Ez történt 2014-ben (III.rész)

JÚLIUS 3.: Megszületett világklasszis vívónk, Dani Gyöngyi kisfia, Nagy Kristóf Bendegúz. Dani Gyöngyi szintén ezen a napon ünnepli a születésnapját.

JÚLIUS 7.: Lengyel Zsófia (kísérő: Wirth Eszter) a második helyen végzett az olaszországi Iseóban rendezett triatlon Világkupa-versenyen.

JÚLIUS 12.: Három ezüstéremmel zárták a mieink a németországi Brandenburgban rendezett integrált kajak-kenu Európa-bajnokságot.

JÚLIUS 13.: Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a mieink a hollandiai Dordrechtben a sportág történetének első integrált ifjúsági úszó Európa-bajnokságán.

JÚLIUS 20.: Dávid Krisztina kézsérülése ellenére is ezüstérmet szerzett légpisztolyban a németországi Suhlban rendezett sportlövő-világbajnokságon és első magyarként biztosította helyét a riói paralimpián.

JÚLIUS 21.: Németh Roland párosban szlovák csapattárssal megnyerte a budapesti nemzetközi tenisztornát.

JÚLIUS 29.: Eldőlt, hogy összesen 15 döntő összefoglalója lesz látható a Magyar Televízióban az augusztusi eindhoveni úszó Európa-bajnokságról. A sugárzási jogot a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vette meg a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól (IPC).

JÚLIUS 30.: A vétkes sportolók mellett a nemzeti paralimpiai bizottságok is szankciókra számíthatnak, ha egy országból több versenyző is megbukik a doppingvizsgálatokon, erről tájékoztatta hivatalos levelében tagországait az IPC.

AUGUSZTUS 1.: Veres Amarilla nyerte a női tőrözők versenyét Stoke Mandeville-ben az IWAS Junior Világjátékokon.

AUGUSZTUS 7.: A riói nyári olimpia és paralimpia szervezőbizottsága bejelentette, hogy 32 sportágban összesen 45 tesztversenyt rendeznek a játékok rajtjáig az olimpiai és paralimpiai sportlétesítményekben.

AUGUSZTUS 8.: Rozbora András aranyérmes lett a moszkvai integrált kajak-kenu-világbajnokságon a kajakosok versenyében, a kenus Suba Róbert a harmadik helyet szerezte meg.

AUGUSZTUS 12.: Négy ezüst- és hat bronzéremmel tértek haza úszóink az eindhoveni Európa-bajnokságról. Az Eb-ről minden nap összefoglalót sugárzott a Magyar Televízió m2-es csatornája.

AUGUSZTUS 16.: Boronkay Péter megnyerte a tereptriatlon-világbajnokságot a németországi Zittauban.

AUGUSZTUS 23.: Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar csapat a Swansea-ban rendezett IPC atlétikai Európa-bajnokságot.

AUGUSZTUS 24.: Női és férfi válogatottunk is a harmadik helyen végzett az egri nemzetközi csörgőlabdatornán.

AUGUSZTUS 27.: Boronkay Péter arany-, Balogh Zoltán ezüst-, Lengyel Zsófia (kísérő: Orbán Anna) bronzérmet szerzett az edmontoni aquatlon-világbajnokságon.

SZEPTEMBER 4.: Szekeres Pál lett kerekesszékes vívósportunk szakmai igazgatója. Háromszoros paralimpiai bajnok vívónk feladata a sportágban folyó szakmai munka felügyelete és összefogása.

SZEPTEMBER 6.: Szabó Nikolett (70 kg) megnyerte a judo-világbajnokságot az egyesült államokbeli Colorado Springsben és Dávid Krisztina sportlövő után második magyarként kijutott a riói paralimpiára.

SZEPTEMBER 13.: Pálos Péter egyesben, Csonka András és Zborai Gyula csapatban lett bronzérmes a pekingi asztalitenisz-világbajnokságon.

SZEPTEMBER 17.: Hivatalosan bejelentették, hogy Egerben, a novemberi vívó Világkupa-verseny alatt tartja következő ülését az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) Vezető Testülete.

SZEPTEMBER 18.: Eldőlt, hogy Eger lesz a helyszíne 2015-ben az erőemelő Európa-bajnokságnak.

SZEPTEMBER 22.: Megtartotta alakuló ülését az MPB Hagyományőrző Bizottsága, amelynek elnöke Nádas Pál, korábbi MPB-elnök.

SZEPTEMBER 26.: Első alkalommal két parasportág is bekerül az Európai Egyetemi Játékok programjába, melyet 2016-ban rendeznek Horvátországban. Az EPC javaslatokat kért a tagországoktól, mely parasportágak képviselői vegyenek részt a Játékokon.

SZEPTEMBER 28.: Hét másodperccel a befejezés előtt kapott góllal maradt le a feljutást jelentő harmadik helyről és lett negyedik női csörgőlabda-válogatottunk a Dabason és Szigetszentmiklóson rendezett Európa-bajnokságon. Férfi csapatunk a hatodik helyen végzett.

SZEPTEMBER 28.: Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a mieink a varsói vívó Világkupa-versenyen, a sportág első riói paralimpiai kvalifikációs viadalán.

SZEPTEMBER 30.: Magyar kezdeményezésre Budapesten írt alá együttműködési megállapodást a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségével (IBSA).

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek