Helyezetlenül zártuk a csapatversenyt Featured

Helyezetlenül zártuk a csapatversenyt Fotó: Horváth György

A legjobb tizenhat között búcsúzott a magyar együttes a Suzuki Judo Világbajnokság vegyes csapatversenyében.
Kezdésként Kazahsztán ellen elsöprő judóval 6:0 arányban győzött a magyar csapat.
Az alaphangot Karakas Hedvig adta meg, aki 57 kg-ban mindössze tizenhat másodperc alatt rendezte le ellenfelét, majd 73 kg-ban Szabó Frigyes vazarival győzött. Következtek a 70 kilósok, ahol Gercsák Szabina két vazari után szintén ippont érő akcióval rukkolt elő, majd a 90 kilogrammos Tóth Krisztián ellenfelét háromszor is megintették, az így kialakult 4:0 pedig azt jelentette, hogy együttesünk már biztosan a nyolcaddöntőbe jutott. Azért a hátralévő két mérkőzést is lejátszották a felek, +70 kilóban Erdélyi-Joó Abigél szintén ellenfele háromszori intése után győzött, míg +90 kg-ban Cirjenics Miklós egy vazarival hátrányba került ugyan, de fordítani tudott, így a mieink 6:0-ra nyerték az összecsapást.
Következtek a franciák, akik előzetesen semmiképpen nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek. Nos, ez a gyakorlatban sajnos be is igazolódott.
57 kg-ban Karakas Hedvig két vazaris előnyre tett szert, ám Helene Receveaux egy karfeszítés után ipponnal megnyerte a meccset.
73 kilóban ezúttal Ungvári Miklós szerepelt és egy földharc után ipponnal legyőzte Axust.
70 kg-ban érkezett Gercsák Szabina és Agbegnenou, azonban a világbajnok francia hamar lezárta az összecsapást.
Újra sikerült egyenlíteni, a 90 kilósoknál Tóth Krisztián hosszabbításban győzte le Pietrit, visszahozva ezzel továbbjutási reményeinket.
+70 kilóban ezen a találkozón Szigetvári Mercédesz kapott lehetőséget, de nem bírt az ifjúsági Európa-bajnok Dickóval.
A +90 kg-os súlycsoportban Cirjenics Miklósnak mindenképpen ipponnal kellett volna győznie ahhoz, hogy legyen esélyünk a legjobb nyolc közé jutni, ám az olimpiai bronzérmes Cyrille Maret ebben nem volt partner és végül megnyerte meccset 4:2-re alakítva a találkozó végeredményét.
Noha a magyar csapat helyezetlenül zárta a világbajnokságot, a Papp László Budapest Sportaréna közönsége így is rendkívül hálás volt és vastapssal köszöntötte a levonuló judósokat.
A világbajnokságot összességében nézve, talán annyi hiányérzetünk lehet, hogy nem sikerült érmet szereznünk, pedig több sportolónk is közel állt ehhez, ám három értékes pontszerző helyet sikerült elérni, ami a továbbiakra nézve bizakodásra adhat okot.

VÉGEREDMÉNY:

Vegyes csapatverseny:
1. Japán
2. Brazília
3. Dél-Korea
3. Franciaország
5. Oroszország
5. Kanada
7. Németország
7. Grúzia
...
Magyarország helyezetlen

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek