Magyar dominancia Dordrechtben Featured

Magyar dominancia Dordrechtben Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Magyar fölényt hozott a Dordrechtben megrendezett rövid pályás gyorskorcsolya (shorttrack) Európa-bajnokság miután a csapat tagjai összesen négy arany-, négy ezüst-, valamint egy bronzérmet szereztek.
A férfiaknál Liu Shaolin Sándor sporttörténelmet írt, ő az első magyar versenyző, aki felállhatott az összetett verseny dobogójának legfelső fokára, ráadásul az ezüstérmet Liu Shaoang szerezte meg.
Liu Shaolin Sándor 1500 méteren Liu Shaoang előtt szerezte meg az aranyérmet, majd 500 méteren testvére mögött a második helyen végzett.
Vasárnap 1000 méteren Liu Shaolin Sándor szintén ezüstérmes pozícióban ért célba, ezúttal az orosz Elistratov előzte meg. Ugyanitt a B-döntő megnyerésével Liu Shaoang a hatodik helyen végzett.
A 3000 méteres szuperdöntőben Liu Shaoang harmadik, Liu Shaolin Sándor pedig negyedikként ért célba, így összetettben kettős magyar diadal született.
A férfiak 5000 méteres váltóversenyében a Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat nyerte meg a finálét. Az elődöntőben Varnyú Alex indult.
Ami a hölgyeket illeti, Jászapáti Petra 500 és 1000 méteren 6., 1500 méteren 8., összetettben pedig 9. lett.
Bácskai Sára Luca 1000 méteren a B döntőben Jászapáti Petra mögött ért célba, így a 7. helyen zárt.
Nem maradtak azonban érem nélkül a lányok sem, női váltónk a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Knoch Marta és Somogyi Barbara összetételben bronzérmet szerzett.
Az Európa-bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy információink szerint Magyarország megpályázza a 2020-as Eb rendezési jogát, amit az MKOSZ elnöksége már jóvá is hagyott.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek