Vereséggel zárta az évet labdarúgó-válogatottunk Featured

Fotó: Róth Tamás Fotó: Róth Tamás http://sportmindenkinek.hu

Az orosz válogatott elleni vereséggel zárta a 2014-es évet a magyar-labdarúgó válogatott. Lejátszotta idei utolsó mérkőzését férfi labdarúgó-válogatottunk, azonban egy nagy kérdés legalább december 1. napjáig nyitva marad. Történetesen az, hogy folytatja-e Dárdai Pál a megkezdett utat, avagy Pintér Attila és a Hertha BSC jelenlegi U15-ös csapatának edzője után egy harmadik szövetségi kapitánnyal fejezzük-e be a selejtezőket?

hun rus 2014 1

Talán egy szövetségi kapitány kinevezését sem fogadta akkora megosztottság, mint Dárdai Pálét. Bognár György, egykori ötvenszeres válogatott játékos, a Sport TV szakkommentátora egyenesen az edzői szakma arcul köpésének nevezte a kinevezést.
Szerencsére támogatója is akadt bőven a megbízott kapitánynak, hiszen azt mindenki tudta, hogy az északírek elleni mérkőzés utáni nem egész egy hónapban nem lehet csodát tenni, azonban abban mindenképp lehetett bízni, hogy Dárdai  a német mentalitásból valamit át tud adni. Nos nem csalódtunk, sőt személy szerint pontosan azt kaptam, amit vártam. Románia, Feröer és Finnország ellen sem játszott jól a válogatott, azonban akaratban és küzdelemben merőben más volt a Dárdai-csapat, mint a szeptemberi, nem beszélve a csapatot körülvevő hangulatról.

hun rus 2014 3

Azt ismét fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem Pintér Attila ellen beszélek, de tény, hogy neki nem sikerült az, ami Dárdainak, hogy egy motivált nyerő típusú válogatottat építsen fel, és ez igaz akkor is, ha ma éppen vereséget szenvedett csapatunk a Fabio Capello által irányított orosz válogatottól.

hun rus 2014 5

Némi csalódást okozott, hogy fél órával a mérkőzés előtt alig láttam szurkolót a lelátón. Azt gondoltam, hogy a pénteki, finnek ellen aratott győzelem után szép számmal érkeznek drukkerek, hogy elbúcsúzzanak a csapattól és talán Dárdai Páltól is. Nem így történt. Mindössze 3000 néző foglalta el helyét, így inkább családias volt a hangulat.

hun rus 2014 4

Ahogy azt a mérkőzést megelőző nap nyilatkozta kapitányunk, ezúttal azok a kerettagok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz, ugyanakkor a másik oldalon sem a legerősebb csapat lépett pályára.
Az első lehetőség a mieink előtt adódott. A 11. percben Kalmár Zsolt indult meg, majd 25 méterről lövésre szánta el magát, Lodigin kapus azonban oldalra ütötte a labdát.
A 15. percben Dibusz Dénes is megmutatta, miért számol vele Dárdai Pál. Kanunnyikov kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatos vonalán egyet tolt befelé, majd kapura lőtt, de kapusunk magabiztosan védett.

hun rus 2014 6

A 20. percben eleredt az eső, ami nem tett túl jót az amúgy sem magas színvonalú játéknak. A mezőnyben mi birtokoltuk többet a labdát, de az oroszok szövögettek több támadást, azonban az ő játékukban sem volt benne a veszély.
A 38. percben Fiola rosszul passzolt középre, Sirokovról Dzjuba elé pattant a labda, aki begyalogolt vele a tizenhatoson belülre, de lövését Dibusz bravúrral védte.
Az első félidő végén az oroszok többször is lefutották védőinket, de 45 perc elteltével nem esett gól.
A szünetben több helyen is változtattak a kapitányok. Nálunk Simon Ádám, Nemanja Nikolics, Priskin Tamás és Stieber Zoltán érkezett, míg ellenfelünknél Kokorin, Cserisev és Ignasevics lépett pályára, utóbbi nagy-nagy bánatunkra.

hun rus 2014 7

A 49. percben Szamedov jobb oldali szöglete után Ignasevics Tőzsért megelőzve a kapunkba fejelte a labdát. (1-0)
Az 52. percben Dzsudzsák szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, de bombája a kapu mellé szállt.
Az 54. percben Tőzsér lőtt kapura jó 30 méterről, de Lodigin szögletre tudta ütni a játékszert. A szöglet után Priskin maradt üresen, de nem tudta eltalálni a kaput.
A 66. percben mi végezhettünk el szögletet, ám az oroszok kontrája teremtett veszélyt. Cserisev szöktette Kerzsakovot, aki spiccel továbbította a kapu felé a labdát, de Dibusz most is a helyén volt.
A 74. percben Kerzsakov végzett el szabadrúgást, lövése a felső lécen csattant.
A 79. percben növelte előnyét Oroszország. Kerzsakov lépett be a védőink mögé, ahol kiváló labdát kapott, besétált a tizenhatoson belülre, majd okosan a kapuba helyezte a labdát. (0-2)
Dicséretes volt, hogy a magyar csapat ekkor sem adta fel. A 86. percben ügyes háromszögelés után az üresen álló Nikolics kapta meg a labdát, majd a kapuba gurította azt. (1-2)

hun rus 2014 2

Egyenlíteni sajnos már nem sikerült, így a 2014-es esztendőtől vereséggel búcsúzott a magyar válogatott.
A bevezetőben feltett kérdés válaszára azonban még várnunk kell: ki lesz a szövetségi kapitány?

MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG       1 – 2
Budapest, Groupama Aréna 4000 néző. V: Cakir (török)
Magyarország: Dibusz – Fiola (Poór, 57.), Juhász, Kádár, Forró – Kalmár (Simon Á., a szünetben), Tőzsér – Lovrencsics (Stieber, a szünetben), Kovács I. (Nikolics, a szünetben), Dzsudzsák (Gyurcsó, 66.) – Szalai (Priskin, a szünetben). Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Oroszország: Lodigin – Granat (Szemjonov, 71.), Makejev, V. Berezuckij (Ignasevics, a szünetben), Scsennyikov – Szamedov, Sirokov (Cserisev, a szünetben), Glusakov (Ozdojev, 77.), Dzagojev – Dzjuba (Kerzsakov, 64.), Kanunnyikov (Kokorin, a szünetben). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
G: Nikolics (86.), ill. Ignasevics (49.), Kerzsakov (79.)

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek