásának támogatásában. Büszke arra, hogy előmozdíthatja a Világjátékok sikerességét. A sportlétesítmények egyediek, a hangulat barátságosnak ígérkezik, az osztrákok nagy szeretettel várják a speciális olimpikonokat szerte a világból jövő márciusban.
Idén januárban sportolóink közül többen már voltak a Tesztjátékokon. A jégpályák kifogástalanok. Ausztria egyébként második alkalommal rendez jövőre Téli Világjátékokat, így már biztosan elmondható, hogy van tapasztaltuk, egy ilyen nagy horderejű verseny szervezésében és lebonyolításában. A magyar versenyzők nagyon készülnek, sportáganként külön-külön is mennek addig edzőtáborba. Emellett még idén novemberben egy központi edzőtábort is rendeznek Budapesten, amelyen a Világjátékokra utazó összes sportoló részt vesz majd csapatösszetartás céljából, a nagy megmérettetés előtt. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség vezetői és szakemberei bíznak abban, hogy Ausztriában is folytatódik az éremszerző hagyomány. Úgy gondolják, mind az öt sportágban vannak éremesélyeink.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek