Ez történt 2014-ben (II.rész)

Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László

ÁPRILIS 3.: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere saját keretéből 40 millió forinttal egészítette ki a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) éves támogatási összegét.

ÁPRILIS 10.: Egyetlen paralimpiai sportágként a látássérült judo került be a jövőre első alkalommal megrendezésre kerülő Európai Játékok programjába. Az esemény helyszíne Azerbajdzsán fővárosa, Baki lesz.

ÁPRILIS 11.: Nyílt ülésen, sportolók, edzők részvételével határozott az MPB elnöksége a rendelkezésre álló Gerevich-ösztöndíj keretösszegének – amely kevesebb mint a fele volt a szükségesnek – a felosztásáról.

ÁPRILIS 11.: Tunkel Nándor egyéni csúccsal a hatodik, Szávai Csaba a hetedik helyen végzett a felnőttek mezőnyében a dubaji erőemelő-világbajnokságon. A juniorok között Várhegyi Krisztián negyedik, Dudás Nikosz élete legjobb eredményével ötödik lett.

ÁPRILIS 12.: Közel négyszáz érdeklődő részvételével rendezték meg a VI. MERI Sportnapot az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI).

ÁPRILIS 24.: A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sportágfejlesztési keretéből új sporteszközökkel támogatta a kerekesszékes vívókat. Az MVSZ segítségével olyan budapesti és vidéki sportegyesületek kaptak új pástokat, találatjelzőket, székeket, melyek támogatására a rendelkezésre álló kevés forrás miatt nem volt lehetőség.

ÁPRILIS 27.: Budapesten tartotta elnökségi ülését a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS), amelynek Szekeres Pál személyében magyar alelnöke van.

ÁPRILIS 27.: Kézdi Réka 100 m pillangón, Adámi Zsanett 150 m vegyesen nyert világcsúccsal a berlini nemzetközi úszóversenyen.

MÁJUS 8.: Gurisatti Gyula országos csúccsal bronzérmes lett a lengyelországi Szczeczinben a sportlövő Világkupa-versenyen a gyorstüzelő légpisztolyosok 40 lövéses számában.

MÁJUS 10.: Csonka András egyesben és csapatban (Zborai Gyulával) is győzött a Laskóban rendezett Szlovén Open nemzetközi asztalitenisz-versenyen. Pálos Péter csapatban belga társsal nyert, egyesben második lett. Arlóy Zsófia bronzérmesként zárt, csakúgy, mint maláj csapattársával Berecki Dezső.

MÁJUS 17.: Berecki Dezső és Zborai Gyula is legyőzte saját kategóriájában a londoni paralimpiai bajnokot a Szlovák Open nemzetközi asztalitenisz-versenyen Pozsonyban. A mieink összesen egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a viadalt.

MÁJUS 18.: Boronkay Péter ezüstérmet szerzett a Jokhamában rendezett triatlon Világkupa-versenyen.

MÁJUS 19.: Nagy Józsefet beválasztották az IWAS szabályalkotó bizottságába.

MÁJUS 21.: Az MPB évi rendes közgyűlésén a küldöttek egyhangúlag fogadták el a 2013-as pénzügyi beszámolót, a 2014-es költségvetési tervet, az alapszabály módosításait, amely lehetővé teszi annak az újszerű működési modellnek a kialakítását, mely igazodik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezeti felépítéséhez.

MÁJUS 23.: Az MPB is tagja lett a Nemzetközi Kerekesszékes Kosárlabda Szövetségnek, ennek köszönhetően a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatottnak is lehetősége nyílt a részvételre a nemzetközi tornákon.

MÁJUS 25.: Egy-egy arany- és ezüst-, illetve két bronzéremmel zártak a mieink a lonatói vívó Világkupa-versenyen.

MÁJUS 25.: Az aranyérem mellett két-két ezüst és bronz volt kajak-kenusaink mérlege a szegedi Világkupa-viadalon.

MÁJUS 29.: Braun Ákos lett a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségének (IBSA) felkérésére a judo-versenyeken közreműködő informatikai csapat vezetője.

JÚNIUS 1.: Orbán Csaba, válogatott maratoni futónk tavalyi eredményén 3 óra 46 percet javítva teljesítette az UltraBalaton 212 km-es távját. Molnár Péter a Mátra115 elnevezésű 124 km-es ultramaratoni versenyen ért el remek eredményt.

JÚNIUS 2: Négy-négy arany- és ezüst-, illetve két bronzérmet szereztek atlétáink a Grossettóban rendezett olasz nyílt nemzetközi bajnokságon.

JÚNIUS 8.: Gurisatti Gyula a második helyen végzett a Fort Benningben rendezett sportlövő Világkupa-viadalon a szabadpisztolyosok versenyében.

JÚNIUS 10.: Farkas László egyesben, nyert párosban Németh Rolanddal második lett az ausztriai Spittal an der Drauban rendezett kétezer euró összdíjazású nemzetközi tenisztornán.

JÚNIUS 15.: Két arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek atlétáink a hollandiai Bergen op Zoomban rendezett INAS Európa-bajnokságon.

JÚNIUS 18.: Szabó Ozor győzelmével végződött az Izlandon rendezett Strongman-világbajnokság, az erős emberek para-vb-je. Válogatott erőemelőnk, Tunkel Nándor edzője a hat versenyszámból négyet zárt az első helyen.

JÚNIUS 22.: Két aranyérmet és egy ezüstöt szereztek sportolóink a berlini nemzetközi atlétikai versenyen.

JÚNIUS 25.: Béres Dezső és Hegedűs László sikerével zárult a párosok versenye a portugáliai Póvoa de Varzimban rendezett boccia Világkupa-viadalon.

 

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma