Címvédés a női röplabda Eb-n Featured

Címvédés a női röplabda Eb-n Fotó: cev.lu

Fantasztikus, végletekig kiélezett mérkőzésen Szerbia legyőzte a házigazda török csapatot és megvédte címét a női röplabda Európa-bajnokságon.
Tizenháromezer néző gyűlt össze az Ankara Sport Hallban, hogy a 2003-ban elveszített Eb-döntő után ezúttal török győzelmet lásson.
A házigazda szempontjából jól is indult az összecsapás, hiszen az első szettet megnyerte a török válogatott.
A második játszmában Szerbia gyakorlatilag végig vezetett, és bár a szett végén zárkózott a török együttes, Szerbiának sikerült az egyenlítés.
A harmadik felvonás végén szintén déli szomszédaink örülhetettek, majd a negyedikben hiába vezetett 21-19-re a szerb csapat, a törökök fordítottak és kiharcolták a döntő játszmát.
A záró szettben a törökök három ponttal is vezettek, mikor a szerbek kapitánya időkéréssel és cserékkel rendezte a sorokat és óriási csata után egy hálóérintésnek köszönhetően megszerezték a tizenötödik pontot, mellyel történetük során harmadszor is megnyerték a kontinensviadalt.
A bronzmérkőzést Olaszország nyerte meg Lengyelország ellen.
Egy Európa-bajnoksághoz méltó, fantasztikus meccsel ért véget az idei torna, melynek Törökország, Lengyelország és Szlovákia mellett Magyarország is társházigazdája volt.
Sajnos számunkra nem hozott sok örömöt a Papp László Budapest Sportarénában lejátszott öt csoportmérkőzés, melyek során csapatunk mindössze egy győzelmet szerzett Észtország ellen és végül a 20. helyen zárt.
Hogy valójában hol a helyünk a női röplabdában, volt-e több ebben a csapatban és, hogy jó ötlet-e a kettőnél több ország által rendezett Európa-bajnokság, Eb-visszatekintő írásunkban fogunk választ adni.

A 3. helyért:
Olaszország-Lengyelország 3:0 (23, 20, 24)

Döntő:
Szerbia-Törökország 3:2 (-21, 21, 21, -22, 13)

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek