Újra Európa elitjében a női curlingesek Featured

Újra Európa elitjében a női curlingesek Fotó: Richard Gray/WCF

November 19. és 25. között a skóciai Braeheadben került megrendezésre a női és a férfi curling B divíziós Európa-bajnokság, ahol női válogatottunk aranyérmet szerzett, ezzel kiharcolta a jogot arra, hogy jövőre a magyar válogatott a sportág európai A divíziójában versenyezzen.
Női csapatunk kilenc csoportmérkőzéséből nyolcat megnyert, pusztán Törökországtól kapott ki 5-3 arányban. Így a rájátszásba az első helyen kvalifikálta magát, ahol az alapszakasz negyedik helyezettjével, Hollandiával játszott. Az elődöntőt csapatunk 9-8-ra nyerte meg, és bejutott a döntőbe. Ott ismét Törökország volt az ellenfél, és a magyaroknak sikerült revansot venniük az alapszakaszbeli vereségért. Palancsa Dorottyáék 6-5-re győzték le a törököket.
Válogatottunk már a döntőbe jutással kivívta a jogot arra, hogy 2015 után jövőre ismét az A divízióban szerepelhessen a magyar női nemzeti csapat. A B divízió megnyerésével pedig jogot szerzett arra, hogy egy két győzelemig tartó úgynevezett "Challenge" mérkőzéssorozatot vívjon az A divízió nyolcadik helyezettjével a világbajnokságon való indulás jogáért. Ennek megfelelően Palancsa Dorottyáék Olaszország csapata ellen játszottak, és kaptak ki először 13-10-re, majd 8-6-ra, így nem lehetnek ott a jövő márciusi pekingi világbajnokságon.
Palancsa Dorottya csapatkapitány így nyilatkozott a kontinensviadalról: "Nehéz Eb volt, de sokkal pontosabban játszottunk, mint két évvel ezelőtt a B divízióban. Tényleg fontos volt az, hogy odakoncentráljunk minden meccsre, mert minden ellenfél erős volt."
A magyar női válogatott: Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Biró Bernadett. Edző: Palancsa Zoltán
Férfi válogatottunk hét csoportbeli mérkőzéséből négyet megnyert, így úgynevezett "Tie-break" mérkőzést vívott az alapszakaszból való továbbjutásért. Ezen a mérkőzésen 7-5-ös vereséget szenvedett Észtországtól, így nem jutott tovább. Ez az eredmény azt jelenti, hogy férfi válogatottunk jövőre is a B divízióban fog játszani.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek