Női röplabda Eb sorsolás-nyilatkozatok Featured

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a magyar női röplabda-válogatott Belgiummal, Törökországgal és az Azerbajdzsán-Szlovákia pótselejtező győztesével került egy csoportba a jövő évi Európa-bajnokságon. A honi röplabda szövetség a játékosok és a vezetők véleményét kérdezte

A magyar csapat csoportmérkőzéseire szeptember 26-28. között kerül majd sor a belgiumi Antwerpenben.

2015. szeptember 26. 17.30    Magyarország - Belgium
2015. szeptember 27. 19.00    Magyarország - Törökország
2015. szeptember 28. 17.00    Magyarország - Azerbajdzsán/Szlovákia győztese

Csengeri Petra (TEVA Gödöllő): - Nem nagyon ismerem az ellenfeleket, csak Azerbajdzsán ellen játszottam néhány éve, még amikor Jókay Zoltán volt a szövetségi kapitány. Egy Európa-bajnokságon nincs könnyű ellenfél, úgyhogy nagy kihívás lesz ez majd a csapatnak, de esély mindig van.

Lévai Vivien (Vasas-Óbuda): - Nagyon izgalmas lesz az Európa-bajnokság. Eredetileg úgy gondoltam, hogy nagyon erős csoportba kerültünk, de aztán a youtube-on belenéztem egy-egy meccsükbe, és ha kellően fel tudunk készülni, akkor akár meglepetést is okozhatunk. Ráadásul már a harmadik hely is továbbjutást ér.

Liliom Rita (csapatkapitány, San Casciano): - Nagyon örülök annak, hogy sikerült elkerülnünk a németeket, a lengyeleket, az oroszokat, az olaszokat és a szerbeket, szóval a legerősebb válogatottakat. Persze a belgák is nagyon jók, hiszen ők a legutóbbi Eb-n voltak bronzérmesek. Azt sem bánom, hogy sem a bolgárokkal, sem pedig a csehekkel nem kerültünk egy csoportba, mert az utóbbi években már nagyon sokat játszottunk ellenük.

volleyball ecMiklai Zsanett (Vasas-Óbuda): - Az mindenképpen előny a számunkra, hogy Jan a belgáknál és a törököknél is dolgozott. Most lesz két-három hónapunk a felkészülésre, és ha mindenki odateszi magát, akkor sikerülhet a továbbjutás. Hiszen a cél ez, de nem lesz könnyű.

Soós Nikolett (Linamar-Békéscsaba): - Úgy látom, hogy a lehető legjobb csoportba kerültünk és nagyon bízom benne, hogy sikerül majd kivívni a továbbjutást.

Szakmáry Gréta (TEVA Gödöllő): - Biztos vagyok benne, hogy Jan a legjobb játékosokat fogja majd beválogatni a keretbe, akikkel esélyünk lehet a továbbjutás kivívására.

Széles Petra (TEVA Gödöllő): - Nem nagyon tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek az ellenfelek. A törökökkel ugyan tavaly több meccset is játszottunk, de akkor ők sem a legjobb csapatukkal szerepeltek az Európa Ligában, de mi is sokat fejlődtünk az elmúlt egy évben.
Lehetett volna sokkal rosszabb is a csoportbeosztásunk, és azt ígérhetem, hogy mi mindent megteszünk majd a továbbjutás kiharcolásáért.

Szombathelyi Szandra (Vasas-Óbuda): - Azt beszéltük a lányokkal, hogy itt már bárkit kapunk, nehéz ellenfél lesz. De azért örülök, hogy a belgákkal és a törökökkel kerültünk egy csoportba, mert Jan érintett mindkét válogatottnál és elég jól ismeri őket.

Tálas Zsuzsanna (Vasas-Óbuda): - Igazából itt már nincs könnyű vagy nehéz csoport. Győzni kell ahhoz, hogy továbbjussunk. Nekem igazából mindegy, hogy melyik válogatottat kaptuk, a lényeg hogy tisztességesen szerepeljünk és helyt álljunk.

Vacsi Evelin (Vasas-Óbuda): - Jan révén lesz megfelelő ismeretanyagunk két ellenfélről is. Örülök, hogy ebbe a csoportba kerültünk, mert ennél vannak jóval nehezebbek is, bár a pótselejtezős válogatottak közül szerintem éppen az azeriek a legerősebbek.

noi roplaba val700 7779Toma Sándor, a válogatott másodedzője: - Minden csapat jó már ezen a szinten, de mindenképpen reális lehetőség van pontszerzésekre, vagy akár győzelemre is. Bízom benne, hogy a lányok kellően motiváltak lesznek, s egy tudatos, jó felkészüléssel a továbbjutás is elérhető.

Nagyné Mátrai Veronika, a válogatott másodedzője: - Nagyon örülök a sorsolásnak, mert bár ez a csoport sem könnyű, de a többihez képest itt azért van esély a továbbjutásra. Beszéltem Jannal még a sorsolás előtt, s mondta, hogy a belgák lennének az álmai, ezek után remélem, hogy az Eb-n tovább folytathatja majd az álmodozást.

„Eddig minden álmom teljesült, mióta Magyarországon dolgozom – kommentálta a sorsolást Jan de Brandt, a magyar női válogatott belga szövetségi kapitánya. – Álmaimban pedig éppen a belga és a török válogatott szerepelt, hiszen ezt a két csapatot nagyon jól ismerem. A belgát nem kell magyaráznom, hogy miért, legutóbb pedig éppen Törökországban dolgoztam, úgyhogy velük kapcsolatban is képben vagyok. Az szinte biztos, hogy mindkét válogatott ellen telt ház előtt játszik majd a csapat, hiszen nagyon sok török vendégmunkás él Belgiumban. A reális az a csoport harmadik helyének megszerzése a magyar válogatott számára, de az is továbbjutást ér."

„Pikáns helyzet alakult ki a sorsolásnak köszönhetően, hiszen a belga kapitány által irányított magyar válogatott éppen Belgiummal került egy csoportba – nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke a sorsolás után. – Azt hiszem, hogy ennek köszönhetően tele lesz izgalommal és érzelemmel a mieink Eb-szereplése, de már a felkészülési tornákra, így a hazai rendezésű Savaria Kupán is érdemes lesz odafigyelni a mieink szereplésére."

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek