Autókkal segítik a paralimpikonok felkészülését Featured

Autókkal segítik a paralimpikonok felkészülését Foto: dunaujvaros.com

„Büszkék vagyunk a parasportolóink eddigi teljesítményére, és hogy a felkészülésüket minden eddigieknél jobban tudjuk támogatni” mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Dunaújvárosban, ahol a Rió Klubbal kötött együttműködés keretében - először a magyar sporttörténelemben- tíz tehetséges parasportoló mindennapjait, felkészülését segítik azzal, hogy egy-egy Suzuki Vitara személygépkocsit kapnak a felkészülés idejére.
Az ünnepélyes átadáson három sportoló; Péni István sportlövő, Takács Krisztián úszó és Guristatti Gyula parasportlövő vehetett át autókat.
Cserna Gábor, Dunaújváros polgármester kiemelte, Dunaújváros tizenöt éve a nemzet sportvárosa, és jelenleg az egyetlen magyar város, amely anyagilag is támogatja a sportolók felkészülését. A Rió Klub megkeresésére a Közgyűlés egyhangú szavazattal mondott igent az együttműködésre, különösen, hogy két dunaújvárosi sportoló is a támogatottak közé került.
Tóth Tamás, a Rió Klub elnöke fontosnak tartja, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal kötött együttműködés mellett a Magyar Paralimpiai Bizottsággal is együttműködést kötöttek, bevonva a támogatási projektbe a magyar parasporthősöket is.
A 2016-os nyári riói Paralimpiára eddig 5 kvótát szereztek parasportolóink, sportlövészetben Gurisatti Gyula mellett Dávid Krisztina, kajak-kenuban Váczi Anita, judóban Szabó Nikolett már biztos részvevő, de kerékpársportban is lesz már biztosan magyar sportoló a jövő évi Paralimpián.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek