Jövőre mindkét válogatottunk a B divízióban szerepel Featured

Jövőre mindkét válogatottunk a B divízióban szerepel Fotó: Richard Gray/WCF

A dániai Esbjergben zajló curling Európa-bajnokságon női válogatottunk a kontinens legjobb tíz csapatát felvonultató A divízióban, míg férfi csapatunk a 16 csapatos B divízióban versenyzett. Női csapatunk célja a legjobb nyolc közé kerülés volt, amellyel fent maradt volna a sportág elit csoportjában, míg férfiaink célja a B kategória döntőjébe való bejutás volt, amellyel kvalifikált volna az A divízióba.

A Magyar Curling Szövetség tájékoztatása szerint női válogatottunk kilenc mérkőzése közül egyet nyert meg, rögtön a nyitó találkozót Norvégia ellen, míg nyolc alkalommal kikapott a világbajnoki és olimpiai érmes csapatokat felvonultató mezőnyben. Csapatunk így a tizedik helyen végzett, és jövőre ismét az európai B divízióban szerepel. A női A divízió teljes eredménylistája itt érhető el.
Palancsa Dorottya csapatkapitány így értékelte a válogatott szereplését: "Nehéz héten vagyunk túl. Kicsit csalódottak vagyunk, mert reméltük és hittünk abban, hogy fent tudunk maradni az A osztályban, reméltük, hogy tudunk világbajnokságon játszani. Ez idén nem jött össze, de jövőre szeretnénk a B osztály első helyét megszerezni, és utána kivívni a világbajnoki indulás jogát. Az A osztályban a precizitás alapfogalom, az eldobott kövek száma minimális, a B osztályban azért pontatlanabban játszanak a csapatok. Fel kell még nőnünk ehhez a feladathoz, hogy a legjobbak között is helyt tudjunk állni."

Férfi csapatunk nyolc csapatos csoportjában három győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen végzett, és nem jutott be a rájátszásba. Részletes eredményeik itt érhetőek el.
Kiss Zsolt, a férfi csapat befejező játékosa így foglalta össze Európa-bajnoki tapasztalatait: "Három győzelemmel és négy vereséggel zártunk, így maradtunk a B csoportban. Nem ez volt a cél, inkább a feljutás. Csalódottak vagyunk, mert nem úgy sült el ez az Eb, ahogy vártuk. Volt több olyan meccsünk is, amin nyerhettünk volna, apró dolgokon csúsztak el ezek. Tanulunk a hibáinkból, és jövőre megpróbáljuk még egyszer."
A szombatig tartó Európa-bajnokság további eredményei a verseny hivatalos holnapján érhetőek el: http://www.worldcurling.org/ecc2015/

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek