Döntetlen Görögország ellen - tovább élnek a remények Featured

Fotó: Horváth György, sportmindenkinek.hu Fotó: Horváth György, sportmindenkinek.hu

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-ás döntetlent játszott Görögország ellen, amivel továbbra is élnek pótselejtezős reményei, azonban tekintve a hátralévő mérkőzések párosítását, nagyon sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak.
Régen vártunk már így válogatott mérkőzést, mint a hellének elleni Európa-bajnoki selejtezőt.
Végre őszintén lehetett bízni a csapatban és reménykedni egy jó eredményben. Ellenfelünk eddig finoman szólva sem brillírozott a sorozatban, mindössze egy megszerzett ponttal érkezett, míg a mieink az északírek elleni vereség után szépen gyűjtögették a pontokat.

hun gre 2

Az őszi, utolsó mérkőzés után függőben maradt egy nagy kérdés, miszerint ki irányítja tavasszal válogatottunkat? A döntés után fellélegezhettünk, hiszen 2015. novemberéig, továbbra is Dárdai Pál marad a csapat élén. Kis csavar a történetben, hogy, míg 2014. év végén a Hertha utánpótláscsapatának és a magyar nemzeti együttesnek az irányítását kellett összehangolni, azóta a német klub a felnőtt együttes vezetésével bízta meg kapitányunkat, így nem lehet azt mondani, hogy feladata könnyebb lenne, mint legutóbbi beszámolónkkor.
A Görögország elleni eddigi 17 mérkőzésből mindössze négyszer győztünk, ötször értünk el döntetlent és nyolcszor hagytuk el vesztesen a pályát.
Az Eb-selejtezőket tekintve egy győzelem, két döntetlen, öt vereség a mérlegünk mai ellenfelünkkel szemben.
Már két órával a mérkőzés előtt szép számmal gyülekeztek a szurkolók a Groupama Aréna környékén, ám nem csak hazai drukkerekkel találkoztunk, hanem kék-fehérbe öltözött szurkolók is nagy létszámban voltak jelen. Közeledve a kezdőrúgáshoz, bent a stadionban már felfokozott volt a hangulat, így semmi akadálya nem volt, hogy egy élvezetes mérkőzést láthassunk.

hun gre 3

A görögök kezdtek valamivel aktívabban, a 4. percben a csapatkapitány, Torosidis 17 méterről lőtt a kapu fölé.
A 13. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása Szalait kereste, azonban a fejes nem találta el a kaput.
A 23. percben óriási lehetőség adódott a mieink előtt, de Szalai passza után, az üresen álló Gera tíz méterről fölé bombázott. Ezért bizony nagy kár volt.
Az első félidőben nagy helyzetek nem alakultak ki, a mieink játékából hiányzott a lendület, de a görögökön sem látszódott, hogy szinte ez az utolsó lehetőségük. A kezdeti fellángolás után jobbára a magyar játékosok hibáira építettek, ami némely esetben indokolt is volt, hiszen egy-egy alkalommal igen nagy zavar alakult ki a védelmünkben.
A nézőtéri hangulat is alábbhagyott kissé, sőt inkább a görög drukkerek által érezhettük azt, hogy futballmérkőzésen vagyunk.

hun gre 4

A szünetben egyik szövetségi kapitány sem változtatott az összeállításon.
A második 45 perc -az elsőhöz hasonlóan- a vendégek támadásaival kezdődött.
Kone két veszélyes fejese, majd Fetfatzidis kaput éppen elkerülő lövése jelezte számunkra, hogy ideje felébredni.
A mieinknek továbbra sem sikerült helyzetet kialakítani, így kapitányunk az ezúttal visszafogottabban játszó Szalai Ádám helyére Nemanja Nikolicsot küldte pályára.
A 69. percben újból a görög csapat támadása okozott riadalmat, azonban a beadás szerencsére elcsúszott Athanasiadis lába előtt.
A 69. percben Sergio Markarián, a vendégek uruguay-i kapitánya is cseréhez folyamodott, a veszélyesen játszó Christodoulopoulos helyett Fortounis lépett pályára, míg magyar oldalon kényszerűségből kellett változtatni. Elek Ákos sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a gyepet, helyére Pintér Ádám állt be.
A 80. percben megjött a magyar szurkolók hangja. Dzsudzsák lőtt kapura a tizenhatos előteréből, de lövése megpattant egy védőn, így centikkel a kapu mellé ment a labda.
A 83. percben a kékek veszélyeztettek, szöglet után Manolas fejelt éppen mellé.

hun gre 5

A mérkőzés hajrájában a mi perceink következtek, vagy következhettek volna, ha a két óriási lehetőség egyikét gólra váltjuk.Előbb Pintér Ádám húszméteres löketét tolta ki bravúrral Karnezis kapus, majd a szöglet után Nikolics hagyta ki a kihagyhatatlant: Dzsudzsák lőtte be a labdát, Juhász megcsúsztatta, Nikolics még le is vehette, ám három méterről csúnyán fölé bombázott, ellőve ezzel győzelmi reményeinket.
A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ami egyrészről pozitív, hiszen csapatunk a Dárdai Pállal lejátszott selejtezőkön eddig mindössze egy gólt kapott, ami mindenképpen biztató lehet a folytatásra, másrészt pedig -visszagondolva főleg Nikolics helyzetére- bosszantó, hiszen egy esetleges győzelem esetén úgy szakíthattuk volna ketté a csoportot, hogy a csoport harmadik helyéről már csak nagyon gyenge produkcióval és a többi mérkőzés szerencsétlen alakulásával csúszhattunk volna le.
Így az elkövetkezendőkben nagyon sokat kell dolgozni, mert roppant nehéz mérkőzések várnak még ránk.
Menni kell Finnországba, Észak-Írországba, Görögországba és jön Románia, valamint az a feröeri csapat, aki ellen odakint nagyon nehezen nyertünk és akik a görögöket idegenben győzték le.

hun gre 6

Dárdai Pál ezzel együtt nem volt csalódott a mérkőzés után:
"Az első félidő az rendben volt, talán az első tíz percben kissé visszafogottabbak voltunk.
A második félidőt nem kezdtük jól, ott a görögök fölénk kerekedtek, de nagy helyzetünk nekünk volt.
A csapat nagyot dolgozott, ismét nem kaptunk gólt.
Megvolt az a négy-öt lehetőség, amivel egy ilyen meccset meg lehetett volna nyerni, de ettől függetlenül sokat érhet még ez a pont."
Sergio Markarián, a görögök szakvezetője így értékelt:
"„Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál.
A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de a játékkal elégedett vagyok.
A hajrában kissé kapkodtunk, így a magyarok előtt az utolsó percekben két lehetőség is adódott."

hun gre 7

Az F jelű csoportot a 13 pontos Románia vezeti, megelőzve a 12 pontos Észak-Írországot és a 8 pontos Magyarországot. Mögöttünk Finnország 4, Feröer 3, Görögország pedig 2 pontot gyűjtött eddig.
Válogatottunk június 13-án 18 órakor, Helsinkiben lép pályára legközelebb.


MAGYARORSZÁG – GÖRÖGORSZÁG     0 – 0

Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző.
Vezette: Sergei Karasev (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nemanja Nikolics, 68.).
Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Orestis Karnezis – Sokratis Papastathopoulos, Kostas Manolas,Vasilis Torosidis, Kostas Stafylidis – Kyriakos Papadopoulos, Andreas Samaris – Giannis Fetfatzidis (Giannis Gianniotas, 77.),Panagiotis Kone (Kostas Katsouranis, 77.), Lazaros Christodoulopoulos (Kostas Fortounis, 69.) – Stefanos Athanasiadis.
Szövetségi kapitány: Sergio MarkariánRate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek