Nem született magyar győzelem vasárnap Featured

Nem született magyar győzelem vasárnap Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Négy súlycsoport és a tegnapi súlycsoportok vigaszági küzdelmeivel folytatódott a szabadfogásúak versenye a Papp László Budapest Sportarénában zajló birkózó világbajnokságon, azonban magyar győzelmet ma nem láthatott a kilátogató publikum.
125 kg-ban Ligeti Dániel szempontjából kiválóan kezdődött az orosz Khizriev elleni vigaszági találkozó, miután egy négypontos akciót hajtott végre sikeresen. A folytatás már közel sem volt ilyen szép, az orosz felülkerekedett a magyar birkózón és a maga javára fordította az eredményt, így Ligeti búcsúzott. A mérkőzés után érthetően csalódottan nyilatkozott:
„Lent sajnos nem működött a védekezésem, de fent sem volt az igazi. Mérges vagyok magamra, mert kaptam egy esélyt a vigaszágon, de nem éltem vele. Nem érzem úgy, hogy gond lett volna a felkészülésemmel, mégis fáradtnak éreztem magam, nem tudom az okát. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a támogatást!”
57 kg-ban az első felnőtt versenyén szereplő Farkas Rajmund 6-0-ra kikapott a dél-koreai Kimtől. A fiatal magyar így látta a történteket:
„Sokkal tapasztaltabb riválissal birkóztam, aki ellen mindent megpróbáltam, kihoztam magamból, amit tudtam. Az edzőm, Tibi bá’ minden világversenyemre elkísér, most is próbált folyamatosan segíteni. Nagyon jó érzés volt idehaza versenyezni, a szüleim is ott voltak a csarnokban.”
Nem sikerült a selejtező a magyar színekben versenyző Asarin Romannak sem. Bár egy levitel után 2-0-s előnyre tett szert az indiai Bajranggal szemben, ám az Ázsia-játékok győztes rutinja döntőnek bizonyult és fordítani tudott. Bajrang később a döntőig menetelt, így Asarin holnap a vigaszágon folytathatja a 65 kilósok között.
Idei Európa-bajnoki bronzérmesünk, a 79 kg-ban szereplő Nagy Mihály 9-0 arányban maradt alul a 2014-es vb-ezüstérmes japán Takatanival szemben.
„A világbajnoki ezüstérmessel birkóztam, nem volt egy könnyű ellenfél. Nem voltam elég ügyes ahhoz, hogy nyerni tudjak. Ott volt a lelátón a családom, akik előtt hatalmas élmény volt versenyezni. Ami a vetélytársamat illeti, jól mozgott, visszaverte minden támadásomat, ez lett a vége..."-vélekedett a magyar birkózó.
Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesünk, Hatos Gábor sem tudta megtörni a rossz sorozatot. A történet teljességéhez tartozik, hogy Hatos Gábor egyszer már visszavonult, ráadásul a 92 kg számára is új, hiszen az idei katonai játékokon szerzett bronzérmét leszámítva, a jelentősebb eredményeit 74 kilogrammban érte el. A mérkőzés végén a moldáv Cebant 6-0-val hirdették ki győztesnek. Hatos a meccs után a jövőjéről is beszélt:
„Büszke vagyok, hogy 35 évesen itt lehetek egy világbajnokságon. Ez most egy kellemetlen mérkőzés volt, de annyit azért hozzátennék, hogy a súlyom 89 kilogramm alatt van, míg a moldáv 97 kilóról fogyott vissza, ez elég jelentős különbség. Bele kell fogynom az eggyel lejjebbi kategóriába, ahol több esélyem lehet a jó szereplésre.”
Négy súlycsoportban bajnokot is avattak vasárnap este, melyekben kubai, orosz, amerikai és grúz aranyérem született.


VÉGEREDMÉNYEK:

61 kg:
1. Yowlys Bonne Rodriguez (Kuba)
2. Gadshimurad Rashidov (Oroszország)
3. Joseph Daniel Colon (Egyesült Államok) és Tuvshintulga Tumenbileg (Mongólia)
5. Mohammadbagheri Esmaeil Yakhkeshi (Irán) és Beka Lomtadze (Grúzia)

74 kg:
1. Zaurbek Sidakov (Oroszország)
2. Avtandil Kentchadze (Grúzia)
3. Jordan Ernest Burroughs (Egyesült Államok) és Bekzod Abdurakhmanov (Üzbegisztán)
5. Frank Chamizo Marquez (Olaszország) és Soener Demirtas (Törökország)

86 kg:
1. David Morris Taylor (Egyesült Államok)
2. Fatih Erdin (Törökország)
3. Taimuraz Friev Naskideava (Spanyolország) és Hassan Yazdani Charati (Irán)
5. Kim Gwan-Uk (Dél-Korea) és Dauren Kurugliev (Oroszország)

125 kg:
1. Geno Petriashvili (Grúzia)
2. Deng Zhiwei (Kína)
3. Nicholas Edward Gwiazdowski (Egyesült Államok) és Parviz Khodavirdi Hadi Basmanj (Irán)
5. Sumit Sumit (India) és Anzor Khizriev (Oroszország)

Bízzunk a holnapi jobb folytatásban! A szabadfogásúak versenye a 70 és a 97 kg-os súlycsoport küzdelmeivel véget ér. Előbbi súlycsoportban Lukácsi Norbert az örmény Safaryan ellen lép szőnyegre, míg 97 kilóban az Ukrajnából honosított, egykori Európa-bajnok és vb-3. Olejnik Pavlo az argentín Baez ellen mérkőzik.
Hétfőn bemutatkoznak a hölgyek is: 55 kg-ban Galambos Ramóna az amerikai Winchesterrel kezd, míg az 59 kilósok között Dollák Tamara a mexikói Romero Bonil ellen meccsel.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma