Horvátország legyőzte Romániát, így már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk Featured

Horvátország legyőzte Romániát, így már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk Fotó: cev.eu

Ugyan nem lépett pályára a magyar válogatott, mégis volt izgulnivalónk a keddi játéknapon a női röplabda Európa-bajnokságon.
A mi szempontunkból a mai nap legfontosabb mérkőzése a Románia-Horvátország találkozó volt. Azt tudtuk, hogy, ha a románok nyernek, akkor nagyon egyszerű a képlet, szerdán le kell győznünk a horvát csapatot és akkor továbbjutunk. Nos ez nem sikerült, Horvátország 3:1 arányban diadalmaskodott, így némi csavar került a történetbe. A leglényegesebb dolog, hogy még így is továbbjuthatunk, ám ezután már nem csupán a saját kezünkben van a sorsunk. Az is eldőlt, hogy nem elég nyernie válogatottunknak a holnapi összecsapáson, csak a 3:0-s, vagy 3:1-es győzelem esetén marad meg az esélyünk a továbbjutásra, és úgy is csak akkor, ha a románok nem szereznek pontot csütörtökön Azerbajdzsán ellen, legalábbis nem érnek el jobb eredményt, mint mi Hollandia ellen. Nyilván nem tudjuk még, hogy az azeriek taktikáznak-e annak érdekében, hogy a számukra legkedvezőbb ellenfelet kapják az A csoportból, ám papírforma szerint meg kellene szerezniük a három pontot a románok ellen. Azonban ne rohanjunk ennyire előre, első lépésként holnap győzzük le a horvátokat, legrosszabb esetben négy játszmában, aztán ráérünk utána számolgatni. A továbbjutásunk szempontjából sorsdöntő összecsapásra szerdán 18 órakor kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.
A nap további mérkőzésein Ankarában az A csoportban Finnország némi meglepetésre legyőzte Franciaországot, míg Bulgária 3:0-ra lelépte a görögöket, így még onnan bármelyik csapat továbbjuthat. A regnáló világbajnok Szerbia és a társházigazda Törökország már továbbjutott.
A B csoportban az olaszok és a belgák is győzni tudtak, így Lengyelországgal együtt biztosan továbbjutottak a csoportból, ráadásul az olaszok a hollandokhoz hasonlóan szettveszteség nélkül állnak az Eb-n.
A D csoportban, Pozsonyban a németek legyőzték a szlovákokat, míg a spanyolok csak őt játszmában múlták felül a svájciakat, ezzel együtt Németország, Oroszország és Szlovákia mellett várhatóan ők jutnak majd tovább ebből a hatosból.


A keddi játéknap eredményei:

A csoport, Ankara:
Finnország–Franciaország 3:1 (21, 14, –22, 18)
Görögország–Bulgária 0:3 (–22, –17, –17)

B csoport, Lódz:
Portugália–Belgium 1:3 (–13, 24, –20, –11)
Olaszország–Szlovénia 3:0 (25, 8, 17)

C csoport, Budapest:
Hollandia–Észtország 3:0 (18, 12, 10)
Románia–Horvátország 1:3 (–21, 23, –18, –22)

D csoport, Pozsony:
Spanyolország–Svájc 3:2 (–22, –21, 24, 22, 13)
Németország–Szlovákia 3:1 (22, –26, 18, 21)

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek