Egyelőre olimpiai kvóta nélkül a magyar curlingesek Featured

Egyelőre olimpiai kvóta nélkül a magyar curlingesek Fotó: Richard Gray/WCF

A 13. helyen végzett a Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt összeállítású vegyespáros válogatottunk a svédországi Karlstadban rendezett világbajnokságon. A csoportban hat mérkőzéséből hatot megnyert a 2013-as és 2015-ös világbajnok kettős, ám a legjobb 16 között 6-5-re alulmaradtak sportolóink Skóciával szemben. Ezt követően a helyosztón Írországtól szenvedett 10-8-as vereséget, így végül a 13. helyen zárt.
Az idei volt az első vegyespáros világbajnokság, ahol kvalifikációs pontokat osztottak a 2018-as téli ötkarikás játékokra. Az első 12 csapat kapott pontot, csakúgy, mint ahogy ez a jövő évi világbajokságon lesz. A rendező jogán Dél-Korea csapata automatikus induló, rajta kívül hét kvóta kerül kiosztásra a két világbajnokság eredményei alapján. A mieink eredménye azt jelenti, hogy idén nem gyűjtöttek Magyarország számára kvalifikációs pontokat.
Kiss Zsolt így értékelte a csapat világbajnoki szereplését: "Jól kezdődött minden, aztán sajnos volt két nap szünetünk, ami nem tett jót. Nem fogom erre, hogy kikaptunk, de semmiképpen sem jó, hogy két nap alatt húsz percet tudtunk jégen lenni. Amit a legjobban sajnálok, hogy az olimpiai pontok sem sikerültek, úgyhogy jövőre megpróbáljuk, aztán meglátjuk, mi lesz belőle."
A világbajnokságot Oroszország nyerte, miután a döntőben 7-5-re legyőzte Kínát. A harmadik helyen az Egyesült Államok csapata végzett, miután 9-7-re felülmúlta Skóciát a bronzmérkőzésen.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek